MjaV -> RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006 (10.10.2006 11:59:42)
|
Juhu! No, pa se še mi malo javimo... Zelo mi je žal, ker se mogoče v Bizoviku več ne bomo vidle - ve se namreč dobivate tam ob petkih dopoldan, mi pa imamo ravno takrat plavanje. Škoda. Prav žal mi je, da nisem prebrala tele teme pravočasno in se vam pridružila na plavanju ob sredah. Če pa se boste dobile še kak drug dan, pa naj mi prosim katera javi, ji bom sporočila svojo telefonsko. ČESTITKE & OPRAVIČILA & RAZLAGE: Najprej moram čestitati novim nosečkam med nami [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] - bravo za pogum! Želim vse dobro. Jaz zaenkrat nisem še niti prepričana, če bomo imeli še katerega, ko je tale naša miška popacala toliko živčkov v prvih treh, štirih mesecih (ure in ure joka...) Je pa res tudi, da je sedaj iz dneva v dan bolj luštna in tudi jaz sem se malo bolj sprostila in ne občutim več kot nek osebni poraz, če jo malo prepustim drugim. Sploh pa se mi zdi, da je življenje še lepše, odkar jo lahko nosiva v nahrbtniku. Prej sva namreč bila v gorah skoraj vikend in med nosečnostjo tudi - z rojstvom Jone pa je bilo naenkrat konec. Sedaj vidim, kako zelo mi je to manjkalo, kljub temu, da sem z vozičkom rinila marsikam - a to ni to, če moraš riniti okoli naokoli po cestah, plus tega se ves čas bojiš, da bo otroku začel "ornk tresoči se" voziček presedati in bo potrebno po klancu v eni roki težak voziček, v drugi pa [sm=sad.gif] ... No, sedaj smo ponovno "svobodni" in obenem zelo hvaležni za tole krasno vreme. O ODVEČNIH STVAREH: Seveda pa imam sedaj težave bolj druge narave - jaz sem namreč en [sm=smiley30.gif] in imam skoraj toliko kg kot v 8. mesecu nosečnosti, kar pomeni, da sem skoraj +20kg, pa že prej nisem bila vitka, kljub temu, da sem imela krasno kondicijo (preden sem zanosila, sem hotla na maraton). Že zbiram pogum za (23)90-dnevno dieto (v oklepaju je omenjeno, koliko dni bi zares morala trajati zame), zato, če ima katera morda shranjeno razpredelnico, kaj se sme kateri dan jesti, se priporočam (na ZS). Moram se lotiti čimprej (trenutno imam izgovor, da ne vem kaj kdaj jesti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]) - sicer bo prej kak infarkt, saj ko si oprtam nahrbnik z Jono, pa hrano zanjo (GH + aptamil + flaške + 2 termoski s prekuhano vodo), pa vso rezervno obleko (tudi za sibirsko zimo), pa plenice, kremice in obvezno par igračk, pa potem še majica in kaj toplejšega zame + pijača zame + kak prigrizek zame, je sve skupaj kar težko (seveda upoštevajoč še moje lastne "obloge"), zato mi prenekateri mimoidoči spuščajo razne komentarje tipa: kar počasi, kar počasi (kot da ne grem že sedaj zares počaaaaaaaasi), al pa: joj, ne se tako naprezati (ko vidijo škrlatno barvo kože na mojem obrazu) [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] Grrr, to me ful jezi, ker se počutim kot en nesposobnež (čeprav ajde, saj nekaj poante pa je v tem) O BIMBAH (no, samo o eni): Priznavam, da sem drugače ena bimba. Namreč, ko sem prebrala, da Ursap že daje Gala na kahlico, sem začela moriti svojega [sm=ocala.gif], da morva sedaj pa že nabavit kahlico. No, še preden sva to realizirala, sem ponovno prebrala, da še ni panike - in seveda sedaj moj brije norce iz mene, ko tako hitro poberem vsako idejo iz RR. Seveda mu kmalu zaprem usta s tem, da jaz vsaj kako stvar poberem in preberem, on