|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dretje novorojencka
4.6.2006 13:07:47   
MarijaPo
Hojla punce,

nasa Eva se dosti dere.
Hranim jo na tri ure in vcasih cel cikel (3 ure minus 20 min za dojenje) joka - torej  se neusmiljeno dere, kot bi jo iz koze dajali.
To pocne 1 do 2 cikla na dan in se kaksno uro vmes. Torej, vcasih se dere tudi po 6 ur na dan.
Ali je to normalno? Stalno srecujem mamice, katerih otroci se nikoli ne derejo, ali pa: nas se je veliko drl, tudi po eno uro zvecer (halo? ena ura ni nic).

Ugotavljali smo, da jo mogoce crvici, vendar smo probali ze Sab Simplex kapljice in kapljice iz Lekarne Dobrova, pa niti ene niti druge niso nic pomagale.

Ponoci se ne dere, samo jamra, tudi po celo noc.

Kaksne so vase izkusnje, nasveti?

P.S.
Eva je stara 14 dni.


< Sporočilo je popravil MarijaPo -- 4.6.2006 13:08:06 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dretje novorojencka
4.6.2006 13:29:27   
Anonimen
Oj,

Mala Mič se je tudi precej jokala, ko je bila tako majhna, sicer ne toliko, jokala pa je. Trajalo je nekje do tretjega meseca, morda kakšen teden manj.

Smo jo pač nosili, ko je bilo treba. Ali pa vozili v vozičku, potem pa jo pustili, da je spala kar zunaj.
Ponoči je jokala samo prvi mesec, nekje pol ur skupaj, jo je veliki Mič nosil, da je zaspala.

Potem je pa tak jok kar minil, tudi scrkljali je nismo z nošenjem.

Upam, da je tudi pri vas to samo "faza" in da bo kmalu minila user posted image  user posted image  

(odgovor članu MarijaPo)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dretje novorojencka
4.6.2006 13:33:15   
bobika
Z jokanjem nimam dosti iskušen, ker je naša zelo malo jokala.
Poskusi jo veliko cartati. In večkrat ji poskusi dati hrano. Tako majhni še nimajo urejenega cikla (na 3 ure recimo) hranjenja in spanja. Morda želi le mamino bližino.
Tudi nam na začetku ni bilo lahko. Vsega se moraš navaditi, tako otroka kot otrok tebe. Jaz sem se bala, da bi jo s cartanjem preveč razvadila, pa to sploh ni res. S tem otroka pomiriš in mu nudiš zavetje.

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: dretje novorojencka
4.6.2006 13:36:31   
Anonimen
a pa kej pomaga da se neha dret? npr nošenje, vožnja v avtu, vozku, ležanje na trbuhu, masiranje trebuščka v smeri urinega kazalca...?? a se pri tem k joka krči in krčevito stiska noge k sebi pa preč pa k sebi? a kej prdi zravn? a ma drekca zelenga a rumenga?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: dretje novorojencka
4.6.2006 14:05:39   
ČebelicaMaja
Tudi mi smo imeli take težave... sedaj se počasi umirjajo, stara je pa 7 tednov. Nas je jok pripeljal celo do urgentne ped. pomoči, ko je jokala enkrat 10 ur... ampak je tudi pediater ugotovil, da so krči, pa še lačna je bila hkrati, ker so bili krčki tako močni, da ni jedla. Prav tako niso pomagale niti Sab simplex, niti kapljice Tržiških lekarn, kopeli, masaže in še kajuser posted image
Tako, da edino kar lahko narediš je, da si potrpežljiva in čimbolj umirjena (ker čutijo, da si živčen- preverjeno), da dojenčica čuti tvojo bližino, pa vseeno smo ji mi dajali kapljice, ne oboje ampak najprej Tržiške, po 3 tednih pa Sab simpleks (v teh je tudi več kemije), preveri pa tudi vedno, če je še lačna (pri meni tudi mleka ni bilo vedno dovolj) in suha... sem tudi pisala na forum in so me potolažile punce, da vse to mine in je res vsak dan bolje... je bilo pa skoraj 4 tedne obupno težko, še babice niso vedele povedat nič pametnega, kot to, da je pač treba potrpet...user posted image  vso srečo user posted image

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: dretje novorojencka
4.6.2006 14:47:39   
rainbow
Jaz bi ji tudi morda pogosteje ponudila dojenje, na tri ure je že kar dolgo.

je pa naporno prvi mesec ali dva. 

