|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčice
5.12.2006 9:04:35   
bucka01

Ojlauser posted image
adrijana_m  a pa si prepričana da je bil srček mogoče je kaj drugega?
Tudi meni se nekam čudno obnaša ta pupa sploh ni več tolk aktivna glede na to da se bliža luna je bilo en mesec nazaj v mojem trebuhu kar zelo živahno pa mi je na zadnjem pregledu gin.rekel da naj štejem gibe da jih moram našteti najmanj 10 v roku 12 ur pa se mi je zdelo vse skupi ful smešno do danes zjutraj ko kar ni in ni hotela brcat potem sem le začutila nekaj premikanja vendar me je začelo kar malo skrbeti sploh pa zato ker sem imela ful krute sanje,
da so me čebele napadle oz da so se mi v lase zapletle vendar me ni nobena pičila sem pa od samih sil začela krvaveti vam povem da sem z takim strahom ustala ampak potem sem videla da je še vse o.k. prav kruto je blo.
ČAW-ČAWuser posted image

(odgovor članu adriana_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1201
5.12.2006 9:04:51   
LUNA06
Dobro jutro!

Evo še točno en mesec do našega PDP-ja. Moja oma (ki je drugače malo hecna) je sedaj pogruntala, da bomo imeli punčko in da se te zmeraj rodijo tri tedne prej, torej bo kmalu. Šalo na stran, ampak jst osebno ne bi mela nič proti.

Včeraj sem imela pregled in UZ. Spet eno veliko razočaranje, G je celo večnost šarala po mojem trebuhu, tko da me je že use bolel od pritiskov. Pokazala al pa povedala mi pa spet ni nč, sam neki je skoz pisala in na kon zaklučla da je vse OK. Ker sem misnla da je vse vpisala v knižco je tud nism nč sprašvala. pa še slabo mi je blo za znort, standard. Torej, vem samo to, da ima 36 cm, o kakšni kilaži ap spet nimam pojma. Pa še dragega sem vlekla sabo, pa spet ni imeu nič od tega. No zdaj imam naslednji pregled 20.12., ne vem pa kako ej s CTG-jem, a bi mogla sedaj že začet, katera že hodi?
Aja, pa še to, zdej se je že use poslabšal, nizekm pritisk, slaba voda, potem sem dala še kri, me zanima kaj bo tam.

Adriana_m tudi mene zadne čase ful tišči v glavi, pa mislim da je to zaradi nizkega pritiska, sam je pa res ful zoprno.

Tatam verjetno sem te že zamudila, pa useeno držim pestke za tvoja dva pikeca.

A je še katera mogoče v službi al smo sedaj že use doma?

Neposredna povezava do sporočila: 1202
5.12.2006 9:07:21   
LUNA06
Matejci – 1.1.
anckabancka - 1.1.
LUNA06 - 5.1. user posted image
Claudia - 6.1.user posted image
Jesse - 6.1.
karolina* - 8.1.user posted image
TanjaS – 8.1.
laky - 8.1.
loja - 8.1.
Barbid - 9.1.user posted image Lana
asandra1 - 10.1.
cat - 10.1.
husa - 10.1.user posted image
Urša08 - 11.1.user posted image Nejc
kkatka - 12.1.
eva1 - 12.1.user posted image Alja
ajja - 13.1.user posted image
pikica27 - 14.1.
Teja K. - 14.1.
zojaB - 15.1.user posted image
rdarci - 15.1.
metka_zone - 15.1.user posted image Nik
smrček - 15.1.user posted image
bučkica - 16.1.
bianka - 16.1.-dvojčka user posted image user posted image
Adelina - 16.1.user posted image Lana
saska27 - 18.1.
polhek76 - 19.1.
klavdi - 19.1.
zima07 - 19.1 user posted image
zvezdica5 - 20.1.
jerry - 20.1.
Jasnika - 22.1.
bucka01 - 22.1.user posted image  Julija
adriana_m - 22.1.user posted image David
tanja24 - 23.1.user posted image  Gal
onina - 23.1.user posted image
lencika27 - 24.1.
Tinca7 - 25.1.user posted image
solzica - 26.1.
pikecpokec - 26.1.user posted image Gal
Cacka02 - 27.1.
jagoda80 - 27.1.
polona25 - 27.1
Aja32 - 27.1.
Mafin - 27.1.
Zvončica in Peterpan - 27.1.
petraz - 27.1.
lokvanj - 28.1.
tatam - 29.1.-dvojčka user posted image user posted image Tosja in Anej
todler - 30.1.
andrijana

