|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ven iz Ljubljane
29.3.2006 17:19:29   
Lianna
Prednost Lj. je tudi potem, ko gredo otroci v srednjo šolo. Raje živimo v Lj. in damo za mesečno vozovnico 5.000, kot pa nekje vn iz Lj. pa bi mogl dat 30.000. Sploh pri tistih, ki imajo že tako ves čas denarne težave se to zelo pozna.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
29.3.2006 17:21:30   
Anonimen
Vidim da se tisti, ki ste izven mesta tolažite z neumnostmi.Stara sem veliko več kot 30 in se ne bom vračala h zemlji.Dobro zasluživa in imam pač veliko stanovanje v Lj.Najbrž pa ene boli, da niso več v mestu, saj drugače ne bi bilo takšnih odgovorov.Malo pa tudi preračunajte, koliko stane otrok, ko gre na srednjo šolo in na faks.Mislim  na vožnje , najemnine.Pa lep sončen pozdrav.
PS:Pa upam , da vam v prečudovitem Logatcu kmalu skopni sneguser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
29.3.2006 17:51:17   
nejcko

Veš, anonimna, vsak človek ima svoje interese in želje in vsak jih uresničuje po svojih najboljših možnostih. Jaz se z ničemer ne tolažim, še manj se ne čutim prizadete. Ja, živim v Lj in so mi ravnokar začeli graditi tik pred nosom nov objekt - delali bodo najmanj leto in pol in v tem času smo prebivalci dveh stolpnic ostali brez parkirišča.  Ampak to je pač en vidik. Drugi pa je, da se nam hodi mularija vsak dan drogirat na stopnišče. Pa še več vidikov je, tako negativnih kot pozitivnih.
Sama si pač želim na deželo, nekaterim to ni v interesu. Kakor komu drago. Bili smo vprašani in odgovorili smo, ti pa se očitno v svojem lepem stanovanju počutiš ogrožena od ene Logatčanke, ki je z ljubeznijo opisala svoj kraj. Pa daj še ti svojega, a ti kdo brani.

Aja, pa še to - a tvojemu otroku pa že kar na čelu piše, da bo hodil na SŠ v Ljubljano in celo faks si je že izbral. Bravo!!!! Glej, da se ti slučajno kje ne zalomi pri vzgoji. Če smem biti tudi jaz malček nesramna.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
29.3.2006 17:57:47   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Vidim da se tisti, ki ste izven mesta tolažite z neumnostmi.

Sicer nisem iz Ljubljane, nikoli nisem bila in nikoli ne bom ampak se bom vseeno oglasila pod tole temo. Jaz v Ljubljani ne bi živela za noben denar, še če bi morala v Ljubljano v službo bi se raje vozila vsak dan gor in dol kot moj brat kot da bi živela v Ljubljani. Sploh ne morem verjeti, kako si lahko kdo želi živeti tam.
In še z argumenti, da je to mesto. Pa ljudje božji, očitno mesta sploh videli še niste. Sredi tega mesta se pasejo kokoši, zrak pa je poln vonja po gnojnici (če ni slučajno vonj smoga bolj očiten).

Tudi sama sem se z mesteca priselila v primestno okolje, vas to zame namreč ni, ker je okolje izgubilo že vse elemente ruralnosti. Pa bi za ta denar lahko kupila kako nadstropje bloka ali dve v svojem rojstnem mestecu ali v Ljubljani. In se vozim v službo dobrih dvajest minut. Vsako minuto, ki jo preživim doma, uživam, vsaj korak na lastnem vrtu mi daje energijo, ki je ne dobim nikjer drugje.
... in če so to tolažbe oz. neumnosti, naj me zdaj takoj strela zadane!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
29.3.2006 18:03:06   
Anonimen
A te mal strese, ko se spomniš na šolanje v Lj. in na cene ??Pa končujem debato se mi ne da več.Lepo se imejte kjerkoli pač že ste user posted image !

