Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Visok pritisk in nosečnost 29.3.2006 19:31:21
|
|
|
|
tasha23
|
Pozdravljene vse in ostale, do sedaj nisem nikoli imela visokega pritiska, od kar pa sem zanosila se mi je povišal, vem, da naj bi bil v nosečnosti nekje 135/85 najboljši, jaz pa ga že nekaj časa imam 135-140/93-99. Moj g je rekel naj počivam in čimveč pijem pa vseeno ne pade pod 90 (ta spodnji) A je katera imela podoben primer. Morate še vedeti, da ne jem slano, ker ne smem zaradi okvare ledvic in pijem čaj proti visokemu pritisku. Ne vem več kaj narediti. Naslednji pregled pa imam komaj če 3 tedne, ko bom imela NS. Hvala vnaprej za odgovore, LP tasha
|
|
RE: Visok pritisk in nosečnost 29.3.2006 20:04:47
|
|
|
|
mojcadamijan
|
Jaz sem imela povišanega-samo počivaj, veliko pij, nič mastnega in slanega, nič suho mesnih izdelkov,............. čaj ti pa odsvetujem preden se posvetuješ z zdravnikom, ker lahko da škoduje plodu
|
|
|
|
RE: Visok pritisk in nosečnost 29.3.2006 20:11:13
|
|
|
|
tasha23
|
Sem vprašala g, če lahko za čaj - je ašičev zeliščni - in je rekel, da lahko. Kar se tiče suho mesnih izdelkov pa občasno si privoščim samo piščančjo in puranjo salamo. Hvala
|
|
RE: Visok pritisk in nosečnost 29.3.2006 20:46:58
|
|
|
|
mamči
|
Meni je pomagala Pan salt sol - brez natrija, prav proti zvišanemu pritisku in sploh je tudi manj otekanja, proti koncu nosečnosti. Pa pogosto si kontroliraj pritisk, dost pitja vode, počivanja, čim manj stresa....
|
|
|
|
RE: Visok pritisk in nosečnost 29.3.2006 21:11:27
|
|
|
|
mojcadamijan
|
To sol sem imela tudi jaz.
|
|
|
|
RE: Visok pritisk in nosečnost 30.3.2006 8:55:45
|
|
|
|
naja78
|
o tasha23. meni je tudi G nameril na 1. pregledu 140/80. in mi je rekel da zaradi živčkov,kar je bilo tudi res,ker sem imela pulsa čez 100. od nervoze. doma nimam nikoli povišanega,moraš si pa ga izmerit zjutraj takoj ko vstaneš,preden začneš muvat po stanovanju,pred kosilom in pred večerjo z vsaj pol ure preden si meriš -mirovanja.takrat je realen. daj poročaj.
|
|
|
|
RE: Visok pritisk in nosečnost 30.3.2006 9:15:41
|
|
|
|
sazi
|
jaz sem imela 7 nmesecev nosečnosti pritiska okoli 135/90, pa se G sploh ni vznemirjal. počivati nisem mogla veliko, saj sem bila ves čas v službi in še voziti se moram ar daleč (moj G ni bil mnenja, da bi mi počitek oz. bolniška kaj koristila).Ne želim te strašiti, ampak v 8. mesecu so se pa začele teave - sem nekajkrat omedlela zaradi previsokega pritiska, potem me je G celo poslal v dnevni center v LJ porodnišnici na dodatne preiskave - z otročkom vse v redu, jaz pa pritisk čedalje višji. Pod 150/100 mi sploh ni padel. Pri dopolnjenih 38. tednih so mi umetno sprožili podod, čeprav do takrat nisem imela niti 1 samega popadka, bila sem popolnoma zaprta in mali tudi še ne pripravljen... Zaradi malce prezgodnjega poroda je bil mali malce bolj lateničen in sva bila v porodnišnici 9 dni, moj pritisk pa je odneslo še bolj v višave (tudi 170/110) in imam težave še sedaj, 2 meseca po porodu. sem ravno jutri namenjena k svoji osebni zdravnici, da ugotovim, kako naprej. Mi je pa G na 1. pregledu po porodu rekel, da bom verjetno tudi v naslednji nosečnosti imela iste težave. Da počitek pomaga, obranil pa me pred tem ne bo - torej jaz sklepam, da spet ne bom na bolniški in bo pustil, da me v službi živcirajo še naprej... Želim pa ti, da je zdeva samo prehodnega značaja in da se ti pritisk umiri.
