|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kresnila sem ga...
29.3.2006 8:13:14   
Anonimen
TA TEMA MI GRE RES FIL NA ŽIVCE, ZATO SEM SE ODLOČILA, DA SPLOH VEČ NE BOM BRALA!!!!!!!! Ona zgleda uživa v tem, da se vse z njo ukvarjamo. Rabi pozornost od nas, ker je očitno prej ni mela. Brez zamere!!!!

(odgovor članu Anja**)
  Neposredna povezava do sporočila: 51
29.3.2006 8:18:04   
dory
IZVIRNO SPOROČILO: Tassy

IZVIRNO SPOROČILO: teja.
Berem te in berem in te ne razumem...ne bom vec komentirala kej dost, ker se mi zdi,da situacija le ni tko grozna...ker ce bi bla, bi vidve s tamalo ze zdavnej spokale...

Teja saj ni treba da me razumeš, lažje mi je ko svoje občutke napišem tukaj gor, ne iščem tolažbe, razumevanja, .....lažje mi je ko se izpovem...

Da pa le ni tako grozno - se pa ne strinjam s tabo, res pa je da se ta moja situacija ponavlja za kar sem pa jasno kriva sama!!! In nihče drug...

A ves kaj ti bom se rekla...pride v zivljenju tudi tak cas,ko so vsa filozofiranja in lajsanje duse odvec...brez pomena in brez smisla...punca a mas glavo in jo znas uporabljat? a mas dve roki,da si z njima pomagas...torej zivljenje gre naprej, uporabi glavo in roke in naredi nekaj za svojega otroka...ne pa da jamras tukej gor in isces tolazbo...mi je prav zal,da sem tko ostra, ampak tukaj je nedolzno bitje,ki mora po nepotrebnem take prenasat...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 52
29.3.2006 8:57:24   
Anonimen
Z nasiljem se nikamor ne pride.Nasilje kliče nasilje v vsem tem,pa je udeleženo
čisto nedolžno bitje,ketremu je vse to dogajanje zelo slaba popotnica v dozorevnju v odraslega človeka.Mali otrok tega ne razume,naučila se bo,da je to normalno,del življenja in bo tudi sama uporabljala take metode.
To pa je hudo narobe.Samo v zdravem okolju otrok zraste v zdravega odraslega človeka.
Kot dve odrasle osebe bi morala oba pomislit,da sta vzgled svojemu otroku.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 53
29.3.2006 9:10:03   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

TA TEMA MI GRE RES FIL NA ŽIVCE, ZATO SEM SE ODLOČILA, DA SPLOH VEČ NE BOM BRALA!!!!!!!! Ona zgleda uživa v tem, da se vse z njo ukvarjamo. Rabi pozornost od nas, ker je očitno prej ni mela. Brez zamere!!!!

In spet ena, ki kokodaka anonimno. Pa dej bot baba, pa povej svoje mnenje neanonimno. Nič nimam proti anonimnim, ki na normalen način izražajo svoje mnenje, sam tkole user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 54
29.3.2006 9:26:36   
india
Ja,Kalbo, eni enostavno res nimajo dovolj poguma, da bi javno povedali svoje mnenje. Mnogi smo tukaj jasno povedali kaj mislimo o tem razmerju, še celo Tassy se je javno razkrila, tisti,ki se jih pa to dejansko ne tiče, pa nimajo "jajc".

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 55
29.3.2006 11:09:49   
Udb
Tassy, pa res ne vidiš nobene možnosti, da bi se odselila? Kakšna najemniška garsonjera...misliš da ne bi šlo? No, sigurno bi bila na tesnem z denarjem, ampak v tvojem primeru mislim, da noben denar ne odtehta notranjega miru!! Škoda te je in škoda tvoje punčke (pa tudi tvojega dragega) - dej fajn premisli!!

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 56
29.3.2006 12:36:51   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: tanaja*
Tassy, pober tamalo in pejt čimprej od njega! K prijateljici ali pa v varno hišo!

Varna hiša je za matere v stiski, ki morajo ubežat nasilnežu. Tebi v osnovi ni jasno, kaj varna hiša je. Naslov teme je: "Kresnila sem ga..." ne kresnil me je.

Tassy. V čem si boljša od partnerja? Enako ti popustijo zavore in reagiraš fizično. Enako greš k staršem, kot gre on k tašči. V prepiru mu odgovarjaš na enak način. Mi je žal, samo vidim tole: Praviš, da se želi poraviti. Ti to ne želiš. Hočeš stran.

