|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   crpalka-prosim za odg
2.4.2006 23:41:55   
Anonimen
Zanima me ce ste kupile crpalko za mleko se preden ste rodile.
Prebrala sem namrec (na tem forumu) da si veliko mamic crpa mleko od samega zacetka- da ga shranjujejo v zmrzovalniku.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: crpalka-prosim za odg
3.4.2006 0:00:08   
Stajerka
Črpalko sem kupila že prej, saj sem predvidevala, da po porodu ne bom imela časa, da še skačem po trgovinah. Mleko sem začela črpati šele kasneje,ko sem imela težave z laktacijo.

Če hočeš videti, moraš gledati s srcem. (Mali princ)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.4.2006 0:02:42   
KODA
Sem imela sposojeno.Jo pa nisem dolgo rabila.Dojila sem namreč samo cca en mesec.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Stajerka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.4.2006 0:13:14   
sjug
ua, ste pa pozno na liniji user posted image . Po črpalko je mož šibal v Ariel v BTC zvečer, kjer so ga počakali čez delavnik (zelo lepo a ne). Če ne bi fasala tak mastitis, pa se je k sreči vse OK izteklo. Tako da je kar smiselno imeti že prej. Meni to ni padlo na pamet, ker sem pričakovala, da bo mleka komaj dovolj, ne pa da bom imela naval za najmanj dva dojenčka. Po naravi imam namreč majhne prsi, a hormoni naredijo svoje user posted image . LPS

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.4.2006 0:15:04   
pika**
Mi je blo kasneje žal, da si je nisem priskrbela pred porodom. Že tko me je porod prehitel  za tri tedne, pol pa še težave zaradi dojenja. Mož je urgent šel kupit  črpalko  in mi jo prinesel že v porodnišnico, da sem bebija lahko hranla z mojim mlekom, dokler nama dojenje ni steklo

am, bam, pet podgan

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.4.2006 0:36:34   
lelaval
Jaz sem po prvem porodu imela že v porodnišnici tak naval mleka, da mi je mama, ki je prišla na obisk, šla kupit črpalko, ker bi me drugače razneslo. user posted image
In, ko sem šla rodit drugič in tretjič, sem si črpalko nesla s seboj v porodnišnico in jo tudi uporabljala. user posted image

Če imaš namen dojit, potem ti priporočam, da si jo nabaviš pred porodom. Velikost prsi pa ni merilo za količino mleka, saj jaz ne sodim me obdarjene, mleka pa imam za štiri user posted image . user posted image  user posted image

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.4.2006 9:27:49   
Jančika_
Po porodu je mož eno nedeljo letel v dežurno lekarno po njo, ker sem fasala mastitis. Še vedno mislim, da je vnaprej ne bi kupovala; saj ni problem moža v štacuno poslatuser posted image !

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.4.2006 10:09:06   
PiaM
Tudi jaz sem v porodnišnici dobila tak naval mleka, da mala miška sploh ni mogla zagrabiti za bradavico in mi je hvala bogu sestra kar sredi noči prinesla njihovo črpalko, drugače bi me razneslo.user posted image  Sem probala na roko stiskat, pa je bolelo kot hudič.user posted image  Ti jo res priporočam, najboljša pa je Aventova!! Vzami jo pa s sabo v porodnišnico.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.4.2006 12:13:01   
MusiMarusi
Jaz sem si jo kupila šele 4 mesece po porodu, jo sploh nisem prej rabila. Če jo rabiš v porodnišnici jih imajo tam...če je pa doma panika jih imajo pa v vsaki lekarni...tudi v dežurni če je res kriza. Raje počakaj, saj ne veš kako bo...Pa meni se zdi stiskanje pa pol dajanje bebici full zamudno...najležje ga je kar priklopit user posted image
Veliko sreče!

(odgovor članu PiaM)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.4.2006 12:47:59   
zmajčka
Mislim da je ravno mastitis največji problem. Saj sem ravno včeraj na materinski šoli zvedela, da če prepoznaš zgodnje znake mastitisa in pravilno ukrepaš, edino tako lahko preprečiš hude posledice mastitisa. Potrebno je gretje dojk s toplimi obkladki ali tuširanjem in s črpanjem mleka. Zato jaz raje nebom tvegala in čakala z nakupom črpalke, da nebo prepozno.
Lp!

(odgovor članu MusiMarusi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.4.2006 18:57:25   
Felicity
Počakaj z nakupom. Mogoče je sploh ne boš rabila. V porodnišnici pa ti jo itak posodijo, če je nujno.
Jaz sem jo kupila (oz. mi jo je mama), ko sem prišla iz porodnišnice. Mala je bila nedonošena in ni imela moči, da bi se podojila do sitega, tako da sem ji dodajala po steklenički.
Če pa boš ugotovila, da jo potrebuješ, ti tudi jaz svetujem Aventovo.
Srečno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.4.2006 19:18:54   
zaspanka
jaz še nisem rodila, a sem črpalko že kupila. ker tudi če bom dojila, si bom mleko črpala in ga shranjevala, ko bo malček za kakšno uro ali dve v varstvu pri očku ali babicah. se mi zdi to fino, da če imaš kakšn opravke, da te ni strah ali boš v tistih treh urah nazaj ali ne. pa še zvečer si lahko z očkom privoščiva kakšen kino. 

