|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Cepljenje-da ali ne?
24.5.2006 15:11:13   
allj
KOPIRAM S SOSEDNJEGA FORUMA:

Datum:   18-05-06 11:35

Saj ravno zato gre, da če precepljenosti v državi ni (večina otrok ni cepljena), potem niso varni niti cepljeni otroci. Virus namreč mutira in po nekaj mutacijah lahko okuži tudi tistega otroka, ki je bil cepljen, vendar v lažji obliki. Zato nosijo starši, ki odklanjajo cepljenje, odgovornost ne samo za svojega otroka, pač pa tudi za vse tiste, ki bodo mogoče kljub cepljenosti zaradi necepljenih otrok oboleli - žal se tega ne zavedajo ali pa si zatiskajo oči. Dokler jih je samo peščica, se pač lahko "šlepajo" na tiste cepljene, če jih bo pa večina, pa nikakor ne bo več tako. Najbolj v nebo vpijoče pa je, ko taki starši, ki svojega otroka ne pustijo cepiti, prepričujejo tudi druge starše, naj tudi to storijo - kot bi se ne zavedali, kaj se lahko zgodi, če bodo vsi (ali večina) odklonili cepljenje svojega otroka. Ali pa ko starši, ki nočejo cepiti, razglabljajo o kratkovidnosti tistih, ki cepijo - v bistvu pa si lahko privoščijo necepljenje ravno zaradi takih, ki svoje otroke cepimo. Mi smo namreč sprejeli tveganje in se dobro zavedamo, da lahko ravno naš otrok oboli zaradi posledic cepljenja, pa čeprav je možnosti 0,003 %. Tisti, ki pa cepljenje apriori odklanjajo, pa nobenega tveganja nočejo sprejeti (čeprav po drugi strani kar naprej v življenju tvegajo), na tveganje v primeru epidemij pa niti ne pomislijo. Prav, če so se tako odločili, vendar naj vedo, da to še zdaleč ni samo njihova stvar in stvar njihovih otrok (razen če jih mislijo imeti v izolaciji), pač pa stvar vseh nas in naših malčkov, otrok, vnukov...

Samo da ne bodo potem iste čez 5 ali 10 let pisarile po forumu, kako grozno so jezne na sosedo, katere necepljen otrok je njenemu tretjerojencu prenesel oslovski kašelj, ki traja že dva meseca, ali pa davico, zaradi katere zapletov je otrok ostal trajni invalid. In če pride do tega, bo zagotovo v veliko večjem obsegu kot so sedaj posledice cepljenj. Jaz recimo ne poznam nikogar, ki bi bil zaradi posledic cepljenj invaliden ali bi zato umrl, imam pa v ožji družini primere tet in stricev, ki so ali umrli ali ostali trajni invalidi zaradi posledic otroških bolezni - kar 4 od njih.

Ja, in ravno to hočem povedati, da tisti, ki ne cepijo otrok, velikokrat NIMAJO dobrih razlogov za necepljenje. Pač pa samo domneve, dvomljive raziskave in mnenje svojih prijateljic.

Velikokrat se sklicujete na razvite države, v katerih cepljenje ni obvezno. Ne vem, če se zavedate, ampak zadeve še zdaleč niso primerljive. V teh državah so vrtci in šole državni in privatni. Otroci bogatih staršev praktično niso v stiku z otroki iz revnih družin, saj obiskujejo privatne vrtce in šole, kjer so samo petičneži, ki plačujejo mastne šolnine. Tako se epidemije pojavljajo (redno) ponavadi ravno v državnih ustanovah, kjer so otroci revežev ali v naseljih, kjer ti ljudje živijo. Pri nas so sloji (k sreči) pomešani med seboj. Revščina pa tudi v Sloveniji trka že na marsikatera vrata. Ko se bo pojavila epidemija, ne bo izbirala otrok, ampak bo zbolel tako 6. otrok neke revne družine kot tudi edinec bogatih staršev. Epidemije torej ne bodo, tako kot nekateri domnevajo, omejene samo na revno okolje (pri nas se je pred nekaj leti pojavila epidemija ošpic med Romi - zboleli so pa tudi otroci Neromov), ampak se bodo razširile tudi drugam. Samo za razumevanje teh stvari in za širši vpogled v problematiko.
TAKO: to  je tudi moje mnenje - če si odprta za vsa mnenja, si preberi še spodaj temo tuberkoloza, pa še kaj bi se našlo.
Sicer pa: Življenje pa se je šele začelo, kar nam vse še preti ni nič v primerjavi s cepljenji. Upam da boste skoz tako dosledni!!!!!!!!!!!! - nič gensko predelane in škropljene hrane, nehajte kupovati v trgovinah ker je na policah sama kemija-to vsi vemo, nobenih zdravil,... a mislite da bo šlo??