Za odnos se je potrebno truditi takrat, ko je težko. In v tem trenutki si ti tista ovira.

Če ti mnogi ploskajo samo zato ker si na RR ti jaz ne morem. Če bi bil tvoj na RR bi pa njemu ploskali in kimali.

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 57
29.3.2006 12:53:01   
Anonimen

Definitivno se ti ni treba truditi za odnos.. Kaj bolj cudnega se nisem slisal.. na sreco to tudi ni mogoce in tako ostane samo pobozna zelja moralistov.. in se to predlaga v vecini primerov zgolj za zadovoljitev svojega poniznega ega.. In ponizni ego je hujsi od tistega pristnega.. pristni je vsaj iskren.. kar pove, je iskreno.. ponizni pa je hinavski.. ki ima za motiv nek cilj.. najveckrat so to nebesa.. kar pa je le podaljsek pohlepa..

Ne verjamem v to, da s pogovorom ali kompromisi ali trudim resis odnos..

Zame obstaja samo eno.. ko pac mine ta fajt in se oba pomirita.. ker je nevihte konec.. takrat se pogledas v ucke in ce takoj ne vidis.. da bi rad se ostal s tem clovekom.. potem te noben trud, pogovor ali kompromis vec ne resi.. Potem pojdi..
Ce pa to oba pri sebi vidita.. da si se zelita ziveti skupaj.. potem pa spet ni potreben noben trud, noben pogovor.. o tem in noben kompromis.. ker potem imata itak oba zeljo, da naredita tako, da ustrezeta en drugemu..
Tko da jaz zagovarjam bolj misticno varinato in ne toliko te preracunjiove in planske in podobno, ki ti samo pobere energijo. In cez en mesec si spet na istem.. Jaz v glavnem po tej poti ne morem iti.. kaksen odnos resevati.. ce se to ne zgodi samo.. pol je zavozeno..

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 58
29.3.2006 14:45:13   
Maček Muri
Res bi bilo zanimivo slišati tudi drugo stran. Po vsej tej kolobociji, ki se v presledkih vleče že več kot eno leto je meni precej jasno, da tukaj ni kriv samo eden.
Resnično mi je žal za otročka, ki raste v takem okolju. Samo to.
Oprosti Tassy, ampak če bi res hotela rešiti situacijo, bi jo rešila že zdavnaj. Tako pa se vrtiš okoli svoje osi. Jutri boš spet pisala, da odhajaš za vedno in spet ti bodo vsi ploskali, naslednji dan se bo pa zgodba ponovila. And again and again.
In ne, leta res niso odraz odraslosti. Žal. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 59
29.3.2006 15:25:09   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Tjazy
Definitivno se ti ni treba truditi za odnos.. Kaj bolj cudnega se nisem slisal..

Kvaliteta partnerskega odnosa = vloženi trud

Če nič ne vložiš. Nič popuščanja, nič potrpljenja skratka nič prilagajanje potem ti tak odnos ne pomeni nič in ga zlahka zavržeš. To poznaš.

Partnerski odnos v katerega vzajemno vlagaš v popuščanje, potrpljenje in se vzajemno prilagajaš te nekaj stane. In to kar si plačal nisi pripravljen zlahka zavreči.

Ne trudit se za odnos in oditi ob prvih težavah je lahko samo rezultat nezrele in egoistične osebe. Več kot jih je in večja kot so opravičila za tako ravnanje, večja je nezrelost.

Kaj pa tvoj pohlep po tvojih užitkih? Zadovoljitev samo svojih želja. Za ceno partnerja. Če so tvoji užitki pomembnejši od drugega, je možen samo odnos ključ-ključavnica. V takšnem odnosu pa Tassy ne želi biti. Saj zato išče izhod.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 60
29.3.2006 21:52:16   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Dejča

Vem, da poznamo le tvojo plat, toda iz tvojih postov veje sama nezrelost, naivnost in še kaj, pa bom raje tiho. Si ženska, ki se ne ceni dovolj. Pri takih starših, kot jih imaš, me to niti ne čudi. Hudo je le, ker vem, da bo v takšno osebo zrasla tudi tvoja punčka - ob tebi in tvojem partnerju. Kaj drugega se ji ne obeta, ker ji pač dajeta takšno okolje. Žal! Če misliš, da si naredila prav, da si šla nazaj zaradi nje, se prekleto motiš. Zaradi nje (če ne tudi zaradi sebe), bi morala proč od njega. Že zdavnaj - najkasneje takrat, ko je padel prvi udarec. Ne pa da se zdaj pred user posted image  kar družno pretepata!!!!
In zelo se strinjam z Leniko in podobno mislečimi. Ko te berem, mislim, da si je kak najstnik izmislil scenarij ... Na žalost tvoje hčere pa je to resnica user posted image .

