|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Cepljenje-da ali ne?
17.5.2006 21:53:06   
Anonimen
Mene je zdravnica na moja vprašanja v zvezi s cepljenjem (DiTePer) preprosto odpravila z neko zgibanko o cepljenjih s skopimi informacijami. Malo sem brskala po netu in našla tole:

http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1142238206/28

http://www.kid-pina.si/~svod/Peklstroj.htm

Imam kolegico, ki svojega otroka ni cepila. Je storila prav ali narobe? Kakšna pa so vaša mnenja o cepljenjih?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Cepljenje-da ali ne?
17.5.2006 21:56:49   
petja
Nisem nek strokovnjak na tem področju ... vseeno pa mislim, da morajo vse te bolezni za otročke biti zelo resne, posledice pa tudi, da so razvili cepiva.

In glede na to, kako je moja pupa revčka že ko ji gredo zobki ven, si sploh ne morem predstavljati kako bo/bi bilo, ko bo/bi resno zbolela user posted image .

Jaz sem ZA cepljenje. Govorim za svojega otroka. Vsak naj se za svojega otroka odloči tako, kot meni, da je najboljše.

< Sporočilo je popravil petja -- 17.5.2006 21:57:53 >


_____________________________

Lp, petja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Cepljenje-da ali ne?
17.5.2006 22:26:20   
natalia
zdravo,

jaz sem jo dala cepiti, boljše preventiva kot kurativa. poznam pa zdravnike, ki svojih otrok niso cepili, pa ne vem zakajuser posted image

lp

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu petja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Cepljenje-da ali ne?
17.5.2006 22:32:35   
lelaval
Jaz sem tudi za cepljenje in svoje otroke ob času dam cepit.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Cepljenje-da ali ne?
17.5.2006 22:35:39   
allj
Seveda da, desetletja se borimo proti tem boleznim. Stranske učinke ima pa vsaka stvar - če otroka ne cepiš, bo pa mogoče zbolel. Jaz sem jo dala samoplačniško cepiti tudi proti tuberkolozi, saj podatki kažejo, da je TBC v porastu. Z svojim otrokom ne želim tvegati take hude bolezni. Če pa meniš, da je tvoj otrok bolj neodporen ali ... , pa je še bolj potrebno cepiti, saj bo tudi za bolezni bolj dovzeten. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Cepljenje-da ali ne?
17.5.2006 22:38:06   
Anonimen
O tem je bilo pa res že veliko napisanega. Prebrskaj malo.
Npr:
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=835430&mpage=1&key=&#835712


Sem nasprotnica cepljenja in svojih otrok nisem pustila cepiti.

(odgovor članu lelaval)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Cepljenje-da ali ne?
18.5.2006 19:44:57   
Anonimen
Tudi jaz sem po vsem prebranem cepljenje zavrnila.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Cepljenje-da ali ne?
18.5.2006 21:05:21   
simona2
No tudi jaz sem bila absolutno za cepljenje dokler se seveda niso začele težave. Moja user posted image  je alergik in to je sevead posledično lahko tudi ovira pri cepljenju. No drugo cepljenje (DiTePer) smo imeli šele pri 8 mesecih in reakcija je bila kar kruta in pediatrinja se je sam brez moje zahteve odločila, da je ne bi več cepili, vsaj ne takoj. Tudi sama sem seveda po vsem tem, kaj sem prebrala na različnih internetnih straneh in po obisku bioresonančne terapije pri Karin Rižner (izdala brošuro in videokaseto o nevarnosti in stranskih učinkih ceplenja) absolutno proti temu, da jo cepijo pred enim letom.

Tako ali tako je že danes populacija precepljena in bolezen je definitivno veliko manjše zlo, kot morebotne posledice. Še posebej hudi naj bi bili stranski učinki pri cepivu za ošpice (gluhota, slepota....) in resnično mislim, da je že bolje ostati kakšen dan doma in preboleti ošpice kot bog ne daj otroku škoditi.

Odločitev je seveda na vsakemu posamezniku, samo vsem mamicam polagam na srce, cepiti le izključno zdravega otroka. Glede cepljenja proti tuberkoluzi sem sama zelo vesela, da ni več obvezno, saj bi baje lahko bilo za mojo user posted image  zelo usodno - to so mi povedali šele sedaj; je pa res, ad tega prej niso mogli vedeti, pa vseenouser posted image

_____________________________

LP Simona

Maša (1.9.2005) je dobila sestrico Evo (1.8.2008)!
Ni je večje radosti od otroškega smeha.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Cepljenje-da ali ne?
18.5.2006 21:14:31   
tins
<http://med.over.net/phorum/read.php?f=37&i=3670&t=3670>

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Cepljenje-da ali ne?
19.5.2006 16:15:54   
Anonimen
Joj...bolj kot prebiram tole, bolj sem prepričana, da NISEM ravnala prav, ker sem jo dala cepit!