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
29.3.2006 18:14:08   
nejcko
Ja itak. Sploh, ker vidim, da vsi visokoštudirani ljudje, znanstveniki, kulturniki itd. prihajajo zgolj in samo iz Lj, pa še to samo iz zeloooooo bogatih družin. Dream on.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
29.3.2006 20:35:42   
Anonimen
Pa še jst pridam svoj lonček.
No osebno js sem šla pri 14 od doma- ja iz vasi v manjše mesto (čeprav je bla vas predmestje, bl ko mesto).
In iz totalne province na faks v Ljubljano. In mi je ustrezala. LJ namreč. In mi še ustreza. Ampak ko sem začutila utrip življenja precej večjega mesta kot je LJ sem vedela da je to to. Da hočem nekoč živeti tam in na takšen način. LJ je bila le beden nadomestek tega utripa življenja. Ljubljana je dejansko bedno nadomestilo za prestolnico. Nima niti enega od 4 elementov, ki mesto naredijo metropolo:
1. terminalna železniška postaja
2. metro
3. vsaj mio. prebivalcev
4. množični morilec

Ne bom izpostavljala problemov s katerimi se srečuje LJ tako v prostorskem, gospodarskem in socialnem smislu.

Pa ne me imet zdej za enga provincialca ki lapa po LJ. Zame je LJ dom. Prvi pravi dom in tukaj se počutim doma (aja pa tud dovolj veliko stanov. sva kupila-sama). In v nekem momentu me je začela utesnjevat. Želela sem zadihati, zajeti širše, videti širši horizont.
In LJ ni mesto, LJ je prevsem priložnost, možnost. Vse se dogaja tukaj in zato imaš možnost, pa ne da bi jo koristil, ampak maš pa jo. 

Tukaj pač ne bomo skupaj prišli. Ljudje smo si različni. Nekaterim pomeni veliko nekaj povsem drugega kot drugim.

Nekomu pač to, da živi nekje v LJ pač pomeni ogromno - otroci hodijo v SŠ in živijo doma, hodijo na faks in živijo doma, dobijo partnerja in živijo doma, končajo faks in živijo doma, dobijo službo in živijo doma, zaslužijo boljš kot strši in še kar živijo doma....Potem so stri 25, 27, 30, 32 let in še kar živijo doma.

In kolk se privarčuje na ta račun. Ja zihr stavijo denar na stran (no vsaj velika večina ga verjetno ne).
Oja pršparajo ja na dnarju, pa tud na samostojnosti. Jih poznam veliko takih, ki jim je bilo zelo hudo it na svoje, ker je bilo doma bolj komot. Sej ne trdim, da izven LJ tega ni - ampak provincialci smo prisiljeni it od doma in se spopasti z vsaj navidezno samostojnostjo tekom študija, če živiš pri 30 doma v istem gospodinjstvu s starši in partnerjem, ker ti je komot, ker ni treba plačevat in tako življenje vlečeš v nedogled .... Ne vem no, sem pa raje provincialc. Pa tud z vozovnicami in vozači je isto.

Sicer moja želja je vedno bila živeti v centru LJ (v stari LJ, kjer sem že živela). Ampak danes vem, da če se mi zgodi družina in želja partnerja po življenju drugje, grem. Brez pomislekov in obžalovanja. Pa četudi v Lepeno ali pa zadnji zaselek ob hrvaški meji.

Dom ni kraj kjer prebivaš, dom je tam, kjer je srce, kjer si sprejet, kjer te imajo radi. Dom je tam, kjer si ga narediš (tud na Antarktiki, če je treba).

In odgovor na vprašanje - če se ti hodi iz LJ pejt proti Primorski.

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
29.3.2006 21:25:22   
AKŠ
Vidim da se tisti, ki ste izven mesta tolažite z neumnostmi.Stara sem veliko več kot 30 in se ne bom vračala h zemlji.Dobro zasluživa in imam pač veliko stanovanje v Lj.Najbrž pa ene boli, da niso več v mestu, saj drugače ne bi bilo takšnih odgovorov.Malo pa tudi preračunajte, koliko stane otrok, ko gre na srednjo šolo in na faks.Mislim na vožnje , najemnine.Pa lep sončen pozdrav.
PS:Pa upam , da vam v prečudovitem Logatcu kmalu skopni sneg

Vidim da se tisti, ki ste izven mesta tolažite z neumnostmi.Stara sem veliko več kot 30 in se ne bom vračala h zemlji.Dobro zasluživa in imam pač veliko stanovanje v Lj.Najbrž pa ene boli, da niso več v mestu, saj drugače ne bi bilo takšnih odgovorov.Malo pa tudi preračunajte, koliko stane otrok, ko gre na srednjo šolo in na faks.Mislim  na vožnje , najemnine.Pa lep sončen pozdrav.
PS:Pa upam , da vam v prečudovitem Logatcu kmalu skopni sneguser posted image

ej ej anonimna...tole kar si napisala ti so zame neumnosti....

glej - dekle je vpašalo in dobilo različne odgovore.

kar pa še ne pomeni, da vse ki ne živimo v LJ trosimo neumnosti....

