|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   napenjanje
12.4.2006 13:57:37   
jota
Pozdravček vsem skupaj.

Imam eno vprašanje. Moja user posted image se med spanjem (podnevi in ponoči) zelo veliko napenja. Kot da bi hotela kakat, pa ne more. Pri tem stoka, se pači, postane rdeča v obraz, včasih tudi zajokca, ampak večinoma potem kar zaspi nazaj. Včeraj zvečer smo prvoč imeli tudi prave krče, ko je neutolažljivo jokala 2 uri, potem pa normalno pojedla in zaspala. Ima tudi mozoljčke po obrazu (čelo, pod očmi, veke). Zanima me, če je še katera imela na programu tako napenjanje in po kolikem času se je to umirilo. Ker se mi res smili. Je pa polno dojena.

Hvala vsem za odgovore, lp.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: napenjanje
12.4.2006 14:08:17   
jota
Pozabila sem napisat, da je stara 5 tednov in pol.

(odgovor članu jota)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: napenjanje
12.4.2006 15:20:58   
soncek&luna
jota, ce je polno dojena moras obvezno paziti na svojo prehrano.. vse to vpliva na otrocka.... poskusi Plantex caj (se kupi v lekarni) ali pa kaksne kapljice oz. sirup proti krckom, ce caj ne bo dovolj
mozoljcki so normalni... moj user posted image  jih je imel tut zelo veliko ravno v takem casu kot tvoja... to se mu koza cisti od 'tvojih hormonov' - tako je meni pediater to razlozil

srecno user posted image



_____________________________

Mami, pika moja!

(odgovor članu jota)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: napenjanje
12.4.2006 17:46:26   
Bonnie_RR
Moj user posted image se tudi malo napenja že od vsega začetka, ampak samo kadar kaka. Tako vedno, ko se umiri, postane malo rdeč v obraz in se napne, vem, da kaka. Ampak res malo.
Meni se ne zdi nič narobe, važno, da redno kaka in se ob tem preveč ne muči.

Tudi mojemu so se približno takrat, mogoče malo prej, po obrazku pojavili mozoljčki, ki pa so samo odraz čiščenja kože dojenčkov in ni s tem nič narobe. Je popolnoma normalno in izgine samo od sebe po določenem času. Pri nas po približno 14 dneh.


LP

(odgovor članu soncek&luna)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: napenjanje
12.4.2006 20:22:25   
petra.horzi
mojga je ful napenjal in ga še zmeri, lih tko kt si napisala, pa pomaga če ga po ritki trepljam, pa dam mu vsak dan kaplice sabsimplex pa ful pomagajo pa čaj mu dam zdej komarčkov od hipp-a, sam je bil pantex bolši:)

_____________________________

moj sonček je že "velik fant"

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: napenjanje
12.4.2006 20:36:34   
sjug
Jota to je popolnoma normalno. Priporočam pa začasno popolno abstinenco pri mleku in mlečnih izdelkih. Nam je edino to resnično pomagalo. To ne pomeni, da je otrok alergičen na mleko, samo kolik se pa v 80% znebiš. Po besedah prijateljice, ki je rodila v Angliji, mlečno abstinenco priporočajo že v porodnišnicah. Mimogrede, ostalo mi je nekaj Lefaxina oz. sedaj se mu reče Antiflat za lajšanje težav pri napenjanju. Če si iz Lj. in želiš, ga odstopim za poskušino, če bo kaj pomagal. Oglasi se na privat. LPS

_____________________________

Never Ever Give Up!

(odgovor članu petra.horzi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: napenjanje
13.4.2006 8:08:40   
jota
Saj sem že sama tud pomislila, da bi se odpovedala mleku. Zanima pa me, kako potem tiste, ki prakticirate tako dieto, dobite dovolj kalcija. Šumečih tablet ravno ne bi jedla.

(odgovor članu sjug)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: napenjanje
13.4.2006 16:40:27   
tinkamiška
Hoj!

Kalcija je veliko naprimer v sezamovem semenu, jst sem ga veliko uporabljala, sem se ravno tako morala odrečt mlečnim izdelkom, pa se mi  zdi, da ga je v bananah tudu dostiuser posted image

lp,
tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu jota)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: napenjanje
13.4.2006 17:05:47   
Nej
Aneja je napenjalo približno mesec pa pol. Sicer se ni jokal je pa postal vsake toliko časa čisto rdeči v obraz in se je napenjal dokler ni spustil vetra ali pa se pokakal. Seveda je bil polno dojen, s tem da nisem nič kaj pazila pri prehrani, jedla sem kaj mi je 'pasalo' (res zdaj kakega fižola oz. jedi, ki očitno napenjajo tudi mene, nisem jedla). Pa se je približno po 2 mesecih stanje čisto umirilo, moja prehrana pa se ni čisto nič spremenila.
Moje mnenje je, da imajo pač novorojenčiki še slabše razvit prebavni sistem in da materina hrana pri kolikah oz. krčih nima kaj dosti veze. To se z meseci vse normalizira. Priporočam pa ti kapljice Sab simplex- našemu je tisti prvi mesec pomagalo.

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




MORJE
Ina78u

Na kateri otok?

Cres (27%)

Hvar (46%)

Rab (27%)


Število vseh glasov: 63

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!