RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006 (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Čvekamo o naših otrocih

Sporočilo

tinkatonka -> RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006 (30.9.2006 17:12:33)

HOJ!

kostanjeva endelja...joj jaz bi tud šla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Ampak mož bo najbrž delal na hiši, ker je treba pripravit, ker bo v kratkem prišel keramičar. In bova z Anejem spet sama. No mogoče me pa piči in bom šla kar sama gor. Sem včasih tko jezna na svojega moža, ker res too much preveč dela.

copati in obiski...jaz se tud strinjam s tem, da se obiski sezujejo. Urša_p kar vztrajaj pri tem.  Pri nas je treba zdaj veliko pogostjeje sesati in pomivati po tleh, ker imamo enega lumpka na 4-ih nogah in da bi mi obiski mazali še tam, kjer se moj sin plazi. NE hvala. Se mi zdi prav, da obiski ko pridejo vprašajo ali se je potrebno sezuti ali ne. Jaz sem ponavadi tudi tako vljudna da vprašam, oz. se kar avtomatično sezujem, ko pridem kam na obsik. Pa če mi dajo copate ali pa ne. Vem pa kak svinjarija je, če tega ne počnejo. Pri mojem tastu in tašči se tudi domači ne sezuvajo in vam povem kaka svinjarija je v spodnjih prostorih (kuhinja,dnevna soba, hodniK) GROZA[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image].  

ursa_p...čestitke za nagrajene fotke. Kaj ste pa kaj lepega dobili?

kuhinja....danes sem dobila predračun za leseni del (najbrž) naše bodoče kuhinje  in pride "samo" 380 jurjev leseni del. Kuhinja sicer ni velika 340×140 ampak se mi zdi da bo vse imelo svoje mesto. A kaj ko je ta nakup mišljen šele naslednje leto spomladi. Sanjam pa vseeno lahko, a ne? 

Zdaj pa šibam...

Mam obiske [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Lp Tina

Bonnie_RR -> RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006 (30.9.2006 20:46:53)

Čer! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Samo na hitro...

Današnji dan nam je minil kot bi mignil. Smo bili cel dan na vikendu in je bil Nik prejle (malo pred osmo) že čist uničen...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ga je utrudil svež zrak. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Smo pa danes 1. testirali nov avtosedež (odločila sva se za Romerjevo Evolvo) in je zaenkrat super.[sm=smiley20.gif] Se mi zdi, da se Nik zelo fajn noter počuti...

obiski in sezuvanje... Pri nas se vsi v vetrolovu sezujejo. Smo tudi vsi doma v copatih in se ni še nikoli zgodilo, da bi šel kdo od obiskov obut v stanovanje. No, edino patronažna.

Lep večer![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

sazi -> RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006 (30.9.2006 21:07:47)

Danes je bil še en lep dan. Smo se odpravili na Jakoba in je Lev spet užival v kengurujčku, opazoval drevesa in ves čas ploskal - takoooo je bil lušen (no, je še vedno, le da zdaj takoooo lušno spančka).
copati - tudi pri nas se vsi sezujejo. Če pride kdo na novo in se začne kaj obotavljat, kar lepo odprem omaro, vzamem ven copate in stvar je jasna in ni zadrege, če bi npr. vprašal, če gre lahko naprej v čevljih, jaz bi pa zavrnila - se trudim biti hitrejša od zastavljenega vprašanja, sicer pa nimamo veliko obisko poleg domačih, ki pa vsi vejo kako in kaj.
vrtci - hja, tudi jaz sem slišala za to idejo. In moram vam povedat, da bi mi sicer zelo prav prišlo, če mi v prihodnosti vrtca ne bi bilo treba plačevati (pa ga bom morala in če lahko upam, na svetlo prihodnost in dobro kariero - tj dobro plačo - tudi skoraj polno ceno - zaenkrat smo še daleč od tega), ampak jaz tu vidim 2 problema. Prvi in ki me bolj skrbi, je ta, da je že itak mest v vrtcih premalo in če bo vrtec zastonj, potem bo naval še večji in bo znanstvena fantastika dobiti prostor, razen če bom z vsemi socialnimi dodatki nabral dovolj točk (kot jih zdaj dobivajo mame samohranilke, pa če nimajo urejene preživnine dobijo še več točk... vse to se mi sicer zdi prav). Drugi problem pa vidim v tem, da se spet občutno razbremeni  samo tiste z visokimi prihodki. Sicer res upam, da bom nekoč imela občutno višji dohodek, bom pač zato največ 4 leta plačevala več vrtca, ko bodo šli otroci v šolo, so pa tako ali tako izenačeni in dohodek ni pomemben.
Ideja se torej lepo sliši, ampak mene res skrbi, kakšen bi bil rezultat in glede na "srečo", ki jo imamo, bi potem z veliko večjo verjetnostjo ostala brez vrtca.
Pa ne me obsojat, ker tako razmišljam. Škoda, da take ideje niso podprte s celotno zgodbo in analizo, kaj se lahko v temprimeru zgodi. Je pa vsekakor dobra ideja za nabiranje glasov na volitvah...

