POROD, VENDAR BREZ DODATNEGA ZAVAROVANJA (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

NATAŠA SAŠA -> POROD, VENDAR BREZ DODATNEGA ZAVAROVANJA (12.4.2006 14:42:25)

Drage nosečnice,
verjetno je med vami še katera, ki ni dodatno zavarovana. Zanima me vaša izkušnja kako je glede poroda (ga je potrebno dodatno plačati ali je dovolj osnovno zavarovanje?)

Imam samo osnovno zavarovanje, in tudi sedaj med nosečnostjo so pregledi pri ginekologu brez kakšnihkoli doplačil.

Vsake informacije bom vesela

lp

saša

total -> RE: POROD, VENDAR BREZ DODATNEGA ZAVAROVANJA (12.4.2006 14:51:45)

Mislim,da za bivanje v bolnici rabiš dodatno zavarovanje,zakaj pa si ga ne urediš?

Barbs -> RE: POROD, VENDAR BREZ DODATNEGA ZAVAROVANJA (12.4.2006 14:55:03)

Rabiš dodatno, znesek ni ravno minimalen, najbolje, da pokličeš v na računovodstvo KC .

Prepričana sem, da bo ceneje, če si za celo leto ali celo več urediš dodatno.

Anonimen -> RE: POROD, VENDAR BREZ DODATNEGA ZAVAROVANJA (12.4.2006 14:55:21)

Ja, moj brat je dobil račun za plačat za 2 dni bolnice na urološkem oddelku, znesek je bil nekje 25.000 sit, všteto pa je bilo postelja in hrana, to ni v dodatnem zavarovanju.

Za eno nosečnico pa sem slišala, da je bil račun okoli 120.000 sit, ker je verjetno dodana še skrb za otroka v prvih dneh. Nisem pa prepričana o znesku.

Jaz bi si vsekakor uredila zavarovanje čimprej, saj to pa res ne znaša veliko. To je res nuja, pa da ne boš ravno doživela že v prvem mesecu po porodu šoka, ko boš domov dobila račun.

Polonca H. -> RE: POROD, VENDAR BREZ DODATNEGA ZAVAROVANJA (12.4.2006 15:05:33)

Ojla!

Vse kar je povezano z nosečnostjo in porodom krije osnovno zavarovanje. Tako da si lahko brez skrbi. Nič ti ne bo treba doplačati. Moja sestrična ima tri male sončke in vse tri je rodila ne da bi imela dodatno zavarovanje in ji ni bilo treba plačati niti tolarja.
Srečno!!

LUNA06 -> RE: POROD, VENDAR BREZ DODATNEGA ZAVAROVANJA (12.4.2006 15:09:54)

Pozdravljena!
Sama sicer še nisem rodila, sem pa bila pred kratkim na histeroskopiji in bi morala za 3 dni bolnice plačati cca. 70 čukov.
Za porod mora biti znesek precej višji.
Tudi jaz ti predlagam da si urediš dodatno zavarovanje.

Pozdravček!

Anonimen -> RE: POROD, VENDAR BREZ DODATNEGA ZAVAROVANJA (12.4.2006 15:14:42)

ce noces imeti ves sac zrihtanega dodatnega zavarovanja, se pa sam za ta mesec zavaruj. sej to pa res ni tak strosek v primerjavi da moras vse placat

Barbs -> RE: POROD, VENDAR BREZ DODATNEGA ZAVAROVANJA (12.4.2006 15:27:57)

Ojla,

zdaj sem govorila še s kolegico, ki dela na kliniki : uredi si, kajti, na računovodstvu ti bodo povedali samo okvirno ceno, nikoli pa ne veš, kaj boš pri porodu vse rabila - "zaračunajo" ti lahko  tudi vsako injekcijo posebej, "zdravila" - sredstva za lajšanje bolečin, vse dodatne usluge, ki se ne štejejo pod osnovo, katere so, pa ne moreš vedeti naprej, ker ne veš, kaj boš rabila.

Polonca H.- da nisi ti pomešala dodatno in nadstandardno zavarovanje mogoče?  Sam prašam. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Polonca H. -> RE: POROD, VENDAR BREZ DODATNEGA ZAVAROVANJA (12.4.2006 15:34:11)

Če bi morala porod oz. carski rez plačati bi bil znesek cca 300. 000 SIT, vendar kot sem napisala že prej vse to krije osnovno zavarovanje. Vse o pravicah, ki jih daj osnovno zdravstveno zavarovanje pa si laho prebereš v Zakonu o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju ( Ur. list, 20/04). Zate bo zanimiv del od 13. člena dalje.

*goldfish* -> RE: POROD, VENDAR BREZ DODATNEGA ZAVAROVANJA (12.4.2006 15:48:38)

Kaj je v primerjavi z astronomsko vsoto za plačilo okrevanja v bolnici s tem, da vsak mesec plačuješ nekaj čez 4.000 SIT?

