nejcko -> RE: je vse kar nas cerkev uči narobe??? (24.3.2006 13:19:50)
|
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil IZVIRNO SPOROČILO: nejcko zakaj potem morajo katoliški duhovniki živeti v celibatu, če pa to nikjer ne piše. Povej zakaj to tebe sploh zanima? Bi bil ti potem duhovnik? Je to edina ovira da nisi duhovnik? Je to edina ovira, da bi bil duhovnik tvoj prijatelj? Znanec? Sosed? Če je, potem je tvoje vprašanje na mestu, samo potem bi tudi poznal odgovor. Nihče ne terja od tebe celibata, tako da je tvoje mnenje o nečemer s čimer nimaš nič, res samo neko .../ne vem kaj/ filozofiranje. Tehnofil, poglej sliko pod mojim nickom - sem ženska, ki zelo rada debatira o vsemogočem in prosim ne žali filozofiranja, ki je lahko nekomu poklic. Konec koncev je tudi vera/religija ideologija, ideologije so pa vedno plod filozofije. so nekakšni filozofski sistemi (sistemi naukov, norm in vrednot). In če lahko presojamo komunizem, lahko tudi krščanstvo. Tukaj se ne dam, pa pika[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] In zdaj povej, zakaj me ne bi smel zanimati izvor katoliškega celibata? Me je zanimalo tudi, zakaj so pa lahko pravoslavni popi poročeni, pa sem brez problemov dobila odgovor od pravoslavcev. Tudi evangeličani zlahka utemeljiijo svoj zakonski stan. Samo katoliški duhovniki so čisto alergični na to vprašanje. Pa da ne bo pomote - meništvo in celibat povsem razumem, ga sprejemam in mi je logičen, katoliški mi pa ni, pa konec. Pa zakaj kot ženska ne morem biti katoliška duhovnica, mi tudi ne bo nikoli jasno. Drugače pa še enkrat po osnovnem logičnem koraku: Cerkev so ljudje/verniki. Jaz sem človek. In tudi verna sem. Torej jaz sem Cerkev. Torej je moje vprašanje na mestu.
|
|
|
|