Gina
|
Ma, jakaracman, kdo pa je rekel, da se moraš potem še v Lj. vozit? Zakaj bi se? Mogoče nekaj časa, dokler ne dobiš službe bližje, potem pa zamenjaš, a ne. Druga stvar je, da se obešeš na malenkosti - če gre gospa po otroka v vrtec, plačaš. Res je, vendar je redko redko v resnici tako, da od para nihče ne more prej po otroka ali da si ne moreta zrihtat del. časa tako, da normalno prideta po otroka, saj ni samohranilka. Pa še ko sem bila jaz samohranilka, se je čisto dalo vse zrihtat, daj no mir. No, pa če vzamemo še primer, da se res oba vozita v Lj. V tem primeru dobita dvojno povrnjene stroške za prevoz, vozita se pa lahko z enim avtom. Povrnjeno dobita tako tudi tisto amortizacijo za avto, ki ju v resnici pride koštat. Ali pa tako, kot je npr. pri nama, da se samo jaz vozim in ne grem sama, ampak s sodelavko, tudi to je varianta. Skratka, najbolj butasto od vsega pa je, da greš živet nekam ven iz Lj., potem pa se tam ne počutiš doma, greš tja samo spat, ne vzameš kraja za svojega, vzameš za svojo samo hišo, v kateri si. Če ostaneš več ali manj vezan na Lj., pa če si tolk trapast, da tja še otroke daš v šolo, češ da je primestna šola bolj zanič ali kaj takega, potem je boljše, da ne greš ven iz Lj. Če pa vidiš ven iz Lj. več plusov, kot minusov, pa če resnično uživaš izven ljubljanskega smoga in megle, potem pa je to prava odločitev. Aja, 20km ven je še vedno megla, pa poleg tega je še gužva. Npr. če se voziš iz Brezovice, je tam vreme identično ljubljanskemu, poleg tega imajo nemogoče razmere zgodaj zjutraj za v službo priti, kolona je vedno tako dolga, da ji ne vidiš konca, pa še semafor je vmes - rabijo dlje časa do službe kot jaz. In po moje je tako še v drugih bližnjih krajih, razen, kolikor vem Grosuplje. To je že skoraj izven lj. kotline + avtocesto ima, pa še plačljiva še ni. Razen cene so tam precej višje, vsaj v kolikor ne greš vsaj do Ivančne.Ampak Ivančna se pa tudi razvija, imajo nov velik mercator center....meni je tam všeč. Samo jaz nisem merodajna, mene razen službe, zaenkrat nič ne vleče v Lj. In prav fajn mi je v naših pozimi zasneženih, poleti sončnih krajih.
|