user posted image user posted image

(odgovor članu Dejča)
  Neposredna povezava do sporočila: 61
30.3.2006 10:04:03   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

Kvaliteta partnerskega odnosa = vloženi trud

Če nič ne vložiš. Nič popuščanja, nič potrpljenja skratka nič prilagajanje potem ti tak odnos ne pomeni nič in ga zlahka zavržeš. To poznaš.

Partnerski odnos v katerega vzajemno vlagaš v popuščanje, potrpljenje in se vzajemno prilagajaš te nekaj stane. In to kar si plačal nisi pripravljen zlahka zavreči.

Ne trudit se za odnos in oditi ob prvih težavah je lahko samo rezultat nezrele in egoistične osebe. Več kot jih je in večja kot so opravičila za tako ravnanje, večja je nezrelost.

Kvaliteta partnerskega odnosa = tvojemu stanju.. tvojemu odnosu do sebe.. Lahko se tudi trudis.. samo to lahko pocnes kaksno leto ali dve.. potem pa vsakemu to pocasi presede.. ker v vsem v cemer se trudis.. nisi ti.. ampak zelis biti nekdo drug..

Kot sem rekel.. oba imata zeljo delati tako, da ustrezeta drugemu... kar ne pomeni, da nic ne vlozis.. vsekakor pa ne vlagas truda.. Ce vlozis trud, bo odnos utrujen.. ce naredis nekaj z veseljem.. ker bi tako ravnal v vsakem primeru ne samo v primeru tvojega partnerja.. potem zanjes veselje..  Ce se trudis.. in ravnas tako, ker imas cilj "dober odnos".. je v taksnem odnosu zelo tezko ziveti.. v bistvu nemogoce.. ker tako pocnes namensko.. ker ni to tvoja naravna reakcija...

"Ne trudit se za odnos in oditi ob prvih težavah "

Toel ni posledicno povezano, tko da se ne navezuje.. ampak lahko poves le vsako zase.. in sicer..

Ne trudit se.. je cist ok.. ker clovek ki ima dober odnos do sebe.. ki ima dobre reakcije do sebe.. jih bo posledicno imel tudi do drugih..
Ce se mora trudit, da sebe ne bo kaznoval in se jezil nase.. se bo moral tudi trudit, da partnerja na bo kaznoval in se jezil nanj.. kar pa nima smisla.. Najprej zrihtaj sebe.. ne pa se trudit za drugega..

in odidti ob prvih tezaveh.. Nihce ne oddide ob prvih tezavah.. in niti ti niti jaz ne veva katera tezave je tole v tem konkretnem primeru.. ziher pa ni prva..
In ce se na zacetku pac napacno odlocis.. iz nekih razlogov, ki jih spet midva ne veva.. je vsekakor bolje za vse tri udelezence.. odditi.. kot pa trmasto vstrajati celo zivljenje samo zato, ker te je do kosti strah Boga.. ki hudo kaznuje, sodi in ne vem kaj se vse..  To ni samo egoizem, ampak je tudi strahopetnost.. in tudi pohlep.. In potem v srednjih letih ljudje recejo.. Kako je zivljnjenje tezko... seveda je tezko, ce pa taksni moralisti modrujejo in napeljujejo folk na svoj mlin, da Vatikanska mafija vec denarja nakasira..

Nezrela osebnost? Kaj je bolj nezrelo, kot ustavariti organizirane religije, ki se med seboj koljejo in poneumljajo ljudi in z njimi manipulirajo? In to za religooznost, ki naj bi bila cloveskova najvecja intimnost?!

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 62
30.3.2006 10:19:34   
Anonimen
Kvaliteta partnerskega odnosa = tvojemu stanju.. tvojemu odnosu do sebe.. Lahko se tudi trudis.. samo to lahko pocnes kaksno leto ali dve.. potem pa vsakemu to pocasi presede.. ker v vsem v cemer se trudis.. nisi ti.. ampak zelis biti nekdo drug..

user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 63
30.3.2006 10:25:24   
Anonimen
Tjazy!

Včasih se strinjam s teboj včasih ne ampak za zadnje sporočilo, ki si ga napisal lahko rečem le: I'm impressed!!
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 64
30.3.2006 13:37:15   
tehnofil
kar ne pomeni, da nic ne vlozis.. vsekakor pa ne vlagas truda..

