balaena -> RE: SENČNIK ZA JANE SLALOM (28.3.2006 10:34:04)
|
Bojana 78: Velikost: Torej, matrix je tesen pri ramenih, ne pa v dolžino. Nasa bo kmalu stara 6 mesecev, pa ga se zmeraj uporabljamo, tako da tako zelo tesen spet ni, ne. Tesen je pa toliko, kot vecina avtosedezev, se mi zdi, ker je to ravno bistvo, ne, da je tam tesno (pri ramah), da ga prevec ne nese levo in desno, ce pride do nesrece. Matrix je vecji od maxi cosi cabrio, to je najbolj ocitno, ce sta oba v sedecem polozaju. Ampak Matrix je v pokoncnem polozaju ze res pokoncen, maxi cosi je pa bolj kot lupinica (je otrok bolj zvit notri, v matrixu pa bolj pokonci sedi, ce ves kaj mislim). Matrix ni toliko sirsi, kot je daljsi - otrok ima vec prostora nad glavo in pri nogah pri isti starosti npr. Varnost: Matrix je testiran. Mi smo že taki eksperti v pripenjanju v lezecem polozaju, da se nic ne premakne, ce ga zatreses. Ko lezi, je otrok pripet cez trbusni del s sirokim trakom na jezka (ki je pa zelo dolg - jezek - in mocan, tako da dobro drzi in se nic ne odpenja sam). Sedeci polozaj v avtu zadnje case malo prakticiramo (ce se mudi, ker hitrje pripnes), ampak nasa kar bolj uziva, ce lahko lezi. Ne vem, ali se je toliko navadila ali ji je prepokonci, ampak mislim, da je krivo prvo. Trdnost pritritve sportnega dela: Ce mene vprasas je sportni del se bolj trdno pritrjen, kot pa pri vozickih, kjer sedezni del enostavno "na klik" dvignes in npr. obrnes v drugo smer ali pa pac samo odstranis. Ker tam je na vsaki strani samo ena tocka, kjer je sedez pritrjen in drzi (ali pa morda ne), tukaj so pa ti trakovi pod sedeznim delom (spet je prakticno cel del v jezku, oz. je jezek tako dolg, da ni sans, da popusti, moras mocno potregnit, ne?), pritiskaci so pa bolj za take detajle (npr. tisti del pri nogah, se mi zdi, da ga pripnes, da ne strli, ali pa pri naslonjalu za roke enako. ti detajli torej niso ne vem kako vazni kar se varnosti tice, ce te to skrbi.) Kar se trdnosti tice pomoje res ni problem. Tezava bi bila, ce bi si (ne vem zakaj) zelela hitro snemat in spet gor dajat sedezni del ali pa ga obracat v obe smeri voznje. Tu ti namestitev vzame nekaj minut. - Ce te pa to se skrbi, pa predlagam, da v trgovini poskusis vse skupaj malo na glavo postavit ali pa potegnit v razne smeri, pa bos videla da je vse ok. Se malo za tiste, ki se niste navelicane: Je pa res, da je matrix, v lezecem polozaju na vozicku se zmeraj manj udoben, kot pa kosara. V kosari najbrz otrok lahko lezi tudi na boku, tukaj pa ne ravno. (sicer ne vem, koliko otrok lezi na boku ali trbuhu v kosari, morda pa) In v kosari se lahko bolj prosto giba. Tisti z veliko denarja itak kupijo vozicek, kosaro in avtosedez in to je najbrz res idealna kombinacija. Matrix je pa zelo zelo dober kompromis. Dobis vozicek, ki je najlazji od trokolesnikov, se na zelo majhno zlozi, in zraven se kombinacijo avtosedeza in kosare. Mislim, da se je (kot vedno) treba vprasat: kaksen teren za sprehode, koliko vozenj v avtu, velikost prtljaznika, koliko denarja in (last but not least) kaj mi je vsec. Jaz sem imela na koncu pravo tabelo vozickov, ki so prisli v ozji izbor in sem jih razvrstila po stvareh, ki so mi bile vazne -sem jih tockovala in na koncu je bil rezultat kar presenetljiv. Ce je se kaj, pa vprasaj! lpb
|
|
|
|