|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Katera duda, kolike in kako k frizerju?
11.4.2006 16:11:54   
soncicaT
Hay..

Potrebujem par nasvetov.

Moj 4 tedne star user posted image  noče Aventove dudke. Saj po kakih 15 sekunda jo mal posesa, pa jo hitro ven vrže...se dojiva in najbolj všeč mu je moja joška. In zdaj me zanima, a mogoče katera ve, če se da dobit dudka in flaška ki ima cucelj podoben joškinemu (majhen, bolj mehakuser posted image ). Ena kolegica mi je rekla, da ima CHICCO take dudke, ampak me še zanima vaše mnenje.

Potem druga stvar..do sedaj smo zelo lepo spančkali ponoči, zdaj pa je začel dobivat neke izpade trmiceplus kolike...oziroma z drugimi besedami...cel dan bi visel na ziziki...saj se le tako pomiri.Kako ste ordinirale al niste nič?

Tretja stvar...v četrtek želim k frizerju in me malo skrbi kako bo domauser posted image , glede na to da se dojiva...kaj predlagate?

In še to:  kmal gremo prvič v posvetovalnico, kaj vse moramo nest zraven?

Hvala, lp


< Sporočilo je popravil Seven -- 11.4.2006 20:44:56 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: par vprašanj
11.4.2006 16:26:44   
Anonimen
Jaz bi še malo počakala z dudkami, saj noben novorojenček noče takoj zagrabiti flaške

Tudi moj je visel cel dan na joški - pride in mine (vsaj pri nas je bilo tako) Ko je bila lačen sem mu dala, pa če je bilo to čez 15 minut ali za 2 uri.

Odvisno kako dolgo boš pri frizerju. Mi smo naredili tako, da ga je ata vozil naokrog v vozičku blizu frizerja in ko je bil lačen mi ga je pripeljal, da sem ga kar tam podojila. Saj te bodo frizerke razumele pa te bodo peljale v kakšnp sobico, kjer boš imela mir. Jaz sem ga še kar previla tam.

V posvetovalnico vzameš izvide, ki si jih dobila od malega (UZ kolkov, odpustnico...) pleničke, podlogo in tetra plenico, negovalne robčke, in mislim, da je to vse 

(odgovor članu soncicaT)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: par vprašanj
11.4.2006 16:36:01   
šnucika
naša zna samo dudko od Nuby-ja dudat in flaške ima od nuka.Nuby dude so drugače oblikovane in se premikajo kot bradavica,ko jo dudajo.

user posted image

_____________________________

kaR te ne ubije,te okrepi!




(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: par vprašanj
11.4.2006 16:39:37   
soncicaT
Šnucika, kje pa jih prodajajo?

Bomo probali, ne bi bilo slabo da bi imel eno dudko, saj ko ima kolike, se pomiri samo na dojki, zna pa bit to naporno..čeprav bi tudi preživeli.

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: par vprašanj
11.4.2006 16:51:56   
šnucika
v baby centru jih imajo user posted image

_____________________________

kaR te ne ubije,te okrepi!




(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: par vprašanj
11.4.2006 16:57:41   
soncicaT
Aha, hvala, gremo jutri kar ponjo. Javim, kako se bo obnesla.user posted image

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: par vprašanj
11.4.2006 17:08:44   
šnucika
ampak vseeno boš morala user posted image  navajat,da jo bo znal obdržati v ustih.
našo smo imeli v naročju in ji s prstom držali dudo,ko ji je začela ven lesti.
sedaj pri 4 mesecih jo že obvlada,ampak samo nuby-ja,ko sem ji dala včeraj za probo nukovo dudo,ji po sekundi ven padeuser posted image

_____________________________

kaR te ne ubije,te okrepi!




(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: par vprašanj
11.4.2006 18:38:33   
Bubamaraa
Ko sem jaz dojila in sem šla k frizerju me je frizerka vzela naprej, in mi je rekla, da imajo mati dojilje prednost... Pokliči frizerko in jo vprašaj, da če te lahko vzame naprej, kar se meni zdi čisto normalno in razumljivo...

_____________________________

...KO TI ŽIVLJENJE PRINESE LIMONE ,ZAPROSI ZA TEQILO,SOL IN SEVEDA ME POKLIČI…



(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: par vprašanj
11.4.2006 20:28:16   
dskubin
Mi smo tudi zelo zadovoljni z dudko od Nubyja, pa z njihovimi cuclji tudi (oziroma Tommee Tippee,
ki zgledajo čisto enako)

