adriana_m
|
Jasnika, čisto naravno je, da si zaskrbljena. Tudi sama sem bila, zato sva včeraj letela zvečer v porodnišnico, ker se ni dosti premikal - tam pa je prav razgrajal. Danes zjutraj sem bila spet na pregledu in sem imela ful srečo, je bila za spremembo ena mlada prijazna zdravnica, ki je ful lepo z mano delala, prav to sem potrebovala! Jaz sem kar tečna ratala tedva dni, ravo tako od te zaskrbljenosti, panike itn... Ampak danes, ko me je ona vprašala ali bi šla na sprožitev ali raje še malo počakajo, nisem nič oklevala za tisto drugo. Moj mali ima notri baje še tako idealne pogoje, da prav žvrgoli notri (plodovnice dosti, pretok 0,49, CTG ful reaktiven...). Vaginalni pregled je pokazal 1-2 cm odprtosti. Jasnika da te malo potolažim; narava je že poskrbela, da bo vse v redu, če se le dobro počutiš in če se mali premika je ok (saj pri meni so tudi bolj rahli in nežni gibi), zdaj mu zmanjkuje prostora in je tudi babica rekla, da postanejo bolj lenivčki (to pomeni da se bliža dan D). Če te vaginalno niso pregledali nič ne skrbi, lahko pa greš v porodnišnico in prosiš naslednjič, da te pregledajo (čeprav moram reči, da meni je vedno ful neprijetno, pa še nič nimam na koncu od tega - no danes me je dr. prvič malo razveselila, da sem se pa le malo odprla...). Mene je bolj motilo to, da ne pregledajo plodovnice, če je pokakana, ampak tudi na ultrazvoku to za silo vidijo, tako, da sem tudi glede tega pomirjena. Saj bova rodili, prej ali slej! Kar se pa teže tiče je pa tako, oni premerijo glavico, trebušček, stegnenico in potem pogledajo v tabele, kjer so zabeležene OCENE TEŽE. Ker meritve niso nujno natančne (lahko je drug zorni kot, ...) tudi ocene ne morejo biti 100%. V bistvu bi morali narediti več meritev (npr. 10) in iz tega pogledati povprečje. Lahko se je uni tvoj dohtar prvič zmotil. Tudi ta zadnja ocena je bila lahko malo naključna, zato se ne sekiraj. Si pa ful pridna, ker si se samo 14 kg zredila!!! Jasnika vglavnem ne se sekirati, vse bo vredu, pa če nisi zadovoljna s storitvami ginekologov hodi tja večkrat in jim teži. Midva sva nenamerno bila večkrat in sedaj se mi zdi počasi imam toliko informacij, da sem malo bolj mirna. Saj ni čudno da smo panične, ker nam nihče nič ne pove, tako kot moja gin. npr. Ona samo lepo napiše na napotnico - prosim za sprejem, potem pa jaz mislim, da me bodo kar kot živino gnali na porodno mizo... Držim pesti za vse nas zapoznele januarke! A.
|