|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčice
1.2.2007 13:22:42   
malecka_mateja
ojla!
jaz sme že doma!spet nič novega!user posted image sedaj mam spet v torek!bomo vidli!

no lepo punce da ste nas prišle pozdravit!in hvala za lepe želje!

dobrodošle tudi januarčice!sedaj pa gremo kdo bo prej!

jaz se dane spočutim odlično!tako da moja punca čaka na pravo lunco!user posted image
amapk babe če mislim ovse jutri n aluno rodit!krizaaaaaaaaaaaaa kako bo puno vse!kam nas bojo dali????

moja g je danes se zabavala in je rekla eh sej do 14 moaret počakat prej vas ne damo!user posted image
sn si mislila ko bi ti mogla to prenašat me zanima kak bi ti blo lepo!user posted image
ampak če bi vsak dan bi dober kot danes bi prav z veseljem bla noseča še tri mesece!user posted image

no babe ste mele pestro zjutraj sem mela kr nekaj za prebrat!

no pridne bit!pa počakajmo na lunco jutri!pa bomo vidli katera bo!sam jaz mislim da kr nobena!user posted image

Otrok najbolj potrebuje tvojo ljubezen takrat, ko si jo najmanj zasluzi!!!
Tjaša je dobila brateca po imenu Tin

(odgovor članu BTina)
Neposredna povezava do sporočila: 2001
1.2.2007 13:29:49   
ajči
malecka-mateja kako si ti sterilizirala dudico kaj segrejem vodo dam sol in nato prekuham ali kako s to dela...nomam sterilizatorja ker to je pa že malo pretiravanje...

sem še vedno doma a jutri je moj PDP...

ja in polna luna...

komaj čakam da grem jutri rodit ja če bo mati narava dala ha,ha...

drugače imam v poned.pregled v izoli in če me bodo želečđli obdržati nebom ker grem roditi v postojno in konec drugače pa se moram v postojni oglasiti 4 dni po PDP tako da je to v pon ali torek...

(odgovor članu BTina)
Neposredna povezava do sporočila: 2002
1.2.2007 13:34:58   
malecka_mateja
ajči nič soli!!samo vodo počakaš da zavre in daš noter in prekuhavaš 5 min in to je to!
če boš potem videla v cucljo paro se ne vstrašit gre ven!

ja jaz vam vsem želim da rodite jutri samo nevem kak boj oporodnišnice vesele!user posted image
jaz pa bom mojega počakala da pride potem pa lhako grem torej v soboto lai ned ali pondeljek!user posted image

(odgovor članu ajči)
Neposredna povezava do sporočila: 2003
1.2.2007 13:36:06   
Anonimen
Hello punce,

men je toooolk dolgcajt. Po včerajšnjem lenarjenju sem danes spet pridna. Spucala sem hladilnik v nulo! user posted image Zdej bom mal počivala, pol pa je na vrsti peglanje in menjavanje posteljnine. Moja sosead ima rok 8.2. Komi čakam user posted image Aja, pa še druga soseda (sestrična od prve sosede) je tudi noseča. user posted image Se pravi 2 sosedi, 2 prijateljici + jaz user posted image user posted image user posted image Pa dve sta že rodili user posted image Koooolk bebic... user posted image user posted image user posted image

Kolk pa danes bluzim... user posted image Se javim ko (če) bom imela kaj pametnega za napisat, da ne dolgočasim še vas user posted image

Dijooo!

(odgovor članu ajči)
  Neposredna povezava do sporočila: 2004
1.2.2007 13:36:09   
ajči
ja jas sem pa imela sam en CTG v ponedeljek in nič več vidim pa da vi imate ta ctg vsaki teden ali pa še več kaj tako šparajo v izoli ali kaj to pomeni...

(odgovor članu ajči)
Neposredna povezava do sporočila: 2005
1.2.2007 13:37:47   
Anonimen
Evo sem glih hotla vprašat zakaj sol pri prekuhavanju? user posted image Tudi jaz je ne bom dala - kr čisto vodo, 5 min. vrenja in to je to!