ursi -> RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006 (30.9.2006 22:28:41)

vrtci... Sazi, se čist strinjam, kako gledaš na to stvar. Res je, da naše generacije res ne bi uživale veliko od tega, če bi to uspelo. Ampak jaz pa mislim, da enkrat se mora začet. Nisem še slišala, da kakšnega otroka ne bi sprejeli v šolo, ker ne bi bilo prostih mest. Mislim, da je to zelo ista stvar. Je pa res, da bi mogoče šlo v to smer - več otrok v vrtec, posledično več vrtcev in posledično več delovnih mest. Mogoče bi pa to postopoma ratal do takrat, ko bodo naši otroci dajali svoje otroke v vrtce. Pa naredimo že sedaj že kaj za to, če jim lahko pomagamo. Res pa je, da bomo mogli mi kar verjetno še vse skupaj plačevati.

No, ne glede na to, da moramo že sedaj plačevati vrtec, nam ravno tako to ne zagarantira prostega mesta v vrtecu.

sezuvanje... pri nas se načeloma vsi sezuvajo in sezuvamo. Včasih se zgodi kakšen "prekršek", ampak redko in zaradi tega ne norimo. No ja, v sobo je pa vstop striktno samo v copatih ali bos.

sazi -> RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006 (30.9.2006 22:36:59)

Ursi, načeloma se strinjam s tabo. Ampak po takem sistemu, bi se lahko našlo polno skupin (no, pa saj so otroci najvažnejši, ampak vseeno), ki bi našle prave argumente, zakaj naj bi bilo za njih nekaj brezplačno. Država ogromno zapravlja na nepravih mestih (ampak to ni naša tema), ampak tudi tu se finance nekje končajo. Imam veliko znank v tujini, kjer vrtci niso niti subvencionirani in ženske ostajajo doma, ker vrtci stanejo več, kot one zaslužijo. Katastrofa. Upam, da do česa takega pri nas ne pride...

sarazan -> RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006 (1.10.2006 9:46:48)

Še jaz bi rekla eno na temo vrtcev...

Jaz ne bom šla podpisat, ker mi je to čisto mimo. Kje pa bo država vzela denar za plačilo vrtcev? - iz naših žepov!!! Bodo pa DDV dvignili, pa kaj jaz vem, kaj še. Se glih ne spoznam na finančno politiko.

Sicer sem po drugi strani besna k hudič, ker mi pa pademo v najvišji plačilni razred (imava glih "dost" visoke plače) in moj otrok ne bo imel prav nič boljšega varstva, izobraževanja, igrač ali hrane od otroka tistih, ki plačujejo minimum ali nič.
Meni se pa to ne zdi prav. Saj nisem jaz (ali moj otrok) kriva, da imamo boljši socialni status. In ker malo več zaslužimo, smo povsod v najvišjih plačilnih razredih,... In ironija, moja sestra ima minimalni družinski dohodek in jim na koncu meseca ostane v žepu več kot meni, ko vsi poplačamo svoje obveznosti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  Tle pa meni res ni poštena politika.
Država bi morala narediti drugačen red in socialno politiko popolnoma prevetriti.

Pa to, da so v OŠ otroci potem izenačeni, tudi mislim, da ni res. Imam nečaka v 2. razredu in na prvem roditeljskem sestanku so začeli staršem deliti en kup položnic za dejavnosti, ki jih bodo imeli otroci čez leto. Tisti starši, ki nimajo denarja, ne bodo plačali, in otroci bodo lepo doma (oz. v šoli) čakali, da se sošolci vrnejo iz izleta, gledališča,... Zraven pa še poslušali zbadljivke sošolcev o njihovi revščini. Pa si ne zmišljujem, ker smo to doživeli lansko leto v 1. razredu.

Ne me narobe razumet... Vedno jamrajo tisti, ki imajo manj. Mi iz srednjega razreda pa posvoje še bolj kratko vlečemo. No, moje mnenje.

Zdaj se pa pokamo in se gremo sončit na Krvavec. Smo mislili iti na Bled, pa so me zgodbe o kolonah na cesti prejšnji vikend prepričale, da bomo šli kdaj drugič.

marty5 -> RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006 (1.10.2006 10:17:28)

Pozdravljene,

nekaj časa smo kar poniknili, samo kaj ko ti dnevi letijo, pa še polno obveznosti smo imeli.

