Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: ime za novorojenčka 26.6.2008 14:53:10
|
|
|
|
Elly222
|
Aja...z možem nisva slovenskega rodu-sam državljanstvo mava. Tak, da ne bo kaj narobe. Če bi pa MORALA dati slovensko ime bi to bilo GAL, ker je edino, ki mi je všeč-to ime mi je nekoč omenila oseba, ki je zelo zaznamovala moje življenje...pa mi je pol ostalo.
|
|
|
|
RE: ime za novorojenčka 6.8.2008 9:48:06
|
|
|
|
Zamima
|
midva svase za deklico kar lahko odločila,... njemu je bilo všeč Zala, in čeprav je ni bilo na mojem seznamu mi je to ime zelo všeč in sem se takoj strinjala,... za fantka je bila pa druga zgodba, naj bi bil Anej, ampak sta to ime že dala najina kolega svojemu, tako, da sva za fantka potem imela na zalogi ime za katero sva se končno oba strinjala in sicer Erik. Potem je privekala na svet deklica z imenom Zala
|
|
RE: ime za novorojenčka 6.8.2008 17:15:31
|
|
|
|
snikolina
|
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica Ime Bor(prvi sin) ... Na ime Brin(drugi sin)... Tako sva nekako povezala, da sta to dva iglavca,[/b] Bog pomagaj, če nista vedela, da sta to iglavca.
|
|
|
|
RE: ime za novorojenčka 6.8.2008 17:35:00
|
|
|
|
Vrtnica79
|
IZVIRNO SPOROČILO: snikolina Bog pomagaj, če nista vedela, da sta to iglavca.
|
|
RE: ime za novorojenčka 7.8.2008 16:02:07
|
|
|
|
mojval
|
Za fantka sva imela neodločeno do konca med Jakob in Martin. A nobeno ni bilo tisto IN... vendar nekako nisva našla nekaj slovenskega... Za punčko so bila v ožjem izboru imena: Zala, Lara in Neža.... in na veliko presenečenje je na svet prijokala Neža. Všeč nama je in to je najvažnejše.
|
|
RE: ime za novorojenčka 12.8.2008 14:52:13
|
|
|
|
barika
|
uf, midva sma imela kar nekaj težav z izbiro imen... na koncu sva se odločila za Martina, zdej malo razmišljava o drugem in nama nobeno ime ni všeč (no meni je lepo ime Erik, Vid ampak moj noče slišat ), tako da je moj prišel na idejo da bo drugi, če bo fant kar Martin2 (ja pa ja de), upam, da bo kakša punčka.
|
|
|
|
RE: ime za novorojenčka 13.8.2008 20:50:44
|
|
|
|
hijenca
|
Ko se mi je rodil še ni imel imena. Bil je voden kot deček ta pa ta. Vzrok: Na UZ so mi rekli da bo punčka in za punčko sva imela ime. Dan pred CR pa so mi na UZ rekli, da bo fantek. IN šok, ne imena in nič. Je pa potem hitro dobil ime Vid, ker mi je bil že od nekdaj všeč, mojemu ne preveč. Ampak sedaj ko ga gledam, pa vidim, da je to pravo ime in moj je tudi vesel, da je sedaj Vid. Pravi sv. Vid , za mene najlepši na svetu.
