2ursae
|
IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae jaz bom pa odgovorila na facino vpašanje: otroka prevališ s trebuha na hrbet takole: če ga npr. želiš prevaliti čez levi bok, mu, ko pase kravice, stegneš naprej levo ročico (tko, kot je letel Superman) in ob telesu pokrčiš desno nožico (tako, kot imajo nogce žabice, če si predstavljaš). Mene ta poza spominja na plezalca, ki je ravno pripravljen, da se povzpne malo višje in je zato segel gor, da bi se prijel, in nogo vtaknil v luknjo v steni . Pol ga pa primeš za koleno pokrčene nogice in obrneš. Sam pazi - kolence mu potisni navzgor in proti boku ... ufff, tole je težko opisati ... recimo, da je mali ura in glava leži na 12h, mu kolence potisni nekako v smeri pol enajste. S tem povzročiš, da gre otrok v položaj "C", se pravi, da "zleze vase" in se zato pravilno obrne. pozabila sem še dodati, da ves čas, ko otroka obračaš, z drugo roko paziš njegovo glavico in sicer tako, da jo, če je treba, vodiš v smeri obračanja in paziš, da se ne zateguje nazaj, ampak da je obrnjena navzdol proti trupu, nekako tako, kot da bi otroček s pogledom spremljal svoje telo. evo, moj prispevek s strani št. 2 ... upam, da ti bo v pomoč. Moj se je prav tako upiral in mu ni bilo všeč, če sem ga obračala, potem je pa pač prišel njegov čas in je to osvojil. Ti kar vztrajno in potrpežljivo. To, da se plazi nazaj je čisto ok, saj ima dojenček rokice močnejše in spretnejše kot nogice in se z njimi lažje odriva kot z nogicami. Brez skrbi, kmalu bo prešaltal v prvo prestavo in gas naprej