Nenya
|
Nik od prvega kopanja uživa v vodi. Če jo le kje najde, gre hitro štefnat po njej. Pa naj bo to voda v bideju ki si jo sam odpre, posoda z vodo za pesjane, dones je pa iz svoje flaše zlival vodo po tleh (prej ko sem jaz visela tukaj gor) in jo veselo mazal sem in tja To je pa čist tako, kot da bi opisovala Mino. Ni važno kolk je vode in kje je, ona ravno tako začne takoj štefnat po njej. Zdaj že sama avtomatično zavije v kopalnico in odpre vodo v bideju pa seveda posodica za mačko je tud zakon. Če ji dam za pit iz kozarca nekaj časa pije, potem pa da noter celo dlan in jo malo premeša. Eya, uno zgodbico je napisala porodnica, če jo je kdo napihnil je bila to ona. Kar mene moti, je to, da ji je vsak zdravnik govoril drugače. Eden ji je omenil, da to s trojčki ne bo šlo, glede na to, da je imela kratek maternični vrat, medtem, ko ji je drugi začel ga srat s tem, da so to božji otroci al nekaj podobnega in da bo že nekako šlo. Ko je bilo pa vsega konec, ji je pa ginekologinja rekla, da kaj pa pričakuje, saj je vedela v kaj se spušča. Moti me tudi hladen odnos do nje. Isto je bilo pri Nenyi, nobeden ji ni ničesar razložil, če ne bi bil jaz malo bolj podkovan v teh zadevah, ne bi vedela ničesar, še tako je bila zelo zmedena in psihično dva meseca čisto na tleh. Verjamem pa, da so po tem, ko je že ležala v porodnišnici delali po protokolu. Kar jim manjka je en normalen človeški odnos. Verjetno imajo razlog za to, vendar bi bi bilo včasih fajn, če bi pacientkam razložili, kakšna je dejanska situacija, ne pa da skrivajo neprijetne informacije, včasih je to slabše, kot da človeka postaviš pred dejstvo že takoj v začetku. Je pa zgleda tudi zelo odvisno od tega, na katerega zdravnika naletiš, zato so govorice, katera porodnišnica je vredu in katera ne zelo nehvaležne. V vseh poklicih je tako, da imaš ene ljudi, ki so vlečni konj in druge, za katere bi bilo bolje, če bi delali kaj drugega. Nimam pa pripomb glede osebja na intenzivni, tam so bili zelo prijazni. Ko sem šel takoj po porodu (Nenya je bila še v porodni) k mali Brini, mi je pediatrinja ful enih stvari razložila in tudi sam sem jo veliko spraševal. Tudi v porodni sobi je bilo super. Vsi so bili ful prijazni.....je pa res, da če vejo, da otrok nima možnosti, pol nimajo kaj, ga pač pustijo umret. Staršem pa v tistem momentu to verjetno ni ravno v tolažbo. Še eno vprašanje imam. Kaj so te ladybug, jaz tega nič ne razumem. Vidim, da jih lepite ob posebnih priložnostih, meni pa ni nič jasno. Marelica, super za klimo. Vam je pa naredila že v začetku veliko veselja. Upam, da se Maychiki ni kaj hudega zgodilo, to ji ni v navadi, da kar nekaj dni ne slišimo ničesar od nje. Mina sedaj že lepše gleda na Brino. Jo uspe včasih celo pobožat, čeprav moramo bit zlo previdni. Se mi zdi, da se je samo morala malo navadit na novega člana. Jo pa danes Brina malo serje. Že od pol osmih ni nič jedla, upam da bo kmalu začela jokat. Lep sončen pozdrav.