|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   izgubljena v materinstvu
15.3.2006 13:43:39   
sanasan
že nekaj časa premišljujem, da sem se nekako zabubila v dom in otroka, da sem padla ven iz civilizacije... mož je vsak dan v drugem kraju, jaz sem se pa tako prilagodila, da sem praktično pustila svoje delo (povezano z ljudmi) v katerem sem uživala, ker naju potem sploh ne bi bilo nič doma, otroka bi pa bila v tujem varstvu, ker najinih ni tu, prilagodila sem se pa jaz, ker nama tako finančno najbolj znese in ker sem bila do pred kratkim na porodniški... v svoje delo sem se vrnila le za 2x na teden in mi je bolj hobi... no, saj imava firmi, vedno je polno dela...ampak ves čas čepim domauser posted image
no saj bi morala biti srečna, ker za finančno stran večinoma skrbi mož, trenutno nam nič ne manjka...ampak imam čedalje bolj slab občutek, da sem tako odvisna... pred rojstvom hčerke sem bila pravi deloholik in sem namreč ne le letala po slo, ampak tudi po svetu... sedaj mi je pa edini zunanji svet internet!!!!!!!!!!
no, pa saj mi po eni strani doma ni tako hudo, ker z otrokoma uživam...ceprav pogrešam družbo itd... skrbi me, pa tudi tiste, ki me poznajo, da sem se čisto predala družini...in nekako pozabila na svoje cilje... z možem sva se že večkrat pogovarjala in vsakič ugotovila, da trenutno drugače ne gre (razen če bodo otroka dopoldne vzgajali v šoli in vrtcu, popoldne pa varuške)... mož bi na to popoldansko varstvo še nekako pristal, mene je pa že ob sami misli groza, da bi otroka vzgajali in dajali spat drugi... saj če bi bili v veliki finančni stiski, bi že, ampak tako, ko pa nam res ni treba gledati na vsak tolar pa...user posted image
ali se še katera tako počuti? kakšen predlog?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: izgubljena v materinstvu
15.3.2006 13:47:19   
kalbo
Zaposli se v eni firmi, kjer boš delala od osmih do treh, pa bo. Kje pa piše, da če greš v službo, da moraš delati cele dneve.

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.3.2006 13:50:10   
CatJa
Če nista v finančni stiski, pa res ne vem, zakaj bi morala bit cel dan osotna. Pač delaš nekaj ur pa čao. Če si res želiš delat.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.3.2006 13:54:42   
muki1
Za začetek si omisli en dan ali večer v tednu, ko boš najela varuško, ki si jo lahko brez problemov privoščiš in naj je to tvoj večer. Pojdita nekam z možem, na bazen, v kino, na večerjo, povabita ven prijatelje in se zabavajte ( midva sva po dolgem času v soboto šla ven in sem se imela fantastično v družbi stare klape).
Če si finančno preskrbljena, si lahko privoščiš vikende v toplicah, da malo spremeniš okolje, pa še zelo blagodejno bo vplivalo nate. Morda si privoščite kak teden toplih krajev, Egipt recimo?
Meni zelo prija, če gremo kak dan šopingirat v Graz . Ni nujno, da kaj kupiš user posted image . Povsod je poskrbljeno za otroke. Lahko ju pustiš doma in greš sama. Meni takšne malenkosti zelo polepšajo dan.
Vsekakor pa je zelo pomembno, da se ne zanemariš in se nenehno izpopolnjuješ. Ne mislim v smislu izgleda, ampak bolj v intelektualnem smislu. Beri, uči se kakšnega jezika, vpiši se na kakšen tečaj.
Samo malo se organiziraj, pa naj ti ne bo preveč hudo otroka kakšen dan dati na ignore. Morda bo tudi njima prav prišla sprememba.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.3.2006 13:57:00   
HuAnita
Če se ti toži po delu in potovanju, pa začni spet delati, kot si prej.
Tudi sama sem imela podobno situacijo, tudi mene včasih stisne, ko zagledam kakšno fotko tropov, zavonjam kakšno vonjavo, ki me spomni na potovanja... pa na staro službo, ampak se ne pritožujem.
Vem, da bom še potvala, delala, kar bom hotela, pa prav nič me ni sram priznati, da sem postala zapečkar, da večinoma sama skrbim za capinko in gospodinjstvo (pa naj bo še tako na trhlih nogah), ker mi treutno pač to največ pomeni.
Dokazovanje v službi še gotovo pride na vrsto. Potem, ko bo detece malo zraslo.
Jaz imam tudi neke vrte 'firmo', s tem, da za razliko od tebe delam praktično vsak dan in tudi ob najbolj nemogočih urah, pa nam zaenkrat znese. Finančno z moje strani res ni ne vem kako efektivno, a vsaj za preživetje in kak grešni priboljšek na mesec je. Bi pa z veseljem delala manj in bila še bolj zapečkarska, če me razumeš, če bi le finančno zneslo...

