Anonimen
|
Nalin, če pada, ko je utrujen, je to verjetno normalno, sicer bi pa moral imeti dovolj moči, da bi se ujel na rokice. Mogoče bi probala kakšne vaje za ravnotežje delati in za krepitev rokic. Jaz poznam samo nekaj vaj, ki jih delava za ravnotežje med sedenjem: - sedim na tleh, stegnem noge, sedi enako na meni. Potem izmenično rahlo dvigujem noge, da se otrok ziba. Trup mu mora ostati v navpičnem položaju, nagiba se v medenici. - zelo fino se da delati vaja za ravnotežje na veliki žogi, ki sem jo omenila višje. Prednost je, da lahko oba sediva na žogi in je taka telovadba prava zabava. - otrok sedi na tleh in mu izmenično dvigujem nogice (z rahlim potegom nazaj). Spet gre za gibanje v medenici, trup ostane navpično. - za divjanje : Otroka primeš pod ritko, gleda naprej (tako kot se ga običajno nosi), ga spustiš proti tlom potem pa z njim nihaš sem in tja. - še malo težja vaja: ležiš na hrbtu, dvigneš noge in jih pokrčiš za 90°, na spodnjem delu sedi , držiš ga za stopala in spet nihaš - spuščaš, dviguješ, levo, desno,... (to vajo je z njim delala terapevtka, sama še nisem poskusila). Za krepitev rokic pa rolanje preko žoge, da se upre na rokice. In podobne vaje. Tudi dvigovanje iz boka v sedeči položaj, s tem da se mora sam upirati na rokice. Upam, da je vsaj kaka vaja razumljivo napisana. Mi delamo to pri 7,5 mesecih, je pa precej napreden pri gibanju.
|