|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ko vidiš na cesti živo nitje USTAVIŠ IN POMAGAŠ
2.3.2006 9:03:43   
mika
Vsaj tako bi moralo biti. v torek se peljeva z Lucijo oz. slončkom user posted image  na pustovanje, ko zagledava na cesti psa, zraven pa mojo prijateljico. Ustavila sem in mi je povedala da je nekdo povozil psa (ni bil njen) in da je že dva krat klicala policijo in da čaka že pol ure. Pes je bil v šoku, ker sploh ni hotel s ceste. Vozniki so vozili mimo kot norci, eden je pripeljal s takšno hitrostjo, da sem mislila da bo oba zradiral iz ceste. Potem sem klicala policijo še jaz in sem se drla če so normalni al kaj da se še kdo lahko tukaj ubije. rekel je da so na poti in da nimajo fraj patrulje. Ja super no. Pol sem še klicala na radio city, da so obvestili voznike. Ustavilo se je še nekaj mimoidočih, midve sva se pa odpeljali, ker je Lucija postala sitna. na radiu sta slišali obvestilo eni dve ženski, ki sta potem odpeljali psa v veterinarsko bolnico. no in danes preberem v Večeru, da psu ni bilo pomoči in so ga morali usmrtiti. Kot veste azila v Mb več ni in 'naše' živali vozijo v dramlje. Ti so potrebovali dve uri, da so se pripeljali v MB. Voznik pa ni imel s seboj ničesar, kar bi za ranjenega psa bilo potrebno.
Jaz ne vem kaj je s temi ljudmi. Povoziti žival in se odpeljati....Potem pa še ustanova, katere je pslanstvo skrbeti za takšne živali odpove.

Pred dvema letoma, sem tako na pločniku videla ležati žensko, ki je bila cela krvava po obrazu. A mislite, da je kateri voznik ustavil pred mano?user posted image user posted image user posted image NE!  kakšen mesec po tem, pa sem spet videla moškega na tleh. Zraven pa je bila gospa, ki ni imela mobitela, da bi klicala rešilca. Pa mi je rekla da je ustavila avtošolo in da se je iz avta ven zadrl član komisije,  A NE VIDITE DA IMAMO IZPITNO URO? In so se odpeljali naprej.

A obstaja sploh ime za takšne ljudi?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ko vidiš na cesti živo nitje USTAVIŠ IN P...
2.3.2006 9:07:30   
Anonimen
kratek odgovor na tvoje vprašanje:  NE!!!!!!!!

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
2.3.2006 9:13:18   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
2.3.2006 9:13:39   
kepa*
joj, res poden. A žal je temu res tako. Ljudje s(m)o vse preveč brezbrižni in se nočejo zapletat.
Grozno pa je, če nočejo pomagat, kadar gre za življenje...Obup.

No, še moj primer: mojemu se je pokvaril avto in je stal ob cesti zelo dolgo in mu nobeden in želel ustaviti. Po dlgem času se ga je usmilil nek južnjak, ki mu je z veseljem pomagal.user posted image

Letos pa bo!

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.3.2006 9:24:44   
Anonimen
Že dolgo časa smo ljudje oziroma so ljudje postali brezbrižni drug do drugega,kaj šele do živali.In to je žalostno,zelo žalostno.Eni se ne ustavijo,ker
jih ne briga,drugi nočejo sitnosti.
Kam nas pelje ta svet?Lahko se zaneseš samo sam nase,če se ti kaj zgodi,
težko,da boš prav takrat imel srečo in naletel na človeka,ki ti bo
pripravljen priskočit na pomoč.
Živalce so pa tako in tako za mnoge nebodigatreba,njihovo življenje
marskikomu ne pomeni prav ničuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
2.3.2006 9:29:35   
Annny
user posted image user posted image user posted image To je res strašnouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.3.2006 9:39:43   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mika

da je že dva krat klicala policijo in da čaka že pol ure. 