če maš dovolj denarja, pol ti kr bodi v LJ. Jaz ga nikoli nisem imela preveč in sem zelo kmalu začela služit svoj kruh in s tem želela razbremeniti starše.

Danes s svojo plačo prav lepo shajam in imam pri svojih 27ih hiško in družinico - kaj več si lakho želim. Velika prednost je tudi ta, da so me razdalje ki sem jih opravljala (SŠ v Celju, fax v LJ, služba v LJ) naučile varčevati in obrniti vsak tolar.

Poznam kar nekaj primerov, ki živijo v LJ - še vedno pri starših ker je to najbolj komot, pa so stari tud čez 30. Imajo isto plačo k jaz al pa še večjo (pa tudi sama nimam slabe), pa so iz meseca v mesecu "broke" - ker so navajeni na lahkotno življenje v LJ. Takšnega poslati iz LJ, se mu zrola....

Seveda pa je to stvar vsakega posameznika. Če ti življenje v mestnem vrvežu ustreza - izvoli. Meni je veliko ljubše to, da me zjutraj zbudijo sončni žarki, da lahko popijem kavico na svoji terasi med samim zelenjem, da imam delček svojega vrta....in mi na kraj pameti ne pade, da bi to zamenjala z LJ, kjer sem že živela....

Mogoče bi (anonimna) drugače gledala na stvar, če bi poskusila živeti iz LJ. Če ne poskusiš ne moreš vedet in solit pameti... Jaz sem poskusila oboje, mestni vrvrž in naravo, ter se odločila za slednje, ker mi je tako najbolje....

Opazujem te,kako mirno spiš,te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele,ko tvoja dlan leži v moji,opazim,kako zares majhna si.Tako si majhna-pomeniš pa mi ves svet.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
29.3.2006 22:38:56   
pety78
No, jaz sem študirala v Mariboru, tam sem se zaposlila in še nekaj let delala. Pa me je ljubezen zanesla v Ljubljan. Trenutno sem v mestu, ampak kupujeva stanovanje nekje v okolici Ljubljane. Najprej sva gledala proti Gorenjski in Štajerski. No, sedaj po vaših odgovorih,  bom pa še proti Primorski. user posted image  Ja, sem navajena mesta, ampak ko imaš enkrat družino, spremeniš svoje želje. Ko sem v Mariboru žurala do nezavesti, si nisem predstavljala, da bi mogla biti nekje na vasi. Sedaj mi do žura več ni. V trgovino se itak vedno peljem z avtom. Ali naredim 2 kilometra ali 5, je tako isti drek. Si ne želim, da bi moji otroci stopili z bloka na cesto, kjer divjajo vse manj tolerantni vozniki, ampak raje na zelenico, daleč od ponorelega sveta. user posted image

(odgovor članu AKŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 34
29.3.2006 23:12:19   
kofetek2010
mi smo tud ven iz LJ, sicer le 2 km od južne obvoznice in 10 minut do centra, a smo vseeno na vasi user posted image   in ker nam je tukaj lepo, iščemo v bližini parcelo user posted image

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 35
30.3.2006 0:25:00   
Šoni
Vsak si poskuša urediti domek po svojem okusu in glede na finančne zmožnosti, ki pa so žal še vedno glavni faktor odločanja. Nekateri imajo radi mestni vrvež, drugi pa so bolj za umirjeno življenje nekje na obrobju. Okusi so različni, tako da ni vedno tisto kar je nedosegljivo tudi najboljše. Sama sem živela 30 let v Ljubljani (Šiška), imela stanovanje za Bežigradom, pa sem se vseeno odločila za ''ven iz Ljubljane'' in se preselila v Grosuplje. In ni mi žal. V službo, v Murglah, pridem prej kot sem, ko sem bila še v Ljubljani. Prestolnica je zame še vedno dosegljiva kadar si to želim, z avtom do centra potrebujem le 15 minut.
Tako, da sama ti lahko dam le pozitivno izkušnjo glede vprašanja, ki si ga zastavila. Vedi pa, da če se misliš seliti v Celje in se voziti nazaj v Ljubljano boš kakšno uro na cesti in če te to ne moti, le korajžno.

