Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Ogrevanje v mikrovalovki 14.3.2006 15:47:27
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz pogrejem že prekuhano vodo, če se mi (kljub temu, da je v termovki) preveč ohladi. Pogrela sem tudi že narejeno mleko. Vedno pa pogrevam samo flaško (brez cuclja), pošteno pretresem in obvezno probam na roki. Če vemo, na kakšnem principu deluje mikrovalovka, ni nobenega argumenta proti. Še posebej ne proti pogrevanju same vode.
|
|
|
|
RE: Ogrevanje v mikrovalovki 14.3.2006 15:51:29
|
|
|
|
Anonimen
|
Argument proti, ki ga je meni vedela povedati patronažna, je bil samo ta, da se mleko neenakomerno segreje in da so bili zaradi tega otroci že poparjeni oz. z opeklinam po grlu ... Kr neki. Seveda, da je treba vsebino stekleničke temeljito pretresti in poskusiti. Jaz sem tako dela od vsega začetka. Sicer pa sem o mikrovalovkah nazadnje brala v Montignacovi knjigi in sicer to, da je to področje še toliko neraziskano, da nihče ne ve, kako to dolgoročno vpliva na kogarkoli. Menda se neke mulekule povečajo ali razbijejo ali nekaj takega, začasno ali kako že, in se še ne ve, kako se takrat obnašajo ostale ali nekaj v tem smislu. V glavnem, izgleda da ni sile ali pa se vsaj ne ve, da bi bila.
|
|
|
|
RE: Ogrevanje v mikrovalovki 14.3.2006 15:58:27
|
|
|
|
Pobalami
|
Jaz tudi segrevam mleko v mikrovalovki. Samo pretresti ga je treba. Nekateri celo priporočajo kuhanje zelenjave v mikrovalovni, ker ohrani več vitaminov kot kuhanje na pari. Ma, je res neraziskano področje ampak tako je še miljon drugih stvari.
|
|
|
|
RE: Ogrevanje v mikrovalovki 14.3.2006 16:00:18
|
|
|
|
Anonimen
|
Splišni, da se neenakomerno pogreje, sem jaz tudi slišala. Bom pač vedno malo potegnila . Glede tistih molekul se pa potem nimam česa bat, ker voda je H2O, in če bi se razbile, potem noter ne bi ostalo ničesar . Za pogrevanje druge hrane pa je že mogoče .
|
|
|
|
RE: Ogrevanje v mikrovalovki 14.3.2006 19:14:39
|
|
|
|
mamči
|
Jaz sploh nimam mikrovalovke, ker se mi zdi uporaba sporna. Sploh pri majhnih otrocih in, če segrevaš flaške se bojda zarad temp. in samega delovanja sproščejo strupene snovi iz plastike v hrano.
|
|
|
|
RE: Ogrevanje v mikrovalovki 14.3.2006 20:46:15
|
|
|
|
soncek&luna
|
jaz sicer MV nimam, samo, ce sva na obisku in mora moj soncek jest in imajo MV, jo uporabim brez skrbi... in celo mleko not pogrejem ne samo vodo...
_____________________________
Mami, pika moja!
|
|
|
|
RE: Ogrevanje v mikrovalovki 14.3.2006 20:59:03
|
|
|
|
hanita
|
Uporabljamo MV že skoraj 20let, prvo sem bla tudi jaz malo previdna, kao dojenčki, obvarujmo jih pred vsem kar se da, ampak je pa tako praktično, da zdej vodo vedno pogrevam v MV. Upam, da ne bodo odkrili, da povzroča ne vem kaj.