Ja, pa brez zamere tistih, ki so imeli težave, vem da je grozno hudo, tudi naša je bila po prvem precej razdražena, sva dobile napotnico za alergologa in če bodo testiranja pokazala da ni alergična na cepiva, se cepiva naprej. Sem ZA cepljenja, pa menda ne mislite, da mene ni strah ali hudo ko vidim da ni vse O.K.? Ker jo želim obvarovati bolezni, jo cepim. Ker jo imam neizmerno rada. Riziko pa je vedno, tudi če se samo sprehajaš ob cesti.



< Sporočilo je popravil allj -- 24.5.2006 15:19:01 >

(odgovor članu via_2)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Cepljenje-da ali ne?
24.5.2006 22:49:11   
via_2
IZVIRNO SPOROČILO: allj
...Virus namreč mutira in po nekaj mutacijah lahko okuži tudi tistega otroka, ki je bil cepljen, vendar v lažji obliki. Zato nosijo starši, ki odklanjajo cepljenje, odgovornost...


novi virusi se pojavljajo/mutirajo ali kakorkoli to že imenujemo, cepljenju navkljub. kako drugače razložiti virus ptičje gripe, ki je ustrahoval visoko razvite evropske države? in če že obstajajo cepiva, zakaj še nihče ni pogruntal cepiva proti aidsu?
mislim, da starši, ki niso cepili svojih otrok, ne poskušajo nobenega prepričevati, saj se dobro zavedajo odgovornosti, ki so jo prevzeli. za razliko od bogov v belem, ki enoglasno zagovarjajo cepljenje. mene moti, da v SLO ni alternative, nihče od "uradnih" oseb ne predstavi pozitivnih in negativnih učinkov cepljenja, vse se dogaja kot po tekočem traku. otrokovo počutje po cepljenju pa je le reakcija na cepivo in ne posledica različnih strupov, ki so v cepivu.

in kjer ni možnosti odločanja, ni svobode.

(odgovor članu allj)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Cepljenje-da ali ne?
11.3.2007 21:55:26   
leee
Živjo, sem mamica 3 mesečnega sinka, ki bi ga morala čez osem dni odpeljat na cepljenje ampak temu odločno nasprotujem, glede nato da tudi ti nisi cepil/a svojih otrok bi lepo prosila če mi lahko poveš kakšne so sankcije in kako poteka postopek in kako je potem z vrtcem user posted image
za odgovor se že v naprej lepo zahvaljujem!


lp lidija

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Cepljenje-da ali ne?
11.3.2007 22:28:00   
Slončica
Dejte no,a keri od vas kej fali?Mislm d smo bli vsi cepljeni pa smo še kr živi,pa včasih tud niso spraševali oz.ni blo interneta,tko da se te informacije niso mogle širit.Če hočeš dat otroka v vrtec mora biti cepljen,če ni ti pač zavrnejo vlogo in tud prov je tko.A mislte da cepijo otročke kr tko da majo kej delat pa da mine tistih 8 ur??S cepljenjem so izkoreninl celo vrsto nalezlivih bolezni in če ne bi bli vsi tok precepljeni vemo kaj sledi.Pa še vprašanje za vse ki ste proti a boš dala svojo punčko cepit proti raku na materničnem vratu al boš rajši tvegala?user posted image Njeno življenje mislm, pa a si cepljena proti klopnemu meningitisu,kaj pa gripa?A si bla oz.boš šla kam na potovanje,Indija mogoče?A se boš cepila al boš ostala doma,ker te ne bojo spustili čez mejo?

(odgovor članu leee)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Cepljenje-da ali ne?
12.3.2007 5:02:53   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: petja

... mislim, da morajo vse te bolezni za otročke biti zelo resne, posledice pa tudi, da so razvili cepiva.



V principu je tako, da farmacevtski trg predstavlja enega najbolj donosnih na svetu, potencial za razvoj in rast pa še zdaleč ni izkoriščen. Sami presodite koliko tega drži, koliko ne. Informacije počasi curljajo, kolikor vidim pa šlampastim zdravnikom ni težko pisati raznorazne recepte. Mi, osebno se zdravimo zaradi atopičnega dermatitisa (zaenkrat samo pri starejšem, čeprav ima naš dojenček tudi težave podobne AD) pa glede smiselnosti in dolgoročnosti zdravljenja postajam skeptičen. Cepljenje pa je povezano s kapitalističnim sistemom proizvodnosti. Brez cepljenja bi vrtci in podjetja bili produktivno okrnjeni. Ni otrok, ni zaslužka, še huje, ni mamic in atekov v podjetjih, proizvnodnost se zmanjša. Razmislite kaj je za sistem bolj sprejemljivo - cepljenje otrok in s tem posledično povečanje tveganja stranskih učinkov ali izpad proizvodnje zaradi pomanjkanja delovne sile.

