Eviii -> RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006 (1.10.2006 14:15:41)
|
čaw, klepetulje... me ni dva dni na net in pridem nazaj in sta polni skori dve strani vaših postov in novih tem. hm, vrtci in plače. meni se tudi ta sistem zdi popolnoma zgrešen. zakaj bi jst mogla plačevat še za ostale? dejan bo deležen čisto iste vzgoje in pozornosti kot ostali. kot če bi v trgovinah rekli: če padeš v ta razred, boš plačal alpsko mleko po 20 sit, če padeš v srednjega ga boš plačal po 100 sit, če maš pa malo več pod palcem, ga boš pa plačal 250 sit. meni gre to na bruhanje. sama res nimam slabe plače, pa kaj ko že 26 let študiram (in 8 let delam) za to. pa mislite, da mi je kaj lažje dobit službo kot kaki trgovki al pa kelnarci? kdo pa hoče v službi vzet magistre in dohtrje znanosti? jst sm mogla najt službo v ljubljani. moj možek ima pa odprt s.p. in ga jst podpiram. jst mam kredit (on je prispeval z gotovino za nakup stanovanja), jst plačujem za dejana, jst plačujem z hrano. zaenkrat je možu uspelo, da ima neki strank in dobi za sproti (za prispevke, davke in zavarovanje). in da bom mogla še 70 al pa več jurjev vrtca plačevat? kako? mislim, da ga bo kr mama čuvala, vsaj neki cajta. sicer imava dobr standard, ker nama starši veliko pomagajo. in se ne pritožujem. in sfolgam vsak mesec posebej. ne vem, kako, pa mi uspe. ne zapravljam denarja, ki ga nimam. sproti nabavim, kar rabimo. pa pustmo stat zdej to. kami, komi čakam, da me pokličeš, da gremo kej čvekat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. bom sklicala bando, če se oglasiš. copati. ko sm se preselila, sm kupla enih deset parov copat (v šparu so po 200 sit na par), različnih velikosti in motivov. en par je vedno na hodniku. ostali so v omari. če vem, da pridejo obiski, jih kr nastavim na hodnik in jih ne spustim naprej [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. drugače pa se takoj po tem, ko jim odprem in jih pozdravim, odpravim proti omarci s čevlji in potegnem vn copate. do zdej mi še nihče ni zamiru za tako dejanje. hm, tudi jst razmišljam o dieti. sm bla tko vesela, ko sm pristala na -3 kg. pa sm jih dubla vse nazaj. je pa res, da dojim (se mi zdi, da vedno več in da so moje joške res ogromne, ker zdej pa dejan res dosti poje, kar pomeni, da se mi more delat kr precej mleka in posledično raste tudi obseg jošk). no, upam, da še ene par kilc zgubim, ko preneham dojit. sm pa zadnič na netu (dc++) našla montignacovo dieto v slovenščini in sm jo hotla dol pobrat, pa je tisti user dal dol dokument in mi ga ni uspelo snet. a ga ma mogoče kira? pa 90-dnevno? bi bla zelo hvaležna za dokument, če ga ima kira. pika-poka, midva z dejanom bova hodla plavat v žusterno, ob četrtkih od devetih do desetih. prideta tudi s klemnom? pa marty in jernej? komaj čakam, ker dejan res uživa v vodi. kar se študija tiče. jst sm po osnovni izobrazbi družboslovni informatik (na fdv, sociologija), magisterij imam iz komunikologije, doktorat pa delam na smeri družbene vede (metodologija in sociologija tehnološkega izobraževanja). upam, da do konc leta doktoriram. sm že rekla mentorju, da v nasprotnem primeru odstopim, ker nimam več živcev za se kregat z enim članom komisije. trije so mi celo nalogo že pred skori dvemi leti potrdili, en se je pa spomnu, da njemu ni všeč in da nej popravljam. pol so se pa tri mesce med sabo kregali, kaj nej bi popravla. meni se je pa trgalo zraven. in sm pol čisto obupala. pa sm čez poletje zbrala dovolj energije, da sm n-tič poslala nalogo mentorju in zdej čakam, da mi sporoči, kaj in kako. sm mu rekla, da hočem oktobra nalogo oddat komisiji v zadnje branje. včasih je treba bit malo tečen tudi pri tem. pa ponavadi nism vsiljiva. stopnice in padanje. mi imamo stanovanje v pritličju in nimamo stopnic. imam pa 3 stopničke iz dnevne v sobo v hiši mojih staršev. in ko spimo tle, morem prou pazit, kako stopam ponoči, ko grem po dejana v dnevno. grem res ko moja prababica. se držim za ograjo in stopim najprej na eno, pol pa še na drugo nogo. sm že ničkolikokrat zletela in enkrat sm se kr na postlo prevalila in se drla ko sraka, ker sm prletela direkt na trtico. vreščanje je pr nas vedno bolj prisotno. očitno je dejanu res všeč. danes smo bli z mojo sestro v mercatorju. in nismo kupli nič in smo hotli it vn. je vprašala ene pred nami, če nas spustijo. in niso slišali. pol je pa dejan spustu en krik in so se vsi kr stresli. in smo šli lepo mimo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. mi jemo vedno manj hrane. smo imeli že tri obroke na seznamu. in kr naenkrat se je fant odloču, da bo on spet joško. in se dere ko sraka. ne vem, če bomo mi sploh kdaj začeli jest. sm že čisto obupana vsake tolko... no, zdej sm se pa kr razpisala. lepo nedeljo, čeprou kaže na dž pr nas...
|
|
|
|