|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj je pravzaprav fora roštilja?
5.5.2006 22:17:19   
Anonimen
Spodnji post o moških opravilih in potem kalbovo razmišljanje, da je pa roštilj povsem moško opravilo, me je nagnalo k razmišljanju, zakaj je tako? user posted image  

Zakaj se smatra pečenje na žaru moško delo?
Zakaj celo tisti moški, ki imajo za kuhanje jajc in hrenovk enormne probleme, tako radi popimerjo za žar in pečejo čevapčiče in jih veselo zalivajo s pivom, zraven pa debatirajo o "moški" rečeh. user posted image

Pa to ne samo pri nas, tudi v filmih vedno na žaru pečejo moški.
V čem je fora? A je žar nek moški statusni simbol?

A ste kdaj videli žensko, da peče na žaru? user posted image

Ko sem mojega dragega o tem povprašala, zakaj tako, mi je modro odgovoril, da zato ker je nevarno najbrž! user posted image  Ja, ko kuham na plinu, pa ni! user posted image  
No, torej, vaša mnenja? user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj je pravzaprav fora roštilja?
5.5.2006 22:20:05   
Primoza
Stereotip. Kot roza barva za punčke in modra za fantke.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.5.2006 22:22:58   
Marogica
Res dobro vprašanje. Pri nas doma je bilo sicer tako, da je tudi to (poleg vseh ostalih ženskih in možkih opravil) delala mama, tako, da to za moja starša ne drži. Pri nama pa tudi možek peče. Mogoče za to, ker se meso s pivom zaliva? Moški ga pa imajo vedno pri roki...user posted image user posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.5.2006 22:24:16   
tinica
Pri nas ponavadi moški peče na žaru, zato ker pač on najbolje zakuri ogenj in potem to tudi temeljito sčisti. Včasih pa tudi paše če ti moški skuha oz. speče kaj za jest, se ne preveč sili, da bi jaz pekla.

Kritizirati zna vsak bedak in mnogi to počno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.5.2006 22:25:17   
smrka
Pr nas doma pa jest pecem na zaru? A nisem normalnauser posted image user posted image

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.5.2006 22:27:52   
rija
Mogoče iz pradavnineuser posted image  Ko so moški še hodili v lov z gorjačami...in potem verjetno meso tudi razdelili.....user posted image

Globoko zakoreninjene navade....tudi gorjače....user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
5.5.2006 22:31:51   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
5.5.2006 22:57:08   
Anonimen
Fora roštilja je:

- da se moški pred drugimi pohvali kako dober kuhar da je
- delo ni zahtevno
- dober izgovor da je pir vedno pri roki
- vse dobiš prinešeno k riti in lepo pripravljeno
- publika za občudovanje
- poznati je potrebno le eno kuhinsko orodje - lopatico za obračanje
- ni potreben multitasking - kuha se ena sama vrsta jedi
- če zasmodiš je kriv ogenj in veter

V kuhinji ni občinstva, poznati je treba več kot eno gospodinjsko orodje, potrebno je obvladat multitasking (hkratno kuhanje več jedi), razen pri redkih izjemah se v kuhi ne uporablja večjih količin alkohola....itd.; zato moški načeloma ne kuhajo v kuhinji.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
5.5.2006 23:01:38   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: pikec0

Fora roštilja je:

- da se moški pred drugimi pohvali kako dober kuhar da je
- delo ni zahtevno
- dober izgovor da je pir vedno pri roki
- vse dobiš prinešeno k riti in lepo pripravljeno
- publika za občudovanje
- poznati je potrebno le eno kuhinsko orodje - lopatico za obračanje
- ni potreben multitasking - kuha se ena sama vrsta jedi

user posted image user posted image user posted image  končno ena, ki me je razsvetlila...user posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.5.2006 23:05:08   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: pikec0

user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
5.5.2006 23:07:11   
Jančika_
Meni je hecno, da mora biti za ogenj točno določena vrsta drv - še boljši so pa borovi storži ali stare korenine trteuser posted image . In te zadeve morajo iti nabirat v paru ali skupini. To potem traja cel popoldan, tam okoli šestih pa že začnejo brkljat okoli ognja in se delat pomembne. Čudno je tudi, da se tiste ribe potem pečejo kakih 5x dlje, kot če bi jih baba vrgla v ponev na plin.