|
|
RE: ime za novorojenčka 14.8.2008 9:52:30
|
|
|
|
aprilčica07
|
Kar je blo meni všeč ni blo partnerju in seveda obratno..Nato sva poiskala nekaj imen, ki so bila sprejemljiva in všeč obema. Dogovor je bil tak, da za fantka izberem jaz, za deklico pa on (nisva pač vedela spola). Imamo Jakoba (ožji izbor je bil sestavljen iz Jakoba, Matije in Matica), če bi bla pupica bi imeli Julijo, Emo ali pa Marušo:):)
|
|
|
|
RE: ime za novorojenčka 15.8.2008 14:49:47
|
|
|
|
amaya
|
Jaz sem pa totalno mahnjena na tuja imena. Sama imam tudi tako ime, zato res ne bi pasal Ivan. Že od malih nog, sem vedela, da bom imela fantka in tudi ime sem imela: Etienne. Po naše bi bil Štefan. Tako, da ga sedaj, ko gremo v prekmurja, kar Pišta kličemo
|
|
Ime za novorojenčka 4.1.2010 16:56:35
|
|
|
|
Tamara_
|
Moja 1. nosečnost ni bila načrtovana. Čez nekaj časa sva začela temo o imenu za otroka. Napisala sva vsak svoj listek z dvema stolpcema - v enem imena za deklico, v drugem imena za dečka. Vsak je napisal 15 imen. Nato sva si listka zamenjala. Prečrtala sva tista imena ki nama niso bila všeč. Na koncu nama je reešitev prišla takšna : Ime za deklico: Iza. Ime za dečka: Jaka. Pri 2. nosečnosti pa je sem jaz dala svojemu fantu možnost da on izbere obe imeni, jaz pa bom povedala če so mi všeč ali ne. Izbral je takole: Anika & Tijan. Imeni sta mi bili seveda všeč. pri 3. nosečnosti pa sva odločitev prepustila otrokoma ( čeprav je glavno besedo imela starejša ), saj sva midva zaposlena z našim novim domom. Seveda smo imena skupaj pregledali in se pogovorili. Tokrat je fant prepustil odločitev meni. Dogovorili smo se za imeni: Zoja & Filip. Ime Zoja sem izbrala jaz, za ime Filip pa sta se odločila otroka. Všeč mi je bilo ker se je fant znami strinjal. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Sedaj sem mamica trem navihančkom - njihova imena pa so: Iza ---> 1.8.2007 Tijan ---> 3.3. 2008 Zoja --> 1.1. 2010 Vsi smo srečni. Otroka še najbolj, saj sta letos 1.1. dobila še eno sestrico. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Nekoč sem to samo sanjala ---- a zdaj te sanje živim !
|
|
|
|
RE: Ime za novorojenčka 15.1.2010 9:14:35
|
|
|
|
andrejka
|
Pri nas je bila prva punčka, (Če bi bil fantek bi bil Nik), in sva se oba strinjala z izbiro imena, drugič pa je bil fantek (Za punčko nisva niti imela pripravljenega imena, ker sem bila prepričana da bo fant, in je obveljala očkova). Torej imamo pri nas: Zoja in Gaber
|
|
RE: ime za novorojenčka 15.1.2010 9:39:02
|
|
|
|
mateyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: barika uf, midva sma imela kar nekaj težav z izbiro imen... na koncu sva se odločila za Martina, zdej malo razmišljava o drugem in nama nobeno ime ni všeč (no meni je lepo ime Erik, Vid ampak moj noče slišat ), tako da je moj prišel na idejo da bo drugi, če bo fant kar Martin2 (ja pa ja de), upam, da bo kakša punčka. hej barika, Michael Jackson je imel 2 sinova s skoraj istim imenom - Prince Michael Joseph Jr in Prince Michael Jackson II
|
|
|
|
RE: ime za novorojenčka 18.1.2010 11:29:16
|
|
|
|
_sanja_*
|
Najin sinček je Nal. Kako? Na RR sem ga po naključju našla med predlogi za imena in se v trenutku zaljubila vanj. Potem sem ga predlagala dragemu in vanj se je zaljubil še on Do konca nosečnosti sva spremljala še druge predloge, debatirala o njih, a ni bilo dileme. Vedno nama je bilo najlepše ime Nal.
|
|
|
|
RE: ime za novorojenčka 20.1.2010 22:25:25
|
|
|
|
Sanikaa
|
OOO ovo je zelo stara tema iz 2006 Tudi aprilčica ima zdaj še Julijo Moja dva sončka sta Vid in Leo. Oba sva izbrala skupaj z atijem!
