Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Neprimeren način življenja 15.4.2006 8:44:59
|
|
|
|
April
|
Si pa eno široko temo odprla, vsekakor malo za razmislit. Najbrž si vsak starš postavlja to vprašanje, če hoče vzgojit srečnega otroka. Bi pa težko izpostavila nekaj univerzalno prepovedanega, nedovoljenega (razen seveda splošno znanih škodljivih, odklonskih ter hkrati kaznivih ravnanj). Bom premislila...
|
|
|
|
RE: Neprimeren način življenja 15.4.2006 8:45:24
|
|
|
|
lenika
|
Popivanje, zanemarjanje, zapostavljanje otrok.
|
|
|
|
RE: Neprimeren način življenja 15.4.2006 9:17:22
|
|
|
|
tulip
|
široka tema, a vseeno: zanemarjanje, grdo ravnanje, fizično in psihično nasilje ter zlorabe otrok in podobno so vsekakor nedopustne stvari in jaz pod "neprimerno" to niti ne uvrščam, ker gre za prehude zadeve. Zato bi rekla da je zame neprimerno ravnanje to, da se z otrokom ne ukvarjaš, da ga npr.posadiš pred tv in čao, da ga ne navadiš, da se giblje, ga ne pelješ ven v naravo in mu pokažeš sveta, ki ga obdaja, da je uspeh v šoli merilo njegove vrednosti, da mu daješ občutek, kako nikoli ni dovolj dober, da ga iz lastega strahu preveč omejuješ in še kaj... to je moj trenutni navdih.
|
|
|
|
RE: Neprimeren način življenja 15.4.2006 9:26:30
|
|
|
|
lenika
|
Tulip, saj vse to kar si napisala, lahko z eno besedo rečemo zanemarjanje otrok.
|
|
|
|
RE: Neprimeren način življenja 15.4.2006 9:53:47
|
|
|
|
tulip
|
Mogoče imaš prav, lenika, čeprav jaz smatram pod zanemarjanje otrok hujše stvari in sicer da ne poskrbiš za njihove osnovne potrebe. da ne poskrbiš da so siti, suhi in čisti, jim ne nudiš varnosti, jih puščaš same v sobi, čeprav jih je strah ali jih za kazen zapiraš v klet in podobno... Tudi taki so. Žal. Kar sem opa jaz napisala pa se mi zdijo le nianse načina življenja različnih ljudi, nekomu se bo zdel recimo moj seznam banalen!
|
|
|
|
RE: Neprimeren način življenja 15.4.2006 11:41:52
|
|
|
|
dory
|
Popivanje, ponocevanje, da drog ne omenjam, pa zapostavljanje otroka...to se mi vse skup zdi nedopustno, neodgovorno in neodraslo...
|
|
|
|
RE: Neprimeren način življenja 15.4.2006 15:07:45
|
|
|
|
mamči
|
Za mene je neprimerno vse, kaj zdaj ali pa kasneje v življenju otroku naredi škodo ali bistveno zniža kvaliteto življenja - neposredno ali pa zaradi škodljivih vzorcev (navad) , ki jih on sam ponavlja.
|
|
|
|
RE: Neprimeren način življenja 15.4.2006 19:30:55
|
|
|
|
KODA
|
Pijančevanje in pretepanje otrok.
|
|
RE: Neprimeren način življenja 15.4.2006 19:40:29
|
|
|
|
india
|
Zapostavljanje,izkoriščanje, slabi vzgledi,...oh,to je pa tako širok pojem...........
|
|
|
|
RE: Neprimeren način življenja 15.4.2006 20:59:24
|
|
|
|
Annny
|
Poleg vsega zgoraj naštetega tudi npr... rušenje otrokove samozavesti (nič, kar otrok naredi, za starše ni dobro) nekvalitetno prehranjevanje, ki izvira predvsem iz lenobe in/ali neozaveščenosti staršev popuščanje otrokovim muham/ razvajanje nenavajanje na zdrav način življenja (nič športa, preveč TV in računalnika..), kar spet izvira iz lenobe staršev neukvarjanje z otrokom (nobenih igric, branja pravljic, ustvarjanja..) negativna naravnanost staršev neposlušanje otroka itd.
|
|
|
|
RE: Neprimeren način življenja 15.4.2006 21:42:29
|
|
|
|
sjug
|
Hmm, ko tukajle tole berem imam občutek, da ste skoraj same SUPER mame, ki nikoli niso utrujene, nikoli slabe volje, vedno 100% na razpolago svojim otrokom (povdarek je na skoraj, vedno so izjeme). Osebno vem, da moja pupa (4 leta) tudi sedi pred TV in računalnikom, zato da lahko preberem kak članek, skuham, zlikam ali grem vsaj lahko na cesarjevo mesto. Tudi posadim mojega malčka palčka (8 m) na tla s kopico vrečk naokoli (čeprav vem, da je zaspan), da se zamoti in hitro pospravim špecarijo, potem ga pa uštimam. Skratka vsak dan je kup situacij, kjer bi se lahko odločila drugače. Vem, da sem včasih slabe volje. Se pa trudim držati zlatega načela, ki sem ga osvojila v osnovni šoli: Ne stori nikomur ničesar, česar ne želiš, da drug stori tebi. Isto je z otroki. Ker včasih ti res potegnejo živce od tam, kjer sploh nisi vedel, da jih imaš. In kaj je to razvajanje? Da kupiš otroku čokolado? Jasno da ne. Da iam vse, kar si želi? Saj otrok itak niti ne želi kaj dosti. Želi le tebe ob sebi in ljubezen. V resnici. Kaj je potem razvajanje in popuščanje otrokovim muham? Starši smo v prvi vrsti zgled našim malim - naša dejanja so zgled. Potem so zgled tudi ostali bližnji in malo manj bližnji. Šele nato sledijo nauki ipd. Torej je neprimeren način življenja udejanjati stvari, za katera želiš, da jih tvoj otrok nikoi ne bi počel. Pa še bi lahko modrovala ...
|
|
[Brisano sporočilo] 16.4.2006 2:02:09
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?