lidijat
|
Pozdravljene zdaj že skoraj vse mamice!! hvala vsem za čestitke, Barbk tebi pa ena dobrodošlica nazaj domov in na RR. Naša bejbika Eva, ki ni tako mala in ima že cca 3.700 g (papamo non-stop), je res pridna punčka. Ker smo pri prvi precej nasankali, mi je prav nenavadno, ko večinoma spi, papca, sračka (tudi non-stop), malo stokca. Joka res ni veliko, edino, ko je lakota (trkam na les, da bo tako tudi naprej). Naša porodna zgodba pa je sledeča: v noči iz petka na soboto me je ob 3.30 prebudilo "šraufanje" in tiščanje v trebuhu. Pa se mi najprej ni zdelo nič posebnega. Potem so pa kar naenkrat začel šopat popadki na 7-8 minut, tiščanje na vodo in vse ostalo. Malo sem imela tudi sluzi in ene dvakrat se mi je vlilo po pol dcl nečesa od tam spodaj. Ko sem mojega komaj zbudila (je bilo eno pivo preveč zvečer) in ga prizemljila, da nekaj dogaja, smo se začeli pripravljati - umivanje glave, tuš, torba, varstvo za tamalega in via Ljubljana. Med potjo sem imela popadke na 5 minut in dvakrat se mi je vlila voda. Ob sprejemu okoli 6.45 je bilo sicer zatišje, so naju pa opozorili, da je bila nora noč, ful novih dojenčkov. Odprta sem bila 2cm, omenjali so razpok ne vem česa, dobila sem bojno opremo (mož tudi) in gremo proti klistirju in britju. Sem bila kar malo v transu. Sva čakala na porodno sobo zaradi gužve do 9.30, popadki na 3-4 minute. Med čakanjem mi je skoz odtekala voda. Da ne razlagam vmes, ko ni blo nč fajn, popadki so bli tako močni na koncu pa omamili so me z nečim, da nisem bila čist prisebna. Pri iztisu so me blazno motila moja zalita stegna, ker jih nisem imela moči toliko objet, da bi zadevo čim prej opravila. Ja,papcamo pa radi, potem imamo pa težave. ob 11.39 se nama je rodila najina Eva. Dobila sem en šiv zaradi raztrganega presredka, čista milina napram prvič, ko sem bila prerezana. Skratka tale naš porod je bil po moje kar hitro zaključen, malo tudi nepričakovan razplet glede na izkušnje z zamudo pri prvem porodu. Mi se fajn rihtamo in se redkamo, mami se ne upa stehtat na domači tehtnici, ker sem se tehtala samo pri ginekologu, tako, da kile sporočim, ko bom za valentinčka opravila pregled pri G-ju. Čez praznike je bilo v P. prav nenavadno, odrezane od sveta, zunaj ko na fronti, potem ti pa rečejo srečnga pa zdravga pa mi ni blo nč jasn. Osebje v porodni sobi in na B oddelku pa lahko samo pohvalim, tudi ene negativne ne morem rečt. To je to! Zdaj pa naprej v nove zmage! Aja, pa še to - naš 6-letnik je sestrico lepo sprejel, je pa res, da je malo bolj navihan, išče pozornost. Mi tudi pomaga pri previjanju in umivanju sestrice, tako, da ga kar malo zaposlim. Zaenkrat nam gre. Veliko lepih trenutkov z težko dočakanimi želim vsem! LP Lidija