|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kakšen stolček za hranjenje?
25.5.2006 21:42:57   
cuma
Ema je danes popoldan prvič sedela v novem stolu ko kraljica in veselo tolkla po mizi user posted image !
Nič je ni zanašalo in je zgledala prav zadovoljna user posted image !
Bravo Trip Trap user posted image

Lp vsem od cume

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 26
25.5.2006 21:44:05   
kofetek2010
mi smo imeli pred 9 leti ta Primma papa in me sedaj sploh ne vleče, da bi ga kupila user posted image  ko se spomnim na čiščenje ... me mine user posted image  
za enkrat uporabljamo kar Bumbota, ki si ga postavim na mizo in jo lahko super nahranim user posted image  in ker se veliko potepava uporabljava za hranjenje kar lupinico ali voziček user posted image   (smo na dveh samostojnih obrokih)

tale iz Ikee mi prav fajn zgleda user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 27
25.5.2006 21:56:38   
bajsek
HOJ
Mi smo kupili pripa papo od prg perego (je bil b bc takrat v akciji). Znjim smo full zadovoljni - čiščenje v bistvu ni tako zahtevno, kot bi mislil, kot je že ena napisala - v banjo, stuširat in posušit, pa je! Po mojem je res, da otrok rad sedi udobno kadar se hrani. Če pa bi radi razvijali mišice, je mnogo in še več načinov, ne pa takrat ko otrok je. Ko pa smo že pri nasvetih strokovnjakov - vsak po svoje pove. Sestrični so pa na fizioterapiji rekli, da je vsaj prvih pet mesecev zelo priporočljivo, da otrok leži in sedi n ameho oblazinjenem pohištvu (ne preveč - npr. vsaj tanek povšterček), ker ima še zelo mehke kosti in direktno na trdi podlagi (les) si otrok lahko poškoduje (okruši, obdgnr, obrusi,...) kosti.
Tko da - jaz se ravnam po svojem občutku (jaz rada sedim na mehkem in udobnem, verjetno tudi moj otrok) in do sedaj je še vse ok!
Lp

Neposredna povezava do sporočila: 28
28.5.2006 10:35:06   
coco
Mi imamo točno tega in smo zelo zadovoljni z njim. Je še ne sam. V njem sedi varno in kadar je v njem zadovoljen, ga lahko odpeljem še kam drugam - npr. v kopalnico, da se stuširam....
Sem ga pa posedla tudi v lesenega, pa ga tam, ko je še manjši, ne bi upala pustiti samega, ker od spodaj zdrsne dol iz stolčka in ....buc!

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 29
28.5.2006 18:04:38   
TVN
V stolčkih NIKOLI ne puščamo otrok samih, pa naj bodo to leseni ali kakšni drugi udobni stolčki s pasovi!

Sicer pa samo v razmislek glede sedenja v mehkih in udobnih "foteljih" in podobnih zadevah. Le zakaj imajo boljši avtomobili, ki so namenjeni dolgim vožnjam, trše in čvrste sedeže?! Zato, ker je to boljše za hrbetnico! In zakaj je npr. stol spinalis tako uspešen v preprečevanju bolečin v hrbtenici? Ker morajo mišice med sedenjem delati! Pa ležišča in še bi lahko naštevala... Seveda pa je tisti prvi občutek, ko se pogrezneš v mehak sedež, prijeten, ni kaj, ni pa to dobro za naše hrbtenice.

Sicer pa: vsak po svoje, a ne?!