Tassy ne more vložiti ničesar brez truda. Govorimo namreč o njej in ne kar nek odnos v katerem dva funkcionirata. Vprašanje je kako in ali sploh vzpostaviti njen odnos funkcionalen. Brez obojestranskega truda ga ne moreta. Šele nato, če se ne izboljša ampak se utrudita je čas da gresta narazen. Ker od kje tebi, da se utrudita. Lahko se razvije odličen odnos, kot pri mnogih po prebrodenih težavah. Ostalo je bežanje pred težavami. Pa še ubežat ne more.

Sama si je partnerja izbrala, sama sta prišla do sem in sama morata naprej. Samo če se ne mislita truditi v težavi nista niti potrebovala začeti.

Ali otrokom na stranpoti tudi gledat v očke, če je še v redu. Pa v njih vidiš jezo, upor in odpor. Bi takrat ugotovil, da se ne splača in se obrnil stran ali bi se začel za otroka boriti in s TRUDOM vlagati v odnos, da bi otroka rešil? Res, da nekateri otročka pustijo tudi v kanti za smeti, vendar ne verjamem da bi ti svojega mladostnika v težavah prepustil cesti.

Za otroke seje potrebno boriti že veliko prej, če ne še celo' ce'lo življenje. Naprimer sedaj ko imata težave v partnerstvu.

..samo zato, ker te je do kosti strah Boga..

Glede tvoje razlage religije, vere in Boga imam stalno smešno sliko, podobno kot Košiček opisuje kakšen je ženski orgazem, sam ga pa nikoli ni doživel. Piše samo kar je slišal in prebral. Ob tem, da nimaš potrpljenja niti moči, da bi sam sploh kaj zvedel in prebral - razen splošnih puhlic.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 65
30.3.2006 14:17:15   
karinka
Mislim da sta kar za skupaj. Obnašata se kot dva otroka.

Namesto da mislita samo nase, se zavedajta da imata otroka ki vaju potrebuje in vidva STA JI ZGLED ! In kakšen zgled sta ji s tem vajinim obnašanjem ?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 66
30.3.2006 14:17:49   
Anonimen

Tassy ta trenutek tudi ne zeli vloziti nicesar.. in res bi bilo nesmiselno ji predlagati nekaj, kar ne zeli, ker v tem primeru je neuspeh zagotovljen.. Samo tisti, ki to predlaga ozirokma nejegov ponizni EGO, bi se malo bolje pocutil, ker bi imel halucinacijo, da je nekaj naredil, nekaj pomagal.. v resnici pa bi bilo najboljs, da bi bil cist tih..
Ce bo.. zivljenje slo v to smer, da ji bo pokazalo, da bi bilo dobro nekaj narediti za njen odnos s tem tipom.. potem bo mogoce tako napisala tukaj.. in potem lahko zacnes s vojimi predlogi..

Mogoce se strinjam, da je kar nekaj bezanja prisotno.. ampak se vedno je na prvem mestu clovekova zelja.. in volja, ki jo je potrebno brezkompromisno spostovati, drugace lahko podaljsas cas njenega trplenja.. in pod nobenim pogojem se nimamo pravice vtikat v odlocitve drugih, ki jih storijo zase.. ceprav vemo, da so napacne.. Clovek mora vedno sam priti do spoznanj.. ne potrebuje nikogar za soljenje pameti, ker iz pridig in knjig se se nikoli nihce ni nicesar naucil..

Otrok na stranpoti.. Nikoli ne ves kaj je v resnici stranpot in kaj ni.. Nekaj kar na prvi pogled izgleda kot stran pot.. se kasneje izkaze, da niti slucajno ni bila stran pot.. in obratno..
Vatikan je ogromna stran pot.. Opus dei.. je mafija, ki ima na vesti pranje denarja, umore, goljufije.. Celo v taksno stran pot so sli, da v cerkvah pridigajo o grehu, ce jemljes kontracepcijska sredstva.. a v lasti imajo tovarno za kontracepcijske teblete.. ker je to dober biznis..
Koliko otrok imas? In koliko so stari? Da ne bova tuki prevec o teoriji.. bi rajs o praksi..

In glede tvojega zadnjega odstavka..

Nisem bral Košička.. ampak tudi katoliska mafija po svetu razlaga kaksna naj bi bila druzina.. pa je nikoli niso doziveli.. in kaksna naj bi bila vzgoja.. pa je nikoli niso doziveli..