Poglej, bog ne daj, da se ti kaj nepredvidenega zgodi. Kakšna nesreča ali bilo kaj? In te z rešilcem peljejo v bolnico in te tam oskrbijo, nato pa prideš domov in te zadane še en šok. In sicer račun za zdravstvene storitve. Samo rešilec stane nekaj čez 120.000[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], kaj pa še ostalo?

Fanj je če ti ni treba dajat tistih 4.000 vsak mesec za dodatno, še lepše pa ni dat vrtoglavo cifro za zdravstvene storitve, ki jih ne krije dodatno. 

Meni je nekaj partnerjeva tajnica v službi sfušala dodatno zavarovanje (bila sem po njem zavarovana, obvezno in dodatno) in me je takoj medicinski brat vprašal kaj mam z dodatnim in da si ga naj uredim in pol pridem nazaj na pregled. Pa ko je mali bil v bolnici in sem bila z njim, ker sem dojila, so mi takoj vedeli povedat, da pa dodatnega zavarovanja ni in ga je treba uredit, če ne bo za plačat!
Kako pa ti v takem primeru odgovoriš? Me samo zanima?

Polonca H. -> RE: POROD, VENDAR BREZ DODATNEGA ZAVAROVANJA (12.4.2006 15:57:36)

mana_t mene sprašuješ? Jaz povem samo tisto kar jaz vem. Več informacij ti pa pove zakon. lp!

tinatona -> RE: POROD, VENDAR BREZ DODATNEGA ZAVAROVANJA (12.4.2006 16:05:13)

To pa ni res carski rez stane okol 800000 in bog ne daj da bi ti ga mogli pod nujno naredit, ker te bo še nekaj časa glava bolela.

Pojdi na eno od zavarovalnic in si zrihtaj dodatno zavarovanje!!! Sej tolk velik pa spet ne pride.

LP tina

copka77 -> RE: POROD, VENDAR BREZ DODATNEGA ZAVAROVANJA (12.4.2006 16:10:01)

Sem skoraj 100 % da je nosečnost (pregledi) in porod krit v celoti iz osnovnega zdr.zavarovanja...če pa se kaj zakomplicira ( bognedaj ) pri tebi ali otroku ( je nate zavarovan), pa bosta rabila neke dodatne preglede, podaljšano hospitalizacio, več krvnih preiskav pa boš morala doplačat..o teh zneskih pa raje nebi govorili....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Barbs -> RE: POROD, VENDAR BREZ DODATNEGA ZAVAROVANJA (12.4.2006 16:16:11)

[sm=smiley23.gif]Ti, Polonca, jaz sem šla brat in je res, da piše, da  je z  obveznim zavarovanjem zavarovanim osebam zagotovljeno plačilo zdravstvenim osebam v celoti,  in potem našteva komu in so vmes tudi "ženske v zvezi z nosečnostjo"..... Zdaj me pa zanima, ali je to samo še ena izmed ohlapnih definicij v zakonu, ki si jo lahko vsak prikraja po svoje - ker če ne, ne vem, zakaj je ravno danes v sprejemni v Leonišču, sestra pošiljala "urejat" kartice vse tiste [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , ki so pri Vzajemni in ki po prvem aprilu še niso imele ažuriranega dodatnega zavarovanja ...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  

In kako potem ta besedna zveza " ženske v zvezi z nosečnostjo" velja pri npr. ultrazvočnih pregledih .... nekatere plačajo, tudi pri koncesionarjih.. Kako lahko definiraš, kaj je osnovno "po programu" in kaj je potem tisto, kar je nepotrebno? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  Ker "v zvezi z nosečnostjo" so tudi poskusi umetne oploditve, pa niso kar v nedogled zastonj, pa razne druge zadeve se še da najdit...

Res ne vem. Prezakomplicirano zame.[sm=smiley29.gif]  

p.s.
Aha, copka, si ta cajt pisala... se mi svita, kaj mi je hotela kolegica povedat - da je "neosnovnih" in "nenujnih" zadev ob, pri in po porodu lahko cel kup... in lahko dobiš res lep račun. Ker če bo zdravnik ocenil, da sredstvo proti bolečinam ni bilo potrebno, ti si ga pa vseeno rabil, boš plačal. ali pa, da se recimo po porodu potegne bivanje v porodnišnici, zaradi kakih "zlatenic" in nisi več samo 3 dni tam ampak en teden... al kaj...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

In res piše "ženske v zvezi z nosečnostjo" ...ampak piše tudi "po programu"[sm=smiley23.gif]

sazi -> RE: POROD, VENDAR BREZ DODATNEGA ZAVAROVANJA (12.4.2006 16:41:28)

