sjug -> RE: Neprimeren način življenja (15.4.2006 21:42:29)
|
Hmm, ko tukajle tole berem imam občutek, da ste skoraj same SUPER mame, ki nikoli niso utrujene, nikoli slabe volje, vedno 100% na razpolago svojim otrokom (povdarek je na skoraj, vedno so izjeme). Osebno vem, da moja pupa (4 leta) tudi sedi pred TV in računalnikom, zato da lahko preberem kak članek, skuham, zlikam ali grem vsaj lahko na cesarjevo mesto. Tudi posadim mojega malčka palčka (8 m) na tla s kopico vrečk naokoli (čeprav vem, da je zaspan), da se zamoti in hitro pospravim špecarijo, potem ga pa uštimam. Skratka vsak dan je kup situacij, kjer bi se lahko odločila drugače. Vem, da sem včasih slabe volje. Se pa trudim držati zlatega načela, ki sem ga osvojila v osnovni šoli: Ne stori nikomur ničesar, česar ne želiš, da drug stori tebi. Isto je z otroki. Ker včasih ti res potegnejo živce od tam, kjer sploh nisi vedel, da jih imaš. In kaj je to razvajanje? Da kupiš otroku čokolado? Jasno da ne. Da iam vse, kar si želi? Saj otrok itak niti ne želi kaj dosti. Želi le tebe ob sebi in ljubezen. V resnici. Kaj je potem razvajanje in popuščanje otrokovim muham? [sm=zmeden2.gif] Starši smo v prvi vrsti zgled našim malim - naša dejanja so zgled. Potem so zgled tudi ostali bližnji in malo manj bližnji. Šele nato sledijo nauki ipd. Torej je neprimeren način življenja udejanjati stvari, za katera želiš, da jih tvoj otrok nikoi ne bi počel. Pa še bi lahko modrovala ...
|
|
|
|