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 1203
5.12.2006 9:08:54   
bucka01
Luna06 če se ne motim se z ctg-jem začne okrok 36 tedna razen če nebi že prej kaj kazalo meni je rekel da ga bova verjetno naredila 22.12 ko bo 36 tednov potem bomo pa videli kaj bo.

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 1204
5.12.2006 9:11:06   
LUNA06
Ja no midva sva zdej v 36.tednu, pa ni blo nič govora. Se pravi do naslednjega pregleda še nič.Malo čudno se mi zdi use skupi.

Aja, pa še to sm pozabla rečt, tudi naš pikec zelo malo brca zadnje čase, me že ful skrbi, ker je prej ful.Ampak mojo G take stvari sploh ne zanimajo.Joj, moram zamenat...

(odgovor članu bucka01)
Neposredna povezava do sporočila: 1205
5.12.2006 9:51:06   
Barbid
Živjo

Vidim, da ste doma in hvala bogu da je še katera na ringaraja.

Jaz se komaj premikam. V petek sem na hitro stopila - en dol korak, pa me je strašansko zabolelo
in posledica tega je, da sem dva dni ležala, k sploh nog nisem mogla dvigniti, tolk me boli medenica
oz. sramna kost - ma vse skupaj - sploh ne vem kaj me ne.
Tko da sem zdaj privezena na stanovanje, pa še v njem se komaj premikam.

Babca mi je rekla, da sem si nekaj premaknila, kar pa v tem trenutku ni težko, glede na to, kolk
imamo vse že zmehčano. Počivanje in počivanje.

Če bi vedela da je tale 8 mesec tko naporen (težko spanje, pa pritiskanje na medenico), bi uživala že prej.

Aha kar zadeva CTG - to je čisto odvisno od ginekologinje in od tega kako se počutite vi in otroček.

Meni ga je delala že v 32 tednu  (ker je smumila, da je premajhna pa še glede na to, da sem bila skoz pod nekim stresom, saj je moj dragi zgubil službo), in na koncu se je izkazalo, da je z LANO  vse ok, da ji srček pravilno dela,
je živa in izvidi so bili vsi ok.

Zdaj imam CTG v 36 tednu.
Načeloma je, da ti po  36 tednu delajo vsak teden CTG, vendar če zdravnik smatra, da je s plodom vse ok in ne pričakuje kakšnih večjih sprememb, potem ni nujno da vam ga bodo delali. Naslednji je potem šele okoli 40 tedna, ko je že rok,
da naši "sončki" pridejo pogledat kakšni so EVRI.

Tako nekako je meni odgovori dr. Pušenjak - da se vsak ginekolog odloči koliko pregledov, UZ in CTG, bo delal pri določeni pacientki - glede na njeno stanje.

Saj veste eno so neka pravila, druga je pa praksa.

Važno je, da se naši otroci dobro počutijo le oni pa so tisti, ki vedo, kdaj morajo priti v  naš objem.

Pozdravček
Barbi z Lano

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 1206
5.12.2006 12:12:12   
LUNA06
Torej, če prav razumem je stvar taka, da če G presodi, da ni potrebe po CTG, potem se še nič ne kaže in otroček ne misli nič pohiteti, kvečjemu nasprotno...šmrk!Ne vem kako bom to zdržala.

(odgovor članu Barbid)
Neposredna povezava do sporočila: 1207
5.12.2006 13:19:43   
adriana_m
adrijana_m a pa si prepričana da je bil srček mogoče je kaj drugega?
IZVIRNO SPOROČILO: bucka01

ziher bucka, ker vem kje moje srce bije in tudi s kakšno hitrostjo. to je bilo srčece mojega sončka. Prelepo doživetje, česa takega prej nisem nikoli doživela.

nikoli pa ne občutim kolcanja mojega user posted image .

danes je tak čuden dan, nikamor se mi ne da.