"Ob tem, da nimaš potrpljenja niti moči, da bi sam sploh kaj zvedel in prebral - razen splošnih puhlic."
Mocno dvomim, da si o tem prebral toliko kot sem jaz.. ampak vse to kar sem prebral, je sama balast.. popolnoma nepotrebna za zivlejnje.. od svetega pisma.. koranov, do ved in raznih misticnih pripovedk.. zen-a in taksnih in drugacnih matahariswamijev..

Vse.. kar kjerkoli pise.. je potrebno najprej doziveti.. potem lahko ves kaj je pisec mislil z napisanim.. ko pa dozivis.. ti tudi prebrati ni potrebno.. ker itak ze ves.. Nikoli ne mores razumeti necesa.. kar se ne ves.. kar nisi dozivel.. zato lahko beres kolikor zelis.. in vse kar se bo zgodilo, je to, da postanes fanatik, obsedenec, zasvojenec.. in potem se ti ustvari pobozni EGO, ki te sili v to, da druge prepricujes o raznih nesmislih, ki se tebi zdijo zivljensko pomembne in zelo imenitne..
Bog te nikoli ne bo vprasal, zakaj nisi sel k masi ali pa zakaj nisi v svoj klub spravil toliko in toliko ljudi.. Vprasal pa te bo, zakaj nisi zivel, ko si imel priloznost za to..

Samo tole kar sva zdaj zacela je najina stran pot.. ker jaz se niti 1% nisem povedal, kar bi imel o tem za povedat.. ti pa verjetno tudi ne.. zato bi morda nehala s tem svinjati razne teme, ker dvomim, da si to kdo zeli brat.. Lahko pa odpres novo temo o tem.. in pisemo samo o tem..

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 67
30.3.2006 15:52:22   
Gina
user posted image  bravo tjazyuser posted image , jaz te čisto rada berem, pa itak tehnofil ne zna nehat, tako da bom zihr še kaj bralauser posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 68
30.3.2006 22:35:37   
ZARA
Đina, to je pa eden tvojih najkrajših postov user posted image  Vidš, da znaš!
Drugač  pa Tjazi  user posted image  

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 69
31.3.2006 11:19:57   
tehnofil
Tassy ta trenutek tudi ne zeli vloziti nicesar..

Danes je moderno nič potrpeti in takoj imeti sebe rad. Kdor tako svetuje je univerzalen svetovalec. Vse probleme reši tako, da se imajo ljudje sami sebe radi in se enostavno obrnejo do vsega. To je navadna strahopetnost. Potrebno se je postaviti za sebe in za bližnjega. Boriti se za sebe, za otroka in tudi za partnerja. Za vse.

Me zanima, kaj je Tassy v tem času ko se je vrnila (1leto?) NAREDILA, da se stanje izboljša. Kaj je izborila? Kaj je v tem času naredila toliko več kot partner. Ker če je samo prišla nazaj tako kot sedaj in ne naredi ničesar (kot svetuješ) potem bomo res brali še naprej isto.

To Tjazy. To je pekel. Živeti brez izhoda. Ne more ostati in ne more stran. Kraja ne moreš videti, lahko pa vidiš stanje, ker pekel je stanje - in si ga sami zakuhamo, tako ali drugače. Noben te ne kaznuje in najmanj zaradi straha kaj narediš. To je tisto kar ne razumeš. Kar narediš, narediš iz ljubezni in ne zaradi strahu pred Bogom. Če delaš iz strahu potem to ni ne vera in ne krščanstvo. Potem je to to, kar si pisal.

Bistvo krščanstva je odnos, odnos z Bogom in med ljudmi: "Ljubi Gospoda, svojega Boga, z vsem srcem in z vso dušo in vsem mišljenjem. To je največja in prva zapoved. Druga pa je njej enaka: ljubi svojega bližnjega kakor samega sebe" (Mt 22, 37-39).

Nisem bral Košička.. ampak tudi katoliska mafija po svetu razlaga kaksna naj bi bila druzina.. pa je nikoli niso doziveli.. in kaksna naj bi bila vzgoja.. pa je nikoli niso doziveli..

Duhovniki niso kar padli z neba ampak so živeli v družinah. Prihajajo iz družin in so jih še dobro doživeli. Za razliko raznih samoimenovanih svetovalcev, ki so sami največkrat nekajkrat ločeni, imajo duhovniki veliko izkušenj prav iz nekaj tisoč intimnih pogovorov z materami in ženami, pa tudi možmi in očeti.