LP, Šoni

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 36
31.3.2006 13:07:40   
jakaracman
Jaz sem pa pred parimi meseci brala v prilogi dnevnika-Nepremičnine izračune, kj se splača če vzameš primer, da greš izven Lj živet in se voziš v Lj. delat-glede cene stanovanje.Izkazalo se je glede na stroške, da se splača zaradi cene stanovanja , ki je seveda nižja iti daleč samo okoli 20 KM.Drugače , te pride cenovno isto, mislim ,da po 10 letih.Splača se prebrati, sigurno če katero zanima bodo v uredništvu dnevnika znali pomagati.Vse ostalo, kot so kaj je lepše in boljše je stvar posameznikovega okusa.Res pa je , da stroški vožnje v mesto , ko gredo enkrat otroci v šolo, še zdaleč niso zanemarljivi, prav tako zasedenost vrtcev po manjših krajih.Mislim , da je ena rekla, da če zamujaš z službe v vrtec po otroka, ti pa kakšna gospa otroka čuva- ja ampak ne zastonj.To je samo moje skromno mnenje.Lp vsem

(odgovor članu Šoni)
Neposredna povezava do sporočila: 37
31.3.2006 15:11:50   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Selena

Sploh ne morem verjeti, kako si lahko kdo želi živeti tam.
In še z argumenti, da je to mesto. Pa ljudje božji, očitno mesta sploh videli še niste.

Jza pa ne morem verjet, da je kdo zmozen izjavit kaj takega. Ja halo, sej mamo razlicne interese?! Kako pa lahko kdo verjame, da si clovek zeli ziveti in the middle of nowhere?

IZVIRNO SPOROČILO: Selena
Sredi tega mesta se pasejo kokoši, zrak pa je poln vonja po gnojnici (če ni slučajno vonj smoga bolj očiten).

Ja, res, ko se po Copovi sprehajas je tko kot v hlevuuser posted image  Kmetije so v Dravljah, na Przanu in na Vodnikovi. Se pritozujejo glede kupa gnoja, pa ni se vedno nihce nic naredil.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
31.3.2006 15:14:57   
Anonimen
Draga fišica in bodo tam tudi ostale ker so zaščitene. In zaščitil jih ni nihče drug kot Ljubljanska enota ZVKD-ja.
****, takle mamo.
In Ljubljana ni samo center mesta ampak tud vse ostalo okoli njega. In tudi ti se imajo za ljubljančane.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
31.3.2006 15:23:58   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ribicaRR

No, jst pa ne bi sla iz Lj. Kljub neociscenim cestam, megli in vsemu ostalemu. Mesto je le civilizacija.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Jah no tole pa lahko pričakuješ od tipične ljubljanske najstnice.
Sorry fiša, nič nimam proti tebi, ampak ta stavek..... user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
31.3.2006 16:10:04   
Gina
Ma, jakaracman, kdo pa je rekel, da se moraš potem še v Lj. vozit? Zakaj bi se? Mogoče nekaj časa, dokler ne dobiš službe bližje, potem pa zamenjaš, a ne. Druga stvar je, da se obešeš na malenkosti - če gre gospa po otroka v vrtec, plačaš. Res je, vendar je redko redko v resnici tako, da od para nihče ne more prej po otroka ali da si ne moreta zrihtat del. časa tako, da normalno prideta po otroka, saj ni samohranilka. Pa še ko sem bila jaz samohranilka, se je čisto dalo vse zrihtat, daj no mir. No, pa če vzamemo še primer, da se res oba vozita v Lj. V tem primeru dobita dvojno povrnjene stroške za prevoz, vozita se pa lahko z enim avtom. Povrnjeno dobita tako tudi tisto amortizacijo za avto, ki ju v resnici pride koštat. Ali pa tako, kot je npr. pri nama, da se samo jaz vozim in ne grem sama, ampak s sodelavko, tudi to je varianta.