Krompir, solata in vse ostalo se medtem seveda porihta samo. Tudi po večerji se vse pospravi samo. Roštilj je super, še posebej, če si moškiuser posted image . Moj je glede tega prava baba in roštilja ne šljivi pet posto. Se pa vedno skupaj zabavava, ko opazujeva dogajanje od daleč (medtem, ko v ženskem taboru lupiva krompir in reževa paradajz...).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.5.2006 23:14:06   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: hothien

A ste kdaj videli žensko, da peče na žaru? user posted image

Ja, mojo mami :) Oci pa ne pece na zaru user posted image  (pravzaprav nic ne pece/kuha ... izjemoma si kaj pogreje ... mora bit ze reeeeees huda sila, da kaj skuha - 2x na leto morda)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
5.5.2006 23:22:04   
Jančika_
Ehm, se moram kar popravituser posted image . Zdej moj pravi, da je roštilj ipak fajnuser posted image . Pa saj sem ga res videla tu pa tam kaj speči, a nikoli na onih pravih moških večerih. Tam je vedno raje zraven bab sedel. 

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.5.2006 23:22:27   
Magi*
pri nas doma je to počel ati, ker je v tem res užival. ker ima "samo" tri hčere, je obrt prenesel na ženski rod.user posted image  tako, da zdaj doma to počnem jaz in ravno tako neznansko uživam v tem.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
5.5.2006 23:24:42   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Jančika
Tam je vedno raje zraven bab sedel. 

Ti, a sta tvoj pa moj kej v žlaht? user posted image

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
6.5.2006 8:54:19   
Anonimen
Bagi user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  & Pikec user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  - genau tako je ja!
In pol gre vsa hvala moškim, ki so tako fenomenalno spekli meso. Še tega bi, če ga ne bi ženske opozorile itak zažgali user posted image user posted image user posted image user posted image .
O tem kdo je vse pripravil in nazadnje pospravil-goooora posode, pa to... se pa nič ne omenja user posted image

Ej hienca, kaj ko bi naslednjič medve pekle, pa bi najina dva ostalo nardila, a?
Po mojem bi čevape kar stoje z rokami in brez vsega jedli user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
6.5.2006 9:04:41   
Primoza
A se sploh izplača ugovarjati tako enotni ženski zasedbi?

Ampak vseeno bi spomnil, da je kamena doba že mimo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
6.5.2006 9:05:55   
soncece24
Moj je tudi zaprisežen roštiljar. Menda jim da to, da so nardili ogenj, neko moč, ko da so vpradavnini in se potem tudi tak obnašajo. Mojemu se je menda najbolj dopadlo, ko je on ogenj kuril in se mi skozi gor drl (okno kuhinje je direkt nad roštiljem -usodna projektantska napaka user posted image user posted image ),kaj še rabi,potem sem pa jaz reva vse ko mula tovorila iz 2. nadstropja, on seveda ni mogel stran od ognja... to je bilo še na stari lokaciji, zdaj imamo pa hvalabogu letno kuhinjo na terasi, tak da je vse pri roki,tudi hladilnik poln piva user posted image user posted image

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
6.5.2006 9:06:57   
Anonimen
Ostale prčkarije kot so: rezanje kruha, zelenjave, 100x v bajto po vilice, gorčico, ajvar, pribor, serviete, pijačo, pisker za že pečeno meso,.... pa zmanjka enega in drugega, pa se še kdo spomni kaj tretjega,....