*** Imejte se lepo! ***

(odgovor članu coco)
Neposredna povezava do sporočila: 30
29.5.2006 9:43:31   
coco
Moram odgovorit, da ne bom izpadla neodgovorna mamica, ki pušča svojega otroka v nevarnosti....
Naš mali samo po hranjenju še zelo rad počiča še kakšnih 10-15 minut. V tem stolčku (Prima papa - Peg Perego) je varno pripet in ne more pasti z njega. Pri tem ga vseeno ne puščam samega v prostoru (ker je drugače že takoj alarm), ampak ga npr. pripeljem do kuh.pulta, da skupaj pospraviva, ali pa ga odpeljem s sabo v kopalnico. Da pa ga posedim v stolček brez papice, samo zato da bi imela mir, pa ne gre.
Ne vem, verjetno je res, da trši stolčki spodbujajo k bolj pravilni drži. Moj 10,5-mesečni sinček se kljub temu razvija pravilno - se kotali, puza, sedi in ob opori se pravilno postavlja na nogice.
Je pa res, da so otroci in mamice različni....
lp,
coco

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 31
29.5.2006 10:14:19   
Seven*
Coco. Dokler otrok ne shodi, ne morem o njegovem razvoju cisto popolnoma nic soditi. Meja je hoja, potem se pa lahko "igras". Na tem forumu so mamice, katerih otrocki so sedeli ze pri 6 mesecih, pa potem do 14. meseca niso niti na nogice stopili. Fizioterapevtka mi je povedala za en primer, kjer so morali samo vozicek zamenjati, pa je otrok shodil. Razvoj se lahko v eni doloceni fazi ustavi in otrok rabi dalj casa da napreduje..

Gospa sem.

(odgovor članu coco)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   [Brisano sporočilo]
29.5.2006 11:10:21   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
29.5.2006 14:18:50   
Dashenka
Trip-trap in PP sta odlična stolčka. Imamo oba in oba tudi uporabljamo.

Glede PP: Ni prav nič mehek stol. Ima prav "športno" oblazinjenje. Tudi čiščenje je enostavno. Le slečeš ga in prevleko v banji s tušom na hitro spereš.

Marsikaj sem že kupila v Ikei in tudi še bom, ampak tistega stola za 15EUR pa se ne bi upala uprabljat.

Coco,
tudi moja hčerka je pri 10 mesecih z veseljem še malo posedela po obroku. Ker je bila strašen požerušček, ki je morala malo spočit. In ponavadi je po hrani še malo pila. Položila sem ji v max. ležeč položaj, hčerka pa je počasi spraznila polovico stekleničke ali magičnega lončka vode.

Za pravilen razvoj otroka je pomembnih mnogo stvari.
In hranjenje ter 15minutni pošitev v PP, ali pa polurno divjanje v hodalici, ne škodi nikomur.

Prekomerno obremenjevanje s tem kaj je za otroka (po zadnjih krikih mode) zdravo in kaj škodljivo pa še najbolj škodi novodobnim staršem, ki so prepričani, da je pediatrija od včeraj ter živijo v stalnem stresu s čm bodo škodovali svojemu otroku. Pa naj bo to obvezno cepljenje, hmogenizirano mleko, "nevarna" hojica (v kateri so zrasle generacije in generacije otrok), mehki stoli, do pravih absurdov, kot so brezglutenske diete do enega leta ter uporaba bombažnih plenic.

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 34
29.5.2006 14:33:51   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: Seven

Oni stolcek iz Ikea-a za 15 evrov je grd kot hudic, ampak prakticen. Noge se lahko ven vzamejo in si ga komot peljes na morje. Pa cel sedalni del je ulit iz enega kosa. Nobenih robov. Mislim da bi se ga dalo oprati v pomivalnem stroju. Hmm.. Moram probat. user posted image user posted image user posted image

Probala. Ja, v pomivalnem se super opereuser posted image . Pa saj ga itak ni treba, ker ga zlahka obrišeš s krpo. Ta stol je enostavno zakon. Tudi na morje smo ga peljali brez problemov. In meni sploh ni grd! Smo nabavili še po enega za k vsakim starim staršem.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 35
29.5.2006 17:33:03   
tincci
Mi imamo Chiccotov Polly in je zakon stolček. Ma na 2. stopnji od treh in se vedno sama čisto usede do ravnega, tako da telovadi, če hočete user posted image Za umivat je pa na izi, dol plastiko pa pod tuš. 

