vali -> RE: Francoska imena (19.4.2006 16:50:17)
|
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image]Thja, a se vam ne zdi, mislim, francoski naglas in francoski pravopis, kar je popolnoma skregano z našim, predvsem izgovorom, glede na to kar je napisano, pa y-ni, ch-ji, in podobne stvaritve. Poznam neko punčko, ji je ime Žanine, kar se seveda napiše Jeanine, kar po mojem, glede na naš pravopis in izgovorjavo, a bi se potem tudi izgovorilo dobesedno tako, in pride nek druga punčka, 'ja kako ime ja pa to?' No ja, vsakemu svoje, hotela sem samo povedati, da se mi včasih malo že smešno zdi, ko poslušam vsa imena, ki jih nekateri starši dajejo svojim otrokom, ali pa razmišljajo o njih, samo da je bolj eksotično, nenavadno, neslišano, neznano, predvsem pa tuje. Pa ne me narobe razumet, nimam nič proti tujemu, lahko marsikaj zanimivega pridobimo, samo pa le živimo pri 'nas'. Zaenkrat. Pa veliko uspeha z izbiro imena. Vem, da je kar težko, pa premišljevati o raznih kombinacijah (saj vsi vemo, da znajo biti otroci kar kruti).
|
|
|
|