Gina -> RE: Ven iz Ljubljane (28.3.2006 21:58:55)
|
Kaj ti pa je, anonimna? A si mal nesrečna? Pri nas je zjutraj vse spluženo, medtem ko v LJ. sneg leži v kupih in ledu po cesti. Cene so v našem Mercatorju take kot v Ljubljanskem Itersparu - izvoli si priti pogledat. Tudi v vseh drugih trgovinah so cene nižje, pa zaradi mene če se ti tvoja mestna rit zaštofa od zavisti zraven. Aja, jaz sem imela dovolj denarja, ko sem se selila, da bi kupila stanovanje v Lj., ampak si ga nisem želela, sovražim ljubljansko meglo od otroštva gor, in od malega sem trobila vsem, da jaz pa tukaj ne bom živela, jaz resnično ne vidim nobenega plusa od ljubljane - razen gospodarstva, ki ti daje službo, jasno. Ampak to pa spet ni nujno, saj v končni fazi lahko imaš srečo in dobiš službo v kraju, kamor se preseliš, ali kje bližje kot je Lj. Če govorimo o drugih mestih, potem tudi tega plusa ni, kajti zdi se mi, da je npr v Mb kar težko dobiti službo, če jo pa že, pa so plače tam tudi nižje, čeprav tudi cene v trgovinah. Iz OŠ imam samo eno prijateljico, pa še ta je v Mb šla - evo spet ena iz čudežne Lj, ki ni marala Lj. Vse ostale prijatelje imam iz raznih obdobij mojega življenja in ja iz različnih krajev. Če pa ti misliš, da vsi ljudje, ki pridejo v tvoje življenje po 20. letu, ali če so slučajno iz vasi, niso nič prida, ali vsaj nevredni iskrenega prijateljstva mi je pa hudo zate. Aja, srednja šola je lahko res kriza, sploh če imaš take otroke, ki si jim suženj. Moji bodo hodili lepo na avtobus ali vlak. So samostojne sorte. Ne bom njihov razvošček vsak dan. PO otroka v vrtec....saj sta dva človeka ponavadi, pa najbrž ne delata oba do petih, ali kako. Poleg tega se skoraj vedno kakšna rešitev najde, redkokdaj v resnici nimaš nobene možnosti, da bi kdo prišel po otroka. Če pa je tudi otrok v vrtcu do pol petih, pa ni nobene katastrofe. Saj večinoma otroci čisto uživajo v vrtcu. Ali pa najameš kakšno gospo, da ti hodi po otroka v vrtec ob pol štirih, pa se ravno sprehodita do doma do takrat, ko ti domov prideš, pa še otrok je bil na luftu. Ti pa verjamem, da je tebi mesto res fajn. Poznam veliko take sorte ljudi in še nihče od njih me ni mogel razumeti. LJubijo mestni vrvež. Če pa vprašaš druge vrste ljudi, ki pa imajo druge vrednote, ti bodo pa drugače opisali svoje želje. Nekaterim ljudem je vas res fajn, ali pa manjše mesto. V resnici tvoj post ni letel samo name, ampak na vse ljudi, ki ne živijo v Ljubljani. Pa si mislila, da v resnici noben od te množice, ki jim Lj. ne potegne, nima dovolj denarja, da bi šel živet v meglo? Pa si mislila, da smo vsi ušli iz časa po vojni, ko nisi bil dosti nobel, če nisi bil meščan, da je koga še sram, če živi na vasi? V resnici si samo svoje želje, potrebe in komplekse razkrila in poleg tega še to, da si človek brez hrbtenice, saj se niti podpisat nisi upala.
|
|
|
|