Še niste dojeli?  

< Sporočilo je popravil Bakfark -- 12.3.2007 5:08:26 >

(odgovor članu petja)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Cepljenje-da ali ne?
12.3.2007 5:57:01   
Primoza
Cepljenja so koristna, navsezadnje pa je negativna posledica cepljenja zdaj že ustaljen razlog za krepko odškodninsko tožbo napram državi. Primer je zadnja napak pri cepljenju proti steklini, kjer se bo zadeva zanesljivo končala z izplačilom odškodnine, čeprav se država izvija, pa še zamudne obresti bodo zaradi dolžine postoka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Cepljenje-da ali ne?
12.3.2007 12:21:38   
Nixxon
IZVIRNO SPOROČILO: caffee

Imam kolegico, ki svojega otroka ni cepila. Je storila prav ali narobe? Kakšna pa so vaša mnenja o cepljenjih?



To se pa še ne more rečt če je naredila prav, to se bo videlo čez leta, kako bo z otroci, pa še takrat ne bo možno reči da je to bilo zaradi cepljenja.

Moje mnenje: Cepljenje DA!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Cepljenje-da ali ne?
12.3.2007 14:43:09   
TiaSara
Mene tudi tu malo moti govor o demokratičnosti. A ko se vsedeš v avto se pripneš z varnostnim pasom? Ali pa si želiš, da bi bilo to tvoja izbira - in tukaj je posledica dejansko samo tvoja, kar pa se razlikuje od cepljenja.
Tudi moj otrok je imel reakcijo na cepljenje - vročino in bolečine. Vendar je bilo to kratkotrajno in sedaj, ko vem, da nima alergije na cepivo, ga bom 100% cepila naprej. So pa otroci, ki imajo alergijo in ne smejo biti cepljeni. Do sedaj, ko je bila cepljena cela generacija, so bili posredno zaščiteni tudi taki otroci. Sedaj ko pa se lahko vsak zmisli, ali bo cepil ali ne, pa taki ne bodo več zaščiteni.
Za moje pojme to ne bi smelo biti stvar izbire ampak stvar zdravstvene presoje. Sploh ker te bolezni pogosto same po sebi niso tako nevarne imajo pa lahko zelo nevarne posledice in do teh prihaja precej pogosteje kot do hudih posledic po cepljenju.

(odgovor članu Nixxon)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Cepljenje-da ali ne?
12.3.2007 19:34:08   
Shorty_
moja user posted image  je bila danes prvič cepljena pri starosti treh mesecev, posledice so bile zaenkrat blaga oteklina in hud jok ker jo je zelo očitno bolela nogica in kljub temu sem za cepljenje in zanima me če bodo tisti ki so proti cepljenju imeli isto mneje tudi pri cepivu proti raku? ja čez sto let bo tekla debata o tem kako je rak nedolžna bolezen in da je cepljenje nesmiselno itd........ Pred določenim časom se je pa svet vrtel smo v smeri iskanja tega cepiva trenutno pa iščemo cepiva za moderne bolezni. Začaran krog a ne?

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Cepljenje-da ali ne?
15.3.2007 9:22:55   
Nixxon
Brez zamere, ampak nekateri izgovori nasprotnikov cepljenja so naravnost smešni. Primer svinca, al česa že, v enem do cepiv. Če ješ ribe boš dobil 10kratni dozo svinca v telo. Bodo otrokom prepovedali jesti ribe, ki naj bi veljale za eno najbolj zdravih stvari za jest (ker očitno nočejo da bi snov prišla v telo)?

Kr neki. Tut prepričanje določenih ljudi da je neko bolezensko stanje, nastalo čez leta, povezano s tem je, rečeno milo, vedeževanje.
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Cepljenje-da ali ne?
25.3.2007 0:05:20   
Slončica
IZVIRNO SPOROČILO: leee

hoj kaj pa cepljenje proti norosti, ušem, glistam..... pa še in še ?