Novosti je pa veliko - Jernej je ponosen lastnik dveh spodnjih enic, končno smo (po skoraj 7ih mesecih) prebrodili krizo z vozičkom (tiste, s katerimi sem se kdaj sprehajala, veste o čem govorim), tako da lahko zdaj prvič zares uživamo s sprehodi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. No, ker z dobrim pride tudi nekaj slabega, ponoči spimo bolj slabo. Včasih smo se tudi 5× na noč, poskusila sem tudi kvas in je bilo za malenkost bolje, načeloma pa smo 2× pokonci ponoči.....Upam, da je faza, ki bo čim prej minila.

Drugače imamo kar hud tempo: zjutraj vstanemo med 6. in 7., ob 9ih šibamo ven, nazaj pridemo okrog poldneva, ko gre Jernej spat. Ta čas skuham kosilo zanj in kosilo za naju, po 16. pa spet ven do 19. Potem kopanje in spat. Moram reči, da sem kar malo utrujena od tega tempa, poskušamo pa bit čim več zunaj na zraku. Prav si ne predstavljam prihodnje mesece, ko bo tako kmalu že tema.....

Sem v precejšnjem zaostanku z branjem postov, tako da nisem preveč na tekočem s temami. Videla sem le to zadnjo z vrtci.......Mene te tematike hudo jezijo in razmišljam podobno kot sazi in sarazan.......Tudi mi smo ugotovili, da kot srednji razred vedno potegnemo najkrajšo. Oba imava solidni, mislim da povprečni plači in tako pademo v nesrečno sredino pri vsem. In kot pravi sarazan - ko poplačaš vse položnice ipd., ti ostane manj kot nekomu, ki živi od minimalne plače [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]. Meni se tudi marsikaj ne zdi fer. Sploh, ko mi kdo očitajoče reče - ja, lahko tebi, ko dobro zaslužita in vama lepo gre! Ja, seveda - nihče pa ne vidi vsega truda za tem. Nič mi ni padlo z neba in ne vem, zakaj bi se morala opravičevati. Živimo pa ne luksuzno, ampak zgolj toliko dobro, da si lahko privoščimo normalno življenje, kakšen izlet in počitnice na leto.

No, naj povem, kaj me je na to temo zelo razkurilo pred kratkim: Ena punca, čisti socialni problem, odvisnica, partner ravno tako - imata majhnega sinčka. In kaj ona izjavi? Da ona noče zgubiti niti dneva življenja svojega otroka in bo raje živela od socialne podpore (partner ravno tako) in preživela dneve z otrokom. No, naj povem, da imata zrihtano socialno stanovanje in oba lahko cele dneve vidiš po raznih izolskih kafičih....mene to zelo zelo jezi! Jaz tudi nočem zgubljati trenutkov s svojim sinom, pa jih bom morala, saj si moram odplačat kredit za stanovanje, ker mi ga občina ni podarila, pa za vrtec zaslužit, ki ga bom tudi zanjo plačevala, saj bo zanjo brezplačen, pa še prej ga bo dobila kot jaz! A je to fer?

In Slovenija je polna takih. Zaradi podobnih primerkov pa so prikrajšani predvsem tisti, ki res potrebujejo pomoč. Bi se dalo še razpredat ampak škoda časa.....Se moram zdaj kar pomirit.......

lepo nedeljo!

ursi -> RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006 (1.10.2006 13:51:41)

Ja kar se dela in denarja tiče, jaz nikomur ne zavidam ničesar. Ponavadi je tako, da se za malo boljšo plačo oziroma dohodkom skriva veliko dela. Osebno delam od svojega 16 leta (sicer ne zaposlena od takrat) in vem, da bom imela to, kar zaslužim. Mi je pa vedno šlo na živce, da so mi drugi govorili, da meni vse z neba pade (ozadje ni ravno važno). Vsakemu privoščim, da ima dobro plačo, če si jo zasluži. Od začetka zaposlitve do pred porodom delala od 4.30 ali 5 zjutraj, do 5 ali 6 zvečer ampak tisti, ki pa na koncu delajo "samo " 8 ur ali pa še to ne, so me pa vedno videli, kako sem si zvečer vzela malce časa zame. Je pa res tko, kot pravite, ko na koncu vse plačamo, kar moramo tej naši dragi državi, se razlika med ostakami plač zelo izenači. 

Ja, je pa res. Raje bi videla, da nebi bilo treba plačati vrteca. Itak pa nikoli ne bo vse tako, da bi bilo za vse prav.

