nana 27
|
Marija, pol litra mleka je res veliko. Meni je pediatrinja zaradi krčev odsvetovala pitje mleka, mlečnih izdelkov in vitaminskih dodatkov, zato lahko Evo "zvija" zaradi tega. Kalcij lahko nadomestiš z melaso. Žlica na dan zadostuje. Kupiš pa jo lahko v trgovinah z bio prehrano. Drugače pa se ne obsojaj. SUPER MAMICA SI Moji nasveti:- poskusi še druge kapljice, ker ni nujno, da pomagajo kapljice, ki si jih poskusila ali pa Sab Simplex. Obstajajo še: Babynos, Lefaxin, tržiške, od Galenskega laboratorija, kapljice iz lekarne na Viru pri Domžalah - sploh ne moreš verjet, koliko jih obstaja ,- ena mast za masiranje trebuščka iz Celjskih lekarn (nisem poskusila), ki ti jo pošljejo po povzetju, - poskusi sama skuhati komarčkov čaj iz vrečke,- nekaterim pomaga tudi čaj Plantex,- masaža trebuščka,- kopanje v čebričku,- zibanje v lupinici (če bom imela še nega otroka, bom kupila zibko ),- čeprav fizioterapevti tega ne priporočajo, zelo pomaga tudi lega trebušček na trebušček - ena rokica navzdol in druga zgoraj pa duda v usta in hoja po stanovanju, ali pa se na kavču ali gumijsti žogi za aerobiko z ritjo odrivaš od podlage - to je res SUPER POLOŽAJ, saj se otrok počuti varnega, greješ mu trebuščka,- enakomerni zvoki (fen, pralni stroj, ali pa tvoja glasovna izvedba - jaz sem njegov jok preglasila tako, da sem zraven ponavljala "taka, taka, taka",- prenehaj s pitjem mleka in uživanjem mlečnih izdelkov,- solate ne kisaj ali pa dodaj samo nekaj kapljic,- vitaminske šumeče tablete pospravi za tri mesece, da minejo krči,- vožnja v vozičku in to po makadamu...
|