Ja, še otroke je treba vmes čuvat user posted image  ker k ognju itak ne smejo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
6.5.2006 9:21:44   
Anonimen
Se strinjam z Bagi in Pikco.
Pa če si samo sebe predstavljam ob roštilju, je zraven še:
- Mamiiiii, a mi daš to? Maaaaami, a mi daš ono?
- Pojdi očiju rečt.
In gre.
Pride čez 15 do 20 sekund:
- Ne najdem očija. A mi daaaaš ti?
In dam, vmes hitim gledat, če se ni že kaj zažgalo (ker za to potem začuda nista več kriva veter in ogenj).
Pride čez minuto spet otrok nazaj in rečem:
- Mamiiiii, a mi daš to? Maaaami, a mi daš ono?
- Pojdi očiju rečt.
Gre in pride čez 10 do 20 sekund in pravi:
- Oči nima časa.
In tako dalje, in tako dalje.
Na koncu očijo še pozabijo na mizo prinesti pol stvari, ki jih ni prej prinesla že mami, potem pa za nobeno stvar, po katero naj bi šli, kar nekako ne vejo, kje že je.
In potem nazadnje mami peče, zabava otroka in pripravi mizo.
No ja, tako bi bilo, če bi pri nas jaz pekla. Zato raje ne.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   [Brisano sporočilo]
6.5.2006 10:03:38   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
6.5.2006 11:51:40   
Gina
Ha, ha, jaz se vedno smejem, ko se spomnim, kako zelo trapasta sem bila nekaj let nazaj. Velikokrat "smo" pekli tiste čase (dve družini) na morju, izgledalo je pa takole.
Najprej smo se zmenili, kdo bo kaj prinesel. Ponavadi so frendi rekli, da bodo oni krompir, mi pa solato. Zjutraj je prišel kolega in odpeljal mojega do mesta. Odšla sta zjutraj, prišla opoldne. Medtem sem jaz zrihtala oba zelo majhna otroka, ju nafutrala in šla na plažo. Ko smo prišli nazaj, sta bila oba že sitna in enega je bilo vsaj treba spravit spat. Ko sem enega uspavala, je drugi tečnaril, skratka bila sem že utrujena do poldneva, ko sta se dedca primajala z ribami ponavadi. Potem je šel v resnici eden od njiju ribe pucat, drugi je pa šel naštimat roštilj. Medtem sem se jaz spomnila, da bi še blitvo naredila, ker je tako dobra za zraven. In sem jo ša oprat, pa po vodo do wc-ja, ker v kampu tega vsega pač ne moreš pri prikolici zraven naredit. Pa poparit blitvo in lupit česen.... V tem času sta moška hotela, da pripravim ribe. Pa sem jih že solila, mokala....in imela kup umazane posode. Vsaj en od otrok je medtem težil za znoret, jaz pa vmes kuhala. No, potem so prinesli k nam krompir. Neopran in nenarezan, saj boš lahko ti to naredila, je rekel frend. In spet, cokuompok z malim na wc oprat krompir, ga narezat... in seveda še solato, oprat, rezat...medtem se je zbudil drugi otrok in mi vmes, ko sem dokončevala blitvo, hodil po glavi, ker oči je imel preveč dela z obračanjem ribe. Aja, vmes sta rabila še olje in sol, ki ga nista mogla prinesti, ker samo mami ve, kje to sploh je v prikolici. Jaz pa sem šla še oprat goro posode, ki je ostala za vsem, kar smo do tedaj posvinjali...z malima otrokoma zraven, ki sta se hotela lovit po ploščicah pred umivalniki in se škropit z vodo... Medtem so bile ribe pečene in krompir tudi. So me že klicali, da sem dala ven premalo stolov in kje so krožniki in vilice in pijača.... Ko smo se končno usedli vsi, razen očeta, ki je še pekel eno samo ribo, ki še ni bila spečena, sem morala, namesto da bi se usedla in jedla, pucat ribo, da bosta mala dva lahko jedla. Ko so že vsi pojedli, vključno z očetom, sem šele lahko začela jest, ob tuljenju otrok(seva dveh, ne le naših), ki jim je bilo že dolgčas. Potem sem šla skuhat kavo in pospravila krožnike iz mize. Medtem se je frend ulegel in njegova žena je rekla moškima: Vidva sta bila pa tako pridna, sta tako dobro spekla in tako vleiko delala, kar ulezita se, bova že midve pomili posodo. In sem spet dvignila rit, ki je že tako malo sedela in z dvema ajmerjema posode korakala proti umivalnikom. Moška sta se ulegla, ker sta bila utrujena. .....otroka pa spet z mano, ker ata spita, sta utrujena od roštiljade....in potem sem bila spet sama z malima naslednji dve uri, ker je ata spal....In tako vsak teden enkrat....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  O, lubi bog, kako sem mogla bit tako trčena.user posted image user posted image  Zdaj mi na kraj pameti ne pride več delat več kaj takega. Kupimo pripravljene čevapčiče, krompirja ni zraven, solata pa po liniji namanjšega odpora...pa nobenih frendov zraven. Moj pa po kosilu ne gre spat, ker ni utrujen od toliko dela, niti ne gre zjutraj po čevape, zato se ne vrne opoldne, greva skupaj v trgovino....user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 22
6.5.2006 12:40:44   
tejkooo
moje mnenje je da so moški dosti bolši kuharji kot ženske nažalost pa to nekateri premalokrat pokažejo če ne drugje pa vsaj na pikniku. :) 

zdej me bojo pa babe kamnale :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
6.5.2006 12:44:11   
Anonimen
Ne bomo te.
Kajti če ste zadovoljni s tako malenkostjo, vas bomo pa raje pustile v prepričanju, da ste "oh in sploh", pa bomo imele mir.
Mislile si bomo pa svoje.

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tejkooo)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
6.5.2006 12:49:19   
tejkooo
čisto dejstvo večinoma moških ki gdaj kuha skuha s užitkom (ljubeznijo) user posted image ne vem nekak z občutkom za večinoma žensk je pa to le nuja ki jo mora narediti vsak dan  da nahrani družino.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?