ursa_p -> RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006 (4.8.2006 17:10:31)
|
Dan! Vam moram najprej malo pojamrat ... vceraj je sel Matic registrirat avto. Ker imava "svojega" agenta za zavarovanje (je ostal kar tisti, h kateremu sva sla takrat v MB, ko sva kupila avto) je on vse pripravil in nama polico poslal po posti. Z vsemi papirji je sel Matic avto registrirat. No, glede na to, da sva ga vzela na leasing, sva morala narediti tudi prepis (ker je bil avto odplacan), kar je pomenilo, da morava avto prijavit nase (na Matica) ... in kar pomeni, da je avto registriran od dne, ko se ga prijavlja (se pravi od vceraj), prav tako velja zavarovanje. Ce pa bi bil avto ze od prej najin in bi morala registracijo le podaljsati, bi pa vse skupaj veljajo od dne, ko je registracija potekla (se pravi od meseca nazaj) ... ker ga ne bi bilo potrebno odjavljati in prijavljati. Agent pa je poslal polico od enega meseca nazaj. No, klice Matic zavarovalnega agenta da ne stima, ampak ker ga ni dobil, sta s tisto, ki mu je avto registrirala nekaj spalamudla in ... naredila se vecje sranje!!! Naredila mu je zavarovanje za 11 mesecev, da se bo zavarovanje in registracija na koncu pokrila ... AMPAK ... moj dragi je mislil, da je to to ... najprej sem mu zatezila, ker sem mislila, da mu je racunala enako, samo da se bomo 1 mesec manj vozili, potem mi je povedal da to ni to ... ni pa pomislil, da bova placala en mesec zavarovanja prevec (ni glih poceni, ker imava se osnovni kasko zraven!)!!! No ... poklice potem on zavarovalnega agenta in skupaj sta prisla do tega, da bo naredil novo polico, pa bo zavarovanje 1 mesec dlje trajalo (meni spet ni odgovarjalo, itak da ne!!!). Za enajst mesecev pa kao lahko naredi, ampak ni bonitete (sem svojo boniteto prenesla na Matica in jo je letos ze 30%) ... vseeno, ce imava en mesec zavarovanja vec, isto drago pride, meni je pa skoda metanja denarja stran (zaradi ne najine napake!!!). No, ker se to ni dalo urediti, bi Matic to urejal kak drug dan! Halooo, ce se da kaj resit se da kvecjemu tisti dan, ko si urejal. Sem mu rekla naj poklice tja, kjer je registriral avto in se proba kaj zmenit ... ne bi on glih ... se bo mogoce kej vec zmenil, ce bo sel tja, pa sem kar lepo stala na svojem in naj lepo poklice. No gospej se ni dalo vec ukvarjati z njim, ker sta ze tam spalamudla in ga je kar na hitro odslovila, da nje nic ne briga in da ne more narediti nic! Itak, da sem cist popizdila!!!!! Potem sem zadevo vzela v svoje roke in poklicala malo naokoli. Ugotovila sem, da bi lahko avto sel danes nazaj odjavit, zahtevat ves denar nazaj in ga pravilno, s pravilno zavarovalno polico tudi prijavit in vse bi bilo urejeno ... stalo bi 6 tisocakov, pa vseeno manj, kot 1 mesec zavarovanja! Drugo, kar sem izvedela je pa, da boniteta velja tudi, ce zavarovanje traja samo 11 mesecev, ampak dopolnjenih 11 ... to je to, kar bi se lahko uredilo in to bi potem resilo cisto vse!!! No, potem nalozim Maticu naj se enkrat poklice agenta, s katerim se zmeni, da bo on (agent) poizvedel, ce je to sploh res (jaz sem to informacijo dobila na Generalijevem klicnem centru, kjer nudijo pomoc - menda bo ze drzalo). No, tako da namesto da bi se zmenil, naj cimprej poslje polico tako kot mora, se je zmenil, da ga bo poklical, ko bo kaj izvedel. To pa zato, ker mu ni hotel rect, da sva ga "preverjala" ... ja kak zavarovalni agent pa je, ce nima pojma kake pogoje imajo. Sem mu rekla, da jaz ne morem pomagat, ce se mu je zlagal, on pa men, da zakaj bi pa sploh mu ... ja le zakaj, sej on zivi od provizije ... boljs 20 jurjev vec in od tega provizija. Kr nekej!!! No, zdej cakam, kaj bosta uredila ... avto je ze registriran, ampak zavarovanja pa se nimamo ... enkratno!!! Pol pa se naslednja stvar ... Gal ima v sobi raztegnjeno blazino na kateri lahko telovadimo ... pa sva se vceraj z Maticem zmenila, da psi nimajo kaj sami delat v njegovi sobi ali pa takrat, ko Gala in naju ni noter ... se pravi grejo lahko tja Gala gledat (prepoved bi namrec lahko povezale s prepovedjo do Gala, kar mogoce ne bi bilo ok) ... imajo pa