Mocno dvomim, da si o tem prebral toliko kot sem jaz..
.. kar se ne ves.. kar nisi dozivel.. zato lahko beres kolikor zelis..

Kaj lahko dobrega poveš o Cerkvi, Krščanstvu in Duhovnikih? Če ne moreš našteti vsaj deset stvari, če ne najdeš ničesar, razen žaljivk in zloženk, potem težko verjamem da sploh kaj poznaš - razen seveda nekja površinskih opazk.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 70
31.3.2006 11:27:31   
Laubica
Meni pa se smili samo otrok in če bo v takem odraščal se pol ne vprašuj zakaj je nervozn in podobnouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 71
31.3.2006 11:57:02   
tehnofil
.. ker jaz se niti 1% nisem povedal, kar bi imel o tem za povedat..

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=842716

Vzemi si čas in preberi v miru. Poskušaj prvo razumet, kaj je kdo hotel napisat šele nato piši ostalih 99%, ker se niti meni niti verjetno drugim ne da ponavljati.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 72
31.3.2006 13:39:41   
Anonimen
Danes je moderno nič potrpeti in takoj imeti sebe rad. Kdor tako svetuje je univerzalen svetovalec. Vse probleme reši tako, da se imajo ljudje sami sebe radi in se enostavno obrnejo do vsega. To je navadna strahopetnost. Potrebno se je postaviti za sebe in za bližnjega. Boriti se za sebe, za otroka in tudi za partnerja. Za vse.

Danes to v vecini primerov ni moderno.. je pa v nekaterih primerih res tako.. In vsekakor ni res, da ja tisti ki tako svetuje.. (v koncni fazi pa je svetovanje cist nepotrebno in najveckrat bolj zavora kot pomoc..) univerzalni svetovalec.. je pa res, da ce ze svetujes.. ne reces.. nekaj tako trapastega kot .. kar je bog zdruzil, naj clovek ne loci.. ampak v enih primerih se da veliko narediti.. v drugih primerih, pa je ziher bolje iti narazen..
In to si rekel samo zato, ker ti kot pripadniku katoliskega kluba ni vsec, da folk vec ne spostuje teh dogem.. ki so za vas svete, ker so zapisane v eni bukvi, ki je mimogrede ze zelo zastarela in pisana je bila v cisto drugacnih okoliscinah..
Ampak krscanstvo pa ravno ta argument uporablja za argumnet, da so najbolj originalni, ker imajo stare bukve... Ampak v teh bukvah je pisalo tudi to, da Zemlja ni okrogla.. in ker je to notri pisalo.. je takratna oblast, ki je seveda bila krscanska oblast.. zazigala tiste, ki so mislili s svojo glavo in rekli, da je Zemlaj okrogla.. in podobno..
In potem, ko je to bilo dokazano, so ustrezno modificirali sveto pismo.. in to so storili ze zelo veliokokrat.. in tudi spocetje Jezusa brez seksa.. sicer tam pise.. brez madeza.. ker seks je madez a ne? in od tukaj tudi izhaja tako zelo veliko tezav se pri danasnjemu folku pri spolnosti.. Skoraj vsak "greh" si partnerja oprostita.. le seksualnega madeza ne.. in zanimivo ,da obicajno niti ne vejo, zakaj so taksni.. In duhovnikom je ta madez (seks) prepovedan.. in potem se ta energija spremeni v perverzije.. pedofilije in podobno..

Torej tole.. "kar je bog zdruzil, naj clovek ne loci" je malenkost zastarelo, ker med drugim se je spremenilo tudi to, da so zenske koncno prisle k pameti in se vsaj za silo postavile zase.. Seveda so vcasih malo nerodne v tem.. ampak to ni kaksna posebna tezava... moski pa nocejo sprejeti tega, da vec niso popolni gospodarji ampak je potrebno kdaj upostevat tudi zeljo zenske.. V katolistvu pa ni prostora za zensko.. zato se vam ta ideja upira.. V svetem pismu pise, da mora zenska mozu umiti noge vsak vecer.. brez ugovarjanja.. v prenesen pomenu to pomeni, da je podrejena.. in tudi vrhovna oblast krscanstva je cist moska..
Bog Oce...(M) ... Sin.. (M) in nek cuden sopotnik, ki ga se nihce nikoli ni cist definiral.. Sveti duh (M)  Upam, da ne bo ptreba pisat o takimenovanem samookronanemu papezu in njegovih sluzabnikih ki jih je ze tolk kot rusov, pa nihce ne pocne nic koristnega.. razen tega da zapravljajo hrano in prostor.. Aja.. vsi so moski.. ti to kaj pove?
In cisto logicno je.. da se pri tem uporu zensk, ki je cist OK.. dogaja nekoliko vec locitev, ker tezko najdes vecjo zalitev za moski EGO..

