napenjanje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


jota -> napenjanje (12.4.2006 13:57:37)

Pozdravček vsem skupaj.

Imam eno vprašanje. Moja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] se med spanjem (podnevi in ponoči) zelo veliko napenja. Kot da bi hotela kakat, pa ne more. Pri tem stoka, se pači, postane rdeča v obraz, včasih tudi zajokca, ampak večinoma potem kar zaspi nazaj. Včeraj zvečer smo prvoč imeli tudi prave krče, ko je neutolažljivo jokala 2 uri, potem pa normalno pojedla in zaspala. Ima tudi mozoljčke po obrazu (čelo, pod očmi, veke). Zanima me, če je še katera imela na programu tako napenjanje in po kolikem času se je to umirilo. Ker se mi res smili. Je pa polno dojena.

Hvala vsem za odgovore, lp.




jota -> RE: napenjanje (12.4.2006 14:08:17)

Pozabila sem napisat, da je stara 5 tednov in pol.




soncek&luna -> RE: napenjanje (12.4.2006 15:20:58)

jota, ce je polno dojena moras obvezno paziti na svojo prehrano.. vse to vpliva na otrocka.... poskusi Plantex caj (se kupi v lekarni) ali pa kaksne kapljice oz. sirup proti krckom, ce caj ne bo dovolj
mozoljcki so normalni... moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] jih je imel tut zelo veliko ravno v takem casu kot tvoja... to se mu koza cisti od 'tvojih hormonov' - tako je meni pediater to razlozil

srecno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]





Bonnie_RR -> RE: napenjanje (12.4.2006 17:46:26)

Moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] se tudi malo napenja že od vsega začetka, ampak samo kadar kaka. Tako vedno, ko se umiri, postane malo rdeč v obraz in se napne, vem, da kaka. Ampak res malo.
Meni se ne zdi nič narobe, važno, da redno kaka in se ob tem preveč ne muči.

Tudi mojemu so se približno takrat, mogoče malo prej, po obrazku pojavili mozoljčki, ki pa so samo odraz čiščenja kože dojenčkov in ni s tem nič narobe. Je popolnoma normalno in izgine samo od sebe po določenem času. Pri nas po približno 14 dneh.


LP




petra.horzi -> RE: napenjanje (12.4.2006 20:22:25)

mojga je ful napenjal in ga še zmeri, lih tko kt si napisala, pa pomaga če ga po ritki trepljam, pa dam mu vsak dan kaplice sabsimplex pa ful pomagajo pa čaj mu dam zdej komarčkov od hipp-a, sam je bil pantex bolši:)




sjug -> RE: napenjanje (12.4.2006 20:36:34)

Jota to je popolnoma normalno. Priporočam pa začasno popolno abstinenco pri mleku in mlečnih izdelkih. Nam je edino to resnično pomagalo. To ne pomeni, da je otrok alergičen na mleko, samo kolik se pa v 80% znebiš. Po besedah prijateljice, ki je rodila v Angliji, mlečno abstinenco priporočajo že v porodnišnicah. Mimogrede, ostalo mi je nekaj Lefaxina oz. sedaj se mu reče Antiflat za lajšanje težav pri napenjanju. Če si iz Lj. in želiš, ga odstopim za poskušino, če bo kaj pomagal. Oglasi se na privat. LPS




jota -> RE: napenjanje (13.4.2006 8:08:40)

Saj sem že sama tud pomislila, da bi se odpovedala mleku. Zanima pa me, kako potem tiste, ki prakticirate tako dieto, dobite dovolj kalcija. Šumečih tablet ravno ne bi jedla.




tinkamiška -> RE: napenjanje (13.4.2006 16:40:27)

Hoj!

Kalcija je veliko naprimer v sezamovem semenu, jst sem ga veliko uporabljala, sem se ravno tako morala odrečt mlečnim izdelkom, pa se mi  zdi, da ga je v bananah tudu dosti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

lp,
tinka




Nej -> RE: napenjanje (13.4.2006 17:05:47)

Aneja je napenjalo približno mesec pa pol. Sicer se ni jokal je pa postal vsake toliko časa čisto rdeči v obraz in se je napenjal dokler ni spustil vetra ali pa se pokakal. Seveda je bil polno dojen, s tem da nisem nič kaj pazila pri prehrani, jedla sem kaj mi je 'pasalo' (res zdaj kakega fižola oz. jedi, ki očitno napenjajo tudi mene, nisem jedla). Pa se je približno po 2 mesecih stanje čisto umirilo, moja prehrana pa se ni čisto nič spremenila.
Moje mnenje je, da imajo pač novorojenčiki še slabše razvit prebavni sistem in da materina hrana pri kolikah oz. krčih nima kaj dosti veze. To se z meseci vse normalizira. Priporočam pa ti kapljice Sab simplex- našemu je tisti prvi mesec pomagalo.




Stran: [1]