|
|
|
|
RE: Visok pritisk in nosečnost 30.3.2006 9:29:31
|
|
|
|
tasha23
|
Ojla, punce hvala. Pritisk si mirim vsaj dvakrat dnevno je pa res da so mogoče tudi živčki krivi, saj imam pulz vedno nad 90. Morda je kriva trenutna situacija: urejam stvari na zavodu in me malo panika grabi kaj bo potem ko bojo potekli meseci ko bom prejemala nadomestilo. Bom poskusila s to soljo - kje pa se jo lahko kupi? Še enkrat hvala Lp tasha
|
|
RE: Visok pritisk in nosečnost 30.3.2006 12:00:55
|
|
|
|
mamči
|
Specializirane trg. z medic. propomočki, lekarne, mislim, da tud DM. Lahko so živčki ja, samo doma zjutraj pa je vse kar je preko 140/90 preveč - meri na tešče, pred kavo, ob približno isti uri in si beleži. Upam, da imaš dober aparat za pritisk - umerjen mora bit na 3 leta redne uporabe.
|
|
|
|
RE: Visok pritisk in nosečnost 30.3.2006 12:44:31
|
|
|
|
tasha23
|
Uh, kava... od kar sem zanosila mi je moja ljubljena takoo zasmrdela . Dokler sem jo pila sem imela nizek pritisk, zdaj pa ko mi takoooo smrdi, celo težko poljubim ko je spil kavo No bom poskusila še zjutraj - tkoj ko ustanem kaj bo pokazalo . LP tasha23
|
|
RE: Visok pritisk in nosečnost 30.3.2006 13:40:53
|
|
|
|
Nea
|
Hojla! Moje težave s pritiskom so se tudi začele v 8. mesecu. Omedlela sicer nisem, me je pa nekajkrat dušilo v prsih in sem se strašno slabo počutila. Ko pa sem si enkrat namerila 160/110 me je ginekolog poslal na opazovanje v bolnico. Tam niso odkrili nič, z dojenčkom pa je bilo vse OK. Zato so me poslali domov in so mi dali tablete, ki sem jih spila vsakič ko sem spet začutila visok pritisk. Na koncu se je hvala Bogu vse dobro izteklo. Rodila sem zdravo punčko in se mi je po porodu pritisk spet vrnil v normalne meje. Upam, da bo tudi tokrat vse ok (PDP 10.8.06), čeprav mi je G. povedal, da se lahko zadeva z visokim pritiskom spet ponovi Držim pesti da bo vse OK, Nea
|
|
|
|
RE: Visok pritisk in nosečnost 30.3.2006 14:07:14
|
|
|
|
TVN
|
Pri povišanemu pritisku je treba biti previden. Jaz imam že ves čas tendenco k povišanemu pritisku, med nosečnostjo pa - po čudežu - ni bil nič višji, včasih celo nižji kot običajno. So se pa težave začele v 37. tednu, ko mi je narasel na 150/95. Od takrat sem morala hoditi vsak drugi dan k svoji G na preglede + doma si meriti. Je rekla, da če bo šel preko 100 (spodnji), da bo treba sprožiti porod. No, na srečo se je vse dobro končalo. Z lastnimi popadki v 39. tednu in zdravo punčico 6 dni pred PDP. Bodi previdna s tem pritiskom in si ga redno kontroliraj ter se ves čas posvetuj s svojo G!! Vse dobro ti želim!
|
|
RE: Visok pritisk in nosečnost 30.3.2006 14:46:18
|
|
|
|
melodija
|
Hm, zdaj pa sem že jaz v skrbeh. Nikoli nisem imela težav s pritiskom, sedaj pa je vedno višji. Na pregledu 2.3. je bil 130/80, 20.3. 140/80, danes pa že 148/85. Ampak zanimivo, ne G se ni zdelo, da bi to pomenilo kakšno paniko, danes na splošnem pregledu pa tudi zdravnica ni menila, da bi morala kaj posebej paziti, le manj soli mi rekla, naj uživam.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......