Seven*
|
Bonnie. Najlazje si je zatiskati oci. Nisem pristas tega, da se je treba za vsako stvar sekirat, ampak vedno bolj ugotavljam, da se mlade mame sekirajo za cisto napacne stvari. Skrbi jih kolikokrat bodo sterilizirale flaske, kaksno vodo bodo dale otroku, kako bo otrok oblecen, ce bo imel ovcko v vozicku ali ne, ipd.. Tiste stvari, ki pa so dejansko dokazane, pa nobene ne skrbijo. Vcasih se mi celo zdi, da je vseskupaj posledica ene velike lenobe, oz. linije najmanjsega odpora. Najvec je pa itak kriv trg otroske opreme, ki ti poskusa vsiliti vse tisto, kar dejansko ne potrebujes. Amapk najlazje si je zatiskati oci in ne priznati, da nas trgovci dobesedno nategujejo za bedarije. Z mladimi mamami tako sluzijo, da je katastrofa. Edina dokaj smiselna nalozba se mi zdi nakup avtosedeza. Od vecjih seveda. Vse ostalo.. Bistvenih stvari se ni spreminjalo. Vecina odritih zadev je ostala taksna kot je. Je pa res, da marsikaj ni bilo odkrito v casu nasih babic. Ampak takrat je bila tudi umrljivost otrok vecja. Takrat niso poznali celiakije, alergiij na mleko, enostavno so rekli, da ima otrok kronicno drisko, cetudi je trajala celo njegovo otrostvo. Zdaj jim je malo vec jasno, zato je tudi poznejse uvajanje postalo bolj smiselno. Glede opreme je pa tako. Otrok, ki nima nobenih problemov, se bo normalno razvijal kljub lezalnikom in podobnim pripomockom. Tega ni noben trdil. Obstaja pa verjetnost, da bo razvoj pocasnejsi, kot bi bil, ce bi ga imeli vec na trdi podlagi. Ko sem jaz dobila Jakoba, sem ga imela v lezalniku, pa mi ga je patronazna odsvetovala. Takrat ji nisem verjela, ker ni znala razlozit. Tudi ko mi je rekla, da naj ga dvigujem iz boka, sem si mislila da naklada. Dokler ni prislo do rojstva Eme. Takrat smo zaceli ze v bolnisnici. Takrat sem se tudi srecala z osebjem, ki mi je znalo povedati cemu sluzi primerno ravnanje z otrokom in zakaj je smisleno vzpodbujati otrokov razvoj. Cetudi bi rodila otroka brez tezav, bi bila zelo vesela taksnih informacij in hvalezna zanje, ker mi je v interesu, da se otrok razvija tako kot bi se moral. Zelo mi je zal, da se ene cutite napadeno v tem kar smo napisali. Mogoce ne morete razumeti, ampak gre enostavno za deljenje informacij. Na temi o razvoju otroka sem ravno zato odprla to temo, ker pred Emo nisem imela moznosti nikjer zvedeti kaj vec o tem. Tudi literature je pri nas v sloveniji zelo malo. In ce katera dvomi v napisano, naj se oglasi v svojem zdravstvenem domu, poisce nevrofizioterapevtko in jo povprasa.. Cisto vseeno mi je, ce ste nekatere mnenja, da so vam informacije vsiljene. Zadeve bom "trosila" se naprej, ker mi je marisktaera mamica pisala, da mi je za tisto temo in ifnormacije hvalezna. Kar nekaj otrok zaradi tega obiskuje fizioterapijo. Morda drugace same niti nebi odkrile patoloskih vzorcev. Pa hvalabogu, da so jih.. In spet bom pametna. Vecini je tako tezko dati tistih 40 jurjev za Airex blazino, PrimoPapo, lezalnike, hojice, vozicke marele, pa bi vsaka kupila.. Zakaj tocno pa ne vem.. Itak je z nasimi otroki vse OK, zato pa ima tema o Razvojni toliko odgovorov..