strogo prepoved stopit na Galovo blazino za telovadbo! Danes zjutraj pa gre Era v sobo ... odpre vrata, on pa za njo ... pa ni bilo nic slisat iz sobe, da bi bilo kaj narobe ... pa hocem jaz prej Gala na blazino nest, pa 5 tac na blazini ... ja pa porkamadona no! Sem cist popizdila, tko da se danes bolj grdo gledava. Pol mi pa pravi, da sploh ne ve, da sva se zmenila, da psi nimajo kaj v sobi delat, ce Gala ni not. Aja ... pa Era je samo stopila gor in jo je dal takoj dol ... gor pa 5 odtisov tac! Halooo. Desci!!! Ma, bo ze bolje, ceprav Matic velikokrat slisi samo na eno uho, vcasih pa se na tisto eno ne. Drugace pa danes Gal ni kaj dosti zelenjave pojedel ... se mi zdi, da mu tale kolerabica ne pase ... jutri jo bo dobil s korenjckom ali pa samo korenjcek ... se se nisem odlocila. Pa se nekaj je ... danes se je prvic pokakal zelo trdo (mogoce tudi od kolerabe), pa tako je zgledalo, kot bi bila sama zelenjava not ... no, tko cudno, no. Drugace pa sedaj redko kaka vsak dan (le vcasih je kaka izjema in se pokaka na 2 dni) ... jaz pa se izogibam cokoladi kolikor se le da. Dopustnice ... sem vam kar fovs ... sem mislila, da bova sla med pocitnicami kaj v toplice, ampak jih bo vsak hip konec, pa potem septembra kaj na morje ... zdej pa ne vem kaj bomo ... mogoce bomo sli pa samo za kak teden na morje vsi skupaj, pa se kdaj v Atlantis ali pa za kak dan v Catezke, pa bo. Bomo videli. Mi je pa mami obljubila, da greva en dan med tednom skupaj na slovensko obalo, da se malo nauzijem morskega zraka in morske vode, ona bo pa Gala cuvala. Ampak morva it z mojim avtom, ker ima klimo. Sedenje, stanje, hoja in ostalo .. a veste, da je meni prav cudno tole ... vedno bolj. Nasi otroci naj bi bili se premali za sedenje, pa potem bojo premali za stanje, pa ne vem kaj se ... a veste kaj mi ne gre v glavo ... po danasnjih mereilih potem otrok pred prvim letom sploh ne sme hodit??? Moj brat(ec) je pri 6-ih mesecih samostojno stal, ce si ga s hrbtom kam naslonil ... shodil je pri 9-ih mesecih, jaz prav tako, moj drugi brat pa pri 9-ih in pol. Nihce nima krivih nog. Kako hudica naj bi danasnji otroci pri 9-ih ze shodili??? A mi lahko katera (ali pa kar vec) to prosim malo bolj razumno razlozi, ker mi ni nic jasno. Gal v banjici ze lepo sedi sam nekaj trenutkov ... ce se drzi pa malo dlje. Tudi ze na kavcu sedi sam, ampak se spredaj opira na rokice. Tudi stal bi ze (kar je proti njegovim zmoznostim) ... v banjici se hoce na vsak nacin postaviti na hoge (vceraj se celo je ... je bil hiter ko hudic) ... se prime za rob banjice, se postavi na kolena, potem pa hop ... bi stal. Sedenje res se ni cisto samostojno, ampak kaj dosti mu pa tudi ne manjka ... cez pol meseca bomo mogoce ze sedeli. Kengurujcek ... ga imamo ... ce je Gal obrnjen proti meni je se nekako v redu, ce pa je obrnjen stran od mene, pa kar visi naprej in mi ni vsec ... pa se tako zgleda, kot da mu je ze premajhen. Uporabljen pa ni bil nikoli. Metanje stvari ... Gal to pocne, ampak predvsem zato, ker ne uspe stvari prijet, ne zato, ker mu bi bilo to zabavno. Vcasih mu uspe kako stvari prijeti predno jo vrze dol. Drugace pa med drugim telefoni non stop letijo po tleh ... kozarci zaenkrat se ne. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Kozica pri lulcku ... smo ocitno eni med redkimi, ki s tem nimamo problema ... ze po nekaj dneh mu je sla kozica lepo cez in se ga lepo cisti. S tem nimamo nobenih problemov. Cestitke vsem za pol leta ... pa hvala vsem za cestitke Galu. Eviii ... a je Cuko kaj odpisala??? Bobika ... a se je se spomnite?? Vcasih je klepetala med nami, sedaj pa se je preselila k januarcicam .. sem ji poslala ZS, da naj se kaj med nami oglasi in je rekla, da se bo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Gal spi ze uro in pol in mi prav pase ... prej sem vse pospravila, zdej pa zabijam cas na internetu ... Matic pa tudi ze spi ... imam cisti mir. Danes sem spala do pol enajstih ... kako je pasalo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Lep dan vsem ... jaz ze posteno pogresam sonce ... ali pa vsaj suho vreme! Ursa
|
|
|
|