Barbid
|
Živjo Vidim, da ste doma in hvala bogu da je še katera na ringaraja. Jaz se komaj premikam. V petek sem na hitro stopila - en dol korak, pa me je strašansko zabolelo in posledica tega je, da sem dva dni ležala, k sploh nog nisem mogla dvigniti, tolk me boli medenica oz. sramna kost - ma vse skupaj - sploh ne vem kaj me ne. Tko da sem zdaj privezena na stanovanje, pa še v njem se komaj premikam. Babca mi je rekla, da sem si nekaj premaknila, kar pa v tem trenutku ni težko, glede na to, kolk imamo vse že zmehčano. Počivanje in počivanje. Če bi vedela da je tale 8 mesec tko naporen (težko spanje, pa pritiskanje na medenico), bi uživala že prej. Aha kar zadeva CTG - to je čisto odvisno od ginekologinje in od tega kako se počutite vi in otroček. Meni ga je delala že v 32 tednu (ker je smumila, da je premajhna pa še glede na to, da sem bila skoz pod nekim stresom, saj je moj dragi zgubil službo), in na koncu se je izkazalo, da je z LANO vse ok, da ji srček pravilno dela, je živa in izvidi so bili vsi ok. Zdaj imam CTG v 36 tednu. Načeloma je, da ti po 36 tednu delajo vsak teden CTG, vendar če zdravnik smatra, da je s plodom vse ok in ne pričakuje kakšnih večjih sprememb, potem ni nujno da vam ga bodo delali. Naslednji je potem šele okoli 40 tedna, ko je že rok, da naši "sončki" pridejo pogledat kakšni so EVRI. Tako nekako je meni odgovori dr. Pušenjak - da se vsak ginekolog odloči koliko pregledov, UZ in CTG, bo delal pri določeni pacientki - glede na njeno stanje. Saj veste eno so neka pravila, druga je pa praksa. Važno je, da se naši otroci dobro počutijo le oni pa so tisti, ki vedo, kdaj morajo priti v naš objem. Pozdravček Barbi z Lano
|