(odgovor članu tins)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Cepljenje-da ali ne?
19.5.2006 21:59:57   
Anonimen
Saj lahko prenehas. Se zmeraj je boljse, da je otroček cepljen samo enkrat ali dvakrat, kot pa petkrat ali recimo 17x, kot bi pač morali biti cepljeni naši otroci do dopolnjenega 18. leta. Telo bo manjšo količino prejete svinjarije lažje predelalo in izločilo kot pri konstantnem in kontinuiranem dobrizgavanju. Preberi si malo sestavo teh "nenevarnih" cepiv.   

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Cepljenje-da ali ne?
19.5.2006 23:32:16   
Anonimen
06. april 2006, Dolinar Vesna
Izbruhi ošpic v več evropskih državah

V zadnjih dveh mesecih so iz več evropskih držav poročali o izbruhih ošpic, ponekod je šlo za prve primere po več letih odsotnosti te bolezni. O izbruhih so poročali iz Nemčije, Danske, Estonije, Švedske, Španije, Velike Britanije in Grčije.Od januarja letos so v Nemčiji zabeležili že dva večja izbruha ošpic. Na jugu (Stuttgart, Baden Württemberg) je bilo prijavljenih 58 primerov bolezni, večina pri necepljenih otrocih starih 1-9 let. Štirje bolniki so potrebovali bolnišnično zdravljenje, 9 primerov je bilo laboratorijsko potrjenih. Bolniki pripadajo socialni skupini, ki zavrača cepljenje proti ošpicam.
Na zahodu (Nordrhein Westfalen) je bilo od sredine januarja do 23. marca prijavljenih 246 primerov ošpic, od teh je bilo 107 laboratorijsko potrjenih, 52 bolnikov je potrebovalo bolnišnično zdravljenje, nekateri zaradi pljučnice in/ali vnetja srednjega ušesa. Več kot 90% bolnikov ni bilo cepljenih proti ošpicam ali so bili cepljeni le z enim odmerkom. Povprečna starost bolnikov je okrog 15 let, večina je starih 10-19 let. Število prijav iz tega območja še vedno narašča.Iz Estonije je prišlo obvestilo o 9 laboratorijsko potrjenih primerih ošpic, prijavljenih med 13. in 27. marcem. Razen 2 primerov iz leta 2005 v Estoniji niso imeli prijavljenih primerov ošpic že od leta 2001. Vzorci so bili poslani v potrditev referenčnemu laboratoriju za ošpice/rdečke v Berlinu (Robert Koch Institut).V januarju in februarju je bilo na Danskem prijavljenih 7 primerov ošpic. Razen dveh izoliranih primerov v letu 2005, so to prvi primeri na Danskem po dveh letih in pol. Vsi prijavljeni bolniki so iz Koebenhavna in nobeden ni bil cepljen. Iz sosednjega Helsingborga na Švedskem so sporočili, da je vsaj eden od 6 bolnikov z ošpicami iz tega švedskega mesta epidemiološko povezan z izbruhom na Danskem. Vseh 7 danskih primerov je bilo laboratorijsko potrjenih. Glede na doseženo stanje pri obvladovanju ošpic in rdečk v Sloveniji, ko ni več prijavljenih primerov teh bolezni ali le posamični, je zelo pomembno vzdrževanje visoke precepljenosti proti ošpicam, aktivno epidemiološko spremljanje, ki zagotavlja odkrivanje posamičnih primerov te bolezni in laboratorijsko potrjevanje vseh sumljivih ali verjetnih primerov v skladu z enotnimi definicijami za prijavo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Cepljenje-da ali ne?
20.5.2006 12:02:39   
Anonimen
"Pri ošpicah ni potrebno drugo zdravljenje kot počitek v postelji, uživanje tekočin, da ne pride do dehidracije zaradi vročice, ter kalaminski losijon ali škrobne kopeli, ki omilijo srbenje. Če otrok trpi za fotofobijo (strah oz. nelagodje na svetlobi – op. prev.), zatemnite njegovo sobo. Vendar pa, v nasprotju s popularno vero, ni nobene nevarnosti za oslepitev zaradi te bolezni."
 