(odgovor članu bucka01)
Neposredna povezava do sporočila: 1208
5.12.2006 13:27:05   
LUNA06
Adriana_m kaj pa če je to kar čutiš kolcanje?
Naš mali zelo pogosto kolca, in to se čuti kot take male brcike, ki se v ritmu ponavljajo, čutim pa jih levo spodaj.
Kako ti gre pa kaj šivanje cunjic?

Neposredna povezava do sporočila: 1209
5.12.2006 14:38:26   
bucka01
Ojlauser posted image
luna06 z jezika si mi vzela glede tega da user posted image  verjetno kolca ker jaz ne čutim tako močnega bitja user posted image tako da adrijana_m verjetno si pač prvič občutila tudi ta čudež kako naši malčki kolcajo.
ČAw-ČAW

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 1210
5.12.2006 15:29:50   
ajja
Halo!
Tudi naš user posted image  pogosto in močno kolca, včasih so meni te "brcike" rahlo neprijetne.
CTG bo meni  moj G delal 18.12., ko imam naslednji pregled, takrat pa bom noseča 36 tednov in 2/7, sem pa že naročena. Kolikor različnih ginekologov, toliko različnih praks.
Moram se pohvalit, da boljše spim, sicer pa me čez dan boli trtica pa križ pa nekam okorna sem postala.
Aja, glede brcik. Prebrala sem (v knjigi Glej, kako rastem), da bomo otročka po 34. tednu občutile bolj poredko, ker je že tako velik, da se v amnijski tekočini vse težje premika. Bucka01, mogoče je pa to razlog, da tvoja pupa ni tako živahna.
Danes sem že cel dan neverjetno lačna in kar naprej jem, spet moram it pogledat, kaj je v hladilniku.
Lepo se imejte!
A.

(odgovor članu bucka01)
Neposredna povezava do sporočila: 1211
5.12.2006 16:03:20   
petraz
LUNA06 glede CTG je takole... Po 36. tednu naj bi vsak teden hodilal na CTG, tako sem vsaj jaz hodila, vse do poroda, pri prvi nosečnosti. In en kup žensk poznam, ki so tako hodile (vsaj v MB, še v materinski šoli tako povejo),  pa to ne pomeni, da bi bilo kaj narobe..... To je samo dobro zate in za dojenčka, saj vidjo kaj se dogaja z njim in kakšni so popadki, če sploh so!!! user posted image

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 1212
5.12.2006 17:24:53   
Barbid
Živjo

Petraz - moram se malo oglasiti na tvoj email: ja res je, da naj bi po 36 tednu hodile vsak teden na CTG, da vidijo kaj se dogaja in kakšni so gibi otroka.
Pa tudi v materinski šoli so tako povedali.
Toda v praksi pa včasih ni tako.
Čisto odvisno od ginekologa, kako se odloči.
V ljubljanski porodnišnici pa je sploh velika gužva kar se tiče pregledov ctg, ker so hkrati tudi sprejemi,
tko da je res čisto odvisno od ginekologa.

Jaz imam ctg 11.decembra, v 36 tednu no in bom videla, če se bo ginekologinja držala pravil ali bo naredila po svoje.

Upam samo, da bo vse ok in da bo moj srček pršel takrat, ko bo čas za to.

Lepo se imejete.

pozdravček
Barbi

(odgovor članu petraz)
Neposredna povezava do sporočila: 1213
5.12.2006 17:39:34   
LUNA06
Ah očitno res nimam sreče z mojo G ali pa j res očitno, da se še nekaj časa ne bo bič dogajalo (nič popadkov) in zato CTG ni potreben.

bom pa jutri poklicala za dekompresijo.A bo šla še katera poizkusit?

(odgovor članu Barbid)
Neposredna povezava do sporočila: 1214
5.12.2006 19:29:06   
adriana_m
100% mu je bil srček. Ker utrip srca pa ni mogoče zamenjati s kolcanjem. Sicer pa to ni nič nenavadnega. Ali ste gledale DVD IN THE WOMB: Tam lepo pove, da tudi vaš dragi pri ne vem katerem tednu že razločno čuti bitje srca.