pa o ničemer v zvezi z [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] nima pojma. Jap, je pa res, da včasih vzamem stvari preveč zares in takrat hočem delat tako kot drugi in pri tem premalo razmišljam s svojo glavo (ta stavek mu bo gotovo všeč in bo uporabljen proti meni). Tu ne mislim na kahlico, ampak bolj npr na tiste, ki imajo srečo s svojimi umirjenimi otroci, ki jih samo položijo v posteljo, malo pobožajo in otročki, celi mali angelčki, že spijo. Seveda sem to hotela doseči tudi jaz, toda ker nisem uspevala v tem, sem bila vsakič ob uspavanju nervozna in moralo je miniti precej časa, da sem dojela, da vsi otroci niso enaki (ne glede na to , kaj delaš z njimi in kako jih "vzgajaš"), da se jih pač ne da metati v isti koš ter da se moram prilagoditi JAZ. Tako se naš pamžek še vedno noska po rokah pred spanjem (in to v dveh položajih: pokončni, dokler se skoraj čisto ne vda, potem jo počasi poleževa - in ko že praktično spi, se še nekajkrat kar nenadoma dvigne in začne z vsemi petimi migati, mahati, tolči, lezti (...), zato je potrebno postopek ponavljati tudi po 20x. (No, to je skrajni primer, ki je bil včeraj). Čez dan itak zelo malo spi, zato pa vsaj ponoči ni panike in se zbudi samo okoli 4-5-ih za flaško, nato pa potegne do 6-7-ih. O OTROŠKIH VEŠČINAH: Sicer pa smo tudi pri nas že v fazi, ko bi ji najraje prišila krpo iz mikrovlaken na trebušni del oblačil, saj mi po dolgem in počez preplazi celo stanovanje (tako bi združila prijetno s koristnim), veselo se dviguje (in žal tudi pada), se v vseh možnih položajih poskuša vsedat (in žal tudi pada), zna se že siliti k joku (ZARES), trenutno pa celo kaže prve znake pisateljske žilice (ki jo imam očitno jaz, saj pod mojim prsti vedno nastane roman) in hoče nabijat po tipkovnici (in nimam pojma kaj je to pritisnila, da so se kar neki programi odpirali. FAK, sej zna več od mene?!). Ah, nagnenje do računalnika (in tudi TV) ma pa po atiju [sm=smiley29.gif] . Me pa v zvezi z otroškim razvojem zanima, če jih ve že kaj "vodite" za rokce? Ali bi bilo to prehitevanje? In kaj jim obujete na nogice? Poleg tega me zanima tudi, kakšne "finte" jih kaj "učite"? Jaz sem namreč čisto brez idej - razen za te taklasične "pa, pa"(pomahamo), "ku, ku"(se hitro pokažemo iz skrivališča) ter "bravo, bravo"(na široko ploskamo) se ne spomnim čisto nič drugega (itak pa še nobene ne izvaja, razen, če njeno konstantno mahedranje z rokami naključno sovpade z mojim izvajanjem bravo bravo ali pa pa pa. No, ampak ne me imet zdej za dreserja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . ŠE O VRTCU (naknadno dodano, ker me je vmes Sarazan prehitela s svojim postom in sem se spomnila, ko sem ga prebrala): Žal smo zavrnjeni (septembra so v vaškem vrtcu (čisto novem) napolnili skupino (z otroci od drugod) in se lahko obrišemo pod nosom). Ne vem, kaj sedaj? Ostane nam verjetno samo še tašča. Ali katera ve, kje, oz. kako izvedeti, ali je še v kakem vrtcu kaj prosto v jaslih? (Okolica Lj in Lj) Morda kak link? Aja, katjandraž, bom vesela, če pošlješ fotke tudi meni. Vsem pošiljava en velik [sm=smiley31.gif] , zdej pa je res cajt za končat in it ven na prelepi sonček, saj je Jona med nastajanjem tega romana že dvakrat zaspala in se zbudila, 1x jedla in ene 3x zajokala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] . Čau, [sm=muca.gif] in moja mala zlata [sm=ribica.gif] .
|
|
|
|