beti 1 -> RE: Mar(sov)čke/-i (10.8.2006 16:17:34)
|
Evo, končno oba spita in so zadeve tolko porihtane, da lahko sredi dneva na računalniku čepim. Dopoldan smo šli ven in bli zunaj 3 ure, čeprav je vmes rosilo in kar hladno pihalo. Nam je blo na morju tako toplo, da meni to hladno vreme prav paše. Smo malo razvajeni, zdaj ko mamo klimo v stanovanju, smo jo na dopustu pogrešali. Danes sem se spet za kakšno leto postarala. Do zdaj z Žigo ni blo nobenih težav, je sprejel dejstvo, da se Blaž samo doji in mu ni ponujal ali dajal druge hrane. Pred dvemi dnevi je pa dobil velik kamion hruško, ker je pridno spal v svoji sobi (še preden smo šli na dopust) in zraven malo fižolčkov da jih je lahko notri "mlel". No danes sva se nekaj pogovarjala, kako je Blaž priden in je rekel, da mu bo dal čokolado. Jaz ga nisem resno jemala, ker mu je ponavadi ponudil prazno pest, no čez kakšno minutko se mi je zazdelo, da nekaj ni prav. Ko sem prišla do niju je bil Blaž v ležalniku in je nekaj mlel po ustih. Takoj ko sem šla proti njima mu je Žiga začel s prstom šarit po ustih, česar sicer nikoli ne počne. Na kratko Blaž je imel v ustih fižol, ki mu ga je dal Žiga. Se mi je skoraj srce ustavilo. Sem ga samo okoli obrlna, z usti navzdol in je fižol sam ven prišel. Si raje ne predstavljam, kaj bi se lahko zgodilo. Fižolov seveda ni več v bajti. No, drugače se pa Blažu vsaj pri glasovnem naboru močno pozna Žigijev vpliv, ponavadi dela brrrrrr s polnimi usti sline, da je čisto moker, ali pa se tak hripav eeeeeeee, če ga kaj navduši. Vse buje in beje in podobne nemunosti, ki mu jih z možekom ponujava pa je pozabil. Ko je v naročju seveda sedi, če pa mu ponudiš rokice, da bi se iz ležečega položaja vsedel se on kar na nogice postavi. Sploh je to glavna zabava zadnjega tedna (seveda ga pri tem fejst podpiramo). V vozičku pa bi on sedel brez opore, če mu dvignem zglavje se poskuša dat čisto pokonci, pri čemer ponavadi zleze navzdol, potem mu je pa že dovolj in ko ga dam nazaj v polleže je čisto zadovoljen. Zadnjih par dni redno dobiva rižolino in zgleda, da bo mogoče spet kakal vsaj 2x na teden. Dodajat sem mu začela, ker se mu je čisto utrgalo, ko je žlico zagledal in ker je tako aktivno sodeloval, če nas je videl pri jedi. Je kar usta odpiral in mlel jezik, čeprav ni nič notri prišlo. Je pa tako vesel, ko mu dajemo po žlici, da je zelo težko prinesti žlico do njegovih ust mimo mahajočih rok in nog. Obrne se iz hrbta na trebuh suvereno v obe smeri, zelo rad pase kravice, pri čemer ima že čisto iztegnjene rokice in se na njih polno opira. Iz trebuha na hrbet se pa noče obračat, na hrbtu pač ni več zanimivo. Rad se igra z nogicama, uspe mu, da se prime za prstke, vendar v usta, verjetno zaradi obilnejšega trebuščka, nožni prstki še niso našli poti. Vse kar mu pride v doseg rok, pristane v ustih, čeprav je s prsti še precej nespreten, a mu vseeno uspe preložiti kakšno stvar iz ene roke v drugo. Največji žur so mu baloni, ki pa mu jih ne dajemo več, ker jih uspešno poči in to ravno pred obrazom. Saj bi rekla, da mu menda zobje malo težijo po dlesnih, ampak sem pri Žigiju to pravila kake 3 mesece preden je prvi izrastel, tko da bom raje tiho. Upam, da nisem preveč naklofala, ma me dolgo ni blo, naslednji teden bomo pa spet pri mojih starših, tako da me spet ne bo na RR. lep deževen dan
|
|
|
|