LUNA. Dekompresijo bi jaz šla, vendar sedaj nič ne zatekam. Ali je še proti čemu drugemu dobra? Mogoče si bom prišparala za Januar, ker je omejeno na 10 obiskov - če bo nuja, ma drugače ne..Šivanje oblekic gre ok, naredila mu bom prve hlačke (čakam še na zadnji del šivilskega tečaja, ker so precej advanced) in pa kopalni plašček bo dobil. Pa še ene hlačke bom za kolegico zašila, če me ne bo preveč križ dajal. Voditeljica šiviljskega mi je pokazala tudi kako se izriše krojček iz že obstoječega izdlka. BOm poskusila tudi sama kako mako majčko narediti. A ti si sešila na trakce ali na gumbke?

Lp, A.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1215
5.12.2006 19:43:16   
Barbid
Živjo

Nekaj sem slišala za demokompresijo, amapk se mi ne sanja ne kje ne kdaj je.

Luna: jaz bi šla - takoj. Daj poizvedi kdaj je,  pa greva. 

Komaj se premikam zato pa bi se rada malo sprostila, pa če 10 x pa tokrat, boljš kot nič. Sicer pa če nam pripada zakaj nebi, kaj pa veš, kdaj nas presenetijo naši srčki in še tolkrat ne bomo mogle iti.

Sporoči.....

Lp Barbi

Neposredna povezava do sporočila: 1216
5.12.2006 20:09:21   
eva1
Čer!

Vidim, da ste se ful razpisale, sem komaj sledila user posted image

Glede CTG-ja-jaz ga imam 14 12. takrat bom noseča 35/6 dni, pri nam je tudi od 36 tedna dalje, vsak teden!

tudi naša princeska je zadnja dva dni bolj mirna-vrjetno vpliv lune, pa sej pa Luka raztuara v vsej svoji moči, sploh ponoči, ko ga tale luna tako daje da je za popuser posted image

Adriana-ti zagotavljam da ni utrip srca, lahko da mož sliši utripe preko trebuha , ne more pa jih čutiti, to vem 100%, pa še Pušenjaka sem enkrat brala je isto zapisal(bom probala najti link)-pomoje gre za kolcanje otroka!
http://med.over.net/phorum/read.php?f=19&i=103427&t=103427#reply_103427

katera mogoče kaj ve kako je z adelino?

(odgovor članu Barbid)
Neposredna povezava do sporočila: 1217
5.12.2006 20:13:24   
LUNA06
Sej za dekompresijo ne rabš nič zatekat.Tle gre za bolšo cirkulacijo, baje da pol lažje rodiš in da je dober občutek.Tko nekak nej bi blo k limfna drenaža.To zgleda tko, da ti trebuh ovijejo v en tak balon in pol to dela.Ne vem kakšen je filing, moram it res probat.
Je pa tko, da sam pokličeš in se naročiš, aja je u babiški šoli.

Šivanje mi gre kr fajn, sm nardila že tri majčke in ene hlačke.Dans sem pa zrezala blago še za 6 majčk in troje hlače, jutri bom pa šivala.
Ja majčke so mako varianta, se prav na štrikce.Hlačke so pa sma do pasu, tko da ne rabiš nič.

(odgovor članu Barbid)
Neposredna povezava do sporočila: 1218
6.12.2006 8:12:45   
jasnika
pozdravljene

mene pa zanima kaj je z to dekompresijo oz kaj je to, kam se to gre kako to poteka je potrebno plačat ali pač o čem ve to pišete, jaz grem danes k gin pa bi jo tam vprašala, samo da se še prej pr vas pozanimam, da ne izpadem čist nevedna

lp

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 1219
6.12.2006 9:31:04   
LUNA06
Ojla!

