|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pomagajte
14.3.2006 15:40:17   
pufi 2003
Lep pozdrav!
Danes sem bila z otročkom v posvetovalnici na prvem cepljenju. Zdravnica mi je rekla, da ima mali nekoliko povečan mišični tonus v rokicah in da jih zato tako tišči k sebi, ko je nag. Ali ima katera podobne izkušnje in lai mogoče kdo pozna kakšne vaje, da bi se to odpravilo. Zdravnica je namreč rekla, da če do naslednjič ne bo bolje bova morala začeti s posebnimi vajami, zato bi to rada začela že zdaj.
Hvala za pomoč!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pomagajte
14.3.2006 16:07:34   
Anonimen
meni so ednino v porodnišnici rekli, da ga moramo božati po hrbtni strani roke, da jih bo odpiral in čim prej prijemal stvari in da ne bo držal pesti in boksal. Ter nikakor rivati svojih prstov v njegovo dlan, da bi jih prijemal in stiskal.

Za tvoj primer pa nimam pojma.

Ja pa še rekli so mi, da ga lahko božamo po glavi od zadaj naprej in da se naj izogibamo božanja po temenu oz. da ga naj tam čim manj prijemam - baje preprečuje, vlečenje glavice nazaj.

No pri nas je bilo vse to učinkovito, tako, da ni imel povišanega tonusa. Probaj z njim pasti kravice. Če noče na podlagi, pa naj pase na tebi, tako da je obrnjen k tebi. Naš je to delal od vsega začetka, ko je prišel iz porodnišnice.
Pa telovadi z rokicami gor in dol ter narazen in skupaj, pa kroži.

(odgovor članu pufi 2003)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: pomagajte
14.3.2006 16:10:37   
Anonimen
Jaz bi rekla, da počakaj na strokovne nasvete. Po moje z napačnimi prijemi lahko narediš več škode kot koristi. Tam ti bodo pokazale fizioterapevtke oziroma zdravnica, ki to obvlada. Če bo sploh potrebno.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: pomagajte
14.3.2006 16:13:49   
nana 27
Je zelo preprosto. Moraš pa biti vztrajna. Ko ga previjaš, ga sleci in začni masirati roko. Z eno roko drži nejgovo rokico in masiraj v smeri proti ramenom - kot da bi navijala roko. Za začetek to naredi 3x. Nato preprimi in z roko, s katero si masirala, primi isto rokico in z drugo roko masiraj od ramen proti rokici. Nato pa primi rokico in raztegni vsak prstek in mu ga zmasiraj. Važno je, da rokice sprosti. Naredi na obeh straneh. Lahko je to na previjalni, ali pa na tleh, le da prej dobro ogreješ prostor in otroka daš na bok ter ga nežno stisneš s svojimi nogami oz. koleni. Masiraj z oljem za nego ali olivnim oljem, ki ga prej malce pogreješ. Z ropotuljico ali kakšnim obročki se ob previjanju nežno večkrat dotakni njegovih rokic, da jih bo sprostil in začel segati po njej/njih. To se ne bo zgodilo čez noč, ampak v enem tednu boš že videla napredek. Če masaže nisi vešča sama, pokliči na društvo Infant, kjer učijo teh spretnosti fizioterapevtke, ki sigurno obvladajo te vaje in prijeme. Če se dogovoriš, te fizioterapevtka lahko obišče tudi na domu. http://www.infant-on.net/page1_1.htm

(odgovor članu pufi 2003)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
14.3.2006 17:42:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nana 27)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: pomagajte
14.3.2006 23:14:40   
sjug
Živijo! Popolnoma se strinjam z Nano57. Pametno se je naučiti masaže dojenčka. Mene je naučila ga. Mojca Kurent. Otrok ob masaži vidno napreduje. Veliko uspeha in skupnih užitkov, Sandra

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




nosečnost
Lelly28 RR

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?

1. tromesečje (21%)

2.tromesečje (64%)

3. tromesečje (14%)


Število vseh glasov: 14

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!