Strawberrie Cherrie -> RE: Decembrčice (9.12.2006 9:26:35)
|
Uh ja, smučanje sem trenirala, kr dolgo[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] -> sem pa ja iz Koroskih koncev, pri nas vsi treniramo smučanje[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]; pa ja veš, da vsi dobri slovenski smučarji prihajajo ali iz Kranjske gore ali pa Iz koroske (črna - kunc, Maze; ravne, Sg); no, moja sestrična je bila letos s 16leti sprejeta v C žensko reprezentanco, čez 2 leti boste pa navijale zanjo[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] v svetovnem pokalu[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Drgač pa ja - evo, pridi k meni, ti naredim zajtrk -> ker imam poln hladilnik in nič ne morem pojest - ker ima žmah vse po strioporju[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]; pomaranče so pa ravnokar izginile v mojem želodcu[sm=smiley36.gif] Drgač pa tole sem 'ukradla' pri novembrkah - kaj bomo lahko jedle po porodu; Meso in mesni izdelki: dovoljeno je sveže, mlado meso, razen svinjine. Odsvetovane so delikatese in konzervirana hrana. Mleko in mlečni izdelki: so zelo pomembni. Če mamica ne mara mleka, naj uživa ostale mlečne izdelke, in sicer jogurt, kislo mleko, kefir, skuta,mladi nepikantni siri, manj slani siri. Jajca: lahko uživamo samostojno ali kot dodatek k jedem. Maščobe: prednost imajo olivno olje, sončnično, olje oljčne repice, surovo maslo, smetana, kvalitetna rastlinska margarina. Sladice: naj ne vsebujejo čokoladnih nadevov. Izogibati se moramo orehom,lešnikom, mandeljnom, arašidom. Zelenjava: priporočeno je korenje, koleraba, pesa, bučke, špinača, por beluši, mehke solate, brstični ohrovt. Odsvetje se stročnice, kapusnice, pekočo papriko. Krompir naj bo kuhan, dušen, pretlačen. Odsvetje se pražen, ocvrt in v testu. Sadje: prvi teden naj bo prekuhano. Odsvetujemo južno sadje (pomaranče, mandarine limone, kivi ) in jagodičje. Prehod na surovo sadje naj bo postopen. Najprej poskusimo eno vrsto sadja v majhni količini (npr. dva krhlja pomaranče). Če vidimo, da je otrok to dobro prenesel in nima želodčnih težav ali alergij, začnemo enako z druimi vrstami sadja. Sadni sokovi naj ne bodo presladki, mešani z vodo. Pijače: ne priporočamo presladke, prekisle, prevroče[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] (dražijo sluznico), premrzle (pospešujejo peristaltiko), naj ne bodo iz umetnih koncetratov. Začimbe: ne priporočamo ostrih začimb (poper, paprika, hren, gorčica, ocetni kis), čebule, česna. Priporočamo začimbna zelišča ( muškatni orešček, limonina lupina, cimet, vanilija, sadni in limonin kis, timijan, majaron, rožmarin, peteršilj, luštrek). Tako, da se moramo res VESELO BASAT, ker potem bomo omejene na tole zadevco[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Evo, jaz bom čez natanko par minutk (prej moram še na wc) odprla pospravljalno fronto v kuhinji[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]; je od včeraj zvečer OBUPNA ostala [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
|
|
|
|