Veliko potrpljenja in cartanja želim!!

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: dretje novorojencka
4.6.2006 16:28:27   
Anonimen
js bi ji opa dala flašo..mogoče je pa le lačna. da se pr teb ne naje dost? spumpej si mlek pa ji dej po flaši za foro

(odgovor članu rainbow)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: dretje novorojencka
4.6.2006 16:37:59   
MarijaPo
Ko smo jo nazadnje stehtali s patronazno, je bila razlika v tezi za 2x povprecje, torej se ornk redi in imam sigurno dovolj mleka, tako da lacna najbrz ni. Pa tudi, dretje se zacne najkasneje 15 min po dojenju, ko se ne more biti lacna.
Vseeno jo bom poskusila pristavljat pogosteje kot na tri ure, ce se dere (ce zaspi, se mi jo zdi smiselno budit sele po treh urah).

Kaj pa vem. user posted image Ene mame menda ze po joku vedo kaj otrok rabi, jaz sem svetlobna leta stran od te sposobnosti. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: dretje novorojencka
4.6.2006 16:41:42   
TONČI.
O verjemi da je takih mamic malo, ki že po joku vedo kaj si otrok želi. Jaz še zdaj ne ločim, vse probam in potem vidim.

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: dretje novorojencka
4.6.2006 16:45:49   
irena111
moj se je tudi par dni cel dan jokal, samo vem da so bili krceki, ker je nogice k sebi tiscal. nam je pomagalo samo da sem ga na previjalni diol slekla da je lahko stegoval nogice ali pa kopanje v cebricku. kapljice pa prav dobene. probaj se cajeka od bebivala. upam da se boste kmalu smejckali!

_____________________________


(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: dretje novorojencka
4.6.2006 17:11:35   
Mojca P.
Skoraj sigurno so krci. Pri nas je Ziga zacelo matrat ze med dojenjem, Jaka pa par minut po hranjenju, kot pravis ti.  Je bilo pa pri nas najhujse ponoci, cez dan sta oba krce bolj ali manj prejamrala, ponoci pa predrla... tako,da imas mogoce sreco, da so noci mirnejse.user posted image
Smo tudi probali vse kapljice (tudi iz Avstrije Lefaxin, ki so ga vse ful hvalile) pa ni nic pomagalo...enostavno prerasti jih mora. Prebava se pac se navaja...bos pa vidla, da je najhuje, ko je blato se cisto tekoce, ko pa se pocasi zgoscuje (prebava se vzpostavlja) pa so krci milejsi, dokler pac ne minejo (baje najveckrat pri 4 mesecih).
Ti pa tud jaz priporocam, da ji das malo caja (janez, kumina, majaron, lovor, kamilice...), ki tudi odraslim dejansko pomagajo pri napenjanju.
Upam, da cimprej mine.

(odgovor članu irena111)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: dretje novorojencka
4.6.2006 17:12:37   
Naty*Taja
Baje dobijo krče šele po kakih trih tednih, tak da možno da sploh ne gre za to in kapljice zato ne pomagajo. Poskusi še kasneje z njimi, sam ne pa pretiravat, ker je npr. našga pol po teh kapljicah še bolj zvijalo.
Se je pa naše dete tudi kr dost jokalo in v začetku sem jaz imela občutek, da kot da podoživlja porod user posted image  in je zato tak kot iz groze jokal. Nič drugega ni pomagalo, kot da sem ga k sebi stisnila in mu prigovarjala in pela...
Je pa veliiko jokal tudi zaradi tega, ker ga je kupček matral!! Nikakor nama ga ni ratalo podret, ko je bil še tak mali. Sem pa začela pol med obrokom, ko se mi je zdel , da je pogoltnil zrak, kupčka podirat in je bilo bolje.
Lahko, da je kaj od tega, lahk pa da so samo krčki in kolike - tu pa res ne pomaga druga kot ohranit mirne živce in cartat, cartat. Kakr hitro se vznemiriš, pa čeprav sam naznotraj se začne mali še bolj dret. A ni res?
Zdrži kake dva, tri mesece in bo pol bolje. Kar se pa tiče razumevanja joka, se mora po moje vsaka mamica to šele naučit in to pri vsakem otroku posebej, ker dva ne jokata isto za eno stvar. Jaz še zdej pri enem letu včasih ne vem kaj bi mali rad in rabim neki časa, da mi potegne user posted image .
Sej bo, sam ne preveč komplicirat.