Eviii -> RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006 (1.10.2006 14:15:41)

čaw, klepetulje...
me ni dva dni na net in pridem nazaj in sta polni skori dve strani vaših postov in novih tem.
hm, vrtci in plače. meni se tudi ta sistem zdi popolnoma zgrešen. zakaj bi jst mogla plačevat še za ostale? dejan bo deležen čisto iste vzgoje in pozornosti kot ostali. kot če bi v trgovinah rekli: če padeš v ta razred, boš plačal alpsko mleko po 20 sit, če padeš v srednjega ga boš plačal po 100 sit, če maš pa malo več pod palcem, ga boš pa plačal 250 sit. meni gre to na bruhanje. sama res nimam slabe plače, pa kaj ko že 26 let študiram (in 8 let delam) za to. pa mislite, da mi je kaj lažje dobit službo kot kaki trgovki al pa kelnarci? kdo pa hoče v službi vzet magistre in dohtrje znanosti? jst sm mogla najt službo v ljubljani. moj možek ima pa odprt s.p. in ga jst podpiram. jst mam kredit (on je prispeval z gotovino za nakup stanovanja), jst plačujem za dejana, jst plačujem z hrano. zaenkrat je možu uspelo, da ima neki strank in dobi za sproti (za prispevke, davke in zavarovanje). in da bom mogla še 70 al pa več jurjev vrtca plačevat? kako? mislim, da ga bo kr mama čuvala, vsaj neki cajta. sicer imava dobr standard, ker nama starši veliko pomagajo. in se ne pritožujem. in sfolgam vsak mesec posebej. ne vem, kako, pa mi uspe. ne zapravljam denarja, ki ga nimam. sproti nabavim, kar rabimo. pa pustmo stat zdej to.
kami, komi čakam, da me pokličeš, da gremo kej čvekat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. bom sklicala bando, če se oglasiš.
copati. ko sm se preselila, sm kupla enih deset parov copat (v šparu so po 200 sit na par), različnih velikosti in motivov. en par je vedno na hodniku. ostali so v omari. če vem, da pridejo obiski, jih kr nastavim na hodnik in jih ne spustim naprej [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. drugače pa se takoj po tem, ko jim odprem in jih pozdravim, odpravim proti omarci s čevlji in potegnem vn copate. do zdej mi še nihče ni zamiru za tako dejanje.
hm, tudi jst razmišljam o dieti. sm bla tko vesela, ko sm pristala na -3 kg. pa sm jih dubla vse nazaj. je pa res, da dojim (se mi zdi, da vedno več in da so moje joške res ogromne, ker zdej pa dejan res dosti poje, kar pomeni, da se mi more delat kr precej mleka in posledično raste tudi obseg jošk). no, upam, da še ene par kilc zgubim, ko preneham dojit. sm pa zadnič na netu (dc++) našla montignacovo dieto v slovenščini in sm jo hotla dol pobrat, pa je tisti user dal dol dokument in mi ga ni uspelo snet. a ga ma mogoče kira? pa 90-dnevno? bi bla zelo hvaležna za dokument, če ga ima kira.
pika-poka, midva z dejanom bova hodla plavat v žusterno, ob četrtkih od devetih do desetih. prideta tudi s klemnom? pa marty in jernej? komaj čakam, ker dejan res uživa v vodi.
kar se študija tiče. jst sm po osnovni izobrazbi družboslovni informatik (na fdv, sociologija), magisterij imam iz komunikologije, doktorat pa delam na smeri družbene vede (metodologija in sociologija tehnološkega izobraževanja). upam, da do konc leta doktoriram. sm že rekla mentorju, da v nasprotnem primeru odstopim, ker nimam več živcev za se kregat z enim članom komisije. trije so mi celo nalogo že pred skori dvemi leti potrdili, en se je pa spomnu, da njemu ni všeč in da nej popravljam. pol so se pa tri mesce med sabo kregali, kaj nej bi popravla. meni se je pa trgalo zraven. in sm pol čisto obupala. pa sm čez poletje zbrala dovolj energije, da sm n-tič poslala nalogo mentorju in zdej čakam, da mi sporoči, kaj in kako. sm mu rekla, da hočem oktobra nalogo oddat komisiji v zadnje branje. včasih je treba bit malo tečen tudi pri tem. pa ponavadi nism vsiljiva.
stopnice in padanje. mi imamo stanovanje v pritličju in nimamo stopnic. imam pa 3 stopničke iz dnevne v sobo v hiši mojih staršev. in ko spimo tle, morem prou pazit, kako stopam ponoči, ko grem po dejana v dnevno. grem res ko moja prababica. se držim za ograjo in stopim najprej na eno, pol pa še na drugo nogo. sm že ničkolikokrat zletela in enkrat sm se kr na postlo prevalila in se drla ko sraka, ker sm prletela direkt na trtico.
vreščanje je pr nas vedno bolj prisotno. očitno je dejanu res všeč. danes smo bli z mojo sestro v mercatorju. in nismo kupli nič in smo hotli it vn. je vprašala ene pred nami, če nas spustijo. in niso slišali. pol je pa dejan spustu en krik in so se vsi kr stresli. in smo šli lepo mimo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
mi jemo vedno manj hrane. smo imeli že tri obroke na seznamu. in kr naenkrat se je fant odloču, da bo on spet joško. in se dere ko sraka. ne vem, če bomo mi sploh kdaj začeli jest. sm že čisto obupana vsake tolko...
no, zdej sm se pa kr razpisala. lepo nedeljo, čeprou kaže na dž pr nas...