To je citat iz knjige R.S. Mendelsohna, Kako poskrbeti za otrokovo zdravje njegovemu zdravniku navkljub. In glede na to, kaj sem marsikje prebrala, so tako ošpice kot tudi ostale otroške bolezni kvečjemu koristne za otrokov imunski sistem, saj se s tem trenira, kar pa mu cepiva onemogočajo. Cepiva imunski sistem spravljajo iz ravnotežja, ki je nujno potrebno za pravilno delovanje. Po cepljenju se aktivira samo protitelesna veja imunskega sistema, celična, ki poskrbi za odstranitev bolezni iz telesa (po domače povedano) pa ne. Če se nikoli z ničemer ne okužiš, tvoje telo ne dobi nobene informacije o bakterijah in virusih, s katerimi bi se naučil boriti proti njim. Problem cepiv je to, da aktivirajo samo eno vejo imunskega sistema.
In če povem še drugače, tudi športniki ne trenirajo s posedanjem pred tv in gledanjem drugih, kako telovadijo, prav tako se imunski sistem ne more učvrstiti, natrenirati, če nima ničesar za preboleti.
 
Cepiva vsebujejo snovi, ki so dokazano rakotvorne, potem strupe, živalske beljakovine, viruse iz živalskih tkiv... Trenutno nimam papirja pri sebi, da bi prepisala kakšna imena in lastnosti. Skratka, viruse, ki jih gojijo, da jih potem uporabijo za cepiva, gojijo na tkivih piščancev, goveda, svinjine... baje tudi abortiranih človeških zarodkov. Sledi teh tkiv in tudi virusov, ki so drugače prisotni v teh tkivih, ne morejo nikoli popolnoma odstraniti. Prav tako vseh strupov ne, s katerimi oslabijo ali ubijejo viruse (za cepiva, ki ne vsebujejo živih, temveč oslabljene ali mrtve viruse). Predstavljajte si zdaj, kaj vse tako majhno telo prejme vase, koliko vse svinjarije z eno besedo povedano. In koliko odmerkov v kratkem času. In sploh ni dokazov, da so cepiva učinkovita. Vsa ta propaganda, ki jo farmacija financira, da bi zaslužila še več denarja, je daleč od neodvisnosti. Po drugi strani pa lahko najdeš podatke, da so vse te bolezni drastično upadle še preden so bila cepiva uvedena in v današnjem času sploh niso več tako nevarne kot so bile včasih. Za oboje obstaja en razlog. Izboljšane higienske, prehranske, bivalne - z eno besedo življenjske razmere. Včasih, ko tega ni bilo, so bile tudi ljudje bolj dovzetni za bolezni in posledično tudi manj odporni, telo ni imelo toliko moči se boriti proti njim. Danes je s tem drugače. In najboljše, kar lahko za otroka in seveda tudi zase storite je, da živite zdravo, celostno zdravo, ne pa cepljenje.
 
Predvsem bi morali v naši državi uvesti resnično demokracijo, ko bi se lahko starši odločali, ne pa bili prisiljeni, da dajo otroka cepit. In da bi se za to odločili šele potem, ko bi jih pediatri seznanili Z VSEM v zvezi s cepivi.
 
No, toliko zaenkrat.
 
Drage anonimne. Razumem, zakaj ste anonimne, ker iz takih tem delajo nekateri vojno na forumih. Bi pa želela, če ste zato, da me kontaktirate po ZS, da se starši, ki zagovarjamo necepljenje, malo povežemo med sabo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Cepljenje-da ali ne?
20.5.2006 21:29:24   
Anonimen
Tašonka, malo si me prehitela. Enako, kot si napisala ti, sem hotela napisati tudi sama. Seveda anonimno. Kot sama pravilno predvidevaš, smo zagovorniki necepljenja tarča posmeha, nepremišljenega kritiziranja in skoraj forumskega linča. Sama sem tudi na tem in drugih forumih napisala nekaj sutemeljenih in preverljivih dejstev, ki so govorile v prid necepljenju, zmeraj le kot odgovor na zastavljena vprašanja, pa sem potem dobivala sporočila, ki jih osveščena in civilizirana, da ne rečem kultivirana oseba ne bi smela ali mogla nikoli napisati. Popolno nespoštovanje drugačnega mnenja, zaverovanost v svoj prav, nekritično sledenje mnenjskim voditeljem, totalna nestrpnost do nekonvencionalnih stališč. Da o žalitvah in zmerljivkah ne govorim. Žalostno.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Cepljenje-da ali ne?
20.5.2006 21:46:24   
tina104
Jaz sem za cepljenje. Seveda obstajajo otroci, za katere je bolje, da se ne cepijo, vendar pri večini pa se sploh ne pojavijo stranski učinki.