_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu irena111)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: dretje novorojencka
4.6.2006 18:05:06   
fuzzy
Meni je pa patronažna svetovala, naj otroka ne zbujam, glede na to, da normalno pridobiva na teži (pa je pri 10 dnevih znala potegniti tudi po 6 ali 7 ur). Pomembno je le, da se na dan podoji 7 do 8x. Res se potem čez dan dojimo na 2 uri, ampak ni panike, se ji prilagajamo.
Kar pa se tiče dretja - pri nas deluje, da jo takrat prevzame očka in jo nosi okoli, ziba, se pogovarja z njo, ... Je pač bolj skuliran kot jaz in otroci to res začutijo.
Kupčka pa tudi nam ne uspe podreti. Se trudimo, ampak zaenkrat neuspešno. Bom poskusila še podiranje kupča med obrokom (hvala za idejo, Naty-Taja)

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: dretje novorojencka
4.6.2006 19:40:10   
tinkamiška
Marija, poskusita čimveč podirat kupčke, mogoče je v tem problem, ker jo tišči v trebuščkuuser posted image Je pa res, da so eni bolj jokavi kot drugi.
Izo je črvičilo in pomagalo šele, ko sem iz svoje prehrane izločila mlečne izdelke.  Poskusi en teden izločit te izdelke in boš vidla, če je kaj boljše. Pa med. sestra je rekla, da naj ji dam samo par žličk(2-3) simplex kapljic, ker imajo potem spet nasprotni učinek-napenjajo. Pa res kupčke podirat!

Upam da se bo to obdobje kmalu nehalo, ker zna bit res napornouser posted image

Lp,
Tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu fuzzy)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
4.6.2006 19:41:55   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu fuzzy)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: dretje novorojencka
4.6.2006 20:12:21   
flecker1
IZVIRNO SPOROČILO: Naty-Taja

Baje dobijo krče šele po kakih trih tednih, tak da možno da sploh ne gre za to in kapljice zato ne pomagajo.


To pa ni 100% preverjeno, eni prej dobijo krče že 1. dan, moja je dobila takrat ko je bila stara en teden. Tako da je možno da pri MarijiPo gre za krče, ker po obroku rado črviči in pri tem dretje. Saj bo hitro minilo

< Sporočilo je popravil flecker1 -- 4.6.2006 20:13:06 >

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: dretje novorojencka
4.6.2006 20:58:03   
natalia
pri nas so bili krči zelo močni, cele dneve smo se nosili. jokala je zelo veliko, še zdaj kar precej joče, ko je sitna ali ji kaj ne paše.ponoči hvalabogu, še kar spi. podnevi pa je kriza, ker tudi jaz takoj ne ugotovim, kaj ji manjka..
ko je bila majhna so me vsi tolažili, da kolike izzvenijo po 3 mesecih... boš ja! še zdaj jih imamo pa smo že v uvajanju goste hrane...user posted image

ti meseci so zelo naporni, to moraš vedeti, potem pa je res (preverjeno) dosti, dosti lažje.

lp

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: dretje novorojencka
4.6.2006 21:05:58   
Maleal
Po mojem gre za krče,probaj s kapljicami koroških lekarn,te so edine ki so nam pomagale,skuhaj ji kumino in janež ali kupi hippov čaj s svetlo zelenim pokrovčkom ali plantex,čimvečkrat jo odvij iz pleničk,da se malo razbrca,daj jo na trebuščka,ko je na hrbtu ji nogice večkrat pokrči da grejo vetrovi ven.user posted image

_____________________________

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: dretje novorojencka
4.6.2006 21:10:05   
Seven*
MarijaPo. Glede na tvoje odgovore vem, da bos super zadevo resila! Iz nasih izkusenj ti povem, da ima najbrz kolike. Prosim, vzami si cas in preberi par clankov na to temo. Ti bom napisala povezave. So ful zanimive..