Aja - jaz še nimam torbe spakirane za v P user posted image Nekako se mi ne ljubi user posted image Bom probala danes zrihtat, da me lunca ne preseneti! user posted image

< Sporočilo je popravil jasna81 -- 1.2.2007 13:38:13 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2006
1.2.2007 13:51:08   
ajči
ja sjaj nimam pojma kje sem to čula nekje sam nimam pojma kje prav zdaj grem v knjigo pogledat če slučajno tam kaj piše sem pa dala zdaj vodo da zavre in da dodam dudico in črpalko...flaške bom pa naknadno kuhala pa mislim da bom kar dojila saj si to tako močno želim že celo nosečnost...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2007
1.2.2007 13:53:03   
Anonimen
Pri prekuhavanju se da v mrzlo vodo dude in flaške in se vse skupaj zavre in pustiš vret 5 minut - da ne bo kaj popokalo!!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2008
1.2.2007 13:54:43   
malecka_mateja
ja od 36 pa do 39t delajo ctg na en teden potem pa na dva dni!tako je pri nas!

jasna ti samo bluzi da mamo me kaj brat!nisi nič tečnauser posted image
ja bi blo pa fajn si torbo pripravit za P jaz jo mam pripravljeno že ene 14 dni!tako da poskusi danes da te res lunca ne prehiti!

no morem vam povedat da je naša pupika težka že okoli 3500 in je moja g rekla da že lahko res grem rodit!
in sedaj ko se spomnim da imam še 14 dni!joj kriza kolko bo te težka ko rodim!5kguser posted image boga jaz pri porodu!
amapk sej meritve majo tudi odstopanja sam vseeno!me malo skrbi!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2009
1.2.2007 13:54:55   
adriana_m
LULU hvala za dobrodoslico! Je prav fino tukaj pri vas na forumu, tako zivahno, pa se proslavile ste 1.februar - kako simpaticno s sampanjcem!!!
Rodila bom na Slajmerjevi v Ljubljani...

Malecka-Mateja  a dudo je potrebno sterilizirati? Ali v porodnisnici imajo sterilizator? Ja kar se pa tega tice kdo bo prej, pa jaz itak nisem referenca, ker moj mali ze posteno zanuja.. Moja zgodba, ce katero zanima (opozorilo: berete lahko samo v primeru, da vas ne bo zaskrbelo za vas PDP):

Sedaj nas mali zamuja ze 10 dni, nekako od 10-14 dni cakajo, odvisno od porodnisnice in kakor se je vceraj pokazalo - tudi od zdravnika, ki te sprejme na kontroli... Zdravnik, ki me je sprejel pred tremi dnevi mi je rekel, da bodo po 10 dneh kar sprožili porod - torej danes.
Torej ko smo že dva dni živeli s tem, da bo 1.2 sprožitev, se je stanje včeraj resetiralo...namreč včeraj, ko sem bila na kontrolnem pregledu v Lj.porodnišnici me je sprejela ena mlada prijazna zdravnica! Vprašala me je ali bi šla na sprožitev ali raje še malo počakajo, nisem nič oklevala za tisto drugo. Skratka jutri so me ponovno naročili na kontrolo in bomo videli...verjetno pa se tudi meni ne bo vec dalo dolgo zavlacevati. Moj mali ima notri baje še tako idealne pogoje, da prav žvrgoli notri (plodovnice dosti, pretok 0,49, CTG reaktiven...). Vaginalni pregled je pokazal 1-2 cm odprtosti. Težak je mende 3800 g+-10%. Kar se izračuna teže tiče je tako, da oni premerijo glavico, trebušček, stegnenico in potem pogledajo v tabele, kjer so zabeležene OCENE TEŽE. Ker meritve niso nujno natančne (lahko je drug zorni kot, ...) tudi ocene ne morejo biti 100%. V bistvu bi po mojem mnenju morali narediti več meritev (npr. 10) in iz tega pogledati povprečje. Tudi ta zadnja ocena je bila lahko malo naključna. ampak v vsakem primeru mu gre zelo zelo dobro...

Verjetno se bo jutri rodil, upam pa, da se vasi strahovi ne uresnicijo in ne bo porodnisnica pokala po sivih...

Lepo se imejte in uzivajte se zadnje dneve nosecnosti, vidim, da vas vecinoma daje gnezditveni sindrom - to je dobro, da vam posteljica hitreje zori in ne boste prevec zamujale z roki...