Potem sem klicala policijo še jaz in sem se drla če so normalni al kaj da se še kdo lahko tukaj ubije. rekel je da so na poti in da nimajo fraj patrulje. Ja super no. 

Sori, ne morem mimo tega. Ampak prvo: res bogi kuža user posted image , vsa čast tebi in prijateljici, da sta ustavili user posted image .

Glede policije. Najbolj me razkurijo fore ala so mi ukradli avto, sem poklical policijo, pa je trajalo eno uro, da so prišli! user posted image  ja, halo? Policija ima na smeno toliko in toliko patrulj in če se ob istem času zgodita dve hudi prometni nesreči, umor, rop, in nekdo povozi psa al pa nekomu avto ukradejo, kdo mislite da ima prednost?????
Ja, res so policaji take pizde, da se jim ne da pridit povoženega psa odpelat, grejo raje na kraj prometne nesreče. user posted image  Stokrat slišani očitko na račun policije, ko jih pa rabmo, so pa kr ql, ne?

Pa tole ne leti samo nate mika, temveč na vse take poste, ki jih je kar nekaj. Pa spet ponavljam, da je res žalostno, da ljudje ne pomagajo(mo) drugim v nesreči, raje peljemo mimo, potem se pa znašamo na policijo, da ne ukrepa! Žalostno, res.

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
2.3.2006 9:47:56   
Anonimen
Aja še ena,glede klicanja policije.
Mojim sosedom vikendašem so ponoči vlomili v kamp prikolico.
Razbili so eno od šip(ki stane 24 tisočakov)premetali pomazali z blatom,ker je takrat deževalo.Ukradli kaloriferuser posted image druzga nič.Ni jih klical,ker ima slabe izkušnje.Enkrat jih je klical za krajo mobitela,pa so rekli,da je premajhna
vsota kraje,da bi prišli,da mora bit škode vsaj do 200 jurjevuser posted image da pridejo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
2.3.2006 9:57:19   
Anonimen
Neva, tole pa težko verjamem, ker lahko prijaviš nekoga, če ti denarnico ukrade. user posted image
Al pa kilo kruha. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
2.3.2006 9:58:01   
Anonimen
Bi moralo biti, pa ni!

Zadnjič vozim po cesti in pred seboj zagledam povoženo jerebico, ki je bila že živa. Pred mano so šli mimo trije avtomobili in z nezmanjšano hitrostjo šli čeznjo (tako, da je bila pod avtomobilom).
Sem se ustavila in jo hotela pobrati. Pa se ustavi še en in me vpraša, če jo bom jaz vzela. Sem si mislila, kako fajn, da se je še kdo drug ustavil, da ni brezbrižen.
Pa pravim, da ja, da jo bom odpeljala na veterinarsko. Pa možak odgovori, da ji ne bodo mogli več pomagati pa tako rahlo v posmehu. Jaz pa nazaj, da jo bodo vsaj humano usmrtili in da ne bo trpela še eno uro pod kolesi avtomobilom.
Jo dam v avto in odpeljem na veterinarsko.
Po poti pa se mi posveti, da je kreten jerebico verjetno želel pobrati za v svoj lonec!
Debil!

Pa ničkolikokrat vidim kake izgubljene pse, ki lutajo ob hitri cesti in vsi vozijo mimo, kot da jih ni!

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
2.3.2006 10:00:56   
mika
Hothien, seveda imajo prednost ljudje pred živalmi. Policija prileti v nekaj minutah samo če je kdo hudo ranjen v nesreči al če se kje pretepajo.....Ko sva z možem imela nesrečo in hvalabogu nihče ni bil poškodovan sva jih čakala 1uro in pol, pa ni bilo nobene hude nesreče.
Po radiu je sporočenih večina nesreč in v torek so poročali o dveh radarskih kontrolah in nič več.
Pa še to, ko je patrulja prispela, je policaj zaničjivo vprašal prijateljico kako se ji naj oddolži, da je tako dolgo čakala, da jo povabi na kavo. Predvidevam, da če bi res imeli gužvo, bi se normalno pogovarjal in je ne bi zbadal.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
2.3.2006 10:09:59   
Magi*
ja, to je res poden od podna. ljudje smo postali tako kruti, da za to sploh ni pravega izraza.

