muki1 -> RE: Kako bi komentirale tole? (3.4.2006 12:22:52)
|
Jaz pravim, kak komu paše. V naši državi se poleg bolniških izkorišča še toliko drugih stvari, da ena nosečnica, ki malo posimulira čisto izpuhti v primerjavi z enim managerjem, ki krade trdo prigarani denar, kupuje nepremičnine in vrednostne papirje, poleg vsega pa izkorišča delavce in na koncu popuši celo podjetje. Tia 27, sem šla brat vse poste na strani, kjer se je oglasila tudi dashenka. Mislim, da si malo preveč osebno vzela. Normalno da si na bolniškem, če imaš rizično nosečnost in trepetaš za življenje otročka. Tu sploh ni nobene dileme, prav vse se strinjamo, da moraš biti na bolniškem. Tudi nosečke, ki so na takšnih delovnih mestih, da je zdravje njih in otroka ogroženo, valda - bejž na bolniško. Debata je potekala o nosečnicah, ki simulirajo, se delajo boge,potem bi pa pohajkovale naokrog, pa cvikajo zaradi komisije. Meni včasih v službi tak preseda, da bi najraje tudi sama šla pojamrat k ginekologinji, pa lepo domov na kavč. Ampak, kaj hudiča naj delam do oktobra doma? Res ni v moji naravi, da bi počivala in se izogibala svetu še pol leta, kot je Viv napisala, ni lepšega kot brez skrbi tekati okrog s trebuščkom, nabavljati stvari za dojenčka, pa še pomlad je tu in sonček, joj, saj bi se mi še skurilo, če bi sama sebe prisilila v neko ,, skrivanje doma,,. Kaj drugega je potem to. Vsaj jaz ne bi potem upala naokrog skakat, saj te lahko na vsakem koraku sreča negdo iz službe..... res nima smisla, vsaj zame ne. Pa še enkrat da povdarim, govorim o simulantkah. Nosečnice s težavami ne mečem v isti koš. Ker nikoli ne vem, kaj še vse mene čaka.
|
|
|
|