_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Cepljenje-da ali ne?
20.5.2006 21:58:15   
simona2

IZVIRNO SPOROČILO: tina104

Jaz sem za cepljenje. Seveda obstajajo otroci, za katere je bolje, da se ne cepijo, vendar pri večini pa se sploh ne pojavijo stranski učinki.



No da pri večini otrok ni stranskih učinkov sploh ni res, samo v veliki večini jih sploh ne povezujemo s cepljenji. Zelo pogosti stranski učinki naj bi bile tudi alergije, kronični bronhitisi, problemi s sluhom in vidom... Seveda večino teh obolenj sploh ne povezujejo/mo s cepljenjem, čeprav je lahko eden od vzrokov za to prav slednje. No pa ne narobe razumet, tudi jaz sem sedaj tako "pametna" in previdna zgolj zaradi lastne izkušnje. 

_____________________________

LP Simona

Maša (1.9.2005) je dobila sestrico Evo (1.8.2008)!
Ni je večje radosti od otroškega smeha.

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Cepljenje-da ali ne?
20.5.2006 23:44:00   
Seven*
Sama sem veliko razmisljala o cepljenju in moznih posledicah. Veliko sem tudi prebrala. Na koncu sem izbrala credni nagon, ker enostavno nisem vedela kako bi odreagirala ce bi otrok vseeno zbolel za neko boleznijo, jaz pa ga nebi cepila. Nikoli ne mislim obsojati ljudi, ki ne cepijo svojih otrok, ker je marsikaj napisanega resnicno! Lahko je biti pameten. Imam prijateljico, ki je imela taksno reakcijo na cepivo, da skoraj pol meseca ni uporabjala desne rokice. Zdaj ima cepljena pod nadzorom. In takih zadev ni malo.. Mene vsakic ko peljem otroka cepit stiska pri srcu. Se pa seveda zavedam tudi drugih pozitivnih vidikov cepljenja.



_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Cepljenje-da ali ne?
21.5.2006 10:33:19   
via_2
javlja se še ena ovca, ki sledi drugim ovcam, v čredi seveda. tudi sama sem prebrala vse živo, na koncu pa se vendarle odločila za cepljenje: mojo 5-mesečno user posted image  smo cepili že dvakrat - prvič brez vidnih posledic, drugič pa smo jo odnesli s povišano temperaturo, brezvoljnostjo,...
otrok je bil do cepljenja popolnoma zdrav! očitam si in sem kar malo jezna nase a po drugi strani nisem 100% prepričana, da otroka ne bi dala cepit, ker "kaj pa če zboli?". očitno zastraševanja uradne medicine, ki je pod močnim vplivom farmacevtskega lobija, vplivajo tudi name. za tretje cepljenje pa razmišljam, tuhtam,... bravo za vse tiste, ki mislite s svojo glavo user posted image

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Cepljenje-da ali ne?
21.5.2006 20:52:44   
allj
Zmerjanje z živalmi.....
Zelo zanimivo in žolčno o cepljenjih pa: http://med.over.net/phorum/read.php?f=11&i=412186&t=412186

< Sporočilo je popravil allj -- 21.5.2006 20:53:35 >

(odgovor članu via_2)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Cepljenje-da ali ne?
21.5.2006 21:12:06   
via_2
jaz se počutim kot ovca user posted image , za ostale "ovce" je mišljeno v smislu sledenja črednemu nagonu in ne v smislu žalitve - gre za preneseni pomen (druge ovce kot čreda). se opravičujem, če sem koga užalila.
link bom pa prebrala, mogoče je kaj koristnega.

(odgovor članu allj)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Cepljenje-da ali ne?
21.5.2006 21:39:35   
Dashenka
Trenutna modna muha ne-cepljenja otrok ni tako zelo nedolžna, da bi človek lahko le zamahnil z roko in si mislil svoje.
To, da trenutno ni izbruhov epidemij bolezni, zaradi katerih so našim babicam in prababicam umirali v povprečju po dve sestrici oz. dva bratca, se imamo zahvaliti le skoraj 100% precepljenosti vseh otroških populacij od II. svetovne vojne dalje.
Ni res, da so te bolezni izkoreninjene. NISO. Zaradi nekaterih od spodaj naštetih (DiTePer) letno umre po pol milijona ljudi, večinoma dojenčkov.


Tetanus:
http://www.freeinfosociety.com/site.php?postnum=342
http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/000615.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Tetanus

Oslovski kašelj:
http://kidshealth.org/parent/infections/lung/whooping_cough.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Pertussis

Davica:
http://en.wikipedia.org/wiki/Diphtheria
http://www.dhpe.org/infect/dip.html









(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Cepljenje-da ali ne?
21.5.2006 21:48:40   
Anonimen
Mislim, da je prav, da država omogoči brezplačna cepljenja celotni populaciji. Prav pa je tudi, da imamo kot starši možnost zavrniti njene storitve.