To, kako je bilo pred 50 leti pa kako danes, bi se pa dalo razpravljat. Čas gre naprej ...

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 36
29.5.2006 19:51:33   
rija
Mi smo pa danes kupili tega v Ikei za 15 eur, pa zraven še tisto za napihniti, da se naš malček ne prekopicne. Smo ga pa dali najprej noter in ko je vidno užival, smo ga vzeli. Za kaka dva tri mesece bo, takrat pa šaltamo na trip trap....

Neposredna povezava do sporočila: 37
29.5.2006 20:17:53   
Bonnie_RR
Moram še jaz nekaj dodati...

Sem si prebrala vse poste tu gor na temo razvoja in razvojne ambulante, pa tudi veliko drugih stvari sem si prebrala na to temo.
Mi je kristalno jasno, da za otrokov razvoj niso preveč dobri mehki ležalniki, oblazinjena in mehka ležišča itd. Se mi pa zdi, da se to na tem mestu poudarja že do te mere, da  gre za pretiravanje.

Kdaj so pa ljudje imeli svoje otroke ves čas na tleh?! Potem je pa najboljše, da se vrnemo k leseni žlici...

Človek, ki prebere napisano na temo razvoja na tem forumu, dobi občutek, da je že vsak otrokov gib ali položaj nepravilen in nakazuje razvojno motnjo.

Po mojem mnjenju je za otrokov razvoj dobro, da je malo na trdem, malo na mehkem (skratka neka srednja pot). S tem, če ga dam za kratek čas v "oblazinjen fotelj" (kot nekatere pravite temu stolčku), mu pa res ne morem škodovati. Vsako pretiravanje pa vsekakor škodi.

Če bi se malo manj sekirale s čim vse škodujete svojim otrokom, bi se mogoče celo uspele malo sprostiti in brezskrbno uživati z vašimi otroki.

Mogoče bodo pa čez 10 let fizioterapevti ugotovili, da je pa lesen stolček škodljiv za otrokov razvoj. Glede na to, da se v današnjem času stvari vseskozi spreminjajo in tudi mnenja pediatrov in ostalih v marsičem niso enotna, se ne bi čudila, če bi tudi do tega enkrat prišlo...

Samo moje mnenje...

Lp

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 38
29.5.2006 20:36:16   
Anonimen
bonnie dobra si, da si šla vse to brat.

Jaz ti dam čisto prav, kar si napisala. Da bi moj otrok telovadil na trdem stolu, ta čas ko jeuser posted image , raje grem z njim na plavanje ali kako drugače telovadim z njim.  Zakaj si pa potem nesemo na aerobiko blazine? Da ne ležimo na trdih tleh in da nas tla ne žulijo v vretenca

Poleg tega si pa tudi v tem "fotelju" krepi mišice - v bistvu dela celi čas trebušnjake - ker vedno, ko želi seči za kakšno igračo se mora nagniti naprej in tako aktivira treb. mišice

(odgovor članu Bonnie_RR)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
29.5.2006 22:31:32   
Naty_ka
.....in potem vam čisto odkrito povem, da se sama večkrat bojim kaj vprašat na RR, ker človeka (nekatere) dobesedno linčate!

Je že res, da ima vsak svoje mnenje, ampak..

Aja, se pa v celoti strinjam z bonnie_.

VČERAJ JE ZGODOVINA. JUTRI JE SKRIVNOST. DANES JE DAR!

