sazi -> RE: Visok pritisk in nosečnost (30.3.2006 9:15:41)
|
jaz sem imela 7 nmesecev nosečnosti pritiska okoli 135/90, pa se G sploh ni vznemirjal. počivati nisem mogla veliko, saj sem bila ves čas v službi in še voziti se moram ar daleč (moj G ni bil mnenja, da bi mi počitek oz. bolniška kaj koristila).Ne želim te strašiti, ampak v 8. mesecu so se pa začele teave - sem nekajkrat omedlela zaradi previsokega pritiska, potem me je G celo poslal v dnevni center v LJ porodnišnici na dodatne preiskave - z otročkom vse v redu, jaz pa pritisk čedalje višji. Pod 150/100 mi sploh ni padel. Pri dopolnjenih 38. tednih so mi umetno sprožili podod, čeprav do takrat nisem imela niti 1 samega popadka, bila sem popolnoma zaprta in mali tudi še ne pripravljen... Zaradi malce prezgodnjega poroda je bil mali malce bolj lateničen in sva bila v porodnišnici 9 dni, moj pritisk pa je odneslo še bolj v višave (tudi 170/110) in imam težave še sedaj, 2 meseca po porodu. sem ravno jutri namenjena k svoji osebni zdravnici, da ugotovim, kako naprej. Mi je pa G na 1. pregledu po porodu rekel, da bom verjetno tudi v naslednji nosečnosti imela iste težave. Da počitek pomaga, obranil pa me pred tem ne bo - torej jaz sklepam, da spet ne bom na bolniški in bo pustil, da me v službi živcirajo še naprej... Želim pa ti, da je zdeva samo prehodnega značaja in da se ti pritisk umiri.
|
|
|
|