Potrebno se je postaviti za sebe in bljiznjega... pravis.. Ja sej.. samo obicjano je potem ogenj v strehi, kadar se nasa postavitev razlikuej od partnerjeve halucinacije..

Boriti se za sebe, za otroka in tudi za partnerja. Za vse.

Mogoce si se samo cudno izrazil.. Upam da ne mislis, da se potrebno boriti tudi za svojo religijo.. ker katolistvo to dobesedno pocne.. ni sigurno ne bos verjel.. ampak danes.. v danasnjem casu v Afriki se vedno koljejo tako imenovane "divjake", ki nocejo sprejeti vsiljenih idiotizmov..
In kako naj se jaz borim za sebe partnerja in otroka? Kaj pa naj si izborim? Kdo pa me ogroza razen dusne mafije.. religije&politike?

Me zanima, kaj je Tassy v tem času ko se je vrnila (1leto?) NAREDILA, da se stanje izboljša. Kaj je izborila? Kaj je v tem času naredila toliko več kot partner. Ker če je samo prišla nazaj tako kot sedaj in ne naredi ničesar (kot svetuješ) potem bomo res brali še naprej isto.

Ce te to zanima jo vprasaj.. jaz ne vem..  Spet bi se boril?! Jaz se z njenimi dejanji sicer ne strinjam.. da tkole hodi sem in tja.. ampak ocitno nima toliko poguma ni moci, da bi pac nekaj storila trajno.. In jaz ne svetujem nicesar.. niti da naj oddide.. niti da naj ostane.. To je njena odlocitev.. na katero nihce od nas ne bi smel vplivat.. Ce vprasa kako naj oddide.. in kako naj ostane.. potem je mozno svetovati.. Najprej pa je potrebno spostovati njeno voljo.. brezkompromisno.. in to je katolikom tuje..  kot ne spostujeo zensk.. oziroma dajejo hinavski videz da jih.. ker jih rabijo, tako jim je tudi tuja nedotakljivost posameznikove odlocitve..

To Tjazy. To je pekel. Živeti brez izhoda. Ne more ostati in ne more stran. Kraja ne moreš videti, lahko pa vidiš stanje, ker pekel je stanje - in si ga sami zakuhamo, tako ali drugače. Noben te ne kaznuje in najmanj zaradi straha kaj narediš. To je tisto kar ne razumeš. Kar narediš, narediš iz ljubezni in ne zaradi strahu pred Bogom. Če delaš iz strahu potem to ni ne vera in ne krščanstvo. Potem je to to, kar si pisal.

In kaj se ti sekiras zaradi tega? A se cutis poklicanega, da resis tole? Ko bo pekel dovolj mocan.. nevzdrzen.. se bo pac potrebno enkrat za vedno odlocit.. Ali bi rad cloveka navidezno prikrajsal za trplenje.. in s tem povzrocil se vecje trplenje? Ker ce vplivas na nekoga, da se potem odloci napacno zanj.. potem bos samo podaljsal celotno zmedo.. In nikoli ne obstaja nekaj kar bi bilo generlano prav ali narobe.. je le taksna ali drugacna izbira.. Obstaja pa dobra ali pa slaba odlocitev, vezano konkretno na doloceno osebo.. in konkreten primer.. In v tem primeru sta onadva edina, ki lahako izbereta..

Bistvo krščanstva je odnos, odnos z Bogom in med ljudmi: "Ljubi Gospoda, svojega Boga, z vsem srcem in z vso dušo in vsem mišljenjem. To je največja in prva zapoved. Druga pa je njej enaka: ljubi svojega bližnjega kakor samega sebe" (Mt 22, 37-39).

jaooo.. s cim si mi zdaj postregel.. Lepo znas prepisovat.. Sedi odlicno (5)! user posted image user posted image  Ampak zal nekateri pred teboj niso znali prevajat..
Ker to ne pomeni, da daj ti ljubi svojega bljuznega kot sebe... ampak da je v tem vesolju pac tako, da bos drugega ljubil tako kot sebe.. in da se vse zacne pri sebi.. da ni mozno drugega ljubiti, ce ne ljubis sebe.. Stekas?  Po domace bi lahko reku.. Brigaj se zase.. !!