Vidm da si mi namenila posebno pozornost,ja tud za kako protinorostno inekcijo bi se dal zment,počaki na 1.aprilauser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Cepljenje-da ali ne?
25.3.2007 10:21:15   
oka
Mislim, da je potrebno razlikovati med ne cepljenjem zaradi zdravstvenih razlogov in ne cepljenjem zaradi modne muhe. Eno so alergije, ki pri otroku lahko povzročijo trajne posledice. V takem primeru, je razumljivo, da otroka ne cepiš. Drugo pa je, ko se starši zdravega otroka odločijo proti cepljenju samo zaradi tone anti propagandnega materiala, ki zadnje čase preplavlja forume.
Stavek, ki sem ga prebrala, da je potrebno ošpice in rdečke samo preležati me je pošteno razkuril. Spomnim se namreč, ko je moja sestra zbolela za ošpicami tik pred prvim cepljenjem OMR. Bilo je grozno. Moji mami so zdravniki govorili, da ima lahko posledice kot so: slepota, gluhost... Muke moje mame, ko je gledala mojo sestro kako jo bolezen zdeluje in vse te črne napovedi zdravnikov se najbrž ne da opisati. Na srečo jo je odnesla brez večjih posledic. Moj stric pa je zaradi mumpsa, ki je ge prebolel kot najstnik sterilen.
Če bi bilo cepljenje taka nepotrebna in škodljiva stvar, potem se sprašujem, kako to, da so določene bolezni skorajda izkoreninjene, oziroma se pojavljajo predvsem pri necepljenih?
Moja dva mulca sta oba cepljena in razen večerne "tečnobe" nista imela stranskih učinkov. Me je pa zaradi vse te anti propagande pred vsakim cepljenjem pošteno skrbelo, vendar bi me še bolj skrbelo, da ne bi slučajno zbolela za katero od teh bolezni, ki niso tako nedolžne, kot jih skušajo prikazati.




< Sporočilo je popravil oka -- 25.3.2007 10:35:25 >

(odgovor članu Slončica)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Cepljenje-da ali ne?
25.3.2007 23:44:29   
arobic3
Se strinjam, če je otrok alergik potem ne, drugače pa sploh ni debate1 Jaz mojo redno cepim, pa je z njo vse vredu, itak otroci dobivajo vrsto drugih bolezni, ni potrebno da jih mi izpostavljamo še tem starim in nevarnim boleznim? Vprašam vse tiste nasoprotnice ,če vedo kaj se zgodi ozoroma se mora naredit če dobi nosečnica ošpice??? Samo za primer, da ni so tako nedolžne, pa so še stalno najbolj nedolžne od bolezni proti katerim se cepi!

_____________________________

DREJČI

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Cepljenje-da ali ne?
25.3.2007 23:54:03   
Anonimen
Mičico smo dali cepiti, ker je v osnovi zdrava oseba in ker na prvo cepljenje ni bilo reakcij. Če bi bilo drugače, bi verjetno razmišljala tudi o ne.

Cepljena je bila tudi proti TBC, ker veliko potuje in ker je cepljenje na Hrvaskem obvezno in gratis.

(odgovor članu arobic3)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Cepljenje-da ali ne?
27.3.2007 13:34:00   
3T
Ali mi lahko kdo zaupa, kako se izogniti cepljenju? Proooosim

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Cepljenje-da ali ne?
28.3.2007 9:45:19   
Nixxon
Odseli se. user posted image

(odgovor članu 3T)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Cepljenje-da ali ne?
28.3.2007 10:52:40   
Putka
IZVIRNO SPOROČILO: Tašonka
In glede na to, kaj sem marsikje prebrala, so tako ošpice kot tudi ostale otroške bolezni kvečjemu koristne za otrokov imunski sistem, saj se s tem trenira, kar pa mu cepiva onemogočajo. Cepiva imunski sistem spravljajo iz ravnotežja, ki je nujno potrebno za pravilno delovanje. Po cepljenju se aktivira samo protitelesna veja imunskega sistema, celična, ki poskrbi za odstranitev bolezni iz telesa (po domače povedano) pa ne. Če se nikoli z ničemer ne okužiš, tvoje telo ne dobi nobene informacije o bakterijah in virusih, s katerimi bi se naučil boriti proti njim. Problem cepiv je to, da aktivirajo samo eno vejo imunskega sistema.
 
A tole je strokovno mnenje? Ravno v tem je namreč čar cepiv in dolgoletni sad raziskovalcev - da odkrijejo kateri del tujka (t.i.antigen) sproži imunski odziv.
Potem lahko razvijejo čimbolj usmerjeno cepivo (ali zdravilo), ki v telesu sproži imunski odgovor, hkrati pa naredi čimmanj škode.