Cimvec jo nosi, stiskaj k sebi, cartaj. Poskusi ugotoviti kaj je tisto kar jo pomirja. Poslusaj jo. Morda rabi tisino. Morda rabi nekoliko zatemnjen prostor. Mi smo Emo in Jakoba nosili, nosili in se enkrat nosili. Ponavadi je bilo ravno po dojenju najhuje. Jokanje tudi dve uri. Vsak dan sem se bala tega in mi je paralo zivce. Pri Emi je pomagal tisti kolicni polozaj, ko je glavica v pregibu roke, dojenckov trebuscek pa na tvoji dlani..

Naj te cuti, naj ve da si ob njej. To rabi..

Pa se povezava vredna branja!

http://www.otrokdruzina.com/stare_%20stevilke/2005/februar/naslovna_tema_3.htm

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: dretje novorojencka
4.6.2006 21:13:39   
Anonimen
Seven, si tako lepo napisala! user posted image  user posted image

Ne vem, kako ti uspe po dnevu z dvema "razgrajačema" user posted image

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: dretje novorojencka
4.6.2006 21:16:00   
Seven*
Mic. Nic hvalit. Lep dober vecer tudi tebi..

Kako mi rata? Eh. Pir pijem, pa po RR brskam. Mic, saj ves, za mleko! user posted image user posted image user posted image

Pa ena user posted image za vse mamice na tem forumu!

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: dretje novorojencka
4.6.2006 21:17:57   
eva1
Kaj pa če je zaspana pa ne zna še sama zaspat? Pa seveda kupčke podirat-tudi do 5x med obrokom-moj je tudi imel krče, pol sem pa podiral kupčke skoz- med in po dojenju pa je bilo malo bolj!

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: dretje novorojencka
4.6.2006 21:19:11   
Anonimen
Aa, moram pohvalt, če mi je všeč user posted image  user posted image

Ne boš verjela, ampak mam tudi en kozarec piva pred sabo....

Tudi ti uživaj! Pa en lep pozdrav od velikega Miča, je tudi tu user posted image user posted image

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: dretje novorojencka
4.6.2006 21:31:31   
Magi*
pri 14. dneh še ne moreš vedeti, kaj ti otrok hoče povedati z jokom, zato se nikar ne obremenjuj s tem.

tudi, če je sita in se lepo redi, mogoče samo rabi več tvoje bližine v obliki dojenja. jaz sem moji, ko je bila še tako mičkena, dojko ponudila vsakič, ko se drugače ni dala potolažiti in je malo povlekla in se potopila v trenutku v najslajši in najbolj zadovoljen spanec. poskusi. ni bojazni, da bi jo tako zgodaj razvadila. tvojo bližino bo potrebovala čedalje manj. njen spanec bo čedalje bolj predvidljiv in v nekaj mesecih si boste vsi skupaj oblikovali ritem.

lahko sicer poskusiš tudi z dudo, ker pač novorojenček ima zelo malo potreb: po hrani, bližini, sesanju. in to zadnjo lahko potolažiš tudi z dudo, če jo bo hotela.

aja, dojenje na 3 ure z 20 min podoji je samo statistično povprečje. nikar se ga ne drži kot pijanec plota. če se spomnim, da je mene patronažna napsihirala in sem "vodila knjigo" podojevuser posted image user posted image user posted image in jo še zbujala ponoči, ker naj bi se po njenem premalo redila (mimogrede 3,75kg ob rojstvu). čez nekaj časa pa mi je rekla, da se preveč rediuser posted image ... v glavnem, delaj po svojem občutku, ne strogo po knjigah.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: dretje novorojencka
4.6.2006 21:34:19   
Magi*
babe, ne mi lušte delat!!!! imam jaz danes kolike in čaj pijemuser posted image  no, sem pa vsaj lahko na forumu, ker bi sicer morala delatuser posted image

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?