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.3.2006 14:01:54   
sanasan
kalbo, ja, veš, da sem o tem že premišljevala resno, pa
sem v takem poklicu, da take službe ne bi dobila, vsaj na mojem področju ne, sploh pa ne v našem kraju... lahko grem le za kakšno 'deklico za vse' v kako firmo, to sem pa že itak doma v moževi firmi, kjer prelagam papirje, prevajam, telefonarim, urejam spletno stran, pišem vse živo, se dogovarjam....pa hkrati še moža 'servisiram' user posted image
hja, danes se ne splača preveč študiran bit...sploh pa, če nisi v glavnem mestu...

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.3.2006 14:09:26   
Anonimen
glih ker nimata finančne stiske si lahko privoščiš varstvo in nehaš bit sužnja svoji familiji. najt si eno službo v kateri boš uživala pa pejt delat. sej če hodiš v službo to ne pomeni da morš bit odsotna 12 ur na dan! pejt ven med ljudi k se ti bo not prej ko slej zmešal. otroci niso družba!

(odgovor članu sanasan)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
15.3.2006 14:15:18   
kalbo
No, to pomeni, da maš pestro in zanimivo službo kar doma. To si želi marsikdo izmed nas. Dobra stran tega, da imaš za šefa kar moža je ta, da si lahko sem pa tja ob lepem dopoldnevu vzameš frej, pa napokaš otroka/e v avto pa gasa novim dogodivščinam naproti.

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 8
15.3.2006 14:19:33   
sanasan
joj, sem vmes odgovarjala kalbotu, pa še dva telefona...pa sem šele sedaj videla, da se je že nabralo toliko odgovorov....hvalauser posted image
ja, saj vsak dan od 9h do 14h (pa še popoldne če je kaj treba) in zvečer pa še pogosto ponoči delam v firmi (beri: dnevna soba), saj na tečaj bi tudi šla, pa tudi sama poučujem zvečer 2x na teden (sem jezikoslovka), ampak mož dela med tednom vsak večer  v drugem kraju, pa občasno še kak vikend...
morda je problem tudi, ker sem se preselila iz lj v mb, kjer še nimam pravih prijateljev, pa še brez avta sem... no, sedaj kupujeva še enega, pa bo mogoče to pomagalo... pred porodom sem svojega prodala, ker je že skoraj odpadalo z njega...user posted image
ja,hudič je, če si bil vedno v družbi, mobilen in samostojen, potem se pa znajdeš drugje nemobilen, kjer niti skoraj nimaš nikogar, ki bi ga lahko poklical vsaj za kavico...
hm, še bolj bo treba začet migat v smeri ponovne socializacijeuser posted image

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 9
15.3.2006 16:05:09   
pikica123
Oprosti, sm men se zdi, tak občutek mam, da maš ti vseeno ful dela. Mogoče tebi bolj družba manjka, mogoče si preveč doma. Verjetno bo res bolš,ko si kupiš avto. Men tud trenutno avto ful manjka,pa kaj ko si pa trenutno ne morva 2 avta privoščit.

Veliko sreče!

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.3.2006 16:33:42   
n*a*
Tudi sama se počutim tako, čeprav hodim v službo. Ampak se kar skupaj drži dan enak dnevu - služba, v vrtec, domov, doma nič posebenega, pač vsakdanja opravila in spet je tu nov podoben dan. Pred kratkim sem tu na ringaraji ugotovila, da mi manjka en hoby oz. malo več časa zase. Ker si ga enostavno ne vzamem oz. ne najdem kaj pametnega takrat za počet. Pa ne da se ne ukvarajm z ničemer - marsikaj mi je v veselje, ampak sami se mi ne da. Ljubše mi je v družbi - ki je pa žal nimam :) Že kofetkanje bi mi blo ok, tako da mislim, da je glavni razlog pomanjkanje družbe. Težko se je prilagajat mamicam z malimi otroki, ker enkrat eni ne paše drugič pa drugi, sploh med tednom, ko ima vsak kup svojih obveznosti. Tako da glede tega te zelo razumem. Ampak v MB-ju pa ja imaš več možnosti za druženje. Še tu na ringaraji jih je dosti. In cel kup dejavnosti, ki ti lahko popestrijo dan. Pri meni je problem, ker pri nas ne obstaja kaj dosti aktivnosti oz. če že obstaja kaj, ljudje tega ne obiskujejo; če že, je to kaka množična aerobika, kamor hodi celo mesto. Do tega mi pa ni. Se hočem sama spomnit kake dejavnosti, ki bi jo organizirala, ampak v pomanjkanju časa vse prelagam "na enkrat drugič, ko bo več časa :)" Saj vem, življenje je treba živet vsak dan sproti, če ne gre kar mimo.
Torej predlog: odloči se za kak hoby, dejavnost, pa boš našla tudi družbo sebi enako mislečih. Potem bo pa tudi kofetkanje prišlo na vrsto kar samo od sebe.
Tudi sama imam podoben plan, ampak kaj ko je govoriti - pisati tako enostavno, zmigat se pa malo bolj težko. Kjer je volj, je pot. Sicer se pa kmalu začenjajo daljši in lepši dnevi in bo že več priložnosti za sprehod in gibanje v naravi prava popestritev, na katero že vsi komaj čakamo, a neuser posted image

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 11
15.3.2006 17:19:17   
Annny
Kaj pa, če bi delala samo polovični delovni čas, popoldne pa bila doma z otrokoma?