sazi -> RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006 (1.10.2006 15:14:00)

Sarazan, Marty5 in še katera. Vidim, da smo na istem. Denarja nimamo preveč, ampak ravno toliko, da nam ga lahko poberejo še tisto malo, kar nam ga ostane. Niti slučajno si z najino plačo ne bi mogla nikoli v LJ kupiti stanovanja večjega od 50m2 in še to s krediti do neskončnosti - zato močno upam, da se plača v moji prihodnosti sprmemeni in zato tudi študiram kar naprej kot utrgana... In me res zaboli, ko včasih kdo, ki že več kot 10 let ni naredil več, kot tistih 8 ur službe na dan (ali pa še to ne) in to službe, ki se je v glavi ne nosi domov, ki ti ne prinaša nobene odgovornosti..., ogromno imajo časa, da ga lahko preživijo s svojimi bližnjimi, dobivajo polno socialnih transferjev, potem mi pa reče, da je meni lahko, ker dobro zaslužim.... No, sicer me še vedno kdaj zbode, ampak načeloma se trudim ne razmišlati o tem. Vem, da živim pošteno, od svojega dela, da nisem nikomur zajedalec in da nikogar ne obiram. Pri vrtcih se zelo pozna, ampak kot sem rekla, v nekaj letih tega stroška ne bo, potem imamo pa vsi stroške, takrat mi bo v denarnici ostalo več kot nekomu, ki zasluži bistveno manj od mene (vsaj upam, ker drugače res ne vem, zakaj naj bi delala).
To, kar se v šolah dogaja, je pa grozno. Ampak to je zaradi prepotentnih in naduvanih bogataških staršev, ki že v zibelko polagajo svojim otrokom, da šteje samo denar in posledično tudi moč. Zares žalostno. Saj se že tako vidi, npr., če pogledaš zadno stran Nedela, kjer so naročeni članki o porokah. Tu se vsak prijavi in tudi se ve, ali naroči napisana vsebina. Zdaj me pa zanima, kateri normalni da svoji poroki glavni poudaren na naslovu: "Obleka za 8.000 EUR". Kaj mora takemu človeku manjkati v glavi, da mu je tako pomembno povedati celi Sloveniji, da je toliko dal za obleko. Pa če samo pomislim, kaj vse bi si za ta denar lahko privoščila, pa si ne morem.
Sicer je pa tako, da v kapitalizmu socialna nota države brzda razvoj. Zato močno dvomim, da bo kaj več socialnih ugodnosti, kot jih je že, ker bi Slovenija enostavno začela ostajati zadaj.
Moje mnenje je, da se res pomaga tistim, ki niso krivi za svojo situacijo in ki pomoč res potrebujejo. Da pa nekdo reče, da raje živi od sociale, kot pa da gre delat: evo, takemu bi jaz nepreklicno prepovedala izplačila vseh socialnih pomoči - tak je ne potrebuje, ampak jo uživa. In ker je takih veliko, se vse izpridi, kot se povsod, kjer se skuša nekaj pomagati.
EVo, zdaj sem pa čisto zabredla. Se vidi, da Lev spi in imam čas razmišljati o kozlarijah.
Komaj čakam, da se zbudi in jo spet mahneva ven. Res je lep dan, a se bojim, da bo takih dni kmalu konec.

sazi -> RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006 (1.10.2006 17:04:27)

INTERŠPAR - no, verjetno si bo katera mislila, da sem usekana, ampak prejle sem prižgala TV (se ne spomnim, kdaj sem ga nazadnje) točno z namenom, da pa vidim tusto reklamo za Interšpar, da bo jutri popust - seveda sem si mislila, da itak za foro, ker ja, pa ja, kar zdajle bo. No in po 5 minutah TV-ja so reklame in povejo, da je jutri dan, ko nad nakupom 15.000 sit dobiš kupon za 15% popusta.
Evo, jutri grem torej v šoping za 15 čukov, nekaj dni pozneje pa za vsaj naslednjih 30, ker imamo spraznjene vse zaloge...