(odgovor članu Felicity)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.4.2006 10:06:21   
Barbs
Fino že fino, zaspanka, tole z varstvom pa kinom - kaj pa, ko bo mali enkrat pogruntal, da mu "lažje in več teče" po flaši? Si boš vedno stiskala? Ali pa boš prisiljena prešaltati na adaptirano mleko... Nekateri user posted image  imajo muhe, da najprej nočejo "prijeti" cuclja, potem , ko se ga navadijo, pa joška nočejo več.user posted image  No ja, saj boš videla, kam se zadeve odvijajo pri tvojem user posted image ... Jaz sem si dvakrat  pri drugi hčerki kao neki shranjevala,  obakrat, ko sem prišla domov ( prvič od frizerja, drugič pa z nekih nakupov) je bila v bajti cela štala, vsi so bili skregani z mano, mala pa se je drla kot user posted image  - user posted image  

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu zaspanka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.4.2006 13:37:54   
vall
Jaz si je na tvojem mestu ne bi kupila vnaprej. Ne vem, zakaj bi si mleko zamrzovala v primeru, če bo dojenje steklo??? Če pa misliš veliko okoli hodit (kar dvomim), potem jo boš mogoče res potrebovala, ampak takrat ti jo lahko kupi tvoj dragi. Pa še to je, za dolgo časa ravno ne boš mogla iti od doma, saj te bo pritisk mleka v dojkah kaj hitro pregnal domov, kljub načrpanemu mleku. Naj še ti povem, da si mleko črpam že več kot 5 mesecev, pa tudi nisem imela prej kupljene črpalke. Če pa jo boš potrebovala v bolnici, jih tako imajo tam.
To je moj predlog, odločiti pa se boš morala sama. Tudi jaz sem bila taka, da bi pred porodom najraje kupila vsaj pol baby centra misleč, kaj pa  če bom mogoče to potrebovala. Še dobro, da mi denarno ni zneslouser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
5.4.2006 14:30:25   
TVN
Tudi jaz sem ena tistih, ki sem si vse živo kupila pred porodom, vključno z Aventovo črpalko. Sedaj ne bi več naredila tako.

Kot so že predhodnice napisale, če se težave pojavijo v porodnišnici, dobiš črpalko tam. Če pa doma, lahko kdorkoli skoči ponjo, imajo jo povsod.

Seveda pa ti želim, da bi ti dojenje steklo v polni meri, tako črpalke ne boš potrebovala. Vsaj v prvih mesecih pa kar pozabi na odsotnosti, kino, shopping, ipd.

*** Imejte se lepo! ***

(odgovor članu vall)
Neposredna povezava do sporočila: 15
5.4.2006 22:47:32   
jasnica
Meni je bilo žal da jo nisem imela že v porodnišnici. Mi jo niso hotli dat, pa moja user posted image sploh ni mogla/hotla vlečt! Potem sem bila pa full pod pritiskom ker nisem vedla če bo dovolj na teži dobila za domov! Dojke sem imela pa full polne in me je grozno bolel, pa mi niso hotli pomagat. Ljubljanska porodnišnica-D oddelek.
Sedaj mi črpalka full pomaga!

Rebeka je najlepše kar se mi je zgodilo v življenju!

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 16
10.4.2006 17:45:53   
žabica28
Hoj,

Sama sem rodila 1 mesec prekmalu. Mali je bil 3 dni na intenzivni, kjer so ga hranili po flaški. Potem pa je prišel k meni, sva se poskusila dojiti, pa prvi dan ni šlo. Ponoči sem imela takšen naval mleka, da nisem mogla niti ležati in sem mislila, da mi bo vse skupaj kar razneslo. So me sredi noči poslali črpati mleko, da sem sploh lahko spala. Drugi dan sva se z malim že polno dojila. Imela sem mleka za cel oddelek, tako da sem še vedno črpala ven, da mi ni mleko zastalo. Pa tudi antibiotike sem dobivala 3 dni. Torej še preden sem šla domov je moral moj dragi po črpalko, ker drugače bi me bilo prav strah iti domov. Zdaj je malček star že več kot 3 tedne, pa spet črpamo mleko, ker se preveč počasi redi, zato mu moje mleko dodajamo po flaški, če premalo poje.
Torej črpalaka je bila doma, preden sva midva prišla domov. Tudi sama je najprej nisem hotela kupiti, ker nisem vedela če jo bom rabila.

Pa še komentar na D oddelek Lj. porodnišnice - zame so bili ZLATI. Z vsemi mojimi težavami so me dobesedno nosili po rokah. Topla beseda in pogovor, kadar nisem vedela kako in kaj, sploh nista bila problem. Pri njih sem bila en teden, od tega od ponedeljka do petka z mojim malčkom. Tudi to, da so me tolažili ob poplavi solz 5. dan po porodu, ko so mi ponoreli hormončki, je bilo za sestre prav samoumevno.   

Lep dan vsem

(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?