Skratka, najbolj butasto od vsega pa je, da greš živet nekam ven iz Lj., potem pa se tam ne počutiš doma, greš tja samo spat, ne vzameš kraja za svojega, vzameš za svojo samo hišo, v kateri si. Če ostaneš več ali manj vezan na Lj., pa če si tolk trapast, da tja še otroke daš v šolo, češ da je primestna šola bolj zanič ali kaj takega, potem je boljše, da ne greš ven iz Lj. Če pa vidiš ven iz Lj. več plusov, kot minusov, pa če resnično uživaš izven ljubljanskega smoga in megle, potem pa je to prava odločitev. Aja, 20km ven je še vedno megla, pa poleg tega je še gužva. Npr. če se voziš iz Brezovice, je tam vreme identično ljubljanskemu, poleg tega imajo nemogoče razmere zgodaj zjutraj za v službo priti, kolona je vedno tako dolga, da ji ne vidiš konca, pa še semafor je vmes - rabijo dlje časa do službe kot jaz. In po moje je tako še v drugih bližnjih krajih, razen, kolikor vem Grosuplje. To je že skoraj izven lj. kotline + avtocesto ima, pa še plačljiva še ni. Razen cene so tam precej višje, vsaj v kolikor ne greš vsaj do Ivančne.Ampak Ivančna se pa tudi razvija, imajo nov velik mercator center....meni je tam všeč. Samo jaz nisem merodajna, mene razen službe, zaenkrat nič ne vleče v Lj. In prav fajn mi je v naših pozimi zasneženih, poleti sončnih krajih.

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 41
31.3.2006 17:31:10   
skuštrana
Bom samo nekaj napisala glede srednjih šol in faksov..
Pa kaj mislite, da so srednje šole samo v Lj??? Tudi v Postojni so, pa v Celju pa še v nešteto manjših krajev po Sloveniji. Ni treba ravno v ljubljano...In faksi isto..Sploh pa, skoraj vsak mladostnik si pri 18 letih želi "na svoje"..Pa magari v prestolnico študirat, in je prav fajn, ker ti starši ne visijo nad glavo za vsak korak. Pa še samostojnosti se navadiš in da ni vse kar tako na easy..Jaz bom full vesela, če bo moje dete šlo pri 18 študirat in živet za sebe( seveda, te finančno to udari po žepu, vendar te tudi če je doma).. Sama sem živela v "velikem" mestu, sicer ne v Lj, ampak se ne bi nikoli vrnila...Meni je Celje ravnoprav. Ima vse kar potrebuješ za normalno življenje, po drugi strani pa ti je vse na dosegu roke. In lahko vsepovsod prideš peš.
Definitivno navijam za VEN IZ LJUBLJANEuser posted image . Ja, pa proti Primorski je ok, če se ne bojiš burjeuser posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 42
31.3.2006 20:06:04   
Anonimen

Jza pa ne morem verjet, da je kdo zmozen izjavit kaj takega. Ja halo, sej mamo razlicne interese?! Kako pa lahko kdo verjame, da si clovek zeli ziveti in the middle of nowhere?
Ja, res, ko se po Copovi sprehajas je tko kot v hlevuuser posted image  Kmetije so v Dravljah, na Przanu in na Vodnikovi. Se pritozujejo glede kupa gnoja, pa ni se vedno nihce nic naredil.

Hja, vse je relativno. Do centra Trsta imam 16 km vožnje, do Kopra pa niti 10. Ja, res sem in the middle of nowhere!

Tista dva metra Čopove pa je res prispodoba in podoba velemesta. Ma ne me basat, dej!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
31.3.2006 20:12:25   
Anonimen
Sem ljubljanjčanka že od rojstva. Že kot otrok sem sanjala, da bom nekoč živela izven Ljubljane, v stiku z naravo.
Mesta ne maram, ne maram trgovin, trgovskih centrov, velikih parkirišč, smradu po izpušnih plinih, smoga, gostega, strnjenega prometa, gneče vsepovsod. Ne maram množice neznancev, ki brzijo mimo mene s praznimi pogledi, ne maram občutka, da sem ena izmed njih.
Ne maram ogromnih jumbo-plakatov, ne maram popljuvanih pločnikov, polnih ogorkov, čigumijev, papirčkov.
ne maram, da me namesto žvrgolenja ptic zbudi zvok drvečih avtomobilov.
Ne, res ne maram mesta in nikoli ga ne bom sprejela.
Ob vsaki priložnosti pobegnem v naravo. Sedaj ko bo toplo, bomo kidnili vsak petek in nas do nedelje ne bo nazaj.
Imam čudovito družino in neskončno uživam ob svojih otrocih, želja po mali hišici, daleč stran od nagnusne Ljubljane pa postaja vedno bolj goreča in vse sile bom napela, da si jo nekoč uresničim.