NAJBOLJŠE NE PRIHAJA SAMO. PRIHAJA V DRUŽBI VSEGA (Tagore)

Moški so najpametnejši med seksom, ker so takrat priključeni direktno na izvor
inteligence.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 40
29.5.2006 23:25:00   
Seven*
Bonnie. Najlazje si je zatiskati oci. Nisem pristas tega, da se je treba za vsako stvar sekirat, ampak vedno bolj ugotavljam, da se mlade mame sekirajo za cisto napacne stvari. Skrbi jih kolikokrat bodo sterilizirale flaske, kaksno vodo bodo dale otroku, kako bo otrok oblecen, ce bo imel ovcko v vozicku ali ne, ipd.. Tiste stvari, ki pa so dejansko dokazane, pa nobene ne skrbijo. Vcasih se mi celo zdi, da je vseskupaj posledica ene velike lenobe, oz. linije najmanjsega odpora. Najvec je pa itak kriv trg otroske opreme, ki ti poskusa vsiliti vse tisto, kar dejansko ne potrebujes. Amapk najlazje si je zatiskati oci in ne priznati, da nas trgovci dobesedno nategujejo za bedarije. Z mladimi mamami tako sluzijo, da je katastrofa. Edina dokaj smiselna nalozba se mi zdi nakup avtosedeza. Od vecjih seveda. Vse ostalo..

Bistvenih stvari se ni spreminjalo. Vecina odritih zadev je ostala taksna kot je. Je pa res, da marsikaj ni bilo odkrito v casu nasih babic. Ampak takrat je bila tudi umrljivost otrok vecja. Takrat niso poznali celiakije, alergiij na mleko, enostavno so rekli, da ima otrok kronicno drisko, cetudi je trajala celo njegovo otrostvo. Zdaj jim je malo vec jasno, zato je tudi poznejse uvajanje postalo bolj smiselno.

Glede opreme je pa tako. Otrok, ki nima nobenih problemov, se bo normalno razvijal kljub lezalnikom in podobnim pripomockom. Tega ni noben trdil. Obstaja pa verjetnost, da bo razvoj pocasnejsi, kot bi bil, ce bi ga imeli vec na trdi podlagi. Ko sem jaz dobila Jakoba, sem ga imela v lezalniku, pa mi ga je patronazna odsvetovala. Takrat ji nisem verjela, ker ni znala razlozit. Tudi ko mi je rekla, da naj ga dvigujem iz boka, sem si mislila da naklada.

Dokler ni prislo do rojstva Eme. Takrat smo zaceli ze v bolnisnici. Takrat sem se tudi srecala z osebjem, ki mi je znalo povedati cemu sluzi primerno ravnanje z otrokom in zakaj je smisleno vzpodbujati otrokov razvoj. Cetudi bi rodila otroka brez tezav, bi bila zelo vesela taksnih informacij in hvalezna zanje, ker mi je v interesu, da se otrok razvija tako kot bi se moral.

Zelo mi je zal, da se ene cutite napadeno v tem kar smo napisali. Mogoce ne morete razumeti, ampak gre enostavno za deljenje informacij. Na temi o razvoju otroka sem ravno zato odprla to temo, ker pred Emo nisem imela moznosti nikjer zvedeti kaj vec o tem. Tudi literature je pri nas v sloveniji zelo malo. In ce katera dvomi v napisano, naj se oglasi v svojem zdravstvenem domu, poisce nevrofizioterapevtko in jo povprasa..

Cisto vseeno mi je, ce ste nekatere mnenja, da so vam informacije vsiljene. Zadeve bom "trosila" se naprej, ker mi je marisktaera mamica pisala, da mi je za tisto temo in ifnormacije hvalezna. Kar nekaj otrok zaradi tega obiskuje fizioterapijo. Morda drugace same niti nebi odkrile patoloskih vzorcev. Pa hvalabogu, da so jih..

In spet bom pametna. Vecini je tako tezko dati tistih 40 jurjev za Airex blazino, PrimoPapo, lezalnike, hojice, vozicke marele, pa bi vsaka kupila.. Zakaj tocno pa ne vem..

Itak je z nasimi otroki vse OK, zato pa ima tema o Razvojni toliko odgovorov..

user posted image

Gospa sem.

