Rewel -> RE: Ven iz Ljubljane (4.4.2006 23:23:28)
|
Slučajno sem naletel na tole temo oz. forum, ki ga sicer žena redno spremlja. Pri nas je rahlo drugače. Žena je ljubljančanka, jaz sem pa iz manjšega mesta 100 km stran. V LJ sem živel od vojaščine naprej (12 let). Potem pa sva se preselila v Logatec v večje stanovanje - ker imava rada naravo, outdoor športe in ker sva dobila eno sobo več. Oba sva se vozila v LJ v službo. Ko je bila naša čebelica stara leto dni, je žena dobila hišo v LJ. Nisva bila prepričana o selitvi nazaj v LJ, hiša pa naju je čakala. Odločila sva se za selitev nazaj v LJ, z mislijo, da se bova že privadila. Sedaj po letu dni razen tega, da ima naša čebelica zelo rada vrtec, ker je vzgojiteljica naravnost perfektna, nama LJ ne pomeni nič. Šele sedaj ugotavljava, kaj sva izgubila. Sedaj bova prodala hišo, zgradila novo v Logatcu ter za preostali denar kupila še kakšno stanovanje v LJ, če bo kateri od otrok bolj za mesto. Za naju je Logatec raj na tem planetu. Je bilo že praktično vse povedano o prednostih Logatca oz. drugih krajev izven LJ. Morda dodam le nekaj misli; - veliko bolje, če se otrok vozi v SŠ v LJ ali Postojno, kot da jo ima za vogalom, tako jim ostane manj časa za neumnosti - ko gre otrok "ven" v LJ, ga ni več in vi dejansko nič ne veste, kaj počne in s kom hodi, v majhnem kraju se pa vse ve - tekom OŠ postanejo veliko bolj samostojni, saj lahko sami hodijo na popoldanske interesne aktivnosti, v LJ jih razvaža očiTaxi - že moj oče nam je kupil smuči, da bomo tudi pozimi imeli zunaj kaj početi in ne bomo zahajali v gostilne; Logatec pa omogoča ravno to, da zimo uživaš, saj običajno lahko celo zimo smučaš tako in drugače; letos smo komaj preživeli zimo v LJ, Logatec je pa za popoldanski izlet iz LJ z majhnim otrokom tako daleč...
|
|
|
|