(odgovor članu bambolina)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
31.3.2006 21:39:26   
Anonimen
Pa dobr, a je sploh se kje kdo, k nima samo nekih grdih stvari cez Lj za povedat? K mu je tuki vsaj kej vsec?

Mislm, ne vem po kaki logiki potem tko tezko najdes primerno stanovanje itd.

Mi je zal, da sem sploh karkoli napisala na tej temi. Ker ce nimas zelje po zivljenju na vasi, v naravi, nimas pravega mnenja.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
1.4.2006 6:42:42   
Anonimen
Ne glede na vse, kar sem prej napisala, bom rekla takole - meni v LJ zelo ustreza živeti, žal pa mi finančno ne znese (kdo ve, morda mi pa kdaj bo?) v LJ kupiti strehe nad glavo zase in za svojo družino. In samo finance so razlog, da razmišljam o selitvi izven LJ (npr. v Postojno). Če bi mi finančno zneslo, ne bi šla iz LJ nikoli. Od rojstva živim tukaj (z manjšimi presledki, ki sem bila v najemu drugje po SLO) in sem mesta navajena. Mesta samega in mestnega načina življenja. Nisem vaški tip človeka. Živela sem v Stahovici pri Kamiku in sem imela do trgovine cca. 15 minut peš (moje hoje). Sem mislila, da me bo pobralo - in sem šla večinoma z avtomobilom. Ena gostilna, ena pošta. Vrtec ja, ampak polno zaseden. Vse ostalo je bilo v Kamniku, ki pa je peš že toliko stran, da potrebuješ malo manj kakor cel dan, da greš tja, opraviš, kar misliš, in nazaj. Z vozičkom - ni šans, ker niti pločnika ni, da o razdalji sploh ne bi. In cel kup podobnih zadev je, zaradi česar sem tekom let ugotovila, da mi je v LJ bolj všeč. Saj so ostala mesta enaka, ampak jaz jih ne poznam dovolj dobro. LJ je pač moj dom in zamenjala ga bom samo po sili razmer (beri: finance) - drugega razloga ni. Tukaj je moja služba, tukaj so moji prijatelji in, nenazadnje, tukaj je pokopana moja mama, moja edina sorodnica. Vsi spomini me vežejo na LJ in sem dovolj nostalgična, da jih ne dam kar tako. Tudi kmetije me niti najmanj ne motijo. Poleti se z veseljem sprehodim po tistem delu Šiške (na poti v Mostec) in se navoham "naravnega" vonja. Nahranim mucke, ki skačejo naokrog, fotografiram kakega konja, poklepetam s kmeti, ki delajo od jutra do večera - pa sem čisto zadovoljna. V naslednjih 5-ih minutah pa sem že sredi Mercator centra, kjer prav tako uživam.
Skratka - LJ je moje mesto, pa kakršnokoli je že. Ima vse (marsičesa še preveč), kar mesto potrebuje, pa čeprav se s svetovnimi metropolami v marsikaterem vidiku ne more primerjati. Niti ni treba, da se, ker potem ne bi bila edinstvena.
Množičnega morilca pa res ne potrebujemo, da bi se potem lahko reklo, da je LJ mesto... user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 46
1.4.2006 7:08:16   
CUKRČEK

Pa dobr, a je sploh se kje kdo, k nima samo nekih grdih stvari cez Lj za povedat? K mu je tuki vsaj kej vsec?

Mislm, ne vem po kaki logiki potem tko tezko najdes primerno stanovanje itd.

Mi je zal, da sem sploh karkoli napisala na tej temi. Ker ce nimas zelje po zivljenju na vasi, v naravi, nimas pravega mnenja.

