pomagajte (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


pufi 2003 -> pomagajte (14.3.2006 15:40:17)

Lep pozdrav!
Danes sem bila z otročkom v posvetovalnici na prvem cepljenju. Zdravnica mi je rekla, da ima mali nekoliko povečan mišični tonus v rokicah in da jih zato tako tišči k sebi, ko je nag. Ali ima katera podobne izkušnje in lai mogoče kdo pozna kakšne vaje, da bi se to odpravilo. Zdravnica je namreč rekla, da če do naslednjič ne bo bolje bova morala začeti s posebnimi vajami, zato bi to rada začela že zdaj.
Hvala za pomoč!




Anonimen -> RE: pomagajte (14.3.2006 16:07:34)

meni so ednino v porodnišnici rekli, da ga moramo božati po hrbtni strani roke, da jih bo odpiral in čim prej prijemal stvari in da ne bo držal pesti in boksal. Ter nikakor rivati svojih prstov v njegovo dlan, da bi jih prijemal in stiskal.

Za tvoj primer pa nimam pojma.

Ja pa še rekli so mi, da ga lahko božamo po glavi od zadaj naprej in da se naj izogibamo božanja po temenu oz. da ga naj tam čim manj prijemam - baje preprečuje, vlečenje glavice nazaj.

No pri nas je bilo vse to učinkovito, tako, da ni imel povišanega tonusa. Probaj z njim pasti kravice. Če noče na podlagi, pa naj pase na tebi, tako da je obrnjen k tebi. Naš je to delal od vsega začetka, ko je prišel iz porodnišnice.
Pa telovadi z rokicami gor in dol ter narazen in skupaj, pa kroži.




Anonimen -> RE: pomagajte (14.3.2006 16:10:37)

Jaz bi rekla, da počakaj na strokovne nasvete. Po moje z napačnimi prijemi lahko narediš več škode kot koristi. Tam ti bodo pokazale fizioterapevtke oziroma zdravnica, ki to obvlada. Če bo sploh potrebno.




nana 27 -> RE: pomagajte (14.3.2006 16:13:49)

Je zelo preprosto. Moraš pa biti vztrajna. Ko ga previjaš, ga sleci in začni masirati roko. Z eno roko drži nejgovo rokico in masiraj v smeri proti ramenom - kot da bi navijala roko. Za začetek to naredi 3x. Nato preprimi in z roko, s katero si masirala, primi isto rokico in z drugo roko masiraj od ramen proti rokici. Nato pa primi rokico in raztegni vsak prstek in mu ga zmasiraj. Važno je, da rokice sprosti. Naredi na obeh straneh. Lahko je to na previjalni, ali pa na tleh, le da prej dobro ogreješ prostor in otroka daš na bok ter ga nežno stisneš s svojimi nogami oz. koleni. Masiraj z oljem za nego ali olivnim oljem, ki ga prej malce pogreješ. Z ropotuljico ali kakšnim obročki se ob previjanju nežno večkrat dotakni njegovih rokic, da jih bo sprostil in začel segati po njej/njih. To se ne bo zgodilo čez noč, ampak v enem tednu boš že videla napredek. Če masaže nisi vešča sama, pokliči na društvo Infant, kjer učijo teh spretnosti fizioterapevtke, ki sigurno obvladajo te vaje in prijeme. Če se dogovoriš, te fizioterapevtka lahko obišče tudi na domu. http://www.infant-on.net/page1_1.htm




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (14.3.2006 17:42:45)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




sjug -> RE: pomagajte (14.3.2006 23:14:40)

Živijo! Popolnoma se strinjam z Nano57. Pametno se je naučiti masaže dojenčka. Mene je naučila ga. Mojca Kurent. Otrok ob masaži vidno napreduje. Veliko uspeha in skupnih užitkov, Sandra




Stran: [1]