ursi -> RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006 (1.10.2006 19:36:33)

Sazi, se čist strinjam s tvojim razmišljanjem v prejšnji objavi.[sm=smiley20.gif]

Eviii -> RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006 (1.10.2006 20:42:26)

ja, sazi, sm se prijavla točno z istim namenom. mi je mama povedala, da je vidla reklamo za špar. in grem jst tudi jutri v akcijo v špar. dejan rabi kako plenico, pa kej za jest bi lahko dala v hladilnik in podobno. bom pa s sabo vzela še mamo in staro mamo in ni panike, da ne bi zapravla 15 jurjev.
sm pa hotla tudi povedat, da sm dobila montignacovo knjigo v pdf dokumentu. če kiro zanima, nej mi pošlje mejl, pa ji bom preposlala ta dokument. sicer je verzija iz leta 1997, ampak mislim, da je vseeno ok. pa še 90-dnevno ločevalno dieto sm našla na netu (sicer le idejo, brez receptov).
je pa pr nas danes žalosten dan. pred enim letom nas je namreč zapustil moj dragi svak. mu še tle pošljem enga velikega lupčka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image].
prej me je klicala kami in sva se zmenle, da se dobiva jutri na bernardinu. je še kira za?

tinkatonka -> RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006 (1.10.2006 21:47:01)

Hojla!

No pa sem dočakala svojo kostanjevo nedeljo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Mož je šel delat na hišo, jaz pa s s svojimi starši na kostanj, domače pecivo in po svež zrak. Je blo luštno, samo veter je malo too much pihal, pa glasba Navihank je bila ful preglasna, tko da svoje mame 15cm stran od mene nisem nič slišala, da sva si mogle govorit na uho. No popoldne je bil pa sestavljen iz enga kupa obiskov, ki so nam polepšali in krajšali dan.

Anej je bil danes zelo priden. Si pa zadnje dva dni tako praska po dlesnih, da mam občutek da si bo do krvi spraskal. Mu kdaj ponudim svoj (čist) prst. da vidim če jej že kak zob zunaj in da bi si mogoče z mojim prstom mal pomagal praskati, pa tega ne mara, očitno le njegove rokice vedo, kako nežne morajo biti tam kjer ga srbi. 

Ne mara spalne vreče...sem ga poskušala dat notri. Imam dve, pa vsak drug dan v drugo vrečo, pa ni šans. Je ne mara. Tuli že ko ga dam notri, če ga dam z njo v posteljo spečega, je buden čez 10 minut, ker ga moti pri obračanju. Zdaj sem obupala (vrgla denar stran) in spet spi pokrit s kovtrom, ki ga takoj ko je prilika zbrca stran ali se pa nanjga vleže. Mislim da je moj sinko bolj "švicar". Hitro mu je vroče in očitno ga spalna vreča nervira, ker je res toplo v njej (kljub temu, da je v njej v samem bodyu). Bom poskusila pozimi še enkrat. Mogoče mu bo pa takrat bolj odgovarjalo.

Zdaj mi pa že učke skupi lezejo...

Lahko noč.

Tina

Bonnie_RR -> RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006 (1.10.2006 22:11:12)

Dober večer![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Danes je Nikova babi praznovala rojstni dan in je dan minil kot bi mignil. Tamali sploh ni delav problemov. V restavraciji je sedel za mizo v svojem trip-trap stolčku in tu in tam dobil kaj v usta. Najbolj je bil pa srečen, ko je dobil v roke kos kruhove skorje. Jo je čist razmočil...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Kasneje pri babi doma je pa plazil po celem stanovanju in se igral s sestrično in bratrancem. So bili prav lušni...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

vrtec... Zastonj vrtec bi bila res super zadeva, vendar je, po mojem mnenju, neizvedljiva. Tudi, če bi do tega kdaj prišlo, bi se nam razlika poznala kje drugje...

spalna vreča... Nik je v bistvu že dolgo časa navajen nanjo in z njo nimamo problemov. Ko ga dam v posteljo, mi še pomaga zlezit vanjo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Pa tudi pri gibanju ga nič več ne ovira. Se tud komot vstane v njej in dirka po posteljici sem in tja.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] No, največ itak v luft...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Madonca, sem utrujena danes! Bom verjetno šla že kar kmalu spat...

Lahko noč!

ursa_p -> RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006 (2.10.2006 0:07:40)

Cer!