Ah daj no, ribica....saj ni treba pol vedno biti takoj užaljena in se naredit največje revice. Res se je najlažje žrtev naredit, a ne?!? PAč vsak svoje mnenje.  Sicer si pa ravno ti izjavila eno večjih gluposti, da je Ljubljana vsaj civilizacijauser posted image  Civilizacija pa taka.

Jaz živim v okolici Horjula. Na vasi. Pa mi niti pod razno ne poade na pamet, da bi šla v mesto živet. Ne moreš verjet, da imamo tudi tukaj trgovine, pa šolo, pa avtobus....ej, stara, tudi disko imamo, pa še fajn popularen je daleč naokoli.  Res nimate tega samo Ljubljančani.
Pa moji otroci bodo  živeli v naravi, vedeli bodo kakšna je krava  in ne bodo mislili da je vijolična, pa da svizci le ne govorijo in zavijajo čokolade... in poznali bodo kaj več, kot le beton in stolpnice in celodnevno postopanje po trg. centrih.
Jaz celo življenje živim na vasi pa sem se tudi izšolala, nisem "zahojena kmetica"...
Malo spoštovanja, ribica, do nemeščanov, prosim!

Za tisto, ki je odprla temo, pa: Horjul in okolica se zadnje čase fuul širi....vedno več je mestnih priseljencev. Je dosti blizu mesta, če pač imaš tam službo. Jaz delam tudi v Lj. in imam do tja ene pol urce.

< Sporočilo je popravil CUKRČEK -- 1.4.2006 7:24:59 >

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 47
1.4.2006 8:46:13   
Primoza
Močvirje je bolj mišljeno na izraz žabarji, ki izvira iz tipične hecne besede "kva".

Saj takih izrazov je polno, tudi MB izpade v kaki gostilni izven narečnega območja zabavno, če nečesa v gostilni nimajo, potem pa z vprašanjem naroči "KOK TO".

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 48
3.4.2006 11:03:45   
copka
Na vprasanje bi odgovorila: v Logatec.

Zakaj? Ce odgovorim na druga vprasanja hkrati- imamo asfalt in plocnike, imamo dve posti, vsej dve banki, dve soli, dva vrtca + karitasov, tus, merkator (center+manjse trgovinice, obeta se nam tudi Spar), zdravstveni dom, zupnijsce, par cerkev, blokovska naselja( za tiste ki se jim tozi po mestu), celo dva rondoja (se en v planu) sportni center, obcino, upravno enoto, carinarnico(mislim, da je se).... in industrijsko cono, ki bo prinesla nova delovna mesta, poleg vsega se dobre povezave-zeleznico v centru mesta, dobre avtobusne povezave, avtocesta ravno prav oddaljena od mesta- ja Logatec je dobil naziv MESTO- zato smo tudi mi MESCANI.

Za dodatek pa se Sekirico- smucisce (bolj za otroke) okoli hriba pa tecejo (pozimi na smuceh), se sprehajajo, otroci so svobodni.

Mislim, da smo v nasem mestu, kar kos Ljubljani. Ima pa Ljubljana v svetovnem merilu naziv manjse mesto. Jaz pod mesto razumem res pravi promet, to da nimas kam parkirat, kaos(ki ga v Lj ni), res tisto, ko se moras zliti z ljudmi, center mesta, ki je velik kot sama Ljubljana. SEm se pa v LJ solala, pa smo preziveli, pa sem se v Trstu, pa smo financno preziveli, pa sem sla v Anglijo v izmenjavo v veliko mesto, pa sem prezivela. In so me ravno te izkusnje izoblikovale, da sem sla stran od doma. Ce bi zivela v Lj, ne bi nikoli sla od doma, se faks bi tam koncala. Zelo verjetno ne bi videla vsega kar sem do sedaj videla.

Mi pa stopate na zivce, ko recete da raje zivite v Lj kot da ste kmetje in kmetice. Nasprotje mesta NI samo odrocna hisa v nevemkakih hribih. So tudi manjsa mesta!!!

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 49
3.4.2006 12:29:31   
Barbs

Dom ni kraj kjer prebivaš, dom je tam, kjer je srce, kjer si sprejet, kjer te imajo radi. Dom je tam, kjer si ga narediš (tud na Antarktiki, če je treba).

user posted image user posted image user posted image user posted image

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?