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 12
15.3.2006 17:22:13   
Annny
Hotela sem napisati..saj tu ne gre za delo, temveč predvsem za družbo, ki ti manjka..

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 13
15.3.2006 20:37:37   
Gina
Jaz pa sploh ne vem, a ti je to všeč, ali ne, da živiš kakor živiš zdaj? Meni se zdi, da imamo vsi v življenju obdobja. Obdobje potovanj, obdobje službe, deloholizma, obdobje športa, obdobje družine..... Za vse pride enkrat čas. Ne moreš imeti vsega naenkrat. Jaz tudi zdaj trenutno nisem sposobna ob vseh obremenitvah še športat, pa si ful želim. In to ni lenoba, to je kronična preutrujenost. Ampak ne moreš vsega imeti naenkrat. Vse še pride. Zdaj je čas za otročke, vsaj pri meni je tako.
Aja, kakšen kofetek sem in tja pa prav pride, pa čvekanje s frendicami tudi, jaz si to kar vzamem.

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 14
16.3.2006 11:09:14   
Anonimen
NO, kot bi brala svojo zgodbo. V bistvu sem zelo srečna, ker imam družino, dojenčka itn....AMPAK. Tudi meni se včasih zdi, da me  razneslo. Vsak dan je enak dnevu pred njim. Ne počnem nič drugega, kot da skrbim za otroke, pospravim, skuham...Včasih kaj preberem in se razvedrim na RR. To je vse. Pride dan, ko se kar zjokam od vsega hudega in se sprašujem, ali sem sedaj samo še mama ali je sploh še kaj ostalo od tistega, kar sem bila. Če že grem za kratek čas (največ 1 uro) med ljudi, sem kar izgubljena. Kot bi bila iz drugega sveta. Ne znam se več niti normalno pogovarjati, se vklopiti, biti duhovita....Kot sem to znala včasih. Pa še to vreme. Kar čepim notri, ven ne morem z dojenčkom. Ker sem se preselila 100km od vseh prijateljev, družine in znancev, sem še bolj osamljena. Pa še tak človek sem, da ne morem kar ene tuje sprejeti za svoje, rabim malo več časa in da jih bolje spoznam. Nič mi ni do opravljanja in menjavanja kuharskih receptov s sosedi, to mi gre celo na jetra, rabim drugačne debate, hece, zaupni čvek. Ma, če bom še dolgo o tem pisala, bom spet padla not in bom spet cel dan zamorjena. V glavnem, za vse nas, ki nas to muči, si želim, da bi se čimprej nehalo.

(odgovor članu sanasan)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
18.3.2006 21:25:16   
Marjana-5
se mi zdi, da nas je dosti takih, ki ne najdemo smisla v tej rutini. ko si na porodniški je včasih meni res hudo, ker imaš toliko časa za misliti, pa vsak dan si moraš kaj zmisliti, kaj bi počel, da ti ne bo dolgčas
vmes toliko pretuhtam, da je to groza - da s partnerjem nisva za skupaj, kaj so sploh moji interesi v življenju, kaj me zanima
saj vmes lepo pedenam otroka, vendar imam poleg preveč časa za taka tuhtanja in razmišljanja user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
18.3.2006 21:52:42   
*Karmen*
Jaz še nimam otrok. Pa vendar sem rada doma. Po naravi sem bolj zapečkarske sorte. Saj ne rečem, da nikdar ne grem iz hiše. Ravno tako imam prijatelje, ravno tako gremo kdaj malo v lajf, ravno tako hodiva z mojim srčkom na izlete pa na obiske. Spomladi, poleti in jeseni mi je v veliko veselje moj vrt. Doma se enostavno počutim najlepše. Sploh mi pa ni problem zapolnit časa. Sem bolj filozofski tiček in mi ni problema nekaj ur sedet in razmišljat ali kaj napisat... Dela je pa v hiši tako ali drugače vedno dovolj.

Če ti je to všeč, ok. Če pa te moti, si pa moraš pomagat. Če po naravi nisi zapečkar in si prisiljena biti veliko časa med štirimi stenami, je to za tvojo psiho velika obremenitev. V tem primeru moraš najti neko racionalno rešitev.

(odgovor članu Marjana-5)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?