Katera duda, kolike in kako k frizerju? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


soncicaT -> Katera duda, kolike in kako k frizerju? (11.4.2006 16:11:54)

Hay..

Potrebujem par nasvetov.

Moj 4 tedne star [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]  noče Aventove dudke. Saj po kakih 15 sekunda jo mal posesa, pa jo hitro ven vrže...se dojiva in najbolj všeč mu je moja joška. In zdaj me zanima, a mogoče katera ve, če se da dobit dudka in flaška ki ima cucelj podoben joškinemu (majhen, bolj mehak[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ). Ena kolegica mi je rekla, da ima CHICCO take dudke, ampak me še zanima vaše mnenje.

Potem druga stvar..do sedaj smo zelo lepo spančkali ponoči, zdaj pa je začel dobivat neke izpade trmiceplus kolike...oziroma z drugimi besedami...cel dan bi visel na ziziki...saj se le tako pomiri.Kako ste ordinirale al niste nič?

Tretja stvar...v četrtek želim k frizerju in me malo skrbi kako bo doma[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] , glede na to da se dojiva...kaj predlagate?

In še to:  kmal gremo prvič v posvetovalnico, kaj vse moramo nest zraven?

Hvala, lp




Anonimen -> RE: par vprašanj (11.4.2006 16:26:44)

Jaz bi še malo počakala z dudkami, saj noben novorojenček noče takoj zagrabiti flaške

Tudi moj je visel cel dan na joški - pride in mine (vsaj pri nas je bilo tako) Ko je bila lačen sem mu dala, pa če je bilo to čez 15 minut ali za 2 uri.

Odvisno kako dolgo boš pri frizerju. Mi smo naredili tako, da ga je ata vozil naokrog v vozičku blizu frizerja in ko je bil lačen mi ga je pripeljal, da sem ga kar tam podojila. Saj te bodo frizerke razumele pa te bodo peljale v kakšnp sobico, kjer boš imela mir. Jaz sem ga še kar previla tam.

V posvetovalnico vzameš izvide, ki si jih dobila od malega (UZ kolkov, odpustnico...) pleničke, podlogo in tetra plenico, negovalne robčke, in mislim, da je to vse 




šnucika -> RE: par vprašanj (11.4.2006 16:36:01)

naša zna samo dudko od Nuby-ja dudat in flaške ima od nuka.Nuby dude so drugače oblikovane in se premikajo kot bradavica,ko jo dudajo.

[image]http://www.nuby.be/en/pacifiers/img/index.jpg[/image]




soncicaT -> RE: par vprašanj (11.4.2006 16:39:37)

Šnucika, kje pa jih prodajajo?

Bomo probali, ne bi bilo slabo da bi imel eno dudko, saj ko ima kolike, se pomiri samo na dojki, zna pa bit to naporno..čeprav bi tudi preživeli.




šnucika -> RE: par vprašanj (11.4.2006 16:51:56)

v baby centru jih imajo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]




soncicaT -> RE: par vprašanj (11.4.2006 16:57:41)

Aha, hvala, gremo jutri kar ponjo. Javim, kako se bo obnesla.[sm=racka.gif]




šnucika -> RE: par vprašanj (11.4.2006 17:08:44)

ampak vseeno boš morala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] navajat,da jo bo znal obdržati v ustih.
našo smo imeli v naročju in ji s prstom držali dudo,ko ji je začela ven lesti.
sedaj pri 4 mesecih jo že obvlada,ampak samo nuby-ja,ko sem ji dala včeraj za probo nukovo dudo,ji po sekundi ven pade[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Bubamaraa -> RE: par vprašanj (11.4.2006 18:38:33)

Ko sem jaz dojila in sem šla k frizerju me je frizerka vzela naprej, in mi je rekla, da imajo mati dojilje prednost... Pokliči frizerko in jo vprašaj, da če te lahko vzame naprej, kar se meni zdi čisto normalno in razumljivo...




dskubin -> RE: par vprašanj (11.4.2006 20:28:16)

Mi smo tudi zelo zadovoljni z dudko od Nubyja, pa z njihovimi cuclji tudi (oziroma Tommee Tippee,
ki zgledajo čisto enako)




kofetek2010 -> RE: par vprašanj (11.4.2006 22:31:59)

mi imamo vse, ki obstajajo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] ker nisem hotela, da sem jaz njena duda sem jo pač prisilila na dudo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ima jo za zaspat, potem jo izpljune in čez dan, ko je tečka, da da mir [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] po 3 mesecih intenzivnega tiščanja dude ima sedaj najraje Nuk, pa tud Nuby vzame, ker jo imam na previjalni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Aventove, Chiccotove,... pa noče, čeprav ima Avent flaške [sm=smiley29.gif] 
od Chiccota je ena taka cela iz kaučuka (grdauša) a je naša noče [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

pri 4 tednih imajo po navadi poskok v rasti in takrat bi pač skoz jedli in jedli, ter se zraven še cartkali [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

glede frizerja - odvisno kako dolgo boš tam oz.kaj si misliš uštimat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] jaz hodim tedensko na pranje/fenanje in mi kar dve sušita, tako, da sem v 20 minutah gotova (tačas pa tamalo tavečji pelje na sprehod z vozičkom), 1x na mesec pa imam daljši opravek (pramene) za cca.3 ure in takrat jo ima moj mož ali mama [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] saj se hrani na 3 do 4 ure, tako, da ni panike [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




dory -> RE: par vprašanj (12.4.2006 7:53:23)

