Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 25.3.2007 14:35:33
|
|
|
|
Fargesia
|
sem malo po forumu od dr. Pušenjaka pogledala in je napisal, da ko prešpikajo PCO jajčnike, vsaj za nekej mesecev ali let prenehajo delovati tako kot so prej...začasna ozdravitev... da pride do spontanih ovulacij, pa če je še potrebno, se zdravi s klomifenom, drugače ne.
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 25.3.2007 22:50:01
|
|
|
|
Katina
|
Drage Klomifenke, da vam dvignem moralo vam povem mojo zgodbico. Pred enim tednom sem zagledala rahlo črtico (17.dan po O), danes z urinom zvečer pa močno. Torej sem definitivno . Ker sama nisem mogla verjet sem se vmes izklopila iz foruma. K sem jemala prvi mesec in že se je pojavil rezultat! Srčno želim tudi vam, da ugledate , močnejše in bolj prepričljive kot so bile moje. Pa še to, tudi znakov praktično ni bilo - mogoče malo povečane prsi, sedaj pa bolj pogosto uriniranje, drugega nič. G imam "šele" 11.4. in imam občutek, da je do takrat še celo večnost.
|
|
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 26.3.2007 7:20:14
|
|
|
|
lana38
|
Katina ! Čestitam. Pa še na HSG ti ne bo treba. LP
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 26.3.2007 7:41:35
|
|
|
|
pina-1
|
katina čestitke!! ko ste govorile o PCO in LPSC,naj vam povem, da sem jaz imela LPSC pred petimi leti. En mesec po posegu em zanosila, sedaj po petih letih je pa stanje porazno. Pri meni se je PCO kar hitro vrnil. Takoj po porodu , ko sem dobila prvo M je bilo stanje isto- iste težave.
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 26.3.2007 9:28:02
|
|
|
|
Katina
|
Hvala za čestitke. Tudi meni je v olajšanje, da mi ne bo treba na HSG. Kar dobro se je izteklo, ko nisem mogla vzet bolniške da bi šla najprej na HSG, pa potem nadaljevala s Klomifenom. K sreči je Klomifen že v prvo pomagal . Želim vam, da vam bo pomladansko sonce naklonjeno in boste tudi same zagledale . Ko bi nas le bilo čim več !
|
|
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 26.3.2007 13:48:06
|
|
|
|
andreja2000
|
katina čestitke in lepo ter zdrvo
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 26.3.2007 15:03:18
|
|
|
|
lučka 25
|
katina, čestitam!!!!!! Zdaj pa naj ti prinese enega zdravega in lepega in boš tako postala srečna .
|
|
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 26.3.2007 15:54:20
|
|
|
|
anjaz
|
pozdravljene klomifenke! kot prvo čestitam vsem ki bodo postale mamice! vesela sem za vse!! Upam da se vam bom tudi jaz kmalu pridružila. včeraj sem ravno zaključila z jemanjem drugega kroga K, tako da zdaj veselo na . V prvem poskusu mi na žalost ni uspelo. Upam da bo tokrat drugače oziroma upam da nama bo kmalu uspelo. vsem ostalim tudi želim da bi čim prej zagledale ! Lep pozdrav, anjaz
|
|
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 26.3.2007 17:34:28
|
|
|
|
Fargesia
|
IZVIRNO SPOROČILO: pina-1 katina čestitke!! ko ste govorile o PCO in LPSC,naj vam povem, da sem jaz imela LPSC pred petimi leti. En mesec po posegu em zanosila, sedaj po petih letih je pa stanje porazno. Pri meni se je PCO kar hitro vrnil. Takoj po porodu , ko sem dobila prvo M je bilo stanje isto- iste težave. veš, Pina-1...to, da si po enem mesecu zanosila, mi je dalo poleta. prej sem se na vsak način hotela izognit laparaskopiji, če pa dela take rezultate, grem pa kar jutri tja! ...ne, resno, vlila si mi nove moči in upanje. HVALA!!! Katina, čestitke!!!!
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 26.3.2007 18:22:53
|
|
|
|
listek
|
Katina bravo , uživaj v ! Imam pa eno vprašanje. Sedaj sem drugi krog K. Prej sem imela temperaturo do sredine ciklusa ves čas enako, potem se mi je dvignila za caa.0,3 stopinje in ostala do konca enaka - ovulacija pa je bila prešibka, tako da sem dobila K. Od kar pa jemljem K, je pa vse zmešano. Že v osnovi imam temperaturo ves čas višjo za 0,2 stopinje kot prej, mi pa ves čas skače gor in dol. A je še katera to opazila pri sebi? Poviša se mi za 0,3, pa pade za 0,2, pa spet malo zraste - ena sama zmešnjava. Tako da nisem niti več sigurna, ali do ovulacije sploh pride ali ne. Čim prej nam žeim vsem . Pa lep dan.
