adriana_m
|
LULU hvala za dobrodoslico! Je prav fino tukaj pri vas na forumu, tako zivahno, pa se proslavile ste 1.februar - kako simpaticno s sampanjcem!!! Rodila bom na Slajmerjevi v Ljubljani... Malecka-Mateja a dudo je potrebno sterilizirati? Ali v porodnisnici imajo sterilizator? Ja kar se pa tega tice kdo bo prej, pa jaz itak nisem referenca, ker moj mali ze posteno zanuja.. Moja zgodba, ce katero zanima (opozorilo: berete lahko samo v primeru, da vas ne bo zaskrbelo za vas PDP): Sedaj nas mali zamuja ze 10 dni, nekako od 10-14 dni cakajo, odvisno od porodnisnice in kakor se je vceraj pokazalo - tudi od zdravnika, ki te sprejme na kontroli... Zdravnik, ki me je sprejel pred tremi dnevi mi je rekel, da bodo po 10 dneh kar sprožili porod - torej danes. Torej ko smo že dva dni živeli s tem, da bo 1.2 sprožitev, se je stanje včeraj resetiralo...namreč včeraj, ko sem bila na kontrolnem pregledu v Lj.porodnišnici me je sprejela ena mlada prijazna zdravnica! Vprašala me je ali bi šla na sprožitev ali raje še malo počakajo, nisem nič oklevala za tisto drugo. Skratka jutri so me ponovno naročili na kontrolo in bomo videli...verjetno pa se tudi meni ne bo vec dalo dolgo zavlacevati. Moj mali ima notri baje še tako idealne pogoje, da prav žvrgoli notri (plodovnice dosti, pretok 0,49, CTG reaktiven...). Vaginalni pregled je pokazal 1-2 cm odprtosti. Težak je mende 3800 g+-10%. Kar se izračuna teže tiče je tako, da oni premerijo glavico, trebušček, stegnenico in potem pogledajo v tabele, kjer so zabeležene OCENE TEŽE. Ker meritve niso nujno natančne (lahko je drug zorni kot, ...) tudi ocene ne morejo biti 100%. V bistvu bi po mojem mnenju morali narediti več meritev (npr. 10) in iz tega pogledati povprečje. Tudi ta zadnja ocena je bila lahko malo naključna. ampak v vsakem primeru mu gre zelo zelo dobro... Verjetno se bo jutri rodil, upam pa, da se vasi strahovi ne uresnicijo in ne bo porodnisnica pokala po sivih... Lepo se imejte in uzivajte se zadnje dneve nosecnosti, vidim, da vas vecinoma daje gnezditveni sindrom - to je dobro, da vam posteljica hitreje zori in ne boste prevec zamujale z roki... En veliki pozdrav! A. - Januarka
< Sporočilo je popravil adriana_m -- 1.2.2007 14:07:42 >
|