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 41
30.5.2006 9:55:12   
Pajaca
Ajej res vsaka debata nekam zaide, ampak vprašanje je kateri stol.... mi imamo trip trap (oz en alla trip trap stol) Zakaj??? Imamo malo prostora in mi vsak prima papa in podobni stoli ne pride v poštev, poleg tega mi je bilo všeč, da je otrok že od prvega dne (tam pri 6m smo jo dali not) pri mizi in ne da ima še neko svojo mizico. Enostavn je za čiščenje. In nekako se mi ni zdelo, da bi pol v tem stolčku otrok se še gugal in počival in kaj vem kaj. Naj se navadi za mizo se je, spi in igra se drugje. Tako da pri nas so med hrano na mizi le žlice in vilce in nobenih igrač (no včasih na stolu poleg nje sedi nodi in ima svoj krožnik in vilčko).

Kar se tiče do 6m.... bila je v lupinci ali v naročju. Pajacek pa isto. Zdaj bo treba it kmal kupit še en trip trap stolček.

Aja ležalnika nismo kupovali, ker se mi je zdel brezvezen isto hojca, stajca, razne blazine in kaj vem kakšno sranje še..... zakaj pa. Čisto fajn jima je na tleh, se valata in igrata že od čist mičkenga (cca 2 tedna). Pa ja v postli mata trd jogi (po logiki če men paše bolj trdo za spat, bo najbrž tudi njima).

Aja pa nekako ne berem nasvetov raznih fizioterapevtov ampak se vedno oziram po sebi.... kaj vem, jaz v fotelju težko jem, raje sedim na navadnemu stolu.

Se pa vsak odloči po svoje in prav je tko....

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 42
30.5.2006 10:33:45   
MajaPRO
Mi smo kupili v BC stolček za hranjenje Giordani. Meni se zdi fu super. Malega smo dali vanj pri 3 mesecih, saj se naklon  lahko spusti (položaj kot v lupinici) in je v bistvu počivalnik. Je na kolesih, tako da je mobilen, višina je nastavljiva, nanj lahko pritrdiš mizico, je zložljiv, pa še plastično prevleko smo dobili zraven (praktično za obrisat). Meni je the best, mali sedi zelo udobno, fajn se ga da pripasat. Je pa do 15 kg, potem bomo kupili lesenega.

Otrok stane največ na tem svetu. Tvojo ljubezen. Tvoje življenje.

Neposredna povezava do sporočila: 43
30.5.2006 10:47:33   
MajaPRO
Pajaca, kam pa potem odložiš svojega 5-mesečnika (npr. ko moraš kaj nujnega postoriti ali skočiti na WC), če nima ne stajice ne ležalnika ne hojice? Predvidevam, da se mali že obrača, kmalu začel tudi plaziti in vstajati ob opori. Jaz mojega nisem upala pustiti samega na tleh, saj se lahko hitro kam odkotali ali kaj potegne nase. Zdaj, ko vstane ob vsaki opori, ki jo najde, pa si življenja brez stajice sploh ne predstavljam. Drugače pa je tudi naš mali večinoma na tleh (na penastih puzzlih).

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 44
30.5.2006 11:01:21   
Aja32
Mi imamo Peg Perego Dondolino - ful zadovoljni. Če ga sproti očistiš, potem ni nobene panike... Tamal ful rad sedi v njem ... 

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 45
30.5.2006 19:36:54   
Annny
Še naša izkušnja s stolčki za hranjenje.. Najprej (ko je bila Naja stara okrog 5 mesecev) smo kupili Prima Pappa (prej je bila v ležalniku, ki je bil super).Prima Pappa je ena glomazna plastična gmota, zoprna za čiščenje (vsakič se nabirajo razne drobtine v režah in potem drgneš ven tisto kot zmešan..)- poleg tega se je naša punčka v njem obupno potila (smo podlagali z brisačami, vendar ni pomagalo). Tudi tista dva položaja za sedenje se mi zdita povsem nepraktična (zdi se mi, da je otrok vedno preveč nagnjen nazaj). Skratka- po naši izkušnji nepraktična katastrofa od stolčka.No, potem smo kupili Stokke-jev Tripp Trapp z vsem, kar spada zraven. 14 dni je prav uživala, ko je sedela v njem, potem pa se je začelo...vsakič, ko sem jo dala noter, je lepo vstala (stala je na sedalu stolčka!!!), prestopila varovalo in če je ne bi takrat ujela, bi na glavo padla na tla. V tripp trappu je na noben način nismo mogli zadržati, tako da smo od takrat naprej kake pol leta prakticirali hranjenje v naročju...edino tako je bilo ok.Pri malo manj kot 1,5 leta starosti smo Naji kupili malo mizico in stolček in zdaj lepo ponosno papca za svojo mizico, čeprav še velikokrat najraje sedi kar v naročju, medtem, ko sama je. Če ta izkušnja komu kaj pomaga...user posted image  Lp 

