Rubin.
|
Te popolnoma razumem. Ljudje smo različni in tudi sorodniki in prijatelji. Tudi midva nisva nikomur povedala za najine »težave« iz več razlogov. A najpomembnejši se mi je zdel, da se to nikogar ne tiče. Tudi jaz nisem nikogar spraševala: Hej, kolikokrat pa sta vidva sexala, da vama je ratalo? Ne vem, to je za mene osebna stvar. Pa tudi krivo sem se počutila, čeprav sem v zavesti vedela, da čeprav je težava na moji strani, nisem zato nič kriva, pa kljub temu. Da ne omenim, kakšno zadovoljstvo bi dala njegovim sorodnikom, ko bi potrdila njihove sume. Plus tega, se mi ne zdi smiselno se pogovarjati o moji neplodnosti z nekom, ki teh težav nima in ima doma že sončka ali celo dva. Kaj mi pa lahko svetuje, kako pa me naj tolaži, če nima pojma kaj prestajam. Tako kot jaz ki sem naredila vozniški izpit v prvo, ne razumem in ne morem tolažiti tistega, ki ga dela že desetič, sit ne bo nikoli razumel lačnega in obratno. No ker sva bila sama v tem, naju je to še bolj povezalo in okrepilo najin zakon, kot dva zarotnika. Morem pa vam povedati, da je moj zadržek bil osnovan, sej pred časom, ko je moževa sestrična šla na IVF, je tašča rekla, da sedaj že pri ženskah delajo enako kot pri kravah, jih umetno osemenjujejo. No pa recite, naj ji jaz povem, da je mene tudi to čakalo. Ona ima 6 otrok, jaz pa še enega ne morem imeti. Ali pa sosed reče, kaj tvoj ne more več (?) ti jaz pomagam? Ko bi jim se saj malo sanjalo, kaj preživljamo takšni pari in skozi kakšne boleče postopke vse gremo!!! No da ne dolgovezim, predlani sem imela uspešen IVF in po nesrečnem spletu okoliščin (taščina soseda dela v bolnici) so njegovi sorodniki izvedeli, da sem noseča in kako sem zanosila, in vam povem, da nama ni nihče čestital, delali so se kot da ne vedo, pridno pa so širili novico, da sem umetno oplojena, ipd. Seveda sem bila jezna in sem in sem jim zabičala, da jih ne želim več videti. In konec zgodbe, tašča še enkrat ni prišla pogledati svoje čudovite vnukinje, ki bo kmalu stara eno leto. Tako, da ne prehitro obsojati ljudi, ki želijo zadevo zadržati zase, razlogi so različni. Vam pa povem, da ste lahko srečne tiste, ki imate sorodnike in prijatelje, ki vam stojijo ob strani, vredni so zlata, to jim kar povejte. Pa ne obupat, če ne bo uspelo vam samim, pa bo sigurno z pomočjo zdravnikov.
|