|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako je bilo vam?
3.5.2006 14:18:30   
hana24
Pozdravljeni!
sem nova in se z v naprej opravicujem zaradi teme, katero ste gotovo ze veckrat obdelali.
Zanima me ce je bil kdo v podobni situaciji in kako ste se odločili,... pa najbolj, kako se vam je potem izšlo?
S fantom sva skupaj  8 let, imava se lepo, on z redno sluzbo, jaz preko študenta in počasi zaključujem višjo šolo. Stanovanje sva si uredila pri njemu doma, imava celo nadstropje in tudi podstreho, če bo treba. Avto je. razmišljava o  dojenčku, kar je sicer zelo lepo a mene skrbi zaradi moje službe, katere kot kaže ni in ni...in bog vedi kdaj bo..... v firmi, kjer zdaj delam nič ne kaže, da bi imeli potrebo po redno zaposlenih, jim veliko bolj odgovarjajo študentje, tako da bi z mojim statusom tu lahko delala le še leto, največ leto in pol. 
Predvsem me skrbijo finance, glede na to, da nama potem ostane le še ena plača in  če bi bilo vse po sreči ena lačna ustka več.
Zanima me, če veste kako se (glede na mojo status) računajo potem otr. dodatki, starševski,... v bistvu nimam pojma do česa vse bi bila upravičena, do česa pa ne.
najleša hvala za kakršen koli odgovor!!
lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako je bilo vam?
3.5.2006 15:10:15   
iwa
Moja situacija je v nekaterih stvareh zelo podobna tvoji. Sm na koncu študija, službe ni oz. če že kaj je pa zahtevajo nemogoče pogoje. Sva skupaj tud že skoraj 8 let, poročena, moj ima redno službo pa še študira naprej ob delu. Živiva v najetem stanovanju in tudi midva sva bila sprva skeptična glede na razmere ali bi se podajala v user posted image . Potem pa sva po tehtnem premisleku sklenila da greva veselo v to. Namreč po pogovoru z drugimi sm spoznala da je službo lažje dobiti ko že imaš enega user posted image . Poleg tega imaš v prvem letu po rojstvu otroka če si ti nezaposlena v vsakem primeru nekaj čez 40000 sit starševskega dodatka + otroški dodatek koliko ti pač pripada. Tako da nekaj je. Če ima on koločkaj v redu službo, če imata streho nad glavo, zakaj pa ne bi šla v user posted image . Sploh ker ni rečeno da takoj vse rata...sm pa prav tako slišala da je najboljš čas za metuser posted image takrat ko se ti zalušta.Midav pa si zdaj res zelo želiva!!Pa tud doma vama bojo zihr kej pomagal.. Jest bom od jeseni pavzirala, pripravila bom vse za diplomo, pol pa bom delala prek študenta dokler bo šlo in veselo čakala na user posted image . Te dni sva začela delat na user posted image !
Tko da upam da sm kej pomagala. Nikol pa razmere niso idealne. Odločitev pa je seveda tvoja, ni pa lahka situacija... (mam frendico k sta oba študenta pa mata že 4 mes punčko in čeprav je težko, sta presrečna....)
Lep pozdravček
(sm se pa razpisala a ne?-jest sm tud še bl nova kle, pa so take teme zelo zanimive zame)

Življenje je lepo!

(odgovor članu hana24)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.5.2006 20:26:30   
Anonimen
Praviš, da imata urejeno stanovanje in avto. To je že zelo veliko, saj sta to dve od večjih postavk v gospodinjstvu. Če bi bila ti v neki slabe plačani službi, bi šla tvoja plača lahko samo za najemnino & kredit za avto. Prvi plus.

Drugi plus. Fant ima redno službo.

Med porodniško dobivaš denarno nadomestilo od zavoda,mislim, da nekje okrog 55.000 SIT/mesec & otroške dodatke. To je tretji plus.

In ko boš iskala službo (predpostavljam, da si še mlada) bodo delodajalci "veseli", da že imaš otroka, da ne boš šla takoj v porodniško.

Če si s fantom želita otorka, le pogumno naprej!

(odgovor članu hana24)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
3.5.2006 20:30:23   
kasija78
Jaz sem v podobni sitaciji. Skupaj sva dolgo, otroka si želiva, on je zaposlen za nedoločen čas, jaz za določen, ki se mi v kratkem izteče. Sva se odločila za otroka in zdaj se trudiva že nekaj mesecev, pa še brez uspeha. Tako da jaz bi ti vsekakor rekla, da imejta otroka, ker nikoli ne veš, kdaj uspe. Jaz sem dolgo razmišljala in moram priznati, da me sitacija nezaposlenosti zelo skrbi, ampak sem se odločila tvegati.
Veliko sreče!

(odgovor članu iwa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.5.2006 21:29:53   
lelaval
Če bi midva razmišljala s  finančne plati, verjetno nikoli ne bi imela otrok, a danes imava 3 prekrasne navihančke. Po prvem porodu sem izgubila službo in konec meseca se mi izteče porodniška, pa se mi že  obeta borza. In če smo takrat preživeli brez večjih odrekanj, bomo pa še sedaj.
Pogoje imata vse (on službo, stanovanje urejeno - manjka le še user posted image .

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu hana24)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.5.2006 23:07:58   
Anonimen
Naj še jaz povem, kako je pri nama. Tudi jaz sem še študentka, do konca mi manjkata še 2 izpita in diploma. Sem pa že noseča user posted image . Moj fant ima redno zaposlitev s plačilom po 7. stopnji, živiva v njegovi hiši pri njemu, tud avto imava (ki ga bo treba kmalu menjat, ampak v glavnem, da je user posted image .)Glede na to kar mi pripada od države sem že zvedela, mislim, da bi tud drugače preživeli. Veliko stvari za  user posted image  pa tako ali tako dobiš od sorodnikov, prijateljev, sosedov user posted image . Tak, da me to preveč ne skrbi. Res pa je tudi to, kar je omenil nekdo pred mano, da po moje tud dobiš službo prej, ko že imaš enega user posted image , se ti potem tako zelo ne mudi za drugega user posted image .
Uživajta ob delanju user posted image , pa čimprej javi user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu lelaval)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
3.5.2006 23:18:49   
Dadi
Jaz končujem študij-pišem diplomo, mož je redno zaposlen. Prvič sem zanosila  kot absolventka...delala sem preko študenta in bi me celo zaposlili ampak sama nisem hotela ker sem vedela da se bom preselila v drugi kraj.

Potem se nam je zgodilo drugo detece. Jaz še vedno brez službe, živiva v hiši ki je sicer najina ampak stara, zraven zidava novo, nimam pojma kdaj bo končana, odplačujeva kredit, ker sva mogla ta staro hiško na na novo pozidat ker se nam je en del podrl....skratka en kup enga dnarja gre nekam....ampak mi še vedno živimo, oba imava avtomobile, otročki so siti prav tako midva, res pa da se včasih vprašamo če kakšno reč res tako potrebujemo preden jo kupimo.

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.5.2006 9:01:18   
Nitka
Oj,
na internetu imaš od Centra za socialno delo Ljubljana-Šiška dobro stran in tukaj imaš npr. link za izračun otroškega dodatka:

http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOT.asp

Tudi glede porodniškega nadomestila in eventualnega starševskega dodatka imaš kar nekaj informacij.

(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?