ursa_p
|
Dan! Evo ... vceraj spet nisem imela nic casa za prebiranje februarckov. Pa da najprej povem novicke. Jabolcni sok nam pri kakanju ne pomaga!!! Sem mu ga dala ze predvcerajsnim zvecer, pa se vedno nic! Pa je dobil celo 2 zlicki. Vceraj je mali misek prvic videl, da njegove nogice ropotajo, ce jih premikas ... ima namrec copatke z ropotuljico. Pa prvic je tlesknil z jezikom, ampak na zalost ga nisem slisala jaz , ampak tasca - sem ravno noter skocila nekej iskat. Stolcek za hranjenje ... no, pa ga imamo ... sva ga sla kar vceraj takoj kupit (iskat sva ga sla sicer midva, kupil ga je pa "stric" Matevz - prijatelj ... res hvala) ... sva pa kupila Peg Peregotovega, ampak Dondolina, ki ima nek dodatek za novorojencka (ceprav za cisto malega otrocka se ni) in ki sam poje in ziba ... za nekaj casa bo se to zibanje (do 10 kg), pa se na naslednjega otrocka bo. Je pa stolcek super, pa se Gal z nama sedi pri mizi ... res je fino. Obiski ... moram priznati, da me najbolj nekako motijo obiski z malimi otroci. Na zalost. Rok si ne bi umivali, potem bi iz tal pobirali svinjarijo, potem pa Galu po obrazu z istimi rokami. Starsi tudi ne recejo nic. Danes sem imela obisk in sem puncki na hitro na roke naspricala alkohol, da si je roke vsaj razkuzila. Saj je zelela biti prijazna, ampak otrockom vse glih ne pase ... mu je dudico vlekla najprej ven, potem pa noter tlacila, potem mu je najprej lepo pela pesmico, potem pa je mamica rekla, da lahko malo bolj naglas, ker otrocek tako potihem res ne slisi in se je zacela dret ... sem samo cakala kaj bo ... pa sem 5x rekla, da se je bo ustrasil, pa ne ona ne mamica nic ... no, potem pa vik in krik ... na sreco ni bilo hujsega. Potem bi splezala na vozicek. Ko je bil Gal se cisto majhen je prisla druga prijateljica s puncko in ta s cevlji na kavc (hodit po kavcu!!!) mama nic ... sem mogla jaz rect da se tega pac ne sme!!! Da ne govorim kaj je (kljub mojemu opozarjanju) pocela psom, kljub temu, da ga imajo tudi sami ... na sreco so moji psi res zelo zelo potrpezljivi. Otroci so ocitno vedno manj olikani. Upam, da najin pikec ne bo tak, drugace ne bomo hodili na obiske k malim otrockom. Spolni odnosi ... to vedno pozabim napisat ... Ninaki .... imas se vedno tezave?? Mene se vedno noro boli ... sem bila pri G in je rekla, da je to pri skoraj polovica zenskah normalno ... s tem da pri enih traja dlje, pri drugih manj casa (lahko celo do enega leta) ... pri meni je pa sploh se to zraven, ker sem imela notranje sive in sedaj ocitno brazgotine bolijo. Tko da imava kar tezave, kar se tega tice. Pa se susa je (po porodu) spodaj in sem dobila vaginalete. Tudi to je normalno. Kontracepcija ... jaz sem bom odlocila se za eno injekcijo, potem pa mireno ... trenutno nama financno se ne znese dat 30 jurjev za to, injekcija je pa zastonj. Sem pa takrat 2x krvavela, potem pa do pred enega tedna nic, sedaj pa spet menstra (injekcijo moram tako dobiti 16-ega) ... baje v drugo ne krvavis vec nic. Nocno spanje ... ni vec tako, da vedno spimo celo noc ... vecino noci ze, ne pa vsako noc. Vceraj in predvcerajsnim se je zbudil za jest .. enkrat ob 3.30 (ravno ko sva se odpravljala spat), pa vceraj ob 2-eh ... danes pa ne ... je pa to verjetno zato, ker je imel samo 5 obrokov na dan (vceraj jih je imel sedem!!!), s tem da so eni obroki taki, da komaj kaj vase spravi ... ni cudno, da je lacen. Na sreco pa vedno takoj zaspi nazaj ... ze med podiranjem kupcka. Danes zjutraj sem bila tako utrujena, da sem mu 2x dudo ponudila, ko se je zbudil, pa sem zaspala nazaj, on pa tudi ... hehe ... in sva spala skupaj do 10-ih brez vmesnega vstajanja, razen ko je jedel ob 5-ih zjutraj. Tinkatonka in krst ... predvidevam zakaj ne morete krstiti Aneja ... poskusite v Kamniku v Tunjicah ... ta zupnik je faca (moja prijateljica se je tam porocila) in se da z njim vse zmenit, pa se lokacija je res enkratna ... sem prepricana, da se bo dalo vse zmenit ... je pa dalec, na zalost. Plavanje z dojencki ... jaz grem sigurno ... se se nisem odlocila, ampak skoraj sigurno na DIF, ker imajo prav poseben bazen za dojencke ... v Soco ne bi sla, ker se v istem bazenu kopajo vsi, v Snovik pa tudi ne, ker je dalec in iz istega razloga kot v Soci. Kino ... midva tudi cakava dan, da si greva Da Vincijevo sifro pogledat ... Matic je prebral ze vse 3 knjige na to temo, tako da zdej noro caka film ... samo se pa menimo s prijatelji .. sta rekla, da bi sli skupaj, tako da cakamo kdaj se bomo uskladili. UZ kolkov .... smo bili vceraj na pregledu ... so mi potrdili, da je to NAJVECJA TRAPARIJA KAR JIH JE!!!!!!!!!! Zdej ima Gal kolke v redu ... a veste kaj mi je rekla dohtarca zraven ... da se vidi, da sem res lepo povijala na siroko in da je zdej tudi v redu. S tem, da mi je zadnjic rekla, da lahko dam kdaj kako plenicko noter, moja mi je rekla, da so kolki ze super in da ni treba nic siroko povijat ... pa tudi kapljic nisem dajala ... v glavnem ogromna neumnost ... ne povijam pa tocno od prejsnega pregleda ... res neumnosti!!!! Ma so smotani ... malo je manjkalo, da bi ji tam povedala kako smotani so!!! Avion ... Gal tako uziva, ce ga dvigneva in je avion ... je slabe volje in ga samo dvignes nad sebe, pa je cisto srecen ... mali veseljak. Flaske ... mi imamo 10 aventovih pa se eno od Timmie Tippie - al kako se ze napise ... Aventove imam 4 take, da je samo pokrov brez cuclja za shranjevanje mleka v skrinji. Me pa zanima na koliko casa jih prekuhavate in ali jih samo umivate in kje shranjujete sterilizirane flaske. Jaz jih vedno steriliziram, pa se mi zdi, da ni glih take potrebe, sploh ker je noter v glavnem samo cajcek, pa se to bolj poredko. Spanje na trebuscku ... Gal ga se ni poizkusil. Ga dam samo kravice past, drugace pa ni kaj dosti na trebuscku. Sploh si ga ne upam dat na trebuh, prav zaradi njegovega bruhanja ... mogoce, ko bo bruhanje skoraj cisto minilo. Spet sem rabila 1 uro, da sem vse prebrala in napisala! No, zdej grem pa ... hmm ... se ne vem kam ... Lp, Ursa
|