Duhovniki niso kar padli z neba ampak so živeli v družinah. Prihajajo iz družin in so jih še dobro doživeli. Za razliko raznih samoimenovanih svetovalcev, ki so sami največkrat nekajkrat ločeni, imajo duhovniki veliko izkušenj prav iz nekaj tisoč intimnih pogovorov z materami in ženami, pa tudi možmi in očeti.

Eno je ziveti v druzini kot otrok.. drugo pa je ziveti v druzini kot mama ali oce.. Zelo razlicno.. in tile duhovniko dobesedno padejo iz neba.. in prakticno nimajo pojma.. samo halucinacije prodajajo..
Pogovarjati se z nekom stejes kot izkusnjo? No comment..  A ves kaj znajo prakticno svetovati? To kar si zgoraj napisal.. Zaupaj Gospodu.. in to je v bistvu vse.. pa tiste lajne zlajnane.. kaksen moras biti.. in kaksen ne smes biti.. ampak v praksi si s tem niti rit ne mores obrisat, ker ti tega niti na papirju ne dajo.. Ce bi dobil na papirju tole, bi bilo vsaj za nekaj uporabno.. tko pa cista nula..
Tudi jaz ne prenesem najbolje teh danasnjih samoimenovanih svetovalcev, ki rastejo kot gobe po dezju in kasirajo zato, da poslusajo..
Ampak tudi duhovniki so samoimenovani..
ker kdo pa jih je imenoval?
skofje?
Kdo pa je imenoval skofe in kardinale?
Papez?
Kdo pa je imenoval Papeza?
kardinali in skofje?
caki.. kdo je ze skofe in kardenale..
Papez?
in kdo je duhovnike?
Skofje.. in kardinali..

??!? user posted image user posted image  Zacikljal sem se.. user posted image user posted image   Ni tole zelo samoimenovano??

Drugace je pa drevo namenjeno tudi temu, da miruje in poslusa in predvsem molci.. in tile samoimenovani niso niti najmanj potrebni..

Kaj lahko dobrega poveš o Cerkvi, Krščanstvu in Duhovnikih? Če ne moreš našteti vsaj deset stvari, če ne najdeš ničesar, razen žaljivk in zloženk, potem težko verjamem da sploh kaj poznaš - razen seveda nekja površinskih opazk.

Lahko nastejem nekaj koristnega.. recimo molitev je zelo koristna.. ampak molitev bi si vsak moral napisati sam.. potem je koristna..
Potem tudi spoved.. da clovek malo razmisli o sebi.. samo za spoved potrebujes drevo.. ne pa samoimenovanega duhovnika ki ti nalozi celo pokoro..

...

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 73
31.3.2006 14:28:15   
Anonimen
Jao jao kam sta zabredla vidva Tehnofil in Tjazy user posted image user posted image user posted image user posted image  - iz mojega "kresanja" sta zašla na cerkev, župnike,...

Imam za vaju en dober predlog - da gresta oba na pivo ali dobro vinsko kapljico (seveda vse do neke mere) in si povesta vse o spovedih, cerkvi, ostalih verstvih,....da ne naštevam....

Ja sam če to naredita potem ne bo več zanimivo vajinih odgovorov brat, ker bosta že vnaprej vedela kaj bo kdo odgovoril user posted image .

Pekel...bom pa sama doživela če ne rešim problemov....kako jih bom rešila je res čisto moja stvar, skratka vse je v mojih rokah.
Obema hvala za vse odgovore, pa vsem ostalim tudi seveda.

Za piko na i dodajam stavek moje mami : "Sam-a sebi pomagaj in Bog ti bo pomagal! " ker sta ravno pri cerkvi. user posted image user posted image  - zdaj pa razložita vsak na svoj način.
Jaz osebno nisem zagovornik te misli, je pa res da je vse odvisno samo od mene!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 74
31.3.2006 14:51:28   
Tashaia
Joj, joj Tassy!
Tole je vse skupaj tako nezrelo, da je že prav smešno.
Žalostno pri vsem skupaj pa je, da imata otroka, ki mora vse skupaj prenašat!
Res se mi smili!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Svinjska gripa
Sanikaa

Se boste cepili proti "svinjski" gripi?

Da, vsi družinski člani. (3%)

Da , samo odrasli. Otroke ne. (2%)

Samo otroke. (0%)

Ne! (87%)

Še ne vem. (9%)

Število vseh glasov: 383

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!