Za dolgotrajno zaščito je odgovoren humoralni imunski sistem, torej protitelesa in ne celice. Ker pa celice poznajo vsa zaščitna protitelesa, ki leta in leta krožijo po telesu, bodo pa tudi tujke prepoznale.

Za prepoznavanje virusov pa je še toliko bolj pomembna imunizacija. Ker se virusi razmnožujejo znotraj naših celic in jih imunski sistem ne "vidi" dokler ne ubijejo gostitelja ali prikažejo antigenov. Torej, če smo bili cepljeni proti npr. virusu rdečk, lahko naš imunski sistem prepreči razmnoževanje virusa v naših celicah, okužene pobije in mi okužbe sploh ne zaznamo.


Cepiva vsebujejo snovi, ki so dokazano rakotvorne, potem strupe, živalske beljakovine, viruse iz živalskih tkiv... Skratka, viruse, ki jih gojijo, da jih potem uporabijo za cepiva, gojijo na tkivih piščancev, goveda, svinjine... baje tudi abortiranih človeških zarodkov. Sledi teh tkiv in tudi virusov, ki so drugače prisotni v teh tkivih, ne morejo nikoli popolnoma odstraniti. Prav tako vseh strupov ne, s katerimi oslabijo ali ubijejo viruse (za cepiva, ki ne vsebujejo živih, temveč oslabljene ali mrtve viruse). 

 
user posted image Tudi virusi in bakterije so rakotvorni, pa tudi hude strupe izločajo. Me zanima, ali bi otroka peljala k zdravniku po antibiotik, če bi dobil bakterijski meningitis ali po injekcijo proti tetanusu?

Po drugi strani pa lahko najdeš podatke, da so vse te bolezni drastično upadle še preden so bila cepiva uvedena in v današnjem času sploh niso več tako nevarne kot so bile včasih. Za oboje obstaja en razlog. Izboljšane higienske, prehranske, bivalne - z eno besedo življenjske razmere. Včasih, ko tega ni bilo, so bile tudi ljudje bolj dovzetni za bolezni in posledično tudi manj odporni, telo ni imelo toliko moči se boriti proti njim. Danes je s tem drugače. 
 

Ena bolj nalezljivih in smrtnih bolezni (črne koze) je izginila s planeta po uspešnem odkritju cepiva. Zadnji zabeleženi primer je bil v Jugoslaviji, malo povprašaj starše ali stare starše, ali jih ni bilo strah epidemije v začetku 70-ih let?
Danes so številne nalezljive bolezni spet v porastu, npr.tuberkuloza, gripa... Na žalost smo za to večinoma sami krivi, kljub izboljšani higieni in medicini. In danes število alergij in avtoimunskih obolenj drastično narašča, tako da se ravno ne strinjam, da smo bolj odporni. Samo bolje zdravljeni in k sreči - precepljeni.

Jaz sem mojo hčerko cepila, dodatno pa jo bom še proti klopnemu meningitisu, HPV ko bo čas, k sreči je cepljenje proti hepatitisu B zdaj v shemi.

Sicer pa, da ne boš neznanih referenc citirala, si malo oglej spletno stran WHO. 
Predvsem bi morali v naši državi uvesti resnično demokracijo, ko bi se lahko starši odločali, ne pa bili prisiljeni, da dajo otroka cepit. In da bi se za to odločili šele potem, ko bi jih pediatri seznanili Z VSEM v zvezi s cepivi.
 
No, toliko zaenkrat.
 
Drage anonimne. Razumem, zakaj ste anonimne, ker iz takih tem delajo nekateri vojno na forumih. Bi pa želela, če ste zato, da me kontaktirate po ZS, da se starši, ki zagovarjamo necepljenje, malo povežemo med sabo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Cepljenje-da ali ne?
28.3.2007 11:17:30   
Putka
No, tole na koncu prejšnjega posta pa sem pozabila zbrisat. Da ne bo kdo mislim, da jaz nagovarjam k kolektivnem štrajkuuser posted image

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Cepljenje-da ali ne?
30.3.2007 12:57:44   
Plahtica
Za Simono2:
"posebej hudi naj bi bili stranski učinki pri cepivu za ošpice (gluhota, slepota....) in resnično mislim, da je že bolje ostati kakšen dan doma in preboleti ošpice kot bog ne daj otroku škoditi."

Moja mami je pri treh letih zaradi ošpic oslepela. Cepljena ni bila. Samo v razmislek, da ošpice le niso tako zelo nedolžne ...

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 44
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?