Ko sem menjala zavarovalnico za dodatno zdravstveno zavarovanje, sem v šali rekla agentu, da rodit bom šla pa še na stroške prejšnje zavarovalnice. Mi je rekel, da to pa nima veze, ker se stroški krijejo iz obveznega zavarovanja. Ne vem pa, kako je, če se kaj zakomplicira in potrebuješ kaj več od standardnega postopka. Tista pa, ki piše, da naj se zavaruje samo za tisti mesec: SE NE DA.

hubi -> RE: POROD, VENDAR BREZ DODATNEGA ZAVAROVANJA (12.4.2006 17:01:55)

Tinatona, carski rez stane malo manj kot 300 000 tolarjev.

Anonimen -> RE: POROD, VENDAR BREZ DODATNEGA ZAVAROVANJA (12.4.2006 17:10:12)

Rodila sem s cr, odpustili so me 6. dan. Ko pa sem ob odpustu dobila tudi informativni izračun stroškov, pa me je skoraj kap. Znesek se je vrtel tam nekje okoli 1.000000,00 SIT. Zamislila sem se nad tem.Kaj bi bilo, če bi to morala res plačati sama? Ne vem pa, koliko ti dejansko krije osnovno zavarovanje, vendar pa je bilo sedaj o tem kar precej govora. Na tvojem mestu bi se malo pozanimala.

Anonimen -> RE: POROD, VENDAR BREZ DODATNEGA ZAVAROVANJA (12.4.2006 17:38:41)

Prvega otroka sem rodila, ko sem imela samo obvezno zavarovanje, pa še to ne preko službe, ampak kot občanka.

In je bilo vse brez vseh doplačil. Kajti vse v zvezi z nosečnostjo, porodom in poporodnim zdravljenjem v porodnišnici je brezplačno.

Oz. naj bi bilo... saj poznamo izjeme...

Anonimen -> RE: POROD, VENDAR BREZ DODATNEGA ZAVAROVANJA (12.4.2006 18:29:58)

Mene je porod stal skupaj z bivanjem v porodnišnici ( 3dni) čez 300 tisoč,skoraj je bilo 400 tisoč,vem ,ker sem dobila list za evidenco.ko sem bila v porodnišnici 5 dni,ker mi je grozil predčasni porod,sem dobila ,seveda za evidenco 350 tisoč sit

tinatona -> RE: POROD, VENDAR BREZ DODATNEGA ZAVAROVANJA (12.4.2006 20:38:43)

Meni je na info izračunu pisalo da je 800000 pa še nekaj. In toliko bi mogla baje plačat če ne bi imela dod. zavarovanja.

LP

b.nika -> RE: POROD, VENDAR BREZ DODATNEGA ZAVAROVANJA (12.4.2006 20:57:25)

Tudi meni so domov poslali nekšen list za evidenco. Znesek je pa bil okoli 400.000 sit za tri dni. Kaj vse je všteto not pa ne bi vedela.

Teni_ -> RE: POROD, VENDAR BREZ DODATNEGA ZAVAROVANJA (12.4.2006 21:03:58)

Porod se plača iz osnovnega zavarovanja. Tudi na tisti informativni položnici oz. izračunu spodaj piše, da plača zzzs, torej osnovno zavarovanje, drugače bi pisalo ime zavarovalnice.

Barbs -> RE: POROD, VENDAR BREZ DODATNEGA ZAVAROVANJA (12.4.2006 21:48:31)

IZVIRNO SPOROČILO: mojcaH

Porod se plača iz osnovnega zavarovanja. Tudi na tisti informativni položnici oz. izračunu spodaj piše, da plača zzzs, torej osnovno zavarovanje, drugače bi pisalo ime zavarovalnice.

Ja, to smo že ugotovili. Še vedno pa ni povsem jasno, kaj pomenijo storitve "po programu". Torej, kaj NE plača zzzs.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] in kaj bi odpadlo pod dodatno zav., če le tega imaš oz. kaj moraš plačati. če ga nimaš.

NATAŠA SAŠA -> RE: POROD, VENDAR BREZ DODATNEGA ZAVAROVANJA (13.4.2006 13:39:37)

Zdravo,

mi lahko poveš kdaj si rodila 1. otroka?

lp, Nataša

NATAŠA SAŠA -> RE: POROD, VENDAR BREZ DODATNEGA ZAVAROVANJA (13.4.2006 13:42:41)

Zdravo,

hvala za tvoje odgovore. Mi lahko sporočiš kdaj je tvoja sestrična rodila svoje sončke. Je to že dolgo nazaj?

Mi lahko sporočiš spletno stran, kjer si lahko preberem pravice (Zakon o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju)

Lep dan

Nataša

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>