TVN
|
Se pridružujem pohvalam za odprtje te teme. Res je, MNOGO PREMALO se sliši o pravilnem "handlingu". Jaz tudi nisem imela pojma, dokler nisem tukaj gor prebrala, česa vse ne bi smeli dojenčki delati. Tako sem sama opazila, da je moja nekam trda v ramenskem obroču in sem na to opozorila svojo pediatrinjo, ki mi je brez problemov napisala napotnico za RA. Termin sva dobili hitro (cca. 1 teden) in na pregledu v RA so ugotovili, da ima blago hipertonijo ramenskih mišic. Pokazala mi je vaje, ki jih je Nalin lepo opisala - torej spodbujanje k pravilnemu obračanju s hrbta preko boka na trebušček in nazaj, pravilno pasenje kravic (moja je "pilotirala" - iztegovala rokice narazen - strokovno se baje temu reče "plavanje"), pa odpiranje zaprtih pestk (pri nas je le leva rokica bolj stisnjena v pest), pokazala je, kako jo pravilno nosim, ipd. Na FT nama zaenkrat ni treba iti, čeprav bi jaz bila kar za to, da bi šle. No, prihodnji teden imamo kontrolo (po mesecu in pol), pa bomo videli, kako naprej. Nogic še vedno ne da v usta in jih ne prijemlje, čeprav se jih dotakne, ko jih jaz dvignem, sama se obrača s hrbta na trebuh (nazaj ji še ne rata), kravice lepo pase, sedi že dokaj samostojno, le malo jo zanaša levo - desno. Me pa zadnje čase moti nekaj stvari, za katere ne vem, ali so povezane s hipertonijo ali pa gre za neko obdobje v razvoju otročka. Postala je namreč ful trmasta - namršči nosek in jezno piha, iztegne rokice v zrak in jih naredi trde, isto naredi z nogicami, zraven "histerično" trmuli, predvsem takrat, ko ji ni kaj po volji. Bom v RA vprašala, sicer pa se tudi nagibam h kontaktiranju Infanta za vaje doma. Hvala Šoni za info!