En veliki pozdrav!

A. - Januarka

< Sporočilo je popravil adriana_m -- 1.2.2007 14:07:42 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2010
1.2.2007 14:06:44   
malecka_mateja
adriana_m dudo je treba prekuhat ali sterilizirat saj je osto pred prvo uporabo obvezno potem pa po želji!
bolj kompliciraš slabši je!jaz jo bom pred prvo uporabo potem pa mislim da ne več!ker potem otrok ni nič odporen!
vsakemu svoje!nimajo v bolnici sterilizatorja v bolnici!žal!

(odgovor članu adriana_m)
Neposredna povezava do sporočila: 2011
1.2.2007 14:11:26   
Anonimen
Evo sem se glih načvekala po tel. user posted image

Klicala sem sodelavko, ki je rodila septembra. Mali je zamujal točno 14 dni. 13-ti dan zamujanja so jo ustavili v P in so ji rekli, da ji zjutraj takoj po viziti sprožijo porod. In kaj se je zgodilo? Okoli polnoči je dobila svoje popadke, do 7 ure zjutraj je bila že 8 cm odprta in so jo šibali v porodno. Je komaj svojega dragega dočakala, še pol urice muk z atijem in mali je bil zunaj. user posted image Bil pa je 4300g težek in 54cm velik - pa nobenega šiva, nobene strije, nič težav. Že 1,5 ure po porodu je lahko sedela, naslednji dan lepo šla na blato... Moram pa še povedat, da je to njen drugi otroček, včasih je bila intenzivna športnica in je skoz ohranjala kondicijo, tak da je verjetno tudi to pripomoglo. Aja - "slončkala" sta pa z njenim itak skozi celo nosečnost. Pa ni nič pomagalo pri pospeševanju poroda.  Enim zgleda pomaga, drugim ne... Bomo videli kako bo pri nam user posted image

No evo punce - vsaj nekaj spodbudnega. user posted image

< Sporočilo je popravil jasna81 -- 1.2.2007 14:12:20 >

Neposredna povezava do sporočila: 2012
1.2.2007 14:17:09   
adriana_m
jasna81 mogoce je pa to tudi pri meni problem: pred porodom sem bila sportno kar aktivna punca in tudi sedaj sem dosti telovadila, a ne pomaga. Pa mi je to ze ena babica s sole za starse rekla - pomaga tistim, ki so vecinoma pocivale v nosecnosti, ce si pa aktiven pa lahk se na glavo postavis. In se res je, ce pomislim na Roznike, Golovce, pa tisoce stopnic, ki sem jih prehodila pa telovadba za nosecnice 2x na teden..

Eh bo ze. Malo me je nagovorilo, da bi tudi jaz vztrajala se kaksen dan, vendar nocem da bi se kaj kompliciralo...Ena sestra je rekla, da se prenoseni rodijo z obrazom kot starcki - verjetno vraza...
Ma nas bo jutri prisel, ker bo hotel videt polno luno, ceprav sva zmenjena, da pride na sneg. ampak Letos pravega snega se ni bilo...user posted image

Lepo se imejte, sladko se smejte!

A.

< Sporočilo je popravil adriana_m -- 1.2.2007 14:18:00 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2013
1.2.2007 14:41:54   
Anonimen
A veste kaj sem zdajle delala? Ker žal nisem med nosečnostjo pisala nosečniški dnevnik, kar bi bil super spomin za kasneje, sem vse svoje poste na tej temi od začetka do danes (plus tiste še naprej) skopirala in shranila v wordov dokument! user posted image  user posted image  user posted image
In isto bom naredila potem, ko se bomo javljale na forumu "starši čvekamo" na temi februarčki 2007! user posted image  user posted image  user posted image  Dobra ideja, kajne? user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2014
1.2.2007 14:44:49   
Aja32
TinaB - imam dr. Merla...
No, bomo videli... Mogoče bo pa jutri res polna luna naredila svoje... user posted image user posted image user posted image

Glede sterilizacije... V glavnem meni je vrela voda vse flaške in dude uničila... Vse so bile bele od kamna, nasplošno listaste... Tako, da sem pri prvemu kupila sterilno tekočino "Sterilsistem" (dobite jo v Intersparju, pa v Mercatorju in tudi v Babycentru sem jo videla - 1 liter tekočine se ne porabi hitro)... Tekočino zmešate z vodo in pustite stvari notri pol ure, nakar sperete z vodo... Priporočam....
Pri drugem bom tudi samo to uporabljala...

