|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: nuhalna svetlina
29.2.2008 11:44:33   
Sonrisa
Moj je šel z mano. Sva vprašala, če lahko in so rekli, da ni problema.

(odgovor članu SasMami2be)
Neposredna povezava do sporočila: 251
29.2.2008 14:11:49   
Taula
Punce, a je katera vzela na pregled nuhalne svetline vcoj še moža?

Mož je normalno lahko s tabo. Itak je to samoplačniški pregled in ne komplicirajo.

Tatly...tvoja G ti ni dolžna nič povedati o NS, to je njena dobra volja. Ker je to samoplaqčniški pregled in ga ponavadi osebni G ne delajo, ker nimajo licence. Čeprav se grdo sliši, je dolžnost user posted image  da se pozanima o vseh dodatnih preiskavah. Srečno.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

Neposredna povezava do sporočila: 252
29.2.2008 23:32:34   
majcis
živjo sem nova tuki, sem 26.02.2008 zvedla da sm srečka nosečka user posted image .

o nuhalni svetlini sem slišala in tud brala v knjigah pa na temu forumu pa to.

pa me sam zanima če je slučajn še kkšn tak test k ga je priporočliv narest pa k se ga

morš ubistvu "sam spomnt"??

hvala za odgovore

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 253
2.3.2008 14:07:27   
janja*
Živjo.Sem v 14 tednu nosečnosti in ker sem krvavela in imela hematom pod posteljico mi je zdravnica predpisala zdravilo dabroston. Jemljem jih že 5 dni in moram rečt da sem vsa čudna po njih .Zdaj sem nehala krvaveti in bom tudi nehala jemati te čudne tablete.Rekla mi je sicer da so te tablete da ne splaviš.Ko pa prebereš ,da lahko škodijo tudi plodu se pa vprašaš kaj bi naredu?A si ti že bila na pregledu?user posted image

(odgovor članu tejči28)
Neposredna povezava do sporočila: 254
3.3.2008 18:57:29   
Anonimen
moja nuhalna je bila 1,5 -- zdravnica je rekla, da je to v redu, ampak mene ta v redu nervira. a je to dobro?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 255
3.3.2008 19:43:24   
Taula
Odvisno od tvoje starosti, rezultata tveganja. Ne moreš kar tako posplošiti.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 256
3.3.2008 19:48:08   
Anonimen
saj to je problem - ker nimam pojma. samo ta podatek sem dobila. stara sem26 let. mi lahko pomagas?

(odgovor članu Taula)
  Neposredna povezava do sporočila: 257
3.3.2008 19:51:46   
Taula
Torej ta ki ti je meril nima licence. Upam da mu nisi plačala, ker ti ne sme zaračunati. Ko ti merijo imajo poseben program da notri dajo tvojo starost, izmerjen NS, starost user posted image  in potem glede na tvoja leta izračunajo tveganje. Brez programa ne gre. Žal.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 258
3.3.2008 19:54:28   
tatly
halo je gdo tu???meni je nuhalno zmerla 1,2mm je to ok

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 259
3.3.2008 19:58:53   
Taula
1,2 ne pomeni nič. Napisati moraš rezultata tveganje, katerega ti je izračunala. Npr. 1:1000. 1:2000...vsak G z licenco ti to mora izračunati in dati papirje o tem.Če je tveganje visoko ti na podlagi tega pripada brezplačni AC.

(odgovor članu tatly)
Neposredna povezava do sporočila: 260
3.3.2008 20:04:32   
tatly
ne mi ni izracunala zato me pa zanma ce katera ve kaj vec o tem

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 261
3.3.2008 20:07:20   
Anonimen
TATLY

Pri plodu med 11. in 14. tednom nosečnosti je nuhalna svetlina povprečno velika 1-2,5 mm. Vrednosti višje od 3,0 mm veljajo za povišane, nad 6,0 mm pa močno povišane.
Statistično je kromosomska mutacija prisotna pri 2 od 10 otrok z nuhalno svetlino večjo od 3,0 mm. Nekateri zdravniki svetujejo analizo kromosomov pri svetlini, večji od 2,5 mmm, zlasti zato, ker gre za preiskavo, ki lahko pokaže tudi lažne negativne izide.

(odgovor članu tatly)
  Neposredna povezava do sporočila: 262
3.3.2008 20:12:42   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: tatly
ne mi ni izracunala zato me pa zanma ce katera ve kaj vec o tem

KLIK
KLIK
KLIK

Sploh si pa že preveč noseča, da bi bilo merjenje NS še merodajno.

(odgovor članu tatly)
Neposredna povezava do sporočila: 263
3.3.2008 20:13:47   
Taula
Nobena ti ne more izračunati, ker nimamo programa. Ima ga le G z licenco. On ti pove...npr. vaš rezultat je 1,2, izračun tveganja je 1:5000 (zmišljujem si)...to pomeni da je teoretično možno, da se na 5000 otrok rodi en s kromos.motnjo. Vzeti moraš v zakup da je NS teoretičen..ni 100% preiskava. Punce so imele NS 3 in več in otrok ni imel genetske motnje, so imele tudi NS 1mm in tveganje 1:10.000 pa imajo Downov sindrom otroci. Pač NS da lažne pozitvne in lažne negativne rezultate. Zato se nekatere nosečke niti ne odločijo zanj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 264
3.3.2008 20:33:53   
gold fish
Anonimna - meni so tudi pri rednem UZ izmerili Ns in je bila 1,0 mm, nosna kost vidna...je rekel ginekolog da je OK, sem pa skoraj 34...... grem pa jutri še samoplačniško na pregled k dr. Pelkičevi v MB - ima licenco in seveda ta program.... ker me zanima bolj natančen pregled....
So mi pa povedali - splošni gin., da če je kaj sumljivega (slabši rezultat) te tako pošljejo naprej ..... taki je sistem .....