Na nas samih je, da se v konkretnem primeru odločimo za ali proti in da s tem sprejmemo vse morebitne posledice svoje odločitve.

Ne gre "obsojati" ne tistih za, ne tistih proti. Vsak ima svoje razloge, da se je odločil kot se je. Bolj škodljivo kot sama odločitev da ali ne je lahko apriorno zavračanje ene možnosti brez da bi se vprašali kaj pri konkretnem otroku in v konkretnem okolju to pomeni.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Cepljenje-da ali ne?
22.5.2006 11:50:57   
puncica
A ni cepljenje obvezno če daš otroka v vrtec user posted image . A to pomeni, da vsi tisti ki ne cepijo otrok imajo otroke v domači oskrbi (varuška, stari starši,...) mi te izbire nimamo.

No mi smo cepili zato, ker so pač vsi in noben me ni vprašal al bo cepljena al ne, pač sem misla to je obvezno in ok, se sprijaznila s tem (ja vem neosveščena mami) Sem pa slišala od kolegic, sodelavk, sosedov (brala nisem kaj dosti) nekaj na račun cepljenja in tudi vsakič trepetala kakšne bodo reakcije, hvala bogu ni bilo nič hujšega. Upam da bo tako tudi vnaprej.

_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Cepljenje-da ali ne?
24.5.2006 10:28:47   
karin412
Jaz sem -tako kot piše Wave- tudi ravnala po črednem nagonu. Malo smo dali cepit ta ponedeljek. In kakšna rakcija? Že takoj po vbodu tak jok, potem še celo pot domov, cel dan je jokala in nogica ji je zatekla in ima zatrdlino kljub obkladkom iz kisle smetane kot nekatere pišejo. Včeraj je bilo malo boljše, pa vseeno še vedno jok ob vsakem previjanju. Take punčke prej nisem poznala. Mene je prav stiskalo ob tem, ker se čutim krivo, da sem jo dala cepit, ker sem dosti prebrala o stranskih učinkih. Ker pa nisem našla dovolj opore (čustvene, od bližnjih), pa tudi zaradi vrtca (kam bom dala malo v varstvo, ko pa stari starši ne morejo ali nočejo pazit?), sem jo dala cepit.
Samo na kakšen račun???

Ali naj potem tudi jaz zavrnem naslednja cepljenja???  Za naslednjič se bojim, da bi dobila vročino (ker je reakcijo v drugo izrazitejša).

Zanima me, ali potem necepljeni otroci zaradi teh bolezni naj ne bi obiskovali črednih vrtcev, kjer kar mrgoli bakterij... (in podobnih varstev)?
Ali bi pomagala surova hrana, biološko pridelana, zaradi večje vsebnosti vitaminov in posledično bi imel otrok večjo odpornost (ter ogibanje mlečnim izdelkom, ki zasluzujejo telo)?

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Cepljenje-da ali ne?
24.5.2006 13:20:02   
via_2
pozdravljena,
kot sem že napisala se je moji pupiki po drugem cepljenju pojavila povišana tel. temp. (38,4, merjeno v ritki). in bila je razdražljiva še nekaj dni - kot sama praviš: popolnoma drug otrok. lesk v očeh je za 2 dni ugasnil. to mi je bilo grozno, ker drugače ime tak radoveden, bleščeč pogled - kot vsi zdravi dojenčki.
dobra hrana, bogata z vitamini, prav gotovo pripomore k večji odpornosti. s tem ne mislim umetnih vitaminov, ki jih dodajajo v kašice in razne druge pripravke. najboljša je prav gotovo surova oz. čim manj predelana hrana. samo kaj in koliko jesti, da bo otroček dovolj močan, da se bo lahko boril proti vsej tej svinjariji (http://www.kid-pina.si/~svod/omrcepljenje.html#Opis_cepiva), ki jo vbrizgajo vanj?

glede vrtca se sprašujem - saj, če so vsi otroci cepljeni in s tem zaščiteni, zakaj potem ne bi sprejeli necepljenih otrok? saj so cepljeni otroci itak zaščiteni! ali pač niso?

ogromno je vprašanj in dilem... ki pa nimajo veze z modo, še manj pa z muhami, kot menijo nekateri.


(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj najbolj škodi otrokovemu imunskemu sis...
Preverite, kateri so največji sovražniki otrokovega močnega imunskega sistema in s tem njegovega zdravja.
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?