Mislim, da se bomo mi kmalu plazili. Vceraj je namrec najin skratek naredil prvi korak z roko. Ponavadi, ce je na vseh stirih, je naprej premikal samo noge ... ce pa je premaknil roko, je v vecini "odletel". Vceraj pa je se naprej lepo stal v "rocnem koraku" ... kako smesno se slisi.

Drugace pa spet nimam cisto nic casa. Danes sva z Maticem cist pospravila stanovanje in upam, da od zdej naprej ne bo nobenega noter s cevlji, ce ga jaz ne povabim. Gal bo vsak cas vsepovsod, zato se mi zdi prav, da je vsaj priblizno cisto.

No, potem, ko bi le imela cas za prebrati vasa sporocila, sva pa se obiske dobila ... zacuda se ni nobenega bal (prijateljice, ki je prisla se je do sedaj vedno ustrasil) in bil celo zelo zelo dobre volje, kljub temu, da je bil vzet iz vozicka, ker je skoraj ze spal.

Vceraj sva v H&M-u kupila mokasinke, ki jih ima Tinkatonka (na zalost imajo samo se to barvo, pa se to jih je bilo samo se kakih 10), pa eno pilotsko kapo (stala je 400 SIT), pa kahlico sva kupila v BC, pa trak v Sparu ... pa Tinco34 smo srecali v H&M-u s svojima fantoma.

Drugace pa iscem za Gala jopico ... Tinkatonka ... kje si kupila to, ki jo je imel Anej na srecanju? V H&M-u imajo na tak nacin samo do velikosti 62 (tako smo tudi imeli, pa nam je ze premajhna), jaz pa bi rabila nekje 74. Iscem pa tako s kapuco, pa da je malo debelejsa ... a mi lahko kaj priporocate?

No, zdej grem pa spat ... sem cist prevec utrujena, da bi lahko se vasa sporocila prebrala ... upam, da bom imela jutri vec casa.

Lahko noc, Ursa

Eviii -> RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006 (2.10.2006 8:57:20)

jutro.
no, pa bom jst začela dan med februarčki in februarčicami.
ursa, glede jopic. dejan jih ima kr neki. ene par sm mu jih kupla na švedskem (tam so že poleti prodajali jopice - se vidi, da imajo večji mraz [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), eno sm pa zadnič dobila v hoferju (pred par dnevi, pa tudi jakno sm mu kupla in ene žametne hlače - vse skupi za nič dnarja). tudi jst se zdej nagibam h kupovanju številke 74 in 80 (za malo kasneje). sm se pa odločla, da si hočem dobit katalog od h&m za otročke. si ga bom naročila na švedskem. pol pa lahko kr po netu naročim stvari in jih bojo poslali tašči na dom, mi jih bomo pa dvignili, ko gremo gor (vrjetno decembra, ker tašča praznuje 60 let).
spalna vreča pr nas ne pride niti pod razno v poštev. tko kot pr tinkatonki. sm ga dala samo enkrat v njo (že dolgo nazaj) in takrat je bil vik in krik. in po tistem nism kupla več nobene in je tudi ne bom. pr nas itak nimamo takega groznega mraza in je kovtrček čisto dovolj. je pa dejan isti kot anej. švica na vsakem koraku. on ima na sebi eno bombažno (dolgo) pižamico in se ponoči odkrije, ker mu je vroče. za pozimi imam pa pajace (iz bombaža in flisa), tko da mislim, da mu bo to čisto dovolj.
pr nas danes kaže na dž, tko da ne bo kej dosti sprehajanja. sm mislila it v špar, pa sta šle moja mama in stara mama same zapravljat. bomo šli pa mi izkoristit 15% popust enkrat drugi teden. kasneje se vrjetno dobim s kami, pol bova šla pa midva z dejanom domov.
dejan se zdej počasi zbuja. lep dan vsem skupi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

tinkatonka -> RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006 (2.10.2006 10:02:01)

Vam moram povedat kaj je moj sinko danes pogruntal…

Midva velikokrat pojeva pesmico: Mama, mamica, mamica me boža, boža mamica,…In on me je vedno, ko sem mu to pela, gledal v usta. Danes je pa ob tem začel odpirati usta kot riba in skušal izgovoriti mama in me gleda v oči in reče na ves glas MA-MA. Men so se učke prec zarosile, potem je pa to še ene 2× ponovil. Sicer vem, da še ne ve točno kaj ta beseda pomeni, ampak kako je to lepo slišat iz ust svojega otroka prvič. Neprecenljivo.[sm=9nebesa.gif]

To noč nismo nič spali, sem že od 3h pokonci. Če niso zobje, potem ne vem kaj mu je, ampak zjutraj je bil pa že ves naspidiran in poln energije. Ampak kljub tresočim nogam od neprespanosti sem ob besedi MAMA na vse pozabila. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Tina

sarazan -> RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006 (2.10.2006 10:49:20)

ma-ma ... jaz sem bila tudi solzna, ko sem prvič slišala ta zlog 2x ponovljen. Sicer sem kasneje pogruntala, da ga povezuje s hrano in ne z menoj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] , ampak sem vseeno vesela, ko ga slišim.