Tudi moj mali ni maral nobene dude...pa je tko tud ostalo...se nisem sekirala kej dost zarad tega....glede dojenja pa imajo baje otroci svoja obdobja...pa sej mine...sej je se cisto miceno dete...glede frizerja pa,ce mislis,da se bos zadrzala, potem si nacrpaj mleko pa je :)...




mml -> RE: par vprašanj (12.4.2006 9:16:32)

Pri nas imamo tudi celo zbirko takšnih in drugačnih dud, pa se ni na nobeno navadila. Vsake toliko poskusim, ampak jo ima v ustih točno toliko časa, kolikor časa ji jo držim, potem pa zleti duda z večjim ali manjšim lokom iz ust. Po novem jih sedaj niti ne sesa ampak samo žveči, tako da mislim, da pri nas ne bo z dudo nič.

Glede na starost je možno, da so se pričele kolike in našo je takrat v resnici najbolj pomirilo sesanje, bi bila sposobna tri ure neprekinjeno sesat, ampak se je potem tako prenajedla, da je bila še bolj uboga. Kakšnega pametnega nasveta nimam,...če bo minilo, je bil pa definitvno poskok v rasti, ki se tudi pojavi nekej v začetku 2. meseca.

Kar se tiče frizerja...jaz sem jo podojila tik preden sem šla in potem sem v treh urah opravila, doma ni bilo panike, sem bila pa dogovorjena, da jo oči pripelje k frizerju, če bi slučajno nastala huda lakota. Je pa res, da sem si to lahko privoščila šele, ko je bila stara 3 mesece. Če si boš privoščila krajše friziranje pa po mojem sploh ni panike.




chips -> RE: par vprašanj (12.4.2006 18:15:09)

Jaz sem šla k frizerju šele zdaj ko je Tea stara 5. mesecev.Ni bilo problemov,Za take primer imam doma Novalac mleko in ji ga je oči naredil ko je bila sila!




teta beta -> RE: par vprašanj (12.4.2006 23:24:10)

Mi imamo Nukovo dudo iz lateksa, vendar pa jo je sprejela šele pri 3,5 mesecih. Zdaj ni problema.

Kot je že ena napisala, okrog enega meseca pride do poskoka rasti in je otrok večkrat lačen. Saj mine.

K frizerju sem šla, ko je bila stara 3,5 mesece, ampak samo na striženje, barvnje ne. Tačas jo je pazila šefica salona, nekaj časa jo je vozila zunaj, potem pa jo je pripeljala not z vozičkom. (Se že dolgo poznamo in prišla sem proti koncu odpiralnega časa, ko ni imela strank.)




mami od Filipa -> RE: par vprašanj (12.4.2006 23:46:12)

Tudi mi smo na Nuby dudah, ampak tistih ta velikih in okroglih. Drži se načela: večje je - boljše je.  Vse anatomske v sekundi ispljune!!! Dovoli uporabo tudi Chicco-tove (ta rjave velike gumijaste). Drugače pa smo pravi zasvojenci z dudami in nič ne moremo brez njih.
Tudi flaške imamo znamke Nuby in smo zelo zadovoljni - tiste s snemljivim dnom in tiste, ki ne curljajo če jih obrneš na glavo.




Zarja2 -> RE: par vprašanj (13.4.2006 9:04:48)

Mi smo na NUKovi dudi že od rojstva in jo je zelo lepo sprejela. Glede kolik pa trajajo do konca tretjega meseca in je treba lepo potrpeti, pomaga pa komarčkov čaj, masaža bužija okoli popka, topli obkladki na želodček in zibanje. Glede zadnjega ne priporočam preveč, ker se nekateri potem tega težko odvadijo. Za k frizerju pa priporočam da si prej napumpaš mleko in ga pustiš v hladilniku za otrokovega očeta, ki naj ga ponudi če bo mala tačas slučajno lačna.  Za posvetovalnico pa potrebuješ izvide in kar ponavadi neseš k zdravniku. Rezervna oblačila, če slučajno bruha tam od vsega premetavanja, pleničko, navadno plenico, podlogo za preoblačit gor, robčke in seveda nepogrešljivo zdravstveno kartico.
LP




Stran: [1]