|
|
|
|
RE: Ogrevanje v mikrovalovki 14.3.2006 21:10:46
|
|
|
|
ančabanča
|
Ojla! Jaz pogrevam vodo in mleko že od rojstva druge hčerke.Isto sem počela tudi pri prvi štiri leta nazaj,pa ni bilo nikoli nič narobe. Nikoli se ni opekla,pa tudi patronažna je rekla,da je čist ok.Je pa res,da dam flaško noter brez cuclja(pri pogrevanju vode,)ali pa s pokrovčkom(pri pogrevanju mleka).Zakaj si ne bi stvari olajšali,če se da
|
|
|
|
RE: Ogrevanje v mikrovalovki 14.3.2006 21:42:14
|
|
|
|
rija
|
Jaz pogrevam že cel čas, pa ne vem, kaj bi naj bilo narobe Flaško pa itak vedno pretresem, že iz navade. Mogoče je pa to o škodljivosti še iz časov, ko je bila mw še višek tehnike in je vladal strah pred novim in neznanim
|
|
|
|
RE: Ogrevanje v mikrovalovki 14.3.2006 21:56:41
|
|
|
|
Marogica
|
Tudi jaz sem uporabljala mikrovalovko od začetka in za vse. Sem pa imela "preštudirano", koliko sekund moram pogrevat, da ni prevroče, sem mu tako ali tako raje mlačno na začetku naredila. Tudi sama sem pred 20 leti imela pomisleke glede mikrovalovke, vendar se je, kot vse stvari, izboljšala tudi tukaj tehnika in zmanšala nevarnost..... ne vem česa. Najbrž pa je povsod kaj, pač ne razmišljam tako. Je zelo praktična zadeva.
_____________________________
"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa". R. Tagore
|
|
|
|
RE: Ogrevanje v mikrovalovki 14.3.2006 22:19:12
|
|
|
|
pravljica
|
mi pogrevamo (nekatere stvari tudi skuhamo) v MV že tudi od začetka prodaje pri nas...nikoli nisem niti pomislila, da bi lahko s tem škodila ta malima dvema je pa verjetno res to, da se tehnika z leti izboljšuje in je mogoče takšna negativna "teorija" še iz tistih prvih let po iznajdbi
_____________________________
yeah, thats me ;)
|
|
|
|
RE: Ogrevanje v mikrovalovki 14.3.2006 22:48:18
|
|
|
|
lelaval
|
Jaz tudi pogrevam not vodo za čaj - v flaški, brez cuclja. Pa hrano ji tudi pogrejem, če se shladi.
_____________________________
V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.
|
|
|
|
RE: Ogrevanje v mikrovalovki 15.3.2006 6:54:25
|
|
|
|
amy26
|
Jaz tudi pogrevam v Mv hrano, od začetka sem celo z mlekom pogrevala zdej pa samo flaško z vodo seveda brez cuclja.
|
|
|
|
RE: Ogrevanje v mikrovalovki 15.3.2006 7:20:24
|
|
|
|
mija5
|
Tudi jaz pogrevam mleko v MV in pazim, da mleko potem dobro pretresem, da ne bi mojega sončka opekla. Drugače pa ni bilo nikoli nič narobe. Pozdravček
|
|
|
|
RE: Ogrevanje v mikrovalovki 15.3.2006 9:41:16
|
|
|
|
nejča
|
Malo znanosti: stvari (živila ali neživila) se v mikrovalovki segrejejo zaradi tega, ker vsebujejo vodo. Mikrovalovi so podobni radijskim in vplivajo na molekule vode tako, da se le-te začnejo sukati okoli svoje osi, pri tem se sprošča energija in zadeva se segreje. Se pravi, da se hrana segreje zaradi vsebnosti vode in jasno, če ima več vode, rabi dlje časa, da se segreje. Previdni moramo biti z živili, ki vsebujejo dosti maščobe (mleko, maslo) zaradi interakcije maščoba-voda, ki pri segrevanju nista ravno prijateljici (poznamo pri navadni kuhi) in zato izberemo segrevanje z nižjo močjo. Problem so tudi živila, ki so iz delov z veliko vode in iz delov z malo vode (npr. kos mesa s kostjo, hrenovke z ovojem, cela jajca v lupini), saj se deli z malo vode, preveč in prehitro segrejejo in zato tako živilo raznese. In še nekaj, segrevanje vedno poteka iz notranjosti živila proti zunanjosti in zato je pomembno, da po segrevanju raznih kašic, juh, pirejev, zadevo vedno dobro premešamo, da se temperatura enakomerno porazdeli. Če poslušamo radio že sigurno 100 let in ni še nikomur nič, zakaj ne bi uporabljali mikrovalov?
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?