Lp A

(odgovor članu BTina)
Neposredna povezava do sporočila: 2015
   [Brisano sporočilo]
1.2.2007 14:46:29   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 2016
1.2.2007 15:49:25   
visnjaaa
mene zvijaaaaaaaaaaaaa... auuuuuuuuuuuuuuuser posted image

lp

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2017
1.2.2007 15:50:42   
malecka_mateja
boš rodila????
sporoči če greš????
pa ne pozabi mi sms-a poslat ko rodiš!!!!!!!!!!ok
držim pesti!

(odgovor članu visnjaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2018
1.2.2007 16:10:04   
ajči
joj vse je belo ko sem prekuhavala pa še el.črpalko sposojeno za 25.000sit znorela bom kaj naj naredim saj je vse belo...

(odgovor članu malecka_mateja)
Neposredna povezava do sporočila: 2019
1.2.2007 16:12:41   
malecka_mateja
nič ni to!pod vodo operi!
ali pa tako kot je aja napisala:

Tako, da sem pri prvemu kupila sterilno tekočino "Sterilsistem" (dobite jo v Intersparju, pa v Mercatorju in tudi v Babycentru sem jo videla - 1 liter tekočine se ne porabi hitro)... Tekočino zmešate z vodo in pustite stvari notri pol ure, nakar sperete z vodo... Priporočam....

sej to ni nič če je belo!jaz mam zato sterilizator ker sem ga dobila sam dude pa sem vseeno na navaden način prekuhala

(odgovor članu ajči)
Neposredna povezava do sporočila: 2020
1.2.2007 16:13:12   
BTina
Aja32 tudi jaz imam dr. Merla in grem jutri popoldne k njemu na pregled, ko je dežuren. Ne razumem pa zakaj pri tebi čaka toliko časa za sprožitev poroda user posted image ? A ti nočeš? Mi naj bi po njegovih današnjih besedah rodili v nedeljo!!!!!!! Mogoče pa se jutri srečava!?

Malečka mateja meni se zdi tvoja napoved glede jutrišnje lune, da ne bo nobena rodila skoraj točna. Bomo videli. Pustimo se presenetiti...

(odgovor članu malecka_mateja)
Neposredna povezava do sporočila: 2021
1.2.2007 16:27:55   
Aja32
TinaB - ja sej meni naj bi tudi sprožil v nedeljo, če drugače ne bo šlo... Torej, se še res mogoče srečave....
Ja, mene je pregledal v ponedeljek... In sem čisto zaprta, CTG ful lep in je rekel, da bi bil greh, da bi prej sprožili.... Zato je rekel, da bi naredili plan za nedeljo, če ne bo kako drugače...
No, v glavnem imam jaz filing, da se bova drle ena v eni porodni, druga v drugi.... user posted image user posted image user posted image

LPA

(odgovor članu BTina)
Neposredna povezava do sporočila: 2022
1.2.2007 16:39:05   
Aja32
Drugače je ta sterilna tekočina od Chicco-ta...

LPA

(odgovor članu ajči)
Neposredna povezava do sporočila: 2023
1.2.2007 16:39:52   
BTina
Aja32 -ja verjetno se bojo tvoje napovedi uresničile. Sam jaz sem mojemu možu zabičala, da če bom slučajno kričala naj mi zapre usta user posted image .  Torej se vidiva če ne prej v nedeljo...

Ostale pa uživajete še teh par ur oz. dni s svojimi trebuščki...

(odgovor članu Aja32)
Neposredna povezava do sporočila: 2024
1.2.2007 17:03:42   
BTina
Mam še eno vprašanje: Ali katera mogoče ve koliko dni izrednega dopusta pripada očetu ob rojstvu otroka?

(odgovor članu BTina)
Neposredna povezava do sporočila: 2025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Top ideje za nosečniške pustne maske
photo
Če si si za letošnji pust že omislila nosečniški trebušček, ga lahko izkoristiš za odličen pustni kostum. Tvoj trebuh la...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.