|
|
|
|
RE: ime za novorojenčka 21.1.2010 0:03:16
|
|
|
|
Anonimen
|
Že ko sva z mojim začela hodit, mi je bilo kristalno jasno kako bo ime najini hčerki, če jo bova imela kdaj ... mi je na 2. zmenku povedal, da on pa če bo kdaj imel hčerko bo Neška ... no in potem sem zanosila in na UZ-ju so mi povedali da bo punčka in moj je začel takoj pa Neška gor pa Neška dol ... pa sem mu rekla, da mojemu otroku v rojstnem listu ne bo Neška pisalo ... Ali bo Neža al pa nekaj čisto tretjega, Neška naj jo pa kliče dokler mu bo pustila ... No in tako imamo Nežo . Sta bili pa meni blazno simpatični imeni Ela in Ula no pa Ema ... samo ni bilo slike in tona . Če bova pa še kakega otročka imela imam pa v mislih za punčko Ajda ali pa Meta za fantka pa Žiga, Matic ali pa Cene.
< Sporočilo je popravil Otika -- 21.1.2010 0:04:30 >
|
|
|
|
RE: ime za novorojenčka 2.2.2010 21:47:37
|
|
|
|
poli*
|
Glede imen sem jaz imela veliko idej, ker so mi najbolj všeč tista običajna (Andrej, Barbara, Julija, Uroš...) in ne novodobna in sem mojmu predlagala vsemogoče, njemu pa nobeno ni blo, ker se je pri vsakem imenu "najdu" kak sošolec iz srednje ali soseda, na katere ni imel ravno najboljše asociacije.. Na koncu sva se zmenila za imeni Tanja in Tine- dobila sva punčko, ki ji je ime Tanja. Če bova naslednjič spet dobila punčico pa res ne vem, kako ji bo ime.
|
|
|
|
RE: ime za novorojenčka 11.10.2010 19:53:21
|
|
|
|
sonce79
|
Ceprav je tema majckeno zamrla, naj jo malo obudim. Midva cez slab mesec pricakujeva prvega otrocka - pravijo, da bo fant. tudi midva sva si pomgala s seznami imen z interneta. nato sva izdelala vsak svojih 10 najljubših imen za fantka in punčko in potem debatirala. meni so všeč slovenska imena in za fanta sem navijala za Voranca ali pa npr. Frana - pa moj niti približno ni želel slišati o takšnih imenih. Za deklico pa sva se oba takoj strinjala, da bo Manca. No za fantka sva potem izbrala - Izak bo. Ime sva pravič "srečala" na hodniku ambulante dr. Reša, kjer je na steni slika fantka s tem imenom. Ko sva čakala na pregled, sva gledala sliko in takoj sva se oba strinjala, da nama je Izak všeč. In tako je najin sonček že odkar veva, da je Izak in nič druga. komaj ga že čakava - ravno zdaj, ko to pišem, me fajn brca pod rebra.
|
|
|
|
RE: ime za novorojenčka 29.11.2010 22:11:18
|
|
|
|
jeannetka
|
Midva še sicer komaj delava na tem, da bi imela otroka, vendar sma imela že izbrala. Izbrala pa sma jih tako, da sma gledala na to, da bodo lahko izgovorljiva v obeh državah, da imajo nek pomen in da niso prepogosta. Po nekaj dnevih "debatiranja", sem končno našla imena, ki so všeč tudi mojemu dragemu. In tako nama je uspelo najti celo 2 imena za fantka in eno ime za punčko. Zdaj še samo morama naredit otrokčke
|
|
|
|
RE: ime za novorojenčka 24.7.2020 22:06:10
|
|
|
|
jaz12
|
Midva tudi zdaj izbirava ime. Samo ko gledam ta najbolj popularna imena so vsa po vrsti res čudna. Naprimer v telem članku
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?