Kvas ... zdaj sem ga že 2 dni pozabila dat in ful bolje spimo. Danes sem celo vstala samo 1x ob 4h. Potem pa šele ob 7.30, ko je prišla v mojo posteljo (jo je mož prinesel [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ). Kvasa ne bom več dala. Pri nas ne deluje v pravo smer [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .

Plavanje ... punce, v sredo že začnemo. Jaz komaj čakam, da vidim Saro blaženo v bazenu. Pomoje se ji bo čist zmešal, ker je tako rada v vodi.

Spalna vreča ... mi jo občasno uporabljamo (brez težav), vendar vseeno upam, da najdem način, kako bo celo noč ostala pokrita z odejco ali kovterčkom.

Napredek ... naša punčka se je začela nekaj trudit, da bi se postavila na vse 4. Saj uspe ji še ne, ampak počasi bo že. Največkrat štarta iz sedečega položaja, obrne se na bok, potem se uleže na trebuh, nato pa dviguje ritko, nogice poskuša dati pod telo in se ful matra, da bi še na rokicah stala. Zdi se mi, da ji še kar zmanjka moči za vse tole.

Eviii -> RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006 (2.10.2006 13:44:32)

evo, na. tolko ko sm protestirala, da dejan noče jest nič druzga ko joške... zdej se futra s pirejem (ga je pojedu že ogromno), pred tem je pojedu pol kašice od banane in 50 ml kašice od banane, hruške, jabolka, ovsenih in pšeničnih kosmičev. kaj mu je danes, ne vem... vsekakor se ne pritožujem, da se je tko najedu...

marty5 -> RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006 (2.10.2006 14:04:22)

Dan,

mi imamo zadnje dneve pestrejše noči kot ponavadi. To, da ga moram it obrnit ali potrepljat parkrat na noč, sem se že navadila, kar pa ubija je vstajanje ob 5ih, pol šestih zjutraj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Danes sem že pred osmo imela kuhano kosilo za danes [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Noro! Tinkatonka, vidim, da imava podoben problem.

Hrana - nekaj dni mi je protestiral pri kosilu (zelenjava), potem pa sem začela dodajat kislo smetano za okus, pa tudi paradižnik sem probala (je bolj sladek) in je viden napredek - spet odpira ustka kot ptiček [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Kvas - poskusili in eno noč je zgledalo kot da deluje, pa je očitno bil zgolj slučaj, ker je bila pretekla noč vse prej kot mirna.....Ja, prelepo in preenostavno, da bi bilo resnično.....

Napredek - mi smo stari okroglih 7 mesecev in zaenkrat sedimo samostojno po nekaj minutk, stoji že na vseh 4ih in občasno lovimo ravnotežje na 3eh, iz ležečega položaja se zna usesti, preplazi itak v sekundi celo sobo. Zanimivo pa, da se še vedno ne kotali, pa tudi nekega interesa za to ne kaže. O kakšni besedi mama ne duha ne sluha, reče le dada, ata, dej dej, pa tudi bljek mi je že rekel [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Eviii - mi lahko prosim poveš, kje lahko dobim kaj več info o plavanju? Iščem nekaj, kamor bi lahko z jernejem hodila v popoldanskem času, saj bo kmalu že hitro tema in se bo potrebno kam dat. Ti bom hvaležna...

No, toliko zaenkrat. Jernej hoče pozornost zase [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Valentina76 -> RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006 (2.10.2006 15:16:40)

Uspelo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sasa30 -> RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006 (2.10.2006 15:42:38)

Jeeeeeeeeeeeeeeee [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Jošt dobi bratca ali sestrico!!!!!!!!
Čestitam! Pa srečno![sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Eviii -> RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006 (2.10.2006 15:52:38)

jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiii [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. čestitke valentina. upam, da bo vse potekalo v najlepšem redu. kdaj bo pa jošt postal starejši bratec? zdej boš pa mogla vse sproti poročat, kako in kej...

Bonnie_RR -> RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006 (2.10.2006 16:09:18)

Uuuuuu! To je pa res fajn novica![sm=smiley20.gif]

Čestitke, Valentina![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] 
Upam, da bo nosečnost potekala mirno in brezskrbno...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stran: <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>