Imaš na netu dosti informacij o nuhalni , pa tudi :tveganja glede na leta in še marsikaj ....

Če želiš biti bolj mirna boš morala iti samoplačniško - cca 60 EUR, da izveš kaj več, ker do 35 leta nam ne pripada na napotnico.

Srečno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 265
4.3.2008 10:46:14   
začetnica
Zdravo
Tako sem obupana da se obracam na vas ...23.02 sem imela pregled za nuhalno svetlino in so ugotovili povečano nuhalno svetlino ploda..Seveda mi je počilo srce.. v torek so mi na ginekološki kliniki dali umetne popadke , ker se je to vleklo 17 ur ,so me v sredo operirali in naredili splav!!!! V soboto so me odpustili me pa zanima ..Zelo se  krvavim imam se vedno bolečine..Zanima me koliko casa ponavadi se krvavimo?
Zanima me koliko casa naj pocakava( pol leta )predno spet lahko poskušava naprej, koliko je priporočljivo?
Ze v naprej hvala za odgovore

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 266
4.3.2008 13:45:21   
sončnica24
Mena pa zanima kakšna je cena za ta pregled v mariboru? Pa kdaj se je priporočljivo naročit se pravi kako dolgo se čaka da ne bom prepozno klicala?

(odgovor članu začetnica)
Neposredna povezava do sporočila: 267
4.3.2008 15:44:02   
keti910
Vedno več je G, ki merijo NS, vendar vsi nimajo ustrezne licence! Le tisti z licenco imajo dovolj znanja in izkušenj, da strokovno opravijo meritve. Jaz raje plačam 60EUR, da dobim verodostojne rezultate (čeprav slabe), kot pa da mi meritev opravijo zastonj in dobim dobre rezultate, ki pa so lahko popolnoma mimo. To je moj nasvet tistim, ki še niso bili na NS.

(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 268
5.3.2008 11:11:12   
plodek
Žal mi je Začetnica....user posted image user posted image , velikouser posted image user posted image  in user posted image user posted image user posted image user posted image  za naprej...Veš ...tudi mi imamo podobne skrbi...
Zdravnik ti bo povedal kako sedaj naprej in verjetno te je že potolažil da se ti ta nesrečna povišana nuhalna ne more več ponovit. Imaš vse možnosti, da bo sedaj v druge vse najboljše in verjemi v to.  Vso srečo in veliko crkljanja sedaj, pa sončka, pa kmalu na morje...
V mislih s tabo.

Če ti ni  težko napisat...koliko pa si imela nuhalne v mm?

lep pozdrav in sončen dan

(odgovor članu keti910)
Neposredna povezava do sporočila: 269
10.3.2008 12:03:02   
tatly
hojla.a je katera ki bo rodila avgusta ali ki ze je

(odgovor članu plodek)
Neposredna povezava do sporočila: 270
10.3.2008 13:52:21   
SasMami2be
Čist uradna stran, kjer podeljujejo licence za pregled NS (tu lahko najdete primernega ginekologa za ta pregled):
http://www.fetalmedicine.com/f-downs.htm

user posted image

(odgovor članu tatly)
Neposredna povezava do sporočila: 271
10.3.2008 13:54:39   
SasMami2be
ne boste verjeli - na Hrvaškem imajo samo eno ginekologinjo, ki ima licenco!! halo! revce, nosečnice! ojej.
lepo je biti nosečka v Sloveniji!

Neposredna povezava do sporočila: 272
11.3.2008 10:58:44   
asra
Pozdravljene!
Tudi jaz se tokrat prvič oglašam. NS bom opravljala 28.3 v Domžalah pri dr. Kseniji Geršak. Baje da dela na istem aparatu kot Darija Strah. Med dogovorom za pregled sem pa čisto pozabila omenit sestri, da bi rada filemček in slike našega mulca/mule. Naj pokličem nazaj in se pozanima kako je s tem, ali to samo na pregledu povem? Moram s seboj vzeti kakšen CD? A je katera bila na NS pri Geršakovi??
Za odgovore vam bom ZELO, ZELO HVALEŽNA.

Neposredna povezava do sporočila: 273
11.3.2008 12:57:08   
keti910
IZVIRNO SPOROČILO: asra

Pozdravljene!
Med dogovorom za pregled sem pa čisto pozabila omenit sestri, da bi rada filemček in slike našega mulca/mule. Naj pokličem nazaj in se pozanima kako je s tem, ali to samo na pregledu povem? Moram s seboj vzeti kakšen CD?

Jaz sem dobila slike, ker CD nisem imela s sabo; CD moraš sama prinesti in jim  povedati na pregledu, še preden ti ga začnejo opravljati.

(odgovor članu asra)
Neposredna povezava do sporočila: 274
11.3.2008 13:09:42   
asra
IZVIRNO SPOROČILO: keti910
Jaz sem dobila slike, ker CD nisem imela s sabo; CD moraš sama prinesti in jim  povedati na pregledu, še preden ti ga začnejo opravljati.

Aha...res hvala za odgovor user posted image

(odgovor članu keti910)
Neposredna povezava do sporočila: 275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.