(odgovor članu Bubamaraa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: par vprašanj
11.4.2006 22:31:59   
kofetek2010
mi imamo vse, ki obstajajo user posted image  ker nisem hotela, da sem jaz njena duda sem jo pač prisilila na dudo user posted image  ima jo za zaspat, potem jo izpljune in čez dan, ko je tečka, da da mir user posted image  po 3 mesecih intenzivnega tiščanja dude ima sedaj najraje Nuk, pa tud Nuby vzame, ker jo imam na previjalni user posted image  Aventove, Chiccotove,... pa noče, čeprav ima Avent flaške user posted image  
od Chiccota je ena taka cela iz kaučuka (grdauša) a je naša noče user posted image

pri 4 tednih imajo po navadi poskok v rasti in takrat bi pač skoz jedli in jedli, ter se zraven še cartkali user posted image

glede frizerja - odvisno kako dolgo boš tam oz.kaj si misliš uštimat user posted image  jaz hodim tedensko na pranje/fenanje in mi kar dve sušita, tako, da sem v 20 minutah gotova (tačas pa tamalo tavečji pelje na sprehod z vozičkom), 1x na mesec pa imam daljši opravek (pramene) za cca.3 ure in takrat jo ima moj mož ali mama user posted image  saj se hrani na 3 do 4 ure, tako, da ni panike user posted image

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: par vprašanj
12.4.2006 7:53:23   
dory
Tudi moj mali ni maral nobene dude...pa je tko tud ostalo...se nisem sekirala kej dost zarad tega....glede dojenja pa imajo baje otroci svoja obdobja...pa sej mine...sej je se cisto miceno dete...glede frizerja pa,ce mislis,da se bos zadrzala, potem si nacrpaj mleko pa je :)...

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: par vprašanj
12.4.2006 9:16:32   
mml
Pri nas imamo tudi celo zbirko takšnih in drugačnih dud, pa se ni na nobeno navadila. Vsake toliko poskusim, ampak jo ima v ustih točno toliko časa, kolikor časa ji jo držim, potem pa zleti duda z večjim ali manjšim lokom iz ust. Po novem jih sedaj niti ne sesa ampak samo žveči, tako da mislim, da pri nas ne bo z dudo nič.

Glede na starost je možno, da so se pričele kolike in našo je takrat v resnici najbolj pomirilo sesanje, bi bila sposobna tri ure neprekinjeno sesat, ampak se je potem tako prenajedla, da je bila še bolj uboga. Kakšnega pametnega nasveta nimam,...če bo minilo, je bil pa definitvno poskok v rasti, ki se tudi pojavi nekej v začetku 2. meseca.

Kar se tiče frizerja...jaz sem jo podojila tik preden sem šla in potem sem v treh urah opravila, doma ni bilo panike, sem bila pa dogovorjena, da jo oči pripelje k frizerju, če bi slučajno nastala huda lakota. Je pa res, da sem si to lahko privoščila šele, ko je bila stara 3 mesece. Če si boš privoščila krajše friziranje pa po mojem sploh ni panike.

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: par vprašanj
12.4.2006 18:15:09   
chips
Jaz sem šla k frizerju šele zdaj ko je Tea stara 5. mesecev.Ni bilo problemov,Za take primer imam doma Novalac mleko in ji ga je oči naredil ko je bila sila!

_____________________________

6.11.2005 ob 13:04 se je rodila najina princeska TEA!!
23.8.2007 ob 11:13 se je rodil najin princ NIK!

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: par vprašanj
12.4.2006 23:24:10   
teta beta
Mi imamo Nukovo dudo iz lateksa, vendar pa jo je sprejela šele pri 3,5 mesecih. Zdaj ni problema.

Kot je že ena napisala, okrog enega meseca pride do poskoka rasti in je otrok večkrat lačen. Saj mine.

K frizerju sem šla, ko je bila stara 3,5 mesece, ampak samo na striženje, barvnje ne. Tačas jo je pazila šefica salona, nekaj časa jo je vozila zunaj, potem pa jo je pripeljala not z vozičkom. (Se že dolgo poznamo in prišla sem proti koncu odpiralnega časa, ko ni imela strank.)

_____________________________

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu chips)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: par vprašanj
12.4.2006 23:46:12   
mami od Filipa
Tudi mi smo na Nuby dudah, ampak tistih ta velikih in okroglih. Drži se načela: večje je - boljše je.  Vse anatomske v sekundi ispljune!!! Dovoli uporabo tudi Chicco-tove (ta rjave velike gumijaste). Drugače pa smo pravi zasvojenci z dudami in nič ne moremo brez njih.
Tudi flaške imamo znamke Nuby in smo zelo zadovoljni - tiste s snemljivim dnom in tiste, ki ne curljajo če jih obrneš na glavo.

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: par vprašanj
13.4.2006 9:04:48   
Zarja2
Mi smo na NUKovi dudi že od rojstva in jo je zelo lepo sprejela. Glede kolik pa trajajo do konca tretjega meseca in je treba lepo potrpeti, pomaga pa komarčkov čaj, masaža bužija okoli popka, topli obkladki na želodček in zibanje. Glede zadnjega ne priporočam preveč, ker se nekateri potem tega težko odvadijo. Za k frizerju pa priporočam da si prej napumpaš mleko in ga pustiš v hladilniku za otrokovega očeta, ki naj ga ponudi če bo mala tačas slučajno lačna.  Za posvetovalnico pa potrebuješ izvide in kar ponavadi neseš k zdravniku. Rezervna oblačila, če slučajno bruha tam od vsega premetavanja, pleničko, navadno plenico, podlogo za preoblačit gor, robčke in seveda nepogrešljivo zdravstveno kartico.
LP

(odgovor članu mami od Filipa)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...
Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?