(odgovor članu Aja32)
Neposredna povezava do sporočila: 46
1.6.2006 0:55:52   
Pajaca
Maja na tla!!! Vedno, tam se mu nič ne more narest. Tud zjutraj ga dam lepo na tla, jaz se pa stuširam pa oblečem pa še kaj naredim, on se pa lepo igra na tleh. Če ga dam kam drugam mu itak ni všeč, tako se pa kotali okoli pa je mir.

Hči sem kasneje ko je bila večja dala v postlco če sem rečmo mogla it podpisat pošto poštarju. Pa se je hitro naučila kaj sme in kaj ne. Pa tud prov lepo se sama zamoti in se še vedno rada igra na tleh.

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 47
1.6.2006 9:05:03   
MajaPRO
No, saj jaz sem ga tudi imela večinoma na tleh, dokler je tam še ostal. Ko pa je začel plazit, je bilo tega konec. Sedaj, ko pa ob opori vstaja, pa ni šans, da ga pustim samega na tleh, saj se vzpenja ravno tam, kjer ga vedno stran vlečem (ob regalu z ostrimi robovi, stolu, ki se hitro prevrne ipd.). Tako da je trenutno najvarnejši kraj zanj (ko se umivam, grem na WC ipd.) stajica in njegova posteljica. Na srečo tam ni nesrečen (vsaj kratek čas) in se lepo zaigra.

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 48
1.6.2006 21:54:34   
babylove
Jaz imam točno tak stolček in otroka, ki ogromno bruha. Za čiščenje je ta stol popolnoma bedast, nemogoče ga je lepo očistiti; jaz se vsakič (beri vsak dan) penim zraven od besa, sploh ko pomislim, koliko sem ga plačala user posted image . In sem tudi pred nakupom spraševala za mnenja, pa mi nobena ni izpostavila problema čiščenja. 

Če bi kupovala še 1x, bi izbrala najbolj navaden stol!!!

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 49
2.6.2006 0:14:10   
pravljica
mi nismo več "pri leseni žlici", mali je že od rojstva večina časa na tleh in, ne boste verjele, še živi user posted image

ne razumem tistih, ki vam "ni problem po vsakem obroku prevleko PP stuširat" user posted image  a res samo naš mali tako packa med hranjenjem - aja, večino stvari, ki se dajo jest z rokami, je sam...in po "našem" obroku ni dovolj samo tuširanje prevleke user posted image  ...in če je že treba pomivati, je lažje s krpo obrisati ravno mizo, stol in tla, kot pa vse to pa še hkrati snemati in natikati prevleko z ogromne plastike polne lukenj ter zarez pri kateri si je treba vzet kar nekaj časa, da sploh najdeš vse odprtine, kaj šele, da spraviš vso hrano iz njih user posted image  

yeah, thats me ;)

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj vse več staršev ne spi v isti postelji?
Mnogi starši priznavajo, da spijo ločeno, trenutek, ko se partnerja ločita in zasedeta vsak svojo posteljo, pa je običaj...
Objemi so pomembni za razvoju možganov doj...
Noben starš ne pozabi prvega objema z dojenčkom, raziskave pa kažejo, da ti najzgodnejši objemi okrepijo možganske reakc...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?