Me ne bi znala čist točno povedat kaj je dekompresija, sem pa gledala enkrat eno žensko, ki je to izvajala.
U glavnem trebuh ti oblečejo v en tak balon, ki se potem napihne in potem se dogaja, pojma nimam kaj, nej bi bil podoben efekt kot pri limfni drenaži.Stvar nej bi izbolševala cirkulacijo in pripomogla k lažjemu porodu, pa baje je dober občutek.
Je pa tko da traja cca. 10 min, je v babiški šoli na Šlajmerjevi (ne vem kok) - tista nizka stavba, v katero mormo it plačat za naše godspode če želijo bit pri porodu.Deset obiskov ti krije zavarovalnica, če greš večkrat plačaš sama.Baje je treba samo poklicat in se naročit na termin.Lahko ti dam številko.Jaz bom poklicala danes.

In, vam je Miklavžek kaj prinesel?
Jaz oz. midva sva bila očitno kar pridna in naju je obiskal.

Pozdravček!

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 1220
6.12.2006 9:46:54   
petraz
Dobro jutro!
Tudi mi smo bili pridni in nas je obdaril Miklavž ....  user posted image user posted image  
Anže reče, ko ga vprašaš:" Kdo ti je prinesel tovornjaka!?".... "ATI"
Bolj težko ga bomo kaj nahecali.... user posted image

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 1221
6.12.2006 10:24:44   
Barbid
Živjo

Luna: daj napiši št. za naročit za dekompresijo.  Se bom kar takoj prijavila.

Moj je rekel, da sem že tako zoprna - no saj mogoče sem res  - da že komaj čakava da se rodi.

Pozdrav
Barbi

(odgovor članu petraz)
Neposredna povezava do sporočila: 1222
6.12.2006 10:53:00   
LUNA06
Evo tole je številka 01/5226048,
Sem že klicala, pa se nihče ne javi, mogoče so vse babce v porodni...:)
Mogoče bo mela kera več sreče.

(odgovor članu Barbid)
Neposredna povezava do sporočila: 1223
6.12.2006 10:54:06   
jasnika
jua, jaz sem iz maribora, tako da se bom danes pozanimala še pr ginekologinji kako je kaj z tem, samo tak dvomim da mi bo kaj hotla povedat, iz izkušenj vem da ne povejo radi kaj dosti ko ti kaj pripadauser posted image

no pa še glede miklavža, men ni prineso nič, ampak nič hudega, je pa moja hči Maruša-5 let ko je pr hiši moj pozvonil kao da je prišo miklavž, rekla naj grem jaz dol pogledat ker njo kar srce zaj boli ko je zazvonilouser posted image , no in ji je prineso, miklavža, parkla, štrample, copate in pa šibouser posted image

me pa je že kar malo strah današnjega pregleda, zarad urina ko sem zadnjič mela ketone not-baje bi naj to bil povišan sladkor, pa kri bom danes vidla menda tudi ni ravno ok, pa zadnjič v 30 tednu je mela bebica nogice dol, baje tudi to ni ok, pa zgaga me tak pečeeeeeeee, pa nič ne pomaga, niti rupurut, niti mleko, niti vzdigjeno vzglavje, nič no bom vidla če mi bo kaj hotla dat za to
aja kaj pa je že to prespana nočuser posted image nimam pojma, skor nič ne spim ponoči, še sreča da mam priložnost dremat dopoldan da vsaj malo not spravim
ajaaa pa zredila se tudi v 3 tednih nisem ničuser posted image

ja saj vem malo sem zmdeno vse skupaj pisala pa kaj te hočem tak pač sem zadnje mesece oz tedne

poroda pa me je že strah kouser posted image user posted image user posted image , bom vidla čez kaka 2 tedna ko se grem pogovarjat o ea, če sem sploh primerna za njo,, ja jaz si pa to želim za božička(ea mislim)

lp

(odgovor članu Barbid)
Neposredna povezava do sporočila: 1224
6.12.2006 13:28:56   
Barbid
Živjo

Meni je uspelo dobiti termin za demo....

Mam v ponedeljek ob 14.  Traja pol ure. 

Ja vsedeš se na stol in ti trebuh zavijejo - si kot balon - maš pa tak občutek, kot bi lebdel.
Najboljš je da si v trenirki, ki se ti obleka mal zmečka .
Tko je men razložila babca.

Smo pa od sile - vse za naše srčke, a....

Hvala Luna za obvestilo in tel.št.
Upam, da je tudi tebi uspelo dobiti termin.

Pozdravček
Barbi

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 1225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?