to je pa višek (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

mateja 26 -> to je pa višek (5.3.2006 6:29:47)

Saj vem,da me boste nekateri že siti.Kar se je včeraj zvečer(19.30)zgodilo,je pa preveč.Direktor kliče mojga domov in mu reče,da more jutri(se pravi danes)priti v službo.Igor se je nekaj upiral,ampak na koncu,je morqal pač reči,da pride.Naj bi prišel še eden iz druge firme in en sodelavec.Šlo pa naj bi se za tega sodelavca,da ima življenjsko krizo(baje ne more imet otrok,pa ga moti,da ma igor v ozadju tamala dva na sliki)in da se morjo pogovort.Kaj,a zdej morajo pa kar vsi poslušati in biti sociala in psihologi ?Saj ,treba je pokvariti družinsko idilo in nedeljo.Zakaj pa bi se imeli drugi dobro in uživali,če nekateri osebki(sodelavec)ne morejo.Če bi ga jaz videla,bi ga tako nadrla,s direktorjem vred.Barabe.A je še kje tako?Kako bi ve odreagirale?Zame je to j. v glavo.Moj pa kar...Bolje da neham,preden mi pritisk naraste.

Pa lepo nedeljo vsem skupaj

mateja

lelaval -> RE: to je pa višek (5.3.2006 6:52:36)

Pa si prepričana, da ni le to vzrok, da mora v službo?
Moj je danes tudi službi in sem  v nedeljo sama doma s 3 otroci, pa si zato n bom pokvarila dneva. 

mateja 26 -> RE: to je pa višek (5.3.2006 7:13:26)

Sem bila zraven v čeraj,ko je dir.klical.Jezna sem pa ker že itak po cele dneve dela.Saj nedelje so lahko naše.Pa šše to sredi dneva(10.30)za eno urco kao.

lelaval -> RE: to je pa višek (5.3.2006 7:26:09)

Za 1 uro se mu sploh ne splača it  v službo. Ali pač? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

mateja 26 -> RE: to je pa višek (5.3.2006 7:27:45)

Pravi,da bo volk sit in koza cela.

mateja 26 -> RE: to je pa višek (5.3.2006 7:28:25)

Pa še cca.40 minut v eno smer.

Marogica -> RE: to je pa višek (5.3.2006 7:31:52)

Tvoj mož ima res čudno službo, če se mora priti v nedeljo pogovarjati oz. se zagovarjati, zakaj ima sliko svojih otrok v pisarni. S tem mislim, da so tam čudni kar vsi: direktor, sodelavec, pa tudi tvoj mož. Jaz bi se skoncentrirala predvsem na moža, ki očitno nima jajc, da bi enkrat povedal direktorju, da v prostem času ne bo zahajal v firmo, sploh pa za takšne bedarije. Jaz bi še razumela, da bi bilo kaj nujnega, kar se dela tiče, ne pa poslušanje jokanja in stokanja sodelavca, ki ima osebne probleme in se v bistvu drugih ne tičejo.
Mislim, da se bo tvoj mož moral enkrat odločiti (sem prebrala tvoj prejšnji post), ali bo še naprej v tej firmi, prejemal dosti denarja ali pa si bo našel takšno službo, da bo njegov prosti čas tudi res njegov.
JAz razumem, da je dandanes težko in da ni več služb od 7-15, vendar pa obstajajo tudi meje zasebnosti in prostega časa, ki jih delodajalec mora spoštovati in če bi bil ta direktor pameten, bi to tudi spoštoval. SAmo spočit (fizično in umsko) človek lahko da vse od sebe in je tudi dolgoročno "koristen" za firmo.

lelaval -> RE: to je pa višek (5.3.2006 7:38:33)

Da bo ja zamudil še nedeljsko kosilo (vsaj 1 dan, ko bi lahko bila družina skupaj). To tudi meni ne bi bilo več všeč.
Pa dobi za nedeljsko delo temu primerno plačilo? Ker moj dela tudi ob praznikih in nedeljah, a se mu to pri plači pozna (med tednom pa je tudi precej doma).

mateja 26 -> RE: to je pa višek (5.3.2006 7:39:00)

Baje mora biti na razpolago 24 ur na dan in se javljati na telefon,ker ima službenga.Pa tudi med dopustom je baje zmenjeno,da se javljajo vsak dan od7-8-h.Bolno res.

lelaval -> RE: to je pa višek (5.3.2006 8:09:21)

Ja, kakšna služba pa je potem to, da moa bit 24 ur na razpolago 365 dni v letu? Saj ni direktor (potem bi še nekako razumela, a tudi oni imajo svoje življenje).
Mislim, da bi jim res moral povedat svoje - kot pravi Marogica, sicer pa je bolje menjat službo. Midva se oba strinjava, da imava  raje  malo manj denarja, pa več časa za družino.
Vem pa, kako je to, če ti sodelavec lahko greni družinsko življenje- sem imela sodelavko, ki mi je mislila še dopust zasrat. Vseskozi je jamrala, da se ne posveča dovolj otroku zaradi službe - v službi pa itak ni skoraj nič naredila, le jamrala, da ima preveč dela, urejala si je privat stvari, malicala najmanj pol ure, potem še vsaj 1 uro čvekala, meni gledala na uro, koliko časa sem potrebovala za cigaret, če sem 5 min prej šla v šolo po otroke (čeprav sem 1,5 ure pred šihtom že bila na delovnem mestu),.... jaz pa sem še malico jedla za računalnikom. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Pika na i pa je bila, ko sem zanosila - takrat pa me je prav zasovražila (sama si tudi še želi kakšnega otroka, a ne more zanosit - pa smo ostali itak vedeli, da bolje, da nima več otrok, ker še tega ne  moreta obvladat). Je nazadnje dosegla to - da me delovno mesto po izteku porodniške ne čaka več, pa se ne  obremenjujem, saj ni takšna služba, za katero bi se jokala (finančno pa bomo že pregurali).

rija -> RE: to je pa višek (5.3.2006 9:02:18)

Če ima službo, v kateri mora biti na razpolago 24 ur 365 dni na leto, mora imeti pa res HUDO plačo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Minka Pobalinka -> RE: to je pa višek (5.3.2006 9:17:36)

.Šlo pa naj bi se za tega sodelavca,da ima življenjsko krizo(baje ne more imet otrok,pa ga moti,da ma igor v ozadju tamala dva na sliki)in da se morjo pogovort.

A se hecaš?? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] V nedeljo popoldan???? mislim, sorry ampak.. nekdo je tukaj zmešan..

ad 1. Kaj sodelavca briga kaj ima tvoj na ozadju.. življenska kriza gor al dol?? V službo hodimo, da opravimo svoje delo in zaslužimo plačo, domače probleme pustimo doma!!!
ad  2. Če že komu kaj ni všeč se o tem ( če res ne gre drugače, ker je meni tole absurd ) pogovorijo tudi med delovnim časom??
ad. 3 Če je to vse res in tvoj mož to tolerira si se pač poročila s copato, tipom, ki nima hrbtenice in se ne zna postavit zase.. in se tudi nikoli ne bo znal.

Tudi pri nas v službi ima kdo kdaj kakšno "življensko krizo", pa zato v službi še nismo imeli nobenega sestanka.. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] 

mateja 26 -> RE: to je pa višek (5.3.2006 9:31:37)

Ja sem mu jaz isto rekla.Mogoče pa hoče ta sodelavec,češ ker ima življensko krizo,da bi Igor delal še njegovo delo,poleg svojega ,ki ga ima čez glavo zadosti(več zveš v moji temi"a še kdo tolk dela").Sva se zdajle pogovarjala,da je bolje da gre in vidi za kaj se gre.Da mu nebi dir.pomolil knjižice,ker potem bo hudo.Po porodniški mene čaka zavod(kljub službi za nedol.čas).Da bi bila oba brezposelna pri 2 otrocih,bi bila pa kriza.Bom že potrpela tisto urico,vmes skuhala kosilo,pa bo.

PiaM -> RE: to je pa višek (5.3.2006 9:34:26)

Kaj tako neumnega pa že dolgo nisem slišala kar se službe tiče. Kot da ne more to počakat do jutri!?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Pa še 40 min vožnje v 1 smer...Dokler se ne bo postavil zase kar se takih bedarij tiče, bo šef še naprej imel 24-urno razpolago tvojega moža za vsako malenkost!

mateja 26 -> RE: to je pa višek (5.3.2006 9:42:50)

To majo kdaj tudi med tednom take ,da dol padeš.Če se kaj zeloooo mudi delajo od7 pa tja do2-3 zjutraj.[sm=zmeden.gif]Vmes je pol ure za malico.Potem pride domov.Spi do cca.7-8.Potem pa nazaj.Jaz se bojim za njegovo zdavje.Okoli nas jih je v zadnjih 2 letih "šlo"za možgansko kapjo kar nekaj.Pa to od 40-55 let stari.Pa vsi so ful delali.Tako,da sosedova otroka(stara okoli 10 let)ostala brez očka.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

lelaval -> RE: to je pa višek (5.3.2006 10:03:59)

Res, da je težko - oba brezposelna ob 2 otrocih, a se je dobro tudi vprašat -  a je dobro vztrajat v takšni službi zavoljo ene plače? Če želiš, ti na ZS pošljem, kako sem jaz preživela z 2 otrokoma in .... - ker mislim, da to res ni za javnost, ti pa brez problema napišem, če želiš, boš videla, da lahko delamo čudeže iz nič.
Glede na to, da dela po cele dneve - to se zavleče tudi v noči in vikende,  - nočem te strašit, a lljudje smo le ljudje in, ko enkrat ne bo zmogel več, ne bo zmogel tudi nikjer drugje delat. Ne želim ne tebi in ne nikomur nič slabega, a zdravje ne zdrži takšnih naporov. In ni malo primerov, ko so zaradi stresnih služb čez noč ostali brez človeka (infarkt, stres pušča resne posledice,...) In potem res ni vreden več niti tisti denar, ker ga itak ni več. In tudi direktor in sodelavci, ki itak že zdaj očitno ne cenijo njegovega dela, jim bo kasneje še manj mar.
Razmislita oba - lahko ti jaz zaupam svojo življensko zgodbo (kot sem napisala na ZS, ker sicer lahko kdo pošlje še kak fax [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] ).

babylove -> RE: to je pa višek (5.3.2006 10:14:08)

Svašta [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. A tole urco (in kilometrino) bo dobil povrnjeno?

Lunca1 -> RE: to je pa višek (5.3.2006 10:38:10)

Eni so pa res malo čudni. Če tega sodelavca tako moti, bi to lahko sam zaupal tvojemu, ne pa da gre to prek direktorja. pa tudi ne zdi se mi fer, da nekdo, ki žal nima oz. ne more imet otrok, drugim pripisuje, kako morajo živet. Verjamem da je težko, samo ni pa fer do drugih. In to se morajo menit v nedeljo, a se ne morejo med tednom v šefovi pisarni???[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Če mene vprašaš, ne bo pogovor samo o tem.

Anonimen -> RE: to je pa višek (5.3.2006 10:43:01)

Mateja, pri mojem možu je bilo podobno. Sredi novoletnega dopusta so ga klicali, naj gre po nekoga na letališče v Benetke (kot tudi že prej kdaj, po tem, ko je del od 6. zjutraj do 18 zvečer - ko je zaključil, je za nagrado lahko šel še v Benetke ...). Bili smo sredi mesta, kaj pa vem, kaj smo počeli, pač uživali dopust. In ker je rekel, da ne gre, je bil to pozneje tudi eden od razlogov, ki so jih navedli, da naj bi sam dal odpoved.
Samo moj ni imel napisane pogodbe z opisom del, zato se ni mogel sklicevat na nič. Ja no, saj tvoj ima potem tudi to klavzulo izgleda, da mora biti dosegljiv 24 ur na dan. Totalno izkoriščanje tole, res, čisto so ponoreli.

mateja 26 -> RE: to je pa višek (5.3.2006 10:43:53)

Bom sporočila čez cca.2 uri,zakaj se je šlo

tipka -> RE: to je pa višek (5.3.2006 11:12:20)

Verjetno edinstveno na svetu vseh časov, da mora v nedeljo nekdo v snegu na tako pot, da se bo pogovoril o čem takem.

Zato pa: kako lahko pričakuješ, da bo ostalo skrito, da šef ne bo izvedel, da nihče, ki za ta dogodek ve, ne bo prebral te teme in jo nesel šefu na ušesa? In če je šef res tako blesav, bo seveda dal knjigo tvojemu možu. Če bi se jaz bala za službo, ne bi iskala povoda za odpoved. Saj ti bodo punce dale prav, spljuvale mene in tistega, ki bi šefu povedal za to, da se je znašel na internetu, a kaj ti je bolj važno, moževa služba ali podpora forumašic?

CIPRESA -> RE: to je pa višek (5.3.2006 11:33:20)

Mislim da so to osebne stvari in ne službene in direktor za osebne zadeve niti pod slučajno nemore zahtevati da se v nedeljo pojaviš v službi za eno uro za urejanje zadeve ki se ne tičejo poslovanja in tvojega dela.
Dobre prijateljske odnose med sodelavci sigurno ne bo rešilo to da bo mož umaknil slikici svojih otrok iz ozadja....bo mogoče le povod za nova nesoglasja.

mateja 26 -> RE: to je pa višek (5.3.2006 11:47:31)

Tipka,mi je prav vseeno,kdo tole bere.Se upam sama povedat.Me ni nič strah.Če pa pomislim,da ga kličejo tudi direktorji znanih firm,ki so na samem vrhu,se ne bojim,ker sem prepričana,da bi zelo hitro dobil novo službo.Je eden izmed bolj sposobnih.

mateja

mateja 26 -> RE: to je pa višek (5.3.2006 12:41:30)

No,je že doma.Ponovili so,kaj naj bi se delalo in to je to.Oni tipček pa baje preveč komplicira in dela iz muhe slona

Pa lepo nedeljo vsem
mateja

Annny -> RE: to je pa višek (5.3.2006 12:47:29)

Mateja, takole ti bom povedala:
tvoj si je ČISTO SAM KRIV.
Ker se pusti. Očitno mu manjka samozavesti, strah ga je zamenjati službo.
Dokler bo dopuščal tako ravnanje, bo tako kot je.
Ne vem, zakaj toliko jamraš tukaj- v rit ga brcni, naj se že odloči, ali bo živel za službo ali se bo posvetil tudi vam.

Pa to ne moreš verjeti, da obstajajo takile, kot je tvoj Igor.
Nič ni firma kriva, SAM JE KRIV.
Direktor pa vidi, kakšen neodločnež je in ga izkorišča. Saj ima prav, jaz bi si tudi želela tako predanih podrejenih[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>