Gina
|
Jaz se strinjam z Jančiko. Zakaj bi bila ti prizadeta, če gre tašča na dopust? Drugi ljudje imajo svoje življenje, saj ni nujno, da se morajo otroka enako mnogo veselit, kot se ga ti. Seveda bi bilo fajn, zelo fajn, ampak nujno pa ni to za tvojo srečo . A veš za kaj bi se jaz vse lahko razburjala. Npr. moj oče je rekel, ko sem tretjič zanosila in ga vprašala, če je kaj vesel: Zakaj bi pa bil vesel?. Moj brat ni prišel niti pogledat mojega tretjega otroka v porodnišnico, še čestitke mu ni poslal. MOja bivša tašča ni prišla pogledat mojega prvega otroka, njenega prvega vnuka tri mesece, pa v isti hiši smo živeli, ker smo mu dali tako ime, ki njej ni bilo všeč....pa še ti lahko pišem. A jaz naj se pa zato razburjam, daj no mir, ne morem biti odvisna od ljudi, ki jih ne brigam, niti jih ne brigajo moji otroci. Jaz se ne glede na to, lepo obnašam do vseh teh ljudi. Ne zaradi njih, zaradi sebe. Če bi se jezila nanje, ali če bi jim zamerila, bi se zgolj in izključno jaz slabo počutila. A zdaj naj pa kaznujem sebe, ker so oni čudaški ali pa samo drugačni od mene, ali ker se nikoli niso poglabljali vame in me posledično sploh ne poznajo, čeprav so z mano živeli? Bolje se je osvobodit pričakovanj in zamer. S tem se rešiš marsikaterih čudaških misli, ki ti bi sicer krojile možgane. A ne vidiš, da se zdaj sekiraš že cel teden samo ti, to je brez smisla. Imej se rada.
|