|
|
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 26.3.2007 21:19:16
|
|
|
|
sarcy21
|
Še ena nova članica za v vaš klub Jutri začnem s klomifenom, me pa zanima če je kakšna razlika kdaj ga morem jemati (zjutraj, zvečer)
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 26.3.2007 22:05:18
|
|
|
|
rebeca
|
Pozdravljena v klubu klomifenk Sarcy. Koliko tablet pa imaš dnevno? Mislim, da je vseeno kdaj vzameš ali zjutraj ali zvečer. Jaz sem upoštevla mnenje in jemljem kar obe tableti naenkrat in to zjutraj, mislim, da ima večji učinek kot pa, da jemljem eno zvečer in eno zjutraj. To pa sem opazila pri ovulaciji. Ko sem jemala 2 naenkrat sem ovilacija kar dobro občutila.
|
|
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 26.3.2007 22:08:48
|
|
|
|
sarcy21
|
Jaz bom jemala 3-8 dan po 1/2 potem pa 10 dan ultrazvok (vem pa še zelo malo o tem seveda ker je pač prvič in se trudim pozanimati o vsem kar me čaka, mislm vem kaj sam časovno ne vem vsega)
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 26.3.2007 23:39:39
|
|
|
|
pot
|
Čestitke obema novima članicama, Katina tebi še posebaj za !!! sarcy21, tebi pa želim, da bi K bil tista zmagovala kombinacija, kot je bil za mnoge K. Razlika med tem ali ga prvič vzameš zjutraj ali zvečer je le v tem, da če bi imela kakšne burne reakcije (hiperstimulacijo jačnikov), jih čez dan lažje zaznaš kot ponoči med spanjem. Glede na majhno dozo najbrž niso potrebne odvečne skrbi. Veliko sreče in le najboljše stranske učinke K!
|
|
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 27.3.2007 8:16:56
|
|
|
|
pina-1
|
IZVIRNO SPOROČILO: maša82 IZVIRNO SPOROČILO: pina-1 katina čestitke!! ko ste govorile o PCO in LPSC,naj vam povem, da sem jaz imela LPSC pred petimi leti. En mesec po posegu em zanosila, sedaj po petih letih je pa stanje porazno. Pri meni se je PCO kar hitro vrnil. Takoj po porodu , ko sem dobila prvo M je bilo stanje isto- iste težave. veš, Pina-1...to, da si po enem mesecu zanosila, mi je dalo poleta. prej sem se na vsak način hotela izognit laparaskopiji, če pa dela take rezultate, grem pa kar jutri tja! ...ne, resno, vlila si mi nove moči in upanje. HVALA!!! Katina, čestitke!!!! maša82 sem vesela, da si našla novi zagon. jaz sem upala da se bom klomifenu izmaknila in da bom šla takoj na laparoskopijo, pa mi ni uspelo in grem v en krog K. Kdaj pa imaš razgovor za LPSC? jaz bom verjetno maja že imela poseg. Eno vprašanje za vse ki jemljete K. Jaz se moram naročit na UZ ko bom začela jemati K. Kdaj je najbolje- na kateri dan cikla? G mi je samo rekla naj se naročim, ko začnem jemati klomifen?
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 27.3.2007 11:22:11
|
|
|
|
hojliho
|
Hojla dekleta, še od mene. pridružujem se vašemu klubu, danes sem vzela prvo tableto v tem ciklusu. Do sedaj sem vas spremljala od daleč, pa sem želela tudi komentirati. Zame je to že peti mesec, pa še ni nič prijelo. Začela sem z dvema tabletama na dan od 5 do 10 dne ciklusa, sedaj sem že drugi mesec na 3 tabletkah na dan. Zanima me, a je še katera, ki jemlje po 3. Malo mi že presedajo stvari, ampak vseeno ostajam pozitivna klomifenka. Zanima me, kakšne postopke lahko pričakujem, glede na to, da imam policistične ovarije, pa da klomifen ne prime. Prosim naj mi katera odgovori, če imate čas. Lepo vas pozdravljam in vam držim pesti . Meli
|
|
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 27.3.2007 12:04:41
|
|
|
|
lana38
|
Da vam sporočim, kako je bilo včeraj pri G. V četrtek grem na diagnostično HYSC. Potem pa še se moram odločiti, kam na HYSC, s katero mi bodo zarastline odstranili, v MB ali LJ. Bom videla, kje bo manj za čakati. LP
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 27.3.2007 12:12:30
|
|
|
|
pina-1
|
IZVIRNO SPOROČILO: hojliho Hojla dekleta, še od mene. pridružujem se vašemu klubu, danes sem vzela prvo tableto v tem ciklusu. Do sedaj sem vas spremljala od daleč, pa sem želela tudi komentirati. Zame je to že peti mesec, pa še ni nič prijelo. Začela sem z dvema tabletama na dan od 5 do 10 dne ciklusa, sedaj sem že drugi mesec na 3 tabletkah na dan. Zanima me, a je še katera, ki jemlje po 3. Malo mi že presedajo stvari, ampak vseeno ostajam pozitivna klomifenka. Zanima me, kakšne postopke lahko pričakujem, glede na to, da imam policistične ovarije, pa da klomifen ne prime. Prosim naj mi katera odgovori, če imate čas. Lepo vas pozdravljam in vam držim pesti . Meli mislim, da bo naslednji korak laparoskopija- vsaj jaz sem imela tako prvič in bom verjetno tudi drugič šla na isti poseg. bom vidla če bom tokrat reagirala na klomifen. jaz sem po laparoskopiji takoj zanosila. lana38, držim pesti, da boš čimprej fertik in potem veselo v boj za
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 27.3.2007 12:31:43
|
|
|
|
pot
|
hojliho, pozdravljena med nami!!! Na 79. strani so nazadnje objavljene terapije, tam lahko vidiš, da je bila ta terapija že uporabljena, ampak mislim, da si trenutno edina s to močno terapijo. Meni so predpisali Aglurab v ambulanti za neplodnost. Zdravljenje pa menda lahko traja več kot pol leta ali več let, da se O vzpostavijo in redne M. Če ti še niso, te bodo poslali na kak pregled, enako patnerja. Mogoče je še bolje najprej njega, da te ne zdravijo in pošiljajo na vse mogoče preglede zastonj, čeprav PCO je kar velik dejavnik. pina-1, nekje do 10 dni po jemanju K naj bi imela O, naroči se kakšne 3 dni pred tem, ali pa naj ti kar izračunajo oni sami, ko te bodo naročali. Posvetuj se z njimi.
|
|
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 27.3.2007 14:18:32
|
|
|
|
pina-1
|
hvala pot. bom kar poklicala takoj ko bom začela jemati, ker tu ori nas je dobiti sestre na telefon je loterija.
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 27.3.2007 14:33:16
|
|
|
|
hojliho
|
Hvala Pina in Pot za hiter odgovor. Bom še malo pobrskala, ko bo čas dopuščal. Zanima pa me, ali je običajno, da moram vsak mesec pred ovulacijo na ultrazvok. V službi bo kmalu vsem jasno, da se nekaj plete, ker moram vsakič vzet dopust.
|
|
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 27.3.2007 14:38:19
|
|
|
|
monikap
|
hojliho tudi jaz sem morala vsak mesec dva dni po zadnji tabletki na UZ in tam sem še vedno dobila inekcijo v rito za bolšo O.
|
|
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 27.3.2007 19:21:10
|
|
|
|
moni30
|
Lep pozdrav Javlja se še ena nova članica kluba klomifenk. Po letu dni neuspešnega sem se odpravila do svojega G. Pred tem sem si začela meriti BT in sem seveda tja prišla oborožena s tabelami in grafi. Ugotovil je da nekaj ne štima, ni mi najbolj jasno kaj je hotel povedat, ker je govoril v doktorščini , vendar se mi zdi, da je po njegovem nekaj narobe z mojo kratko lutealno fazo. No tako mi je predpisal Klomifen (1 tabl od 5.-9. dne ciklusa in nato UZ 14 dan ciklusa) in tako oborožena z njim mislim da že izpolnjujem pogoje za članstvo v vašem klubu. Nisem še ga začela jemat, ker čakam na oz. boljše bi bilo da je ne bi bilo in bi se pridružila tistim čisto zgoraj na seznamu , ki so škatlico samo pogledale .
|
|
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 27.3.2007 21:01:34
|
|
|
|
Fargesia
|
Moni 30, pozdravljena in dobrodošla. Želim ti, da čimprej zagledaš magični !
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 28.3.2007 11:18:49
|
|
|
|
hokejistka
|
Drage klomifenke. Ravnokar sem prišla od G in naslednji mesec se ponovno selim v naš klub . Opravila sem HSG, ki je OK, sedaj čakam nato pa pričnem pridno papcat Klomifen (3-8 dne 1/2 tabletke). Pina meni je moja G naj pokličem sestro, ko vzamem prvo tabletko (jemljem pa od 3-8 dne), želi me pa videti 10, 11 ali 12 dan ciklusa. moni30 lep pozdrav v našem klubu lana držim pesti, da boš čimprej na vrsti
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?