moram pa ob tej priložnosti povedati našo zgodbo. pred leti, ko je bil naš kuža še živ in že zelo senilen, se je zgodilo, da nam je ušel od hiše.

na srečo je kmalu prisopihal sosed in nam povedal, da so kužija našli ob glavni cesti LJ-MB, ko je čisto zmeden hodil po cesti. neka fant in dekle (iz Maribora) sta se ustavila, kužka prijela, prosila prvega mimoidočega naj jima pomaga odpeljati kužka ali najti lastnika. na srečo je bil mimoidoči naš sosed in nas je šel nemudoma iskat. fant in dekle pa sta z našim kužkom počakala na avtobusni postaji. fanta in dekleta iz Maribora ne bomo nikdar pozabili in jima bomo za vedno hvaležni.

očitno je nekaj dobrih ljudi še ostalo!user posted image

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
2.3.2006 10:25:38   
PIKA
Tako sem jaz to zimo ob 19 zvečer v najhujšem mrazu, ob cesti, v ovinku, kjer so ljudje kar noreli od hitrosti skoraj dve uri pazila na povoženo srno, ki je od strahu hotela še enkrat odleteti na cesto. Zasačila sem tipa, ki jo je povozil, ko pa sem mu rekla, naj gre z mano pomagati živali, je dal gas in izginil v temo. Ostala sem sama, še sama ne vem, koliko  številk sem poklicala, od centra za obveščanje, društvo proti mučenju živali, sto različnih lovskih družin, vse prijatelje, ki so lovci. Ko sem že skoraj obupala, se je ustavil gospod, ki je od prijatelja lovca bil obveščen, kje sem in mi vsaj delal družbo do prihoda dveh lovcev, ki jih je nekje izpraskal moj prijatelj, ker so vsi ostali odpovedali. Žival sem morala držati z vsemi močmi, ker je bila od strahu čisto nora, vsa sem bila krvava, že skoraj sem omagala. Želela sem jo sama odpeljati na veterinarsko postajo, vendar je nihče ni želel sprejeti v oskrbo, ker za ranjene divje živali nikjer nimajo zatočišča, vsi se jih otepajo. Svetovali so mi, naj tega ne počnem, ker je za tako žival zdravljenje in oskrba v zaprtem prostoru tak stres, da lahko od tega pogine, vsaj izkušnje kažejo tako. Zato jo je veliko bolje usmrtiti takoj, potem pa jo prištejejo k odstrelu v času lovne sezone (le kdo jim verjame). Dobro, vsekakor sta prišla lovca, ki sta ji verjetno takoj prerezala vrat, ker sem ju prosila, da če mislijo streljati, naj počakajo, da grem v avto in odpeljem. Hvaležna sem gospodu, ki mi je delal družbo in mi pomagal nekako zaščiti sedež v mojem avtu, saj sem domov prišla kot iz klavnice. Res, da je moj partner revež vsega navajen, ampak bi morali videti njegov obraz, ko me je zagledal, bila sem kot Rambo. Koliko psov in mačk sem tako že reševala, toda ta s srno je res bila huda! Za pse imamo na Obali vsaj zavetišče, pa je lažje.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
2.3.2006 10:29:53   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: hothien

Neva, tole pa težko verjamem, ker lahko prijaviš nekoga, če ti denarnico ukrade. user posted image
Al pa kilo kruha. user posted image

Častna beseda hijenca,to je doživel.Živi v Kranju,pa so mu ukradli
prenosni telefon,ko je prijavil krajo,so policaji rekli,da za tako
majhno vsoto se ne splača zapisnika delat.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
2.3.2006 11:31:07   
puncica
IZVIRNO SPOROČILO: mika

.... Pa mi je rekla da je ustavila avtošolo in da se je iz avta ven zadrl član komisije,  A NE VIDITE DA IMAMO IZPITNO URO? In so se odpeljali naprej.

Sej vem da me boste napadle a moram to napisat, men je pa tole zgoraj smešno user posted image in ja ljudje hitijo/mo naprej, vedno se nam kam mudi in rezultat, vedno manj je takih ki pomagajo, kar je res žalostno a tudi to je resnica.

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 15
2.3.2006 11:52:21   
petraz
Lahko rečem samo ŽALOSTNO, da človek ne najde minuto ali dve časa za pomoč, pa naj si gre za človeka ali žival..... user posted image user posted image user posted image user posted image  

< Sporočilo je popravil petraz -- 2.3.2006 11:53:33 >

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
2.3.2006 13:34:31   
Anonimen
Sem ravno danes brala o tem v Večeru in se zgražala zraven.

To niso ljudje, to so GOLAZNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!user posted image

(odgovor članu petraz)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
2.3.2006 13:42:51   
soncece24
Ob tem, da so ljudje postali brezbrižni moramo danes prišteti še eno stvar: strah! Ob vseh prodajalcih lažnega zlata, nasilju, ropom ki se danes dogajajao jaz odkrito povem, da ne bi upala ustavit sredi ceste nekomu, ki sedi na pločniku in je ves krvav. Verjetno bi koga obvestila, ampak sploh če bi bilo ponoči se sama ne bi upala ustavit in pomagat, ker danes je pač tak, da NIKOLI ne veš. 

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
2.3.2006 14:25:07   
muki1
Jaz pa se bom kar malo pobahala. Jaz nisem TAKŠNA. Če le naletim na kakšno zgoraj opisano situacijo, rada pomagam. Tudi ljudem rada pomagam,če so v stiski, krizi....vedno me vodi misel, da sem lahko jaz naslednjič tista, ki bo potrebovala pomoč.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 19
2.3.2006 20:05:27   
Gina
Mi smo dan pred silvestrom vozili z dolenskega domov in v megli je pred nami nekaj brcalo v mraku. Srna se je borila za življenje. Nekdo jo je očitno nemalo prej povozil in ....odpeljal. Mi smoustaivli, moj je šel ven, ampak srna je v smrtni agoniji tolkla z nogami tako hudo, da se ji ni dalo približati niti jo zvleči iz ceste. Avti so upočasnili, dobro da se ni kdo zabil v nas, ampak vsi so odpeljali dalje. Srna je bila brez očesa, odbilo ji ga je in tam pred nami je poginila. Vsi smo jokali, moj jo je odmaknil iz ceste. Avti so pa še kar vozili mimo....

Jeseni je na enem hribu na severno primorskem 10m od mene strmoglavil en padalec z višine tudi večl kot 10m. Na hribu je bilo vsaj 50 ljudi. K njemu smo tekli jaz, moj in še ena punca in en oče petih otrok. POtem sem klicala rešilce, prišel je tudi helikopter. S človekom sva ostala dva. Tisti očka ob njem, jaz sem šla čakat rešilca, da jih peljem do tja, vsi ostali so se zabavali naprej. Človek je padel z glavo pol metra od skale. Ko je prišel helikopter se je bil skoraj problem jim umaknit - množici namreč. Bi bili radi blizu in gledali, ampak prostor naredit je pa hudo, četudi se mudi. Ne moreš verjet, če ne vidiš. Nobenega ni brigalo, edino malo so opravljali, ampak mnogo lažje je biti na distanci, kot mešat se. Seveda, policija te popiše, njih pa ne, reševalci te nazaj kličejo, kako je s ponesrečencem, kam morajo iti.....obveznost je to, zakaj bi se petljali.

Moji mami je bilo pred infarktom ful slabo. Tako slabo, da ni mogla hodit. Prosila je ljudi na avtobusni postaji, naj kličejo rešilca, pa so jo vsi imeli za pijano babo, nihče ni klical. Zrušila se je na tla, omedlela, v Ljubljani